amigdas.com

Cape monitor, întreținere și îngrijire

Descrierea șopârlei CapeCapul Varan este unul dintre reprezentanții reptilelor, care este excelent pentru păstrarea casei. Spre deosebire de ceilalți warlock-uri, reprezentanții acestora sunt mai pașnici, pot fi ușor imitați și, de asemenea, se înțeleg bine cu copiii. Varanii au reproducere sezonieră, nașterea copiilor apare în primăvară. Prin urmare, pentru a cumpara Cape Varan, cel mai bun timp va fi în mijlocul verii sau toamnei.

Trebuie să achiziționați un animal de companie tineri, cu cât este mai tânăr, cu atât este mai ușor să se adapteze la viața de lângă o persoană.

Alegerea unui animal de companie, trebuie să acorde o atenție la aspectul său, precum și comportamentul. În plus, comportamentul activ și curios al monitorului. Fiind în terariu, ar trebui să manifeste interes pentru hrănire, dacă îl luați în brațe, el va încerca să iasă afară și chiar să demonstreze o ușoară agresiune.

În timpul achiziției, trebuie să explora ochii, gura și nările. Gura trebuie să fie complet sănătoasă, curată cu o nuanță albăstrui albastră. Prin apăsarea în urechi, monitorul își va deschide gura, indivizii sănătoși nu ar trebui să aibă nici o boală sau răniți.

Reptilele pot face un suierat. Aceasta este o reacție normală a neîncrederii. La șopârlele sănătoase nu trebuie să existe descărcare mucoasă din gură și nas.

Când cumpărați, ar trebui să verificați și coada, degetele și ghearele. Spre deosebire de iguana, culoarea Capului Varan depinde de habitat și nu se schimbă odată cu vârsta. Are un roșcat - maro, auriu și gri închis culoare.

Perioada de adaptare a animalului de companie la persoană, de obicei, se desfășoară rapid. Cu toate acestea, el nu trebuie să se teamă să ia mâncare. Dacă varan refuză să se hrănească timp de 2-3 zile, vă rugăm să contactați un specialist.

Este de dorit să luați analize de la un nou animal de companie dobândit. Deoarece există un risc mare de boli pentru diferite soiuri ale celor mai simple microorganisme și viermi. Dar nu puteți împiedica viermii fără a testa și a confirma infecția, ca și pentru varavas, medicamentele de acest fel sunt foarte toxice.

Conținutul monitorului casei PAC

Pentru a păstra casa monitorului, trebuie să aveți rezervație pentru animale terestre, care în structura sa se va asemăna cu habitatul natural. Va fi necesar să analizăm în detaliu această problemă.

Terrarium pentru monitorCapul Varan aparține unei familii de reptile care conduc un mod de viață terestru. Pentru el, terariul unei forme orizontale este potrivit. Cea mai bună opțiune pentru păstrarea bebelușului este un terariu mic care va trebui să fie înlocuit pe măsură ce crește șopârla.

Pentru un adult, dimensiunea terariului ar trebui să fie în mod ideal două, trei lungime monitor șopârlă. Înălțimea terariului ar trebui să fie de cel puțin 80 de centimetri. Acest lucru este necesar pentru a sta pe picioarele posterioare, animalul de companie nu a putut ajunge la tavan, lampă sau cablaj, chiar și cu limba.

Dar terariile prea mari nu trebuie să fie proiectate, deoarece sursa de lumină nu va avea efectul necesar la o distanță mare.

Este important să rețineți că dacă animalul a reușit să fie bine tamed, tot timpul liber, monitorul, se plimbă în jurul apartamentului, conduce activ stilul de viață și devine de zi cu zi merge pe stradă, puteți obține un terariu mic conceput pentru a dormi pentru animale de companie, precum și locuri în care vă puteți încălzi și pentru a primi o parte din radiații ultraviolete.

În terariu trebuie instalat o lampă cu ultrasunete, de exemplu modelul ReptiGlo 10 UVB.

