amigdas.com

Descrierea meritelor rasei de rață Bashkir

Caracteristicile rasei de rață BashkirRațe - un reprezentant strălucitor al unui detașament de păsări cu un număr mare de specii și subspecii. De obicei, caracterizată prin dimensiuni medii, musculatură dezvoltată, gât scurt și colorare diferită a penajului, inteligență mai degrabă dezvoltată. În total, în prezent, aproximativ o sută zece specii de rațe sunt cunoscute omenirii. Acestea sunt extrem de răspândite pe teritoriul Federației Ruse și al Europei Occidentale. În Rusia, există mai mult de treizeci de specii din aceste păsări, iar cele mai multe dintre acestea sunt folosite în gospodărie. Ratele de sex masculin sunt numite drakes, pui - rață.

Specii de rațe

Tipuri de rațe (domestice și sălbatice)Rațele sunt, de asemenea, împărțite în sălbăticie și domestică. Acasă este foarte activă și a fost cultivată de mult timp în agricultură și dezvoltarea complexului agroindustrial. Adulții de rasă masculi cântăresc aproximativ patru kilograme, femela cântărește trei kilograme. Producția medie anuală de ouă - aproximativ un sfert de o mie de ouă. Ratele rațelor domestice sunt împărțite în trei tipuri: Carne, ouă din carne, ouă. Ele sunt unul dintre cei mai străluciți reprezentanți ai animalelor domestice cu cea mai delicioasă carne.

Băieți de culoarea bashkir în fermăOrice fermier bine stabilit și competent caută un profit în cea mai ieftină reproducere posibilă a unei rațe domestice. Rasa trebuie să se distingă prin economie și nemulțumire, o mare carne și o întoarcere puternică. Și, de asemenea, este bine să vă adaptați într-o serie de condiții meteorologice, să aveți o rezistență puternică la boli. Băutura bine cunoscută Bashkir este o alegere excelentă în această privință. Orice, chiar și un mic fermier, o astfel de rasă de rațe va fi foarte atractivă pentru a umple casa de colectare a secțiilor lor.

Rațe de rasă Bashkir: descriere

rațele de rasă Bashkir se plimbă în jurul curțiiÎntr-adevăr, numele rasei acestei specii de rațe este direct de la Bashkortostan. Realizând cercetarea și întărirea rasei rață Peking (Belaya), au început să observe că în timpul reproducerii au început să obțină indivizi care diferă în putere și o culoare destul de puternică.

Vederea sa dovedit a fi chiar frumoasă. Ceea ce este cel mai paradoxal, sa întâmplat cu totul în mod aleatoriu, și nimeni nu a stabilit sarcina de îndepărtare. Această condiție a fost decisă să crească, producând persoane mai puternice și în timpul seriei de procese de mutație sa produs aceeași rasă de rațe Bashkir.

Rațele Bashkir sunt foarte greu de confundat cu alții, au două culori: kaki și negru și alb. Uneori distinge și trei culori: alb, albastru, gri. Cele mai strălucite reprezentanți cu o culoare notabilă sunt dracii, care de obicei sunt ușor mai mari și cu țesuturi musculare dezvoltate. Femelele sunt, de obicei, mai puțin vizibile. Un adult cu toate standardele câștigă în greutate până la patru kilograme. Corpul de rațe din această rasă are:

 1. un piept curbat;
 2. labele destul de puternice, la distanțe mari;
 3. un cap mic aplatizat.

În plus, este foarte diferită de țesuturile musculare destul de dezvoltate. Aripile sunt mari, aproape de corp. Retragerea de la o astfel de rasă poate fi sigură producția de ouă și producția de carne va fi cât mai mare posibil.

Băietele colorate de Bashkir sunt rezistente la răceliRațele de rasă Bashkir au un număr de avantaje de neînlocuit. Descrierea ar trebui să înceapă cu faptul că această rasă internă are un avantaj foarte important - procentul maxim de descendenți derivați din ouă. Expunând în jur de optzeci de procente din rațe din o sută. Bashkirka are adesea grijă de urmașii săi.

Datorită reproducerii competente și mutațiilor fără probleme, rasa Bashkir a primit indicatori de sănătate excelenți, dar este necesar să urmăriți cu atenție rață. Această imunitate nu se poate lăuda cu toate animalele de fermă domestice. Duck Bashkir răspunde bine la orice schimbare a vremii, foarte rapid aclimatizate. Conditiile meteo la rece nu le pasa.

Bashkir capul drakei este mareDatorită unui cod genetic bine calculat, păsările au o rezistență fizică excelentă. Pentru cele mai multe ferme, în special rusești, angajate în reproducerea acestei rase de rațe, putem evidenția o altă mare virtute: modestia Familia Bashkir. Ei au nevoie de puțină grijă. Numai este absolut necesar să schimbați întotdeauna apa potabilă.

Reprezentanți Bashkir de păsări domestice frumos să câștige în greutate. Este nevoie de aproximativ patru luni pentru ca individul să atingă greutatea maximă posibilă. Carnea de rață conține o cantitate minimă de grăsime, deci este deosebit de apreciată. Nu are gust specific. Probabil, unul dintre puținele neajunsuri poate fi considerat un apetit bun pentru această rasă. Acest neajuns este acoperit de multe plusuri.

Rasa de reproducere rasă Bashkir

Micile rațe de tip BashkirPentru a cultiva rațe de rasă Bashkir - ocupație foarte profitabilă. Creșterea nu necesită mult efort. Un excelent plus este că aceste păsări sunt păstrate cel mai bine în loturi mari, cu cel puțin o sută de capete. Conținutul lor standard este în pixuri. Mai rar se întâlnesc în cuști. În timpul iernii, trebuie să organizeze condiții calde sub acoperiș. Temperatura ar trebui să varieze de la 7 la 10 grade Celsius.

Este foarte important să luptăm cu rozătoarele într-un hambar sau într-o incintă caldă, unde trăiesc rațe domestice, așa că gunoiul de metal este gândit. Pentru o astfel de prevenire, ridicați de obicei nivelul podelei cu douăzeci până la douăzeci și cinci centimetri de la sol. Locul de sub acoperiș trebuie să fie dotat cu lămpi, care servesc ca mijloc de încălzire și mijloace de iluminare. Durata iluminării pe zi este de cel puțin paisprezece ore.

Dacă incinta este predominant mare, atunci durata iluminării este redusă la zece ore. Uneori va fi nevoie de iluminare suplimentară dimineața și seara. Agricultorii furnizează adesea pixuri iazuri artificiale cu apă limpede. Ducii au nevoie întotdeauna de multă apă. Dacă nu există o astfel de posibilitate, atunci pur și simplu puneți cât mai multe rezervoare posibil, ușor accesibile chiar și pentru rațe mici. Și, de asemenea, ei încearcă să facă o podea iarbă pentru a mânca și a menține căldura.

Când planificați creșterea într-un stilou sau alt loc de păstrare a unui număr mare de indivizi, este necesar să dotați totul astfel încât rațele să urce în mod independent în locurile necesare pentru o existență confortabilă. Uneori răspândiți o cârpă mare în care sunt plasate rațele.

Cum să hrăniți rațele lui Bashkir în mod corespunzătorDin cauza apetitului uriaș al rațelor Bashkir, agricultorii își comandă, de obicei, dieta, astfel încât să nu existe probleme cu digestia. Ducii mănâncă aproape totul. Toți nutrienții și vitaminele conținute în regimul alimentar merg bine la rațe. Dar merită să fiți atenți și să nu permiteți eventuala supraalimentare. În timpul mutațiilor, în această rasă sa format un metabolism accelerat. Există cazuri de rezultate letale ale unui număr mare de capete datorită retragerii și alimentației necorespunzătoare.

Normele privind hrănirea sunt standard:

 • dimineața;
 • la prânz;
 • seara.

Conținutul rațelor de rasă BashkirPrimele două recepții zilnice oferă în mod obișnuit alimente lichide, seara dau culturi radiculare, cereale sau siloz. Dacă un agricultor crește rațe Bashkir pentru carne, atunci, de regulă, furajele granulate sunt hrănite. Pentru rațe mici, dieta este brânză de vaci cu plante tocate și alte alimente care conțin proteine.

Este foarte important să se monitorizeze siguranța rațelor Bashkir. Dacă fermele sunt situate lângă zona forestieră, există riscul ca o fiară sălbatică să atace. Un exemplu viu aici sunt vulpile. Instrumentele de securitate standard vă vor ușura problema. Deseori rațele sunt atacate de păsări de pradă și de șerpi. În astfel de locuri nu trebuie să-i lăsați să meargă departe de fermă.

rățuște de retragere

După ce au fost expediate rațăle de tip Bashkir, este necesar să le plasați imediat în incubator sau să nu renunțați la rață. Prin toate standardele rață de rasă Bashkir încearcă să păstreze la o iluminare suficient de calitate și o temperatură confortabilă. Avantajele rațelor care stau aproape de femeie sunt educația și pregătirea pentru o viață independentă a adulților.

Pentru toate criteriile pe animale, rață mică se va dezvolta fără intervenția umană, instinctiv. Dacă se întâmplă astfel că nu există nici o rață adultă, atunci autoritatea ei de a crește și de a instrui rață de creștere poate fi transferată la o pasăre. Dar există un risc foarte mare.

Racitele incomplete au imunitate slabă. Prin urmare, este necesar să se monitorizeze cu atenție sănătatea găinilor. Dacă păstrați puii acasă, atunci trebuie să opriți spațiul de pe podea cu o grătare.

Temperatura într-un fel de incintă trebuie menținută în regiunea de treizeci de grade de căldură. După douăzeci și una de zile de la incubație, temperatura este redusă la douăzeci de grade. Pentru rațe în incintă creați un pat vrac de nisip, accesul la apă. Este recomandabil să faceți un rezervor artificial.

Ouăle rațelor Bashkir pot fi considerate o delicatesă reală, având în vedere că ouăle de rață nu sunt folosite pentru hrană. O găină bună va putea produce peste două sute de ouă în patruzeci de zile. Greutatea oului, în medie, este de aproximativ optzeci de grame.

Descrierea bolilor și a riscurilor

Două rațePeste mult sa spus despre nemulțumirea și sistemul imunitar puternic al acestei rase, dar, din păcate, acest lucru nu garantează sănătatea lor absolută. Pentru un risc mai mic de a lua un alt tip de durere, nu este recomandat să păstrați rațe mici și deja cultivate într-o singură incintă sau cameră. Pentru a le împărtăși, trebuie să așteptați până când copiii vor avea o imunitate mai puternică. Vaccinarea profesională necesară. Este necesar să sunați la un medic veterinar calificat. De asemenea, monitorizarea zilnică a rațelor este importantă.

Este necesar să calculați cu atenție și cu atenție persoana bolnavă. Semnele principale ale rațelor bolnave sunt:

 1. Rățușul rățuit al rațului Bashkirlipsa mobilității;
 2. pene suficient de ciupite;
 3. starea de spirit apatică;
 4. aripile scăzute;
 5. mers foarte mișcat;
 6. apetit scăzut.

Puii sunt adesea predispuși la boli infecțioase. De îndată ce vă părea că există semne de boli, consultați imediat un medic pentru a evita consecințele iremediabile.

Pe teritoriul Federației Ruse există numeroase centre pentru tratarea animalelor domestice (în scopuri agricole). Fermierii mari încearcă să coopereze cu ei.

O pereche de rațe BashkirÎn plus, fermierii ruși au împrumutat o tradiție foarte interesantă din partea omologilor occidentali - concursuri pentru animalele de fermă domestice. Reprezentanții rasei de rațe Bashkir sunt câștigători foarte frecvenți ai unor astfel de evenimente, atât la nivel rus, cât și la nivel internațional. Competițiile animalelor de fermă sunt foarte active în regiunile sudice ale țării noastre.

Fermierii sunt motivați de victoria în astfel de competiții. Acest lucru mărește considerabil prestigiul și prestigiul fermei. Poți obține un premiu destul de mare în numerar. Unii specializați agricultori și institute de cercetare lucrează la modificarea codului genetic al acestor păsări pentru a scoate la iveală cel mai frumos individ din punct de vedere estetic. Mulți fermieri sunt sfătuiți să reproducă Bashkir.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Wild duck: descriere, conținut, hrănireWild duck: descriere, conținut, hrănire
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Duck mallard: ce hrănește în sălbăticie, stilul de viațăDuck mallard: ce hrănește în sălbăticie, stilul de viață
Duck fluier-fluier. Descrierea rasei și ciclul de viațăDuck fluier-fluier. Descrierea rasei și ciclul de viață
Îngăduirea gâselor linda acasăÎngăduirea gâselor linda acasă
Pui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutuluiPui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutului
Descrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestoraDescrierea rațelor rasei Agidel și a caracteristicilor acestora
Rață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lumeRață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lume
» » Descrierea meritelor rasei de rață Bashkir
© 2021 amigdas.com