amigdas.com

Pasăre migratorie de vânt comun

Finch: aspect, habitatAproape fiecare locuitor al Rusiei, cel puțin o dată în viața mea, sa întâlnit cu o mică pâslă, asemănătoare cu pleava, ca o vrabie - o finchină. În ciuda asemănării cu vrabia, nu este dificil să se distingă acești doi reprezentanți ai ordinului de trecători. Finch-urile sunt mai colorate, mai ales bărbații. Se pot lăuda în fața fraților plini de culoare roșie, cu cap albastru și maro, cu o nuanță verde a spatelui.

Natura a înzestrat cu o culoare mai puțin remarcabilă, penajul lor nu este surprinzător cu strălucirea culorilor, se pare estompat în comparație cu bărbații. În condiții naturale, aceste păsări rar supraviețuiesc până la vârsta de trei ani, în timp ce în captivitate pot trăi mai mult de zece ani.

Cum arată finch-ul?

Merită să ne uităm la aspectul exterior al acestor păsări. Mulți observă asemănarea cu vrăbiile, dar culoarea finchinelor este trăsătura lor distinctivă. Distinși deosebit sunt bărbații din această specie:

 1. Finchii sunt păsări mici. Lungimea corpului lor rar ajunge la douăzeci de centimetri, iar greutatea a treizeci de grame.
 2. Ciocul este mic și ascuțit, gri pictat.
 3. Penajul pe cap și gât este albastru sau albastru închis.
 4. Gâtul, obrajii și pieptul au o culoare roșie rugină, roșu închis sau chiar burgundă.
 5. Fruntea este pictata in negru, iar coada este negru, cu o nuanta verde inchis.
 6. Spatele are un cărămidă sau un penaj tau.
 7. Pe fiecare aripa sunt două benzi strălucitoare.

În toamnă, păsările încep o perioadă de molotare, iar noul penaj al bărbaților devine la fel de slab ca femelele. Apoi culorile devin saturate și devin mai luminoase și mai provocatoare în timpul sezonului de împerechere.

Culoarea ciocului finilor variază în funcție de sezon. În timpul iernii, se obține o nuanță maro, iar în primăvara și vara nu este foarte albastră.

Cum arată finch-ul?Culoarea femelelor nu este surprinzatoare cu revolta de culori. Penajul lor este pictat în mai multe culori decolorate. Acest lucru este necesar pentru ca păsările să fie mai puțin vizibile pentru prădători. Mai ales această culoare ajută la incubarea ouălor. Femeia se îmbină cu peisajul înconjurător și nu atrage atenția persoanelor nedorite. La fete - pene de maro pe spate, pieptul este pictat la fel ca la bărbați. În general, culoarea lor este făcută într-un ton mai restrâns și are o întunecare verde închisă.

Puii adulți sunt acoperiți cu același penaj ca la femele, dar apoi, la primul molt ca păsări adulte, penele lor dobândesc culoare, în funcție de sex

Habitatul unui finch obișnuit

Cuișoarele comune sunt populate toate teritoriile Rusiei, dar și Europa. Ele pot fi, de asemenea, găsite în Africa de Nord și în Asia. Ornitologii consideră finchii ca fiind creaturi cu adevărat unice și această opinie este pe deplin justificată. În ciuda mărimii lor mici, aceste păsări sunt capabile să zboare cu ușurință pe distanțe lungi, mări și oceane. Finchii preferă să se stabilească în păduri, dar mulțumită unui număr mare de orașe, aceste păsări se găsesc în parcuri, grădini și piețe urbane. Oamenii sunt tratați calm și au învățat mult timp să beneficieze de o astfel de vecinătate a beneficiilor și beneficiilor proprii.

Zborul sezonului

Deși cuișorii sunt considerați păsări migratoare, unele turme preferă să rămână acasă acasă și să se descurce bine cu climatul rece de iarnă. Restul păsărilor de la sfârșitul verii încep să se rătăcească în grupuri de cincizeci și o sută de indivizi, iar în septembrie zboară spre Europa Centrală, Asia, Crimeea și Kazahstan. Acolo ei așteaptă o iarnă rusească severă și se întorc în propria lor țară în primăvară.