Dar chiar și în această situație, este clar că lampa nu este capabilă să ofere un animal de companie, ultraviolet așa cum o face natural iluminatul solar. Este necesar să vă plimbați animalul în timpul perioadei în care vremea permite.

Animale de companie ar trebui să fie în grija proprietarilor, chiar și în casa lui, mai ales în situațiile în care există copii.

Termometru în terariuÎn timpul nopții, temperatura în locuința în care locuiește monitorul nu trebuie să scadă sub 24 de grade, iar pentru adulți este soluționabilă coborâre temperatura până la 20 de grade.

Temperatura în timpul zilei ar trebui să aibă surse de căldură, în cazul în care animalul de companie își poate încălzi corpul la 38-40 de grade. Și, de asemenea, se răcește în locuri umbrite sau răcoroase.

Pentru o incintă, este recomandabil să cumpărați un covor încălzit sau un termoscreen. Puteți folosi pietre care se pot încălzi rapid, în natura astfel de pietre se numesc aragaz. Ei au capacitatea de a încălzi o lampă și de a ține căldură mult timp.

În terrariu, trebuie să instalați lac. Instinctele dictând șopârlății cu privire la necesitatea golării în apă, obișnuindu-le într-un loc de vestibul cu apă, pot fi aproape imediat după achiziție.

Mulți reprezentanți ai acestei specii vor să-și petreacă timpul în apă. Un adult Varan obișnuiți cu ușurință la scăldat într-o baie puțin adâncă cu apă caldă. Îndepărtarea șopârlelor în dimineața timp de 10-15 minute va salva proprietarii de la curățarea constantă în terariu și va facilita foarte mult menținerea animalelor de companie.

Dacă luăm în considerare grundul pentru așezarea șopârlă, atunci o opțiune potrivită va fi un covor cu iarbă verde, o pietricică de râu, un covor din fibră de nucă de cocos. Unul pozitiv trăsătură din iguanas, care au șopârle, este că ei nu încearcă lucruri diferite pe limbă ca și alte reptile. Proprietarii nu trebuie să vă faceți griji că animalul de companie mănâncă un obiect mic sau o pietricică.

Pentru decorare, puteți folosi scoarța copacilor. Aduceți spuma de montaj pe pereți, astfel încât animalul să poată urca. Decorarea terariului trebuie să acorde atenție faptului că obiectele nu erau prea mari și, cu ajutorul lor, animalul nu putea ajunge la lampă sau cablaj.

Varanas este foarte pasionat de diverse adăposturi din împrejurimile lor. Ei se urcă în mod frecvent în diverse blocaje și crăpături. Dar prezența unor astfel de adăposturi distractive va complica în mod semnificativ procesul de îmblânzire a animalului. Adăpostul gratuit, care poate fi construit, este un trunchi de copac fără miez, vase mari și diferite tipuri de arcade.

Mâncarea Cape Varan

Warines sunt Predators prin natura lor. Și mai mult timp petrec în căutarea hranei. Animalul de companie ar trebui să fie activ și subțire. Dar lenea și accesul constant la produse conduc la obezitate rapidă. Merită să acordați o mare atenție dietei, deoarece procesul de creștere a greutății pentru aceste animale este practic ireversibil.

Chiar dacă l-ați pus pe o dietă, el nu poate pierde deja greutate, precum și mamifere.

Toate organele interne ale animalului sunt acoperite grăsime. Inima șopârlelor este destul de mică în comparație cu întregul corp. Cântărit în jos pe greutate, există o mare încărcătură în inima animalului de companie. Sistemul circulator nu este capabil să reziste la astfel de tensiuni, ceea ce duce la ruperea vaselor de sânge. Sângele formează un romb și poate ajunge oriunde în corpul animalului, inclusiv în plămâni. Rezultatul unui astfel de incident este întotdeauna letal.

Nu puteți supradimensiona maimuța capului, deoarece colonul său este foarte subțire. Și uneori, într-o situație în care animalul de companie este obez, totul primește și o mare parte din hrană, poate fi o ruptură a intestinului.

Alegerea dieta

În dietă Animalele ar trebui să includă:

  • Mici rozătoare pentru varanaInsecte.
  • Rozătoarelor.
  • Carne.
  • Nasterea vitaminelor.

Meniul animalului de companie poate include, de asemenea, șoareci, șobolani, creveți, ouă, precum și bucăți de pui fiert fără grăsime. De asemenea, mănâncă carne de iepure, carne de vită și organe comestibile.

Nu dați alimente grase, cum ar fi carnea de porc sau untură. De asemenea, nu trebuie să dai ouă deseori, în ceea ce privește oile Cape ei au o încărcătură grea pe ficat, iar ouăle conțin colesterol.

Puii de până la 3-4 luni pot fi admiși hrănire o dată sau de două ori pe zi. Alimentarea cu alimente în vârstă de până la 9-10 luni este dată în fiecare zi. Puteți alimenta hrana insectelor cu carne.

Animalele mai vechi de 1 an sunt hrănite o dată pe săptămână.

Este de dorit ca animalele de companie să nu fie hrănite cu alimente prinse pe stradă. Broaștele râioase, și melci sunt foarte des în intestinele sale de viermi prin consumul de astfel de alimente, monitor șopârlă pot obține intoxicații severe, precum și infecția cu viermi.

Nu uitați de hrănirea fiicei cu vitamine. Aceste reptile au nevoie de calciu pentru o bună dezvoltare.

domesticire

Un reprezentant al acestor reptile are un intelect destul de ridicat. Permite Id să stabilească rapid o legătură socială cu oamenii. Dar comportamentul lor este foarte previzibil, iar proprietarii vor fi întotdeauna capabili să-l controleze.

pregătire varana constă din:

  • Varan cu proprietarulÎntr-o abordare rezonabilă pentru hrănirea animalului de companie.
  • Interzicerea agresiunii.
  • Atitudine adecvată față de fiară. Fiara nu trebuie să fie intimidată sau arsă.
  • Predarea igienei personale și a locurilor de parcurs.

Proprietarii ar trebui să poată ridica în mod corespunzător un monitor. Cubs poate lua mâna sub burta, degetele odihnindu-se pe piept între lapami.Vzroslogo fiară ia două mâini sub labele din față și spate.

Dacă el este în curs de agresiv și încearcă să muște proprietarul, trebuie să-l ridicați din partea din spate a bazei cozii, și de altă parte, pentru a prelua piept în gât. Luat în acest fel, el nu poate mușca o persoană.

La început, copilul va fi neîncrezător, încercarea de a hrăni se poate ridica într-o poziție de luptă, suiștină și chiar încearcă să muște.

Pentru a educa animalul, nu îl puteți lăsa să domine stăpânul. Dacă îl mușcă pe stăpân, nu îl poți umili, îl bateți și strigați, dar aveți nevoie de un clic slab pe nas pentru a arăta că acest lucru este inacceptabil.

Este important să rețineți că șopârlele flămânzi sunt foarte agresiv și dacă într-o furie de mânie îi mușcă, nu poți scoate un deget. Dinții de șopârlă sunt curbați spre interior și tragerea degetelor va duce la o traumă crescută.

Copilul de mers pe jos poate porni de la 15 minute pe zi, după ce crește timpul pentru o plimbare. Puteți folosi o lesă pentru pisoi pentru mers.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce terrierul de taur este considerat o rasa periculoasa de cainiDe ce terrierul de taur este considerat o rasa periculoasa de caini
Îngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijireÎngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijire
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Irish Soft Coated Wheaten TerrierIrish Soft Coated Wheaten Terrier
Descrierea rasei de câini bichon frizeDescrierea rasei de câini bichon frize
Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijiriiCat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii
Câine de câine Pomeranian PomeranianCâine de câine Pomeranian Pomeranian
» » Cape monitor, întreținere și îngrijire
© 2021 amigdas.com