amigdas.com

Pălării negre: alb-bărbat și alb-ciocănit

Descrierea rasei de rațăPrintre numeroasele păsări de apă cu pene, acești bărbați frumosi sunt deosebit de vizibili. Ei nu au numai penaj negru, dar, de asemenea, ies în evidență pe acest fundal părți albe - cioc sau sân. Care este particularitatea acestor păsări, care dintre ele pot fi îmblânzite și care nu se dau la domiciliu? Unde și cum trăiesc rațele negre? Ce mănâncă și cum se înmulțește?

? Cum să reproduci în mod corespunzător rațele negre și să ai grijă de ele? Luați în considerare astăzi aceste creaturi extraordinar de frumoase.

În primul rând, aceste păsări de apă se disting prin două tipuri: rațe negre cu un cioc alb și rațe negre cu un piept alb. Penajul lor, culorile aripii corbului atrage multe puncte de vedere, adesea în pozele faimoase și nu atât de artisti, încât îi puteți vedea pe acești bărbați frumos ...

Rață neagră cu un cioc alb sau o coadă

descriere

Această rață a avut un cioc alb neobișnuit pe un fundal negru mat. Pe partea din față a capului, coada are o creștere mică, foarte asemănătoare cu cea a unui cap chel, datorită căruia acești păsări de apă au numele lor. Lăzile rață neagră sunt de obicei galben-portocalii, cu degete gri. Iată o descriere detaliată a coșului:

 • Ce hrănește o rațăFizic puternic, greutatea lor ajunge la un kilogram și jumătate.
 • Lungimea corpului este de 35-40 cm.
 • Cap de dimensiuni medii, cu o creștere albