amigdas.com

Stomatologie sub anestezie generală de la Moscova

Stomatologie și anestezie - ce să alegețiMajoritatea oamenilor nu-i plac dentiștii dintr-un singur motiv - durere. Tratamentul stomatologic poate fi destul de dureros. Mai exact, înainte, stomatologia și durerea au fost puternic asociate. Astăzi, totul sa schimbat. Stomatologia sub anestezie permite pacientului să uite de durere. Toate manipulările dentare în stomatologia modernă sunt efectuate sub anestezie locală și generală.

Și anestezia locală a fost mult timp obișnuită, dar anestezia generală pentru mulți oameni este încă o noutate. Oamenii se tem de el, deoarece există multe zvonuri asociate cu anestezia generală. În acest articol, le vom confirma sau le vom respinge și vom vorbi și despre oportunitatea stomatologiei sub anestezie generală.

Caracteristicile anesteziei generale în stomatologie

Nu jonglează cu termeni medicali, deoarece sunt mai mult interesant pentru specialistii din domeniul medical, dar nu oamenii obișnuiți. Să spunem doar că termenul de anestezie generală este redundant. Faptul este că în sine cuvântul anestezie implică un anestezic general al corpului, în care persoana este inconștientă și nu reacționează la stimulii durerii.

Tratamentul dinților copilului - când este necesară anestezia?În funcție de profunzimea efectului analgezic, anestezia poate fi cu ventilație artificială și naturală a plămânilor. În primul caz, pacientul însuși nu poate respira. Dispozitivul o face pentru el. Folosind un tub special, numit intubatsionnoy, aparatul de respirație artificială a pompat și a evacuat aerul din plămâni în porțiuni egale. Acest tub este întotdeauna pus după ce pacientul adoarme după injectarea medicamentului. În al doilea caz, medicii pot sprijini respirația naturală folosind o mască specială.

Tratamentul dinților sub anestezie generală a început să fie practicat în întreaga lume de la mijlocul secolului trecut. În țara noastră în statul stomatologie, anestezia a apărut la Moscova. Acest lucru nu este surprinzător: toate cele mai bune metode de tratament au apărut întotdeauna pentru prima dată la Moscova și apoi s-au răspândit în regiunile țării.

Tratamentul stomatologic sub anestezie generală constă din mai multe etape. Este important să vedem cum funcționează anestezia generală în stomatologie.

 1. analgezie. Această etapă începe aproape imediat după injectarea anestezicului. O persoană începe să estompeze conștiința. Discursul său devine confuz. Sensibilitatea durerii scade brusc. În acest stadiu, nu există depresie respiratorie pe fondul modificărilor tensiunii arteriale. În această etapă se efectuează numai cel mai ușor tratament al dinților sub anestezie generală. De exemplu, un medic poate curăța cavitatea carioasă a dintelui cu un burghiu.
 2. excitație. Pacientul devine hiperactiv, vorbeste foarte mult. Tonul muscular este crescut. În acest stadiu, dentiștii nu fac nimic, deoarece preced tranziția pacientului la somn profund.
 3. chirurgical. În această etapă, cele mai complexe operații sunt efectuate în stomatologie. Determinarea începutului nu este dificil: respirația pacientului devine măsurată. Visul este foarte profund.

În profunzime, anestezia generală este împărțită în superficială, lumină, plină și profundă. Primele două sunt folosite pentru tratare și eliminare dinți. Anestezia completă și profundă este cea mai potrivită pentru intervenții chirurgicale grave.

Se pare că pentru orice tip de tratament stomatologic în stomatologie există o anestezie generală, diferită în ceea ce privește stadiul și adâncimea. Cel mai adesea în tratamentul dinților sub anestezie, doctorii recurg la anestezie generală superficială și ușoară.

Formele complete și foarte adânci de anestezie generală în stomatologie sunt folosite numai pentru operații grele. Utilizați-le pentru tratamentul cariilor dentare la un medic în cap nu vine.

Contraindicații la anestezia generală

Stomatologia pentru copii poate fi făcută și sub anestezie generalăSpuneți imediat că nu există contraindicații absolute pentru utilizarea anesteziei generale în stomatologie. Dacă este necesară utilizarea sa pentru a salva viata pacientului, medicii folosesc o astfel de anestezie. Dar când se tratează bolile dentare "obișnuite", o asemenea anestezie este contraindicată în următoarele cazuri:

 • dezechilibru hormonal;
 • pacientul adult ia medicamente hormonale;
 • ritm cardiac perturbat;
 • boli de inima;
 • a suferit infarct miocardic;
 • patologia ficatului și a rinichilor;
 • o infecție severă recentă;
 • primirea alcoolului și a drogurilor.

În plus, anestezia profundă în stomatologie este interzisă dacă pacientul este plin de stomac. Faptul este că după injectare pacientul poate începe voma involuntară. Acest lucru poate provoca aspirația de vomă și moarte.

Când pacienții adulți prezintă anestezie generală în stomatologie?

În ciuda faptului că oamenii se tem în mare parte de stomatologi, frica nu este un motiv pentru anestezia generală. Cu frică puteți gestiona metode mult mai stricte, de exemplu sedarea. Aceasta este o alternativă modernă la anestezie. Când se utilizează sedarea, pacientul se încadrează în jumătate de timp. Este relaxat din punct de vedere fizic și emoțional. Procedura medicală însăși nu rămâne în memoria sa.

Extracția dinților sub anestezie - locală sau generală?Apropo, unele clinici fără scrupule indică în lista lor de prețuri prețurile tratamentelor dentare sub anestezie, dar, de fapt, ele fac sedarea normală a pacienților. Preturi pentru anestezie generala iar utilizarea sedativelor este foarte diferită. Un alt lucru este dacă pacienții înșiși confundază sedarea și anestezia generală.

Este de remarcat faptul că, în practica dentară modernă, tratamentul stomatologic sub anestezie, în ciuda disponibilității sale, este rar folosit. În majoritatea cazurilor utilizarea sa nu este recomandată. Cu toate acestea, în listele de prețuri ale majorității clinicilor stomatologice de la Moscova și în alte orașe, prețurile sunt indicate chiar și pentru umplerea canalelor sub anestezie generală.

Utilizarea anesteziei generale pentru tratamentul bolilor dentare este justificată numai în următoarele cazuri:

 • intoleranța la pacienții cu anestezie locală;
 • prag de durere subevaluat;
 • volume mari de tratament;
 • prea puternic reflex gag;
 • prezenta unor probleme cu inima si presiunea pe fundalul unei temeri generale a procedurii dentare.

Trebuie să știți că medicii înșiși sunt conștienți de pericolele care se află în profunzimea anesteziei. Și totuși acest lucru nu oprește unele clinici oferta anestezie ca medicamente accesibile pentru frica. În astfel de clinici, lăcomia pentru bani predomină de dorința de a oferi pacientului o îngrijire medicală de calitate. Medicii cinstiți recomandă să nu meargă la astfel de cabinete stomatologice.

Ordinea de tratament a dinților sub anestezie generală

Primul lucru pe care medicii îl fac este să examineze pacientul și să ia o decizie cu privire la necesitatea unei anestezii generale. La examen există nu numai un dentist, ci și un jurnal, un neurolog și un terapeut.

După examinare, pacientul este oferit să facă unele teste. Fără ei, medicii nu vor decide asupra procedurii de anestezie generală. Anestezia va fi permisă numai dacă nu există contraindicații.

Tratamentul și îndepărtarea dinților - de ce folosiți rar anestezie generală?După aprobarea procedurii, anestezistul selectează individual medicamentele corespunzătoare.

Durata anesteziei generale este determinată de medici, luând în considerare volumul procedurilor dentare viitoare și vârsta pacientului. În majoritatea cazurilor Durata anesteziei nu depășește 3 ore, dar uneori poate dura mai mult.

În timpul operației, pacientul este urmărit îndeaproape de un anestezist. Controlează pulsul, temperatura corporală, culoarea pielii, tensiunea arterială. De asemenea, în sarcina unui anestezist nu există nici o cale de ieșire pacientului din anestezie înainte de timp. După trezirea din anestezie, o persoană rămâne pentru o vreme sub supravegherea unui anestezist.

Consecințe și complicații ale anesteziei generale în stomatologie

Atunci când în general este utilizată anestezia generală dermatologicăCea mai periculoasă complicație după administrarea anesteziei este incapacitatea de a reveni la respirația normală a pacientului. Ca urmare, pacientul moare de asfixie. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă atunci când se face o supradoză de medicamente. Din acest motiv în orice clinică, oferind servicii de anestezie generală, trebuie să existe în mod necesar o pregătire de respirație artificială, echipament de resuscitare. În plus, un resuscitator trebuie să fie la datorie.

Complicațiile pot apărea nu numai din cauza unei încălcări a tehnologiei de utilizare a anesteziei, dar și în absența unui control adecvat efectuat de anestezist. Se întâmplă ca pacientul să se trezească din somn în mijlocul operației. în mod natural, aude sunete, și, de asemenea, dureri și își amintește starea lui. Această complicație se numește reconstituire intranazală a conștienței. Nu reprezintă o amenințare pentru viața pacientului, dar poate provoca tulburări psihice.

De asemenea, anestezia poate determina o persoană să înceapă să întâmpine dificultăți în a-și aminti informațiile noi. Adevărat, această condiție trece de obicei rapid.

O altă complicație nefericită este greața. Apare la unii pacienți în câteva zile după această procedură. Cu greață, pot apărea excitabilitate crescută și atacuri de panică.

Vorbind despre anestezia generală, nu trebuie să uităm de eventualele reacții alergice. Pacienții pot să nu știe că sunt alergici la anumite substanțe chimice și astfel de reacții apar în timpul anesteziei. De asta medicii înainte de a lua o decizie despre anestezia generală aflați la prezența unei alergii la ceva. Dacă este cazul, pacientul este însărcinat să efectueze teste alergologice pentru componentele anesteziei viitoare. Apropo, rezultatul negativ al acestor teste nu este o garanție a absenței alergiilor.

Cât de sigur este stomatologia sub anestezie generală?

Anestezie generală pentru cei care se tem să-și trateze dințiiSiguranța acestei proceduri depinde de mulți factori. Mai întâi, pacientul trebuie să determine clinica în care se va efectua tratamentul. Acesta trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 1. să aveți o licență pentru anestezie generală;
 2. au o cameră de operare adecvată;
 3. au un anestezist-resuscitator în personal;
 4. să aibă toate echipamentele necesare pentru procedură, inclusiv resuscitarea;
 5. medicii ar trebui să răspundă sincer la întrebările pacientului;
 6. pacientul este oferit să ia toate testele necesare.

În general, medicii stomatologi spun că cea mai sigură anestezie este cea care nu a făcut-o. Din păcate, riscurile de complicații persistă chiar și în cele mai prestigioase clinici.

Costul tratamentului stomatologic sub anestezie generală de la Moscova

Prețurile pentru anestezia generală de la Moscova depind de prestigiul clinicii, calificările personalului, calitatea echipamentului. În medie, o jumătate de oră anestezie generală profundă la Moscova se stabilește prețul la o rată de 4500 de ruble. O ușoară anestezie costă 3000 de ruble și o suprafață superioară de 2000 de ruble. Trebuie menționat faptul că acest preț include consultarea specialiștilor, stadializarea picăturilor și injectarea de antibiotice, dacă este necesar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Ce este anestezia conductivă în stomatologie?Ce este anestezia conductivă în stomatologie?
Care este aplicarea anesteziei în stomatologie?Care este aplicarea anesteziei în stomatologie?
Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Anestezia prin infiltrare în stomatologie: caracteristiciAnestezia prin infiltrare în stomatologie: caracteristici
Eliminarea adenoidelor la copii: consecințeEliminarea adenoidelor la copii: consecințe
Anestezia în stomatologie: tipuri, descriere și metodeAnestezia în stomatologie: tipuri, descriere și metode
Livrare ușoară fără durere: metode de anestezie, anestezie epiduralăLivrare ușoară fără durere: metode de anestezie, anestezie epidurală
Cistoscopia vezicii urinare la femei: cum se faceCistoscopia vezicii urinare la femei: cum se face
» » Stomatologie sub anestezie generală de la Moscova
© 2021 amigdas.com