amigdas.com

Gâște Kholmogorsky - descrierea rasei și a caracteristicilor sale

Gâște Kholmogorsky - caracteristicile raseiGâște Kholmogorsky - una dintre cele mai populare rase, care a fost mult timp preferată de mulți fermieri. Și nu este surprinzător, deoarece aceste păsări nu sunt prea exigente în condițiile de detenție, dar dau multe produse. Pe lângă carnea pentru care rasa a fost excavată, se pot obține cantități mari de puf, grăsime și pene.

Această productivitate, combinată cu o creștere rapidă și nemulțumire, reprezintă un stimulent puternic pentru reproducerea gâștelor Kholmogory.

Descrierea rasei

Gese-kholmogory sunt cunoscute din timpuri stravechi. Mențiuni despre ele au fost întâlnite încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, dar de fapt, o rasă a apărut mult mai devreme. În conformitate cu versiunea principală a originii sale, gâștele Kholmogory au apărut ca urmare a trecerii rasei Arzamas cu chinezii, după ce a primit numele în funcție de locul de reproducere.

apariție

De la apariția primilor reprezentanți ai rasei, mulți ani de reproducere au trecut. Ca rezultat, au fost trase mai multe linii, dintre care principalele sunt doar două. Între ele există diferențe minore, dar cele mai multe caracteristici ale rasei Holmogorian sunt comune:

 • Reguli pentru păstrarea gâștelor de rasă Kholmogorycorp puternic solid;
 • spate drept, lung;
 • Sânul este rotund, larg;
 • pe abdomen sunt două falduri;
 • gât lung;
 • sub ciocul atârnă o pliu mare ca în sac;
 • Deasupra ciocului există o creștere a culorii portocaliu-roșu, pentru care aceste păsări sunt numite și gâște înghițite.

Diferențele dintre liniile de rasă sunt următoarele:

 • reprezentanți ai primei linii se deosebesc de dimensiuni mai mari, precum și de pene lungi și ciorchine;
 • păsările de pe linia a doua mai mici, ciocurile lor sunt mai scurte și mai întunecate decât prima.

Indiferent de linie, culoarea poate fi gri-piebald, gri sau alb.

productivitate

Adulții gâște-coline sunt destul de masive, greutatea corporală a masculilor este de aproximativ 12 kg, femela este ușor mai ușoară - 8 kg. Tinerii reprezentanți pietre foarte rapid câștiga în greutate, care ajunge deja la o vârstă de două luni de 4-4.5 kg. Carnea, grăsimile, penele și păsările din aceste păsări sunt de o calitate excepțional de bună, de aceea foarte apreciate de consumatori.

Singurul lucru care nu se află la înălțimea gâselor holmogorov este ouarea. Sunt aproximativ 30 de ouă pe an, iar multe dintre ele sunt zdrobite de găini grele.

Reguli de conținut

Gâștele Kholmogorsky sunt nemernice și se adaptează bine la diferitele condiții de detenție. Pentru reproducerea și reproducerea cu succes a acestor păsări, trebuie doar să respectați un mic set de reguli de bază.

Gusyatnikov

Aviara pentru gâște - dimensiune optimăPentru a rămâne în frig și pe timp de noapte, aveți nevoie de un gusatnik. Pentru aceasta puteți construi facilități speciale sau utilizați unul adecvat deja disponibil. Sala ar trebui să fie bine ventilată, dar nu trebuie să fie permisă proiectarea. În coacăz este necesar să se mențină uscăciunea și puritatea.

Dacă clima este caldă pe tot parcursul anului, atunci o locuință pentru gâștele Kholmogory poate fi ușurată - pentru a înfășura o grătare și un film cu un cadru din lamele de lemn. Dar, pentru o perioadă de îngheț, este nevoie de o mai bună protecție. pereți în camera de iarnă trebuie să fie dense și toate fisurile sunt înglobate în lut. De asemenea, girosorul ar trebui să fie spațios. Indiferent de sezonalitatea structurii, fiecare pasăre trebuie să aibă un spațiu de 1 m² și mai mult.

Pe lângă cerințele pentru construcția în sine, trebuie acordată atenție și situației interne. În primul rând, trebuie avut grijă despre gunoi. În timpul iernii este de obicei paie sau turbă, care dau păsărilor suplimentare de încălzire. Vara - rumeguș sau nisip, acoperite de sus cu paie. Trebuie să fie necesar un strat de tăiere a paietei, în caz contrar gâștele pot mânca rumeguș, în urma căruia se vor îmbolnăvi sau vor muri.

Urina trebuie schimbată. Faceți acest lucru în mod regulat și în timp util. Materialul de gunoi învechit ajută la creșterea umidității în aer, din cauza căreia gâștele încep să înghețe. Pentru a se încălzi, ei începe să mănânce mai mult și încă se pot îmbolnăvi. Adică, o astfel de atitudine este plină de o creștere a consumului atât pentru hrana pentru animale, cât și pentru medicul veterinar. Prin urmare, este mai ușor și mai ieftin să cheltuiți inițial pe așternut. Pentru un an este nevoie de aproximativ 40 kg pentru fiecare gâscă.

Un alt element important în coroană este mâncarea pentru mâncare. Alimentatoarele sunt atașate la o distanță de aproximativ jumătate de metru de la podea. Materialul din care sunt fabricate depinde de alimente: pentru alimentele umede nevoie de rezervoare metalice, pentru uscat puteți lua și din lemn. Numărul de alimentatoare ar trebui să fie astfel încât gâștele să nu fie aglomerate și să creeze cozi. De asemenea, apa potabilă trebuie să fie suficientă, acestea fiind situate pe podea.

padoc

Klickogorsky gâște - este merită lăsându-le merge pentru o plimbareNu departe de gosyatnik este necesar să dotați un loc de mers pe jos. În timpul iernii poate fi doar un loc de joacă unde păsările se pot încălzi, iar în sezonul cald - pășune. Aceasta va oferi gâștelor nu numai mișcări, ci și alimentație. Este de dorit lângă pășune a fost cel puțin un iaz mic, natural sau artificial. În acest caz, păsările vor avea suficientă apă pentru a bea. În plus, pot înota și înota, ceea ce este foarte important în căldură.

Sursă de alimentare

Pentru a maximiza productivitatea gâștelor Kholmogory, este necesar să le hrănim în mod corespunzător. În primăvara și vara, acest lucru este cel mai ușor de făcut. Gâșii se hrănesc în mod independent pe pășuni. must eliberați-i acolo de zi cu zi. Dacă nu există posibilitatea de a amenaja un iaz accesibil păsărilor, atunci este necesar să se plaseze pavilioane speciale pe pășune, sub care vor exista mici rezervoare cu apă pentru băut și mari pentru scăldat.

În timpul iernii, cu hrănire, situația este oarecum mai complicată, deoarece nu există unde să pasc gâștele. În consecință, dieta nu este suficientă pentru vitamine și, în general, mâncarea depinde în întregime de proprietar. Un factor suplimentar pentru creșterea răspunderii este faptul că în ultima lună de iarnă gâsca începe să transporte ouă. Aceasta înseamnă că au nevoie de un întreg set de nutrienți și substanțe nutritive.

Dieta ideală de gâscă-holmogorov în timpul iernii constă din mai multe componente:

 • Carne de gâscă de rasă - rasă Kholmogory50-70 de grame de cereale integrale;
 • 80-90 de grame de cereale;
 • 100-150 de grame de fasole, care este împământată în prealabil;
 • 300-500 g de culturi radiculare (sfecla, cartofi, morcovi);
 • 50-100 grame de varza;
 • aditiv pentru hrană (premix) pentru a optimiza activitatea tractului gastro-intestinal și pentru a susține funcția de reproducere.

Ca o completare utilă și necesară pentru alimentatoare, puneți pietriș și cretă tăiată.

Înainte de a servi, hrana uscată trebuie să fie îndulcită cu apă fierbinte, iar rădăcinile trebuie zdrobite și amestecate, atunci gâștele va fi mai dispus să mănânce. Timpul optim pentru hrănirea cerealelor este seara, și suculentă mâncare pot fi date în seara și dimineața. Dieta trebuie respectată cu strictețe. Dacă mâncarea este alimentată în același timp, sistemul digestiv al gâștelor Kholmogory va funcționa bine. În plus, păsările se vor obișnui cu regimul și se vor întoarce în mod independent de la padoc până la livrarea de alimente.

Dacă se respectă regulile de bază de păstrare a gâscă-kholmogoriei să se dezvolte rapid și corect, și, de asemenea, oferă o mulțime de produse de calitate. Durata vieții lor cu bună grijă poate ajunge la 17 ani. Cultivarea acestor păsări este cu adevărat benefică pentru orice agricultură. Ei vor plăti mai mult decât atenția acordată lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Baza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilorBaza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilor
Puii de orez sunt o rasa minunata rusaPuii de orez sunt o rasa minunata rusa
Îngăduirea gâselor linda acasăÎngăduirea gâselor linda acasă
Specii de gâște domestice: gâște de reproducție și îngrășareSpecii de gâște domestice: gâște de reproducție și îngrășare
Rase și nume de vaci de lapte în RusiaRase și nume de vaci de lapte în Rusia
Privire de ansamblu asupra vacilor și taurilor HolsteinPrivire de ansamblu asupra vacilor și taurilor Holstein
Pui Maran Descriere și caracteristiciPui Maran Descriere și caracteristici
Rase de vaci de lapte: vacă negru-motley, caracteristicăRase de vaci de lapte: vacă negru-motley, caracteristică
» » Gâște Kholmogorsky - descrierea rasei și a caracteristicilor sale
© 2021 amigdas.com