amigdas.com

Mau egiptean: o rasă de pisici de la Faraon până în prezent

Egiptean MauPisica egipteana

Mau părea că a fost transportat de o mașină de timp din Egiptul Antic în zilele noastre. Calitățile sale pozitive sunt încă foarte apreciate și găsesc un răspuns în inimile oamenilor. Mau egiptean este una dintre cele mai vechi rase feline de pe pământ. Rădăcinile sale se întorc în secole, la vremea faraonilor.

Potrivit unor estimări bruște, Mau au fost domesticite cu 3-5 mii de ani în urmă. Inițial, au fost folosite la egalitate cu câinii în timpul vânătorii de păsări de apă. Ei s-au arătat a fi excelent apportirovschikami, la ordinul proprietarului, au căutat și a adus jocul împușcat.

Istoria rasei

Mau egiptean este una dintre cele mai vechi rase feline de pe pământ. Rădăcinile sale se întorc în secole, la vremea faraonilor. Potrivit unor estimări brute, Mau au fost domesticite cu 3-5 mii de ani în urmă. Inițial, au fost folosite la egalitate cu câinii în timpul vânătorii de păsări de apă. Ei s-au arătat a fi excelent apportirovschikami, la ordinul proprietarului, au căutat și a adus jocul împușcat.

Pisica era considerată un animal sacru. Pentru o astfel de relație au existat motive serioase - Mau a exterminat șoarecii care au distrus rezervele de cereale. animale după moartea mumificată precum și oameni, și apoi îngropați în cimitire speciale. În semn de doliu, proprietarii i-au ras sprancenele.

Cat egiptean MauÎn panteonul egiptean a existat o zeita speciala semi-femeie - jumatate de pisica Bastet. Ea era patronajul frumuseții, dragostei, fertilității femeilor. Se credea că zeița ar auzi rugăciunile adresate ei dacă pisica le-ar fi transferat. Pentru pisicile de cult, au fost construite temple speciale, unde preoții au avut grijă de ei. Ca mâncare, favoritele zeiței Bast au primit pâine înmuiată în lapte și pește fără cântare.

În plus, pisicile erau asociate cu zeul suprem Ra. Potrivit egiptenilor, le-a trimis la pământ pentru a lupta împotriva șerpilor. Pisicile egiptene le-au vânat și le-au distrus fără milă. Ca semn al patronajului său, Ra a lăsat un semn distinctiv pe fruntea lui Mau, în formă asemănătoare cu un scarab sacru. Un alt semn care leagă pisicile de zeul suprem era capacitatea ei de a îngusta elevii. Egiptenii au crezut că, în timpul zilei, animalele pot absorbi lumina soarelui cu ochii și noaptea îi dau drumul. Acest lucru au explicat, reflectarea în ochii pisicii în întuneric.

După cucerirea ținuturilor egiptene de către arabi, pisicile de la animalele venerate au trecut în categoria celor înșelăciune. Ei nu au fost onorați în mod deosebit și au fost exterminați sub orice pretext. Până în secolul al XX-lea, purul Mau egiptean a rămas foarte puțin. Situația a fost salvată de ruși Prințesa Emigrant Natalia Trubetskaya. La prima vedere, sa îndrăgostit de creaturi pline de afecțiune grațioasă și a cumpărat imediat mai multe pisici de la ambasadorul sirian.

După o lungă perioadă de uitare, pisicile egiptene ale mau-ului au căzut în câmpul de vedere al felinologilor la începutul anilor `50. Pentru vindecarea rasei Pisicile au trecut cu cele mai asemănătoare pisici din India. Din 1977, pisica egipteană mau este recunoscută oficial în lume. Pisicile acestei rase participă la expoziții internaționale. În anii `90, "Egiptenii" reînviat s-au întors în Lumea Veche.

Analizele au arătat că pisicile egiptene moderne Mau sunt genetic apropiate pisicilor europene.

Caracteristicile aspectului

Rasă Mau egipteanNumele "Mau" în traducerea din Egiptul antic înseamnă "pisică". Felinologii cred că strămoșii "egiptenilor" erau domesticiți de pisici de stuf. De la ei, casa Mau a moștenit o culoare camuflată muită, cu pete negre împrăștiate în tot corpul. Prin standardele de rasă mau egiptean purpuriu are trei variante de o scară de culoare de lână: argintiu, bronz, fum. O paletă moale este umbrită de pete de culoare de cărbune cu un cerc ideal. O reală pisică egipteană Mau se deosebește de "colier" în mai multe rânduri în jurul gâtului. Spațiile nu trebuie să atingă sau să se îmbină în fâșii.

Pisicile egiptene mau sunt incluse în categoria rasei cu păr scurt. La atingere, mătasea este moale, matasoasă.

Caracteristicile caracteristice ale rasei egiptene sunt, de asemenea:

 1. un mic cap rotund, cu urechi triunghiulare;
 2. pe larg, ochi de culoare deosebit de verde;
 3. un model de lână pe frunte, sub forma literei "M", numit "scarab", pentru similitudinea cu insectele sacre ale egiptenilor antice;
 4. model de lână pe spatele capului sub forma literei W;
 5. pe burtă sunt vizibile așa-numitele butoane, într-un rând situate pete întunecate pe un fundal mai deschis;
 6. ochii în jurul cercului sunt înconjurați de linii negre ("podvodka").

