amigdas.com

Frezarea metalului: clasificarea, caracteristicile tehnologiei

Frezarea metaluluiPrelucrarea metalelor este un proces tehnologic complex. Aceasta este partea necesară a lucrării cu detaliile, care vor fi ulterior utilizate în diverse domenii. Cea mai obișnuită este frezarea metalului. Piesa de prelucrat este tratată cu un instrument special - un frezat. Este un burghiu ascuțit la un anumit unghi, sau un disc de ferăstrău cu formă nestandard. Instrumentul multi-dinte, care se deplasează la viteză mare datorită lucrului mașinii, îndepărtează un strat de metal de grosimea necesară pe piesa de prelucrat. Măcinarea - un mod cerut de prelucrare a pieselor.

Dezvoltarea tehnologiei de frezare a metalelor

Pentru o perioadă lungă de timp, frezarea a fost efectuată manual. Factorul uman a influențat un număr mare de căsătorii, reduceri inexacte. Chiar și tractoarele cu experiență nu au putut face față suprafețelor curbiliniare, ceea ce a făcut dificilă fabricarea multor piese metalice.

Ulterior, totul a fost automatizat. Apariția mașinilor-unelte cu posibilitatea de programare a dat un nou impuls dezvoltării procesării complexe a metalelor. Acest lucru a simplificat lucrul mașinilor de frezat, pentru tot ce a fost responsabil de mașina CNC, în care a fost încărcat un anumit program.

Mașini de frezat moderneÎn stadiul actual, în mașinile de frezat se utilizează un fascicul laser. Echipamentul de precizie vă permite să lucrați rapid. Dar mașinile sunt mult mai scumpe. Asemenea mașini sunt prototipul unei imprimante 3D. Posibilitatea operării simultane pe trei planuri reduce timpul petrecut. Lucrul pe acest echipament, pe lângă prelucrarea directă a piesei de lucru, implică, de asemenea, o ortografie corectă a programului.

Clasificarea operațiunilor de frezare

O clasificare unică a acestui tip de lucru pe metal nu există, prea multe caracteristici și nuanțe, o varietate de detalii. Dar principalele criterii pot fi distinse. Prin metoda de fixare a piesei de prelucrat pe cadrul:

 • orizontal;
 • vertical;
 • corner.

Acesta din urmă este folosit mai rar, dar această metodă vă permite să lucrați cu detalii ale designului complex.

Freză de frezat în sine este de asemenea împărțită în tipuri:

 • se încheie;
 • se încheie;
 • periferice;
 • în formă.

Cutite periferice periferice

Freză de frezat frontal este folosită, dacă este necesar, pentru a face o canelură pe piesa de prelucrat, pentru a fora o "fantă", o tăietură inferioară, o fereastră. Tipul de capăt al tăietorului este proiectat pentru a lucra cu părți mari. Cu ajutorul profilelor metalice profilate sunt frezate. Dacă dinții tăietor sunt periferici, chips-urile rămase sub formă de virgulă vor deveni o trăsătură distinctivă.

Direcția de rotație a elementului de tăiere are următoarele grade:

 • contra (pe dinții tăietorului de frezat);
 • trecere (sub dinți).

Acest element este caracterizat printr-o combinație de metode de procesare. De exemplu, pentru piesele masive, tratamentul prealabil se efectuează în contracarare, iar lucrarea finală se face prin trecere. Suprafața piesei cu frezare contra-se dovedește a fi mai dură, dar această metodă permite reducerea semnificativă a procentului de respingere.

Avantajul acestei metode de prelucrare a metalelor este nu numai funcționalitatea ridicată, ci și capacitatea de a produce o varietate de piese. Frezarea este utilizată în proiectarea mașinilor și a aerului, în construcția de diferite scale. Cu ajutorul mașinilor CNC sau a instalațiilor laser, ferestrele sunt create și funcționează chiar și cu bijuterii. Diferite tipuri de metal pot fi măcinate: oțel călit, fontă, cupru, bronz, aluminiu, alamă și chiar titan.

Frezarea metalului

Etapele tehnologice ale procesului

Lucrarea mașinii de frezat începe cu o analiză a detaliului și a tipului de lucru. În funcție de datele primite, este selectat tipul de tăietor. Elementul de tăiere este bine fixat pe axul mașinii. După aceasta, apar următoarele etape tehnologice:

 • o piesă metalică este fixată pe cadru;
 • Arborele mașinii de frezat este pornit la o viteză redusă de rotație;
 • partea de pe pat este adusă la moară până la contactul minim pentru inspecție înainte de începerea lucrului;
 • cadrul este mutat, axul este oprit;
 • se stabilesc parametrii de tăiere necesari (adâncimea, viteza de rotație a axului);
 • După ce aparatul este pornit, piesa de prelucrat este adusă înapoi sub tăietorul de frezat, procesarea începe.

Dacă este o mașină cu laser CNC, procesul poate avea loc în două variante:

 • Piese de frezatla locul desemnat, fasciculul laser arde forma necesară, după care marginea este măcinată;
 • Laserul îndepărtează straturile de metal de la piesa de prelucrat, trecând prin același loc de mai multe ori.

Costurile financiare și de timp pentru frezarea bucăților metalice depind de complexitatea geometriei părții viitoare. De asemenea, este necesar să se ia întotdeauna în considerare experiența comandantului și disponibilitatea echipamentului necesar. Numai lucrătorii instruiți au acces la aceste mașini.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelorTipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelor
Sfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carburăSfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carbură
Tehnologia prelucrării metalelor electroeroziveTehnologia prelucrării metalelor electroerozive
Mese rotative pentru mașini de frezatMese rotative pentru mașini de frezat
Întoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metaliceÎntoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metalice
Crearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile taleCrearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile tale
Făcând o mașină de frezat cu mâinile taleFăcând o mașină de frezat cu mâinile tale
Moduri de tăiere, Formula de adâncime și vitezăModuri de tăiere, Formula de adâncime și viteză
Decuparea metalelor: tehnologii aplicateDecuparea metalelor: tehnologii aplicate
Freză de frezat metal: principiu de funcționare, tipuri și selecție de sculeFreză de frezat metal: principiu de funcționare, tipuri și selecție de scule
» » Frezarea metalului: clasificarea, caracteristicile tehnologiei
© 2021 amigdas.com