amigdas.com

Van van turc: originea pisicii pisicii, standardul rasei si grija

Caracteristicile raseiDin cele mai vechi timpuri, pisicile au atras oamenii cu harul și comportamentul lor misterios. Astăzi, există câteva sute de rase de pisici în lume, dar una dintre cele mai notabile este pisicile vane turcești. În plus, pisica Van este un înotător excelent, care nu se poate spune despre alți reprezentanți ai familiei pisicilor. Ce altceva este remarcabil pentru rasa de van turcesc?

Istoricul originii

Patria unei pisici este considerată a fi Turcia, și anume regiunea Anatolia de Est. Rasa a existat încă din Evul Mediu, însă omenirea a descoperit-o numai la mijlocul secolului al XX-lea. Pentru prima dată, un animal neobișnuit de frumos a atras atenția turiștilor din Marea Britanie Sonia Halliday și Laura Lashington, care au venit în Turcia pentru fotografii interesante. În aceeași țară, femeile au văzut pisici mari cu păr lung și alb și cozi roșii de foc. Femeile îi plăceau pisicile atât de mult încât au decis să ia animalele cu ele.

Puțin mai târziu, turiști din Marea Britanie de așteptare pentru o surpriză: femeile au mers la unul din rezervoare și van pisica, de asemenea, cu plăcere a mers să înoate! Laura și Sonya și-au dat seama că animalele domestice sunt o rasă unică de păsări de apă, așa că au inițiat înregistrarea oficială a rasei.

Van Cat a fost desemnat pentru o rasa separata in 1969 si a fost numit "pisica turceasca". În 1979, în Marea Britanie acest nume a fost schimbat și rasa a fost numită "van turc".

Caracteristicile rasei

Pisicile din rasa Van Van sunt mari, dar in acelasi timp gratioase. Greutatea animalului variază între 4-6 kilograme, în timp ce greutatea pisicii poate ajunge la 10 kilograme.

Standardul rasei, conform organizației internaționale TICA, arată astfel:

 1. Caracteristicile raseiCap: are dimensiuni medii sau mari în raport cu trunchiul. Contururile capului sunt rotunde, iar pomeții sunt înalți. Bărbații și fruntea pisicii sunt rotunjite, în timp ce botul are un contur curat.
 2. Ochii: în pisica Van au forma unui os de piersic. Ochii înșiși sunt ușor întinși la colțurile exterioare. Deseori, există pisici din vânătoarea turcă de rasă cu ochi în două culori, care dă animalelor un aspect neobișnuit.
 3. Urechi: baia turcească are urechi mari care se extind la bază.
 4. Corp: Vaporul turc are un corp lung, mare, dar în același timp subțire. De asemenea, animalul are un gât scurt masiv. Pisica rasei vanei turcești are un piept larg și umerii.
 5. Picioarele: membrele pisicii sunt de lungime medie, iar picioarele posterioare sunt considerabil mai lungi comparativ cu membrele anterioare. Tampoanele pentru labe sunt destul de îngrijite și există perii între degete.
 6. Coada: vanul turc are o coada pufoasa de lungime medie. Culoarea părului coadă este roșu strălucitor.
 7. Lână: Vanul turc nu are sub acoperire, dar în același timp blana animalului este pufoasă și plăcută la atingere. Deoarece baia turcească este considerată o pasăre de apă, capacul ei din lână este impermeabil.

Pisica turceasca atrage atentia datorita culorii sale neobisnuite. Blana animalului este albă, dar pe coadă și cap pot să apară semne roșii care nu acoperă mai mult de 20% din blana pisicilor. Conform standardului rasei, este permisă și culoarea complet albă fără urme.

Densitatea capacului de lână al unui vag de pisică turcă depinde de vârsta animalului și de timpul anului. Pisicile sunt destul de rare, dar în epoca adultă animalele se pot lauda cu o "blană" de lux. În timpul verii, învelișul de vată al vanei turcești este lung și gros, în timp ce vara pisica poate fi confundată cu o pisică cu păr scurt.

Vanoul turcesc nu este numai frumos, ci și o pisică jucăușă care poate deveni un animal de companie ideal pentru o persoană. Este demn de luat în considerare, că pisica Van este un animal activ, astfel încât acesta poate urca până la o înălțime mare în câteva secunde, de exemplu, într-un dulap și rămâne acolo pentru o lungă perioadă de timp. Van Cat îi place să se joace și să se brămească, mai ales dacă îl puneți în apă. În ciuda naturii prietenoase a pisicilor turcești, nu se recomandă păstrarea lor în aceeași zonă cu alte animale de companie, deoarece îi place să-și simtă superioritatea.

În ceea ce privește relația cu proprietarul, vanul turc poate fi considerat un animal de companie ideal. Animalul de companie simte cu ușurință starea de spirit a gazdei, care îi poate afecta comportamentul. Pisica poate fi ușor antrenată, prin urmare, dacă proprietarul va dedica timp și atenție instruirii animalului de companie, atunci poate spera pentru un rezultat strălucit.

Van Cat nu tolerează spații închise și întunecate, astfel că nu se recomandă păstrarea unui astfel de animal într-un apartament cu o suprafață mică. O persoană care se gândește despre cumpărarea unei pisici turcești, trebuie remarcat că acest animal nu-i place când este luat. Dar, de a sta pe gâtul proprietarului, acest animal este puțin probabil să refuze, pentru că îi place înălțimea. De asemenea, pisica Van nu se va lepăda de plăcerea de a sta pe fereastră și de a privi prin fereastră pentru ceea ce se întâmplă pe stradă.

Sănătate și îngrijire

 1. Cumpărare vânătoare turcăCamionul turc are o lungă speranță de viață. Dacă aveți grijă de animalele de companie și monitorizați cu atenție sănătatea sa, atunci va putea trăi mai mult de 15 ani. Un animal nu este predispus la boli genetice, deoarece rasa a fost crescută în condiții naturale și nu ca rezultat al reproducerii.
 2. Vanele turcești sunt active și jucăușe de la sine, iar dacă proprietarul marchează apatie și apatie din partea animalelor de companie, atunci animalul trebuie arătat medicului veterinar cât mai curând posibil.
 3. Trebuie remarcat faptul că pisicile care au fost supuse procedurii de castrare pot să apară din când în când în cruste grase în jurul coastei. Pentru a le elimina, este suficient să aplicați făină de cartofi în zonele cu probleme. După câteva ore, lâna lipită trebuie să fie pieptănată ușor.
 4. O atenție deosebită trebuie acordată rației animalelor de companie, deoarece animalul poate obține o greutate excesivă din cauza malnutriției. Acestea din urmă pot afecta negativ starea de sănătate a pisicii și durata vieții sale.
 5. O pisică Van este o pisică cu păr lung, dar este ușor să se îngrijească de acoperirea ei de lână, și toate datorită lipsei de substrat. Datorită acestei caracteristici, lâna este ușor de pieptene și nu se încurcă. Pentru a piepteni pisica este suficientă o dată în 2 săptămâni. De asemenea, este necesar să se monitorizeze starea dinților și a gingiilor animalului, deoarece îngrijirea neregulată a cavității bucale a animalului poate duce la boala parodontală.
 6. În ciuda faptului că vanul turc iubește să înoate, nu ar trebui să-l scăldați mai des decât o dată pe lună. Pentru a menține lâna animalului curat, se recomandă să schimbați conținutul tăvii în timp util.

Costul unui pisoi

Van CatPisici de rasa turcă van Rare destul, ceea ce le afectează costurile. În Rusia, un pisoi de rasă pură poate fi cumpărat pentru nu mai puțin de 7 mii de ruble (3 mii grivne). Costul este afectat de pedigree-ul animalului, corespunzător standardului rasei și datelor externe. Găsirea unui pisoi de rasă pură în țările CSI este destul de dificilă, deoarece există foarte puține pepiniere specializate aici. Adu un pisoi de van poate fi din Turcia, dar în acest caz aveți nevoie de un permis special pentru exportul animalului din afara țării.

rezultate

Frumusețea, harul, inteligența înaltă și caracterul prietenos - toate aceste calități sunt inerente în Wang-ul turc. Dacă o persoană și-a propus să păstreze un astfel de animal acasă, trebuie să ia în considerare cu atenție decizia sa, pentru că pisica turcă au nevoie de îngrijire și cazare deosebită.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisiciPisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisici
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Pisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continutPisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continut
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
» » Van van turc: originea pisicii pisicii, standardul rasei si grija
© 2021 amigdas.com