Animalele sunt de dimensiuni medii. Bărbații cântăresc 6 kg, femele - 4,5 kg. Corpul are structura proporțională corectă. Coada de lungime medie cu un vârf negru.

Caracter și obiceiuri

Rasă Mau egipteanMau, drept, este considerat un companion de pisici. Ea simte cea mai puternică afecțiune pentru oameni, urmărește persistent maestrul. El suferă în separare. Pisicile egiptene se simt bine în compania altor animale. Cu toate acestea, instinctul de vânătoare se simte. Prin urmare, este mai bine să nu permiteți contactele Mau cu posibile păsări, păsări.

uimitor trăsătură natura pisicilor egiptene mau - dependență de apă. Ei trebuie să aibă acces la sursa de apă. În aceste scopuri, un vas mare așezat în baie este potrivit. Pisicile place să se scufunde în apă, să se joace cu ea. Acest "egiptean" este diferit de alți feline, care sunt atenți la apă și nu le place să înoate.

Comportamentul lui Mau însoțită de un set diferit de sunete. Pisicile miau ascutite sunt rareori folosite. Ei preferă purring, rumbling, uneori snorting. Egiptenii sunt vederi și auzuri bine dezvoltate.

Ele se disting prin jucăuș la orice vârstă, deci este important să oferiți animale de companie cu jucării cu patru picioare. Ca și alte feline, Mau sunt curioși, ia cu interes totul nou. În cameră alegeți un loc mai sus și de acolo observați ce se întâmplă.

Mau egiptean nu necesită îngrijire specială. Cu toate acestea, pentru o pisică acerbă este nevoie de un complex de jocuri care să îi permită să-și arate temperamentul. Ferestrele și ieșirea la balcon sunt mai bine asigurate de o rețea pentru a evita căderile accidentale de la o înălțime. O pisică este foarte îndrăgită de mersul în aer liber. Ea poate fi luată pentru o plimbare într-un guler special pe o lesa.

Egiptean Mau practic nu are nevoie de îngrijire specială. Parul scurt nu necesită pieptănare suplimentară. Procedurile generale de igienă nu diferă de alte feline - tăierea ghearelor, curățarea urechilor.

Alimentele trebuie selectate corespunzător. Nu hrăniți mâncarea egipteană de pisici mau din masă. Pentru că sunt adecvate furajele uscate și ambalate din clasa "SuperPremium". Este important să nu se suprascrie, ceea ce duce la excesul de greutate. Având în vedere predispoziția rasei la boli cardiovasculare, o povară suplimentară asupra corpului poate declanșa dezvoltarea patologiei. Pisicile gravide și pisoii sunt hrăniți de 4 ori pe zi, iar adulții - de 2 ori.

Boli și tratamentul lor

Cat de rasa Mau egipteanPisica egipteană mau se distinge prin sănătatea puternică. Principala problemă este asociat cu boli cardiovasculare - cardiomiopatie hipertrofică. Predispoziția la aceasta este stabilită genetic. Boala este o patologie gravă asociată cu o creștere a mușchiului cardiac. Cantitatea de sânge care intră în inimă scade, ceea ce duce la o încălcare a alimentării generale cu sânge a organelor interne. Risc crescut de formare a cheagurilor de sânge în vasele de sânge și de stop cardiac.

Zona de risc, în primul rând, include bărbați tineri sub vârsta de trei ani. La pisici, boala este diagnosticată mai rar. Este important să acordați atenție secțiilor cu patru picioare și să nu pierdeți simptomele alarmante:

 1. Letargie, comportament indiferent.
 2. Răgazul.
 3. Cripses cu respirație.
 4. Zgomote în inimă.
 5. Senzații de durere sau eșec parțial al membrelor posterioare.

În cazul apariției unor astfel de semne, trebuie să căutați imediat sfatul și ajutorul unui veterinar. Primele două zile după declanșarea fazei acute a bolii sunt decisive. Dacă tratamentul este început în timp util și dinamica se dezvoltă pozitiv, se poate anticipa o ieșire de succes din criză.

Originea Mau dintr-o regiune cu un climat cald, a făcut să fie susceptibilă la fluctuații ale temperaturii. În ciuda prezenței lânii, "egipteanul" poate depăși cu ușurință și îngheța în perioada toamnă-iarnă. Se recomandă să aveți la această ocazie un dulap special ales, care ajută animalul să mențină cald corpul. Persoanele fizice pot suferi de astm.

Animalele ajung la pubertate în 3 ani. Pisicile, de obicei, suferă o sarcină fără complicații și dau naștere la șase pui. Este interesant faptul că bărbații au un rol activ în îngrijirea copiilor lor, petrecând mult timp cu ei.

Cu bună grijă și alimentația corectă, pisicile egiptene Mau trăiesc până la 15 ani.

Favoritul faraonilor egipteni continuă să mulțumească noii generații de oameni cu devotamentul, prietenia și curiozitatea ei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Rase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasaRase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasa
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Amstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pitAmstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pit
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
» » Mau egiptean: o rasă de pisici de la Faraon până în prezent
© 2021 amigdas.com