amigdas.com

Borgluconat de calciu în medicina veterinară: Manual

Prepararea Borgluconatului de calciuAnimalele, la fel ca oamenii, sunt susceptibile la diferite boli. Până în prezent, pe piața veterinară există multe medicamente ale căror proprietăți medicinale ajută la ameliorarea animalului de companie din diferite boli. Un loc special în tratamentul animalelor domestice din pareză, rahitism și alte boli este calciul borgluconat.

Descrierea, compoziția și forma de eliberare

Borgoat de Borgo Calciu are anti-inflamator, proprietăți antibacteriene și antitoxice. Medicamentul contribuie la normalizarea metabolismului, îmbunătățește reducerea mușchiului cardiac, normalizează nivelul de calciu din sângele animalului.

În structură Preparatul include:

 • gluconat de calciu;
 • acid boric;
 • tetraborat de sodiu;
 • apă pentru injectare.

calciu gluconat în medicina veterinară este folosit ca un decongestionant hemostatic. Este o parte a medicamentelor care promovează normalizarea calciului în sânge. Are un efect sedativ asupra corpului animalului.

boric acid este considerată o substanță antimicrobiană, practic nu provoacă iritarea țesuturilor și a pielii. Soluția este utilizată pentru tratarea rănilor, face parte din multe medicamente antiinflamatoare.

tetraborat sodiu în forma sa pură - substanță transparentă cristalină, care are proprietăți medicinale antiseptice. Face parte din medicamentele antimicrobiene.

Preparatul este produs într-un recipient special, cu un volum de 100, 200, 250, 400, 500 ml. Soluția injectabilă transparentă este turnată în flacoane din sticlă întunecată, gâtul fiind etanșat ermetic cu un dop din cauciuc. Fișa este fixată cu o folie groasă. Pe flacon există o etichetă marcată cu producătorul, data de expirare și numărul de serie.

Fiecare flacon este ambalat într-o cutie de carton. Instrucțiunile de utilizare sunt închise.

Până în prezent, nu există nici un analog al medicamentului.

După administrare, calciul lichid este absorbit destul de repede și distribuit uniform pe tot corpul. Medicamentul conform instrucțiunilor este considerat a fi periculos, are clasa a 4-a de pericol conform GOST.

Indicații pentru utilizare

Borgluconatul de calciu este considerat un medicament de mare amploare spectru acțiuni. Medicamentul este utilizat pentru:

 • Rachete la câinipareză postpartum;
 • spazmofilii;
 • stare de șoc;
 • eclampsie;
 • rahitismul;
 • tetania;
 • osteomalacie;
 • postoperator și prenatal;
 • întârzierea după naștere;
 • otrăvire;
 • boli alergice;
 • afectare hepatică toxică.

Medicamentul este utilizat ca remediu preventiv și curativ al bolilor care sunt enumerate în mod obișnuit.

Contraindicații și efecte secundare

Borgluconatul de calciu are contraindicațiile sale. Utilizarea borgluconatului de calciu este exclusă:

 • animalul slăbit;
 • animalele aflate în pragul epuizării;
 • animalele care suferă de diaree;
 • persoanele cu coagulabilitate scăzută a sângelui;
 • persoanele cu insuficiență renală.

Ca efect secundar, o reacție alergică individuală se datorează intoleranței anumitor componente care fac parte din borgluconat.

Instrucțiuni de utilizare și dozare

Înainte de aplicarea medicamentului se recomandă încălzirea până la 35-36 grade Celsius. Soluția este administrată intravenos în întregime sau subcutanat în părți, în locuri diferite. Veterinarii sfătuiesc să administreze medicamentul nu mai mult de o dată pe zi, intervalul optim dintre injecții este o perioadă de 24 de ore.

Veterinar cu animaledoză medicamentul trebuie să fie în prealabil discutat cu medicul veterinar, depinde în mare măsură de evoluția bolii. Rata medie zilnică este de 0,5 ml pentru 1 kg de greutate în viu. Doza zilnică maximă admisă a medicamentului este:

 • pentru bovine - 280-300 ml;
 • pentru cai, 170-200 ml;
 • pentru ovine și caprine, 70-100 ml;
 • pentru porci, 50-100 ml;
 • pentru câini 10-25 ml.

Este permisă utilizarea borgluconatului de calciu ca adjuvant al medicamentelor esențiale. Cu doza corectă de medicament, sunt excluse efectele secundare.

Măsuri de siguranță atunci când lucrați cu medicamentul

Când lucrați cu medicamente, trebuie să respectați măsurile elementare de siguranță personală. În sine este recomandat să aveți echipament personal de protecție - mănuși și un aparat respirator. În timpul vaccinării animalelor bolnave, este interzisă mâncarea, consumul sau consumul de produse din tutun. Pentru oameni, borgluconatul de calciu este destul de toxic, deci trebuie evitat intrarea în cavitatea bucală. Dacă obțineți medicamente în interior, trebuie să căutați imediat asistență medicală.

Dacă calciul lichid intră în ochi, zona afectată trebuie să fie imediat spălare o mulțime de apă curentă.

Instrucțiuni speciale

Nu există restricții privind utilizarea produselor obținute de la animale în timpul tratamentului. Păstrați medicamentul recomandat într-un loc uscat și rece, departe de lumina directă a soarelui, animale și copii. Termenul de valabilitate este de 2 ani. După data expirării, calciul nu poate fi utilizat. Granulele goale din preparat trebuie eliminate, este interzisă utilizarea acestora în scopuri casnice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Instrucțiuni pentru utilizarea albenului pentru tratamentul animalelorInstrucțiuni pentru utilizarea albenului pentru tratamentul animalelor
Biomicina: instrucțiuni privind utilizarea pulberii în medicina veterinarăBiomicina: instrucțiuni privind utilizarea pulberii în medicina veterinară
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Kobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisiciKobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisici
Amoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuniAmoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuni
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareMedicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
Vitam - complex pentru animale, instrucțiuni de utilizareVitam - complex pentru animale, instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Liarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizareLiarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
» » Borgluconat de calciu în medicina veterinară: Manual
© 2021 amigdas.com