Finch: descrierea vieții, aspectulNu toate turmele fac zboruri lungi, unele persoane preferă să se mute pur și simplu în regiunile vecine mai sudice și să se oprească pentru iarnă acolo. Când zburați spre sud, finchinele să dezvolte o viteză de aproximativ cincizeci și cinci de kilometri pe oră. Periodic, păsările fac opriri pentru câteva zile, unde se odihnesc și se hrănesc.

Finchurile lăsate să petreacă iarna în regiunea lor natală ajung în grupuri, iar pentru timpul de iarnă migrează de la păduri la pajiști, câmpuri și alte zone deschise. Acestea sunt adesea bate de cuișoare, vrăbii și cuișoare, care le ia în mod favorabil în pachetele lor.

Numele cărnii de pui a venit de la cuvinte precum răceala și înghețarea, pe măsură ce zboară spre zonele calde numai odată cu apariția de vreme rece și se întorc acasă chiar la începutul primăverii. Strămoșii noștri aveau multe semne asociate cu aceste păsări minunate, de exemplu, credeau că finchul cânta pentru îngheț, iar dacă ar fi fost întâlnit în timpul iernii sau primăvara timpurie, ar fi încălzit. În latină, numele acestei păsări sună ca Fringilla, ceea ce înseamnă răcire.

Ornitologii împart finch-uri în:

 • Sedentar.
 • Nomadic.
 • Migratoare.

Modul de viață al acestor păsări depinde direct de geografia habitatului lor.

Stilul de viață și caracterul

Finch zboară foarte repede, iar la pământ se mișcă sărind. Aceste păsări - virtuozo cântăreți. Ei au o voce plăcută, sonoră și tare, asemănătoare cu un țipăt, dar care diferă în individualitatea diferită.

Cântecele finchilor sunt compuse din melodii de trei secunde. Între ei, pasărea face mici pauze. Persoanele tinere se disting prin simplitatea execuției lor, însă învață treptat de la indivizi mai maturi, câștigă experiență și își îmbunătățesc abilitățile.

Ornitologii notează acest lucru Cuișoarele din diferite regiuni diferă unele de celelalte în ceea ce privește sunetele lor. În cazul în care finch este un nomad și schimbă periodic locul de reședință, apoi un timp după zbor, cântecele sale devin ca cântecele de vecini noi. Fiecare finch are propriul său repertoriu, care include maximum zece cântece, pe care le execută păsările pe rând.

Finch cântăCu ajutorul finchilor puteți anticipa vremea. Specialiștii au dezvăluit regularitatea - dacă păsările cântă o piesă asemănătoare sunetelor "ryu-ryu", atunci în viitorul apropiat va ploua. Paharele încep să cântă imediat după ce se întorceau de la iernare și termină în iulie.

Înainte de a zbura în regiunile calde păsările cântă liniștit și foarte rar sau nu cântă deloc. Finchinii, care sunt ținute acasă, își încep cântecele în mijlocul iernii.

Recent, mulți iubitori de războinici tind să dobândească un finch. Dar aceste creaturi Nu este destinat îngrijirii la domiciliu. Finchii sunt păsări sălbatice, se simt foarte incomod în cușcă, experimentează stresul și nu înceta să încerce să iasă. În astfel de condiții înghesuite, ciorchinii pot avea probleme cu ocelli sau obezitate. Și luați mâncare pentru aceste păsări este destul de problematică.

rație

Finch a mâncat mâncare plante și diverse insecte. Aceste păsări au un cioc puternic, puternice mușchi faciali și o structură specială a cerului care le permite sa muste cu usurinta scoartele si coaja de bug-uri.

Dieta include:

 • Semințe de buruieni, conuri.
 • Muguri mici și frunze de tufișuri și copaci.
 • Flori și fructe de pădure.
 • Diferite insecte.

Adesea, lucrătorii agricoli acuză căpriorii de culturi, dar aceste păsări pot fi numiți în siguranță asistenți. Distrug semințele de ierburi de buruieni în cantități mari, oferind astfel beneficii semnificative terenurilor cu plantări culturale și păduri.

reproducere

De iarnă, turmele de femele și masculi se întorc separat. Bird-boys ajunge mai devreme pentru a lua teritoriul lor pentru cuiburile viitoare. Apoi, bărbații încep să cânte cântece, asemănătoare cu chirppingul cuiburilor, înlăturând astfel femelele în posesiunile lor.

Cuibul finchuluiPerioada de reproducere în cuiburi începe la începutul primăverii. Atunci când alegeți un site, bărbații selectează site-uri individuale care au limitele lor și diferă în zonă. Adulții aleg în fiecare an aceleași locuri. Finchs urmăresc îndeaproape limitele posesiunilor lor, iar rivalul rătăcitor este imediat expulzat. Deseori, tinerii aranjează lupte cu bărbați mai maturi, pentru a se lupta cu teritoriul sau pentru a-și îngusta granițele.

În sezonul de împerechere puii de sex masculin se comportă ca un adevărat bully. Ei jură și se luptă între ei, cântă cântece care se luptă unul cu celălalt. Femela alege bărbatul atras și se apropie de el. Apoi începe să se familiarizeze. Pentru a se familiariza cu cavalierul preferat, fetele finch acționează astfel:

 1. Își îndoaie labele.
 2. Ridicați aripile și coada.
 3. Aruncă-ți capul în sus.

Toate aceste acțiuni sunt însoțite de o inscripție liniștită, cum ar fi "zee-zi". Familiar în acest fel păsările pot fi direct pe teren sau pe ramurile unui copac.

Aproximativ o lună mai târziu, păsările încep să construiască un cuib. Principalul lucru în această afacere este femeia, bărbatul apare și ca asistent. Ornitologii au descoperit că pentru a crea o locuință, femeia trebuie să zboare pentru materiale nu mai puțin de o mie trei sute de ori. Finch cuiburi sunt construite aproape peste tot, dar cel mai adesea ele pot fi văzute la o înălțime de patru metri, printre ramurile unui copac.

Timp de o săptămână construirea cuiburilor durează, construcția finită seamănă cu un castron cu un diametru de până la o sută de centimetri. Pentru construirea unei locuințe, păsările sunt folosite:

 • Iarba.
 • Rădăcini subțiri.
 • Sprigs și crengi.
 • Moss.

Toate materialele sunt pătrate împreună.

Pereții cuibului sunt foarte puternici, grosimea lor poate ajunge la două și jumătate de centimetru. Partea exterioară a locuinței, păsările sunt tăiate cu mușchi și scoarță de copaci. În interiorul cuibului există o pene, constând din pene, pene și vată de animale. Deci se dovedește un refugiu cald și bine deghizat.

Femelele au trei până la șase verzui, cu pată roșie de ouă. În timp ce este angajată în incubarea puilor, responsabilitatea pentru îngrijirea și hrănirea mamei este suportată de bărbat. La aproximativ două săptămâni după ambreiaj, puii apar. La început au pielea roșie goală și un pușcă puțin întunecată pe cap și spate.

La început, copiii sunt absolut neajutorați, iar părinții își procură în mod independent mâncarea și pun puii direct în ciocuri. În acest moment, în orice caz, nu vă puteți apropia de cuiburile acestor păsări, deoarece acestea pot zbura departe și nu se mai pot întoarce. În acest caz, puii sunt condamnați la foame sau la moarte de la prădători.

Mai aproape de mijlocul lunii iunie, puii vor acoperi deja primul penaj, vor câștiga forța și vor începe să facă încercări de a zbura din cuib. Părinții îi vor însoți și îi vor asista în zboruri timp de aproximativ o lună.

Finchurile mor cel mai adesea din neatenție și neglijență, de la ghearele de prădători sau de oameni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Pasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabiiPasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabii
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
African struț. Descriere. Unde locuieste?African struț. Descriere. Unde locuieste?
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Câți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lorCâți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lor
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
» » Pasăre migratorie de vânt comun
© 2021 amigdas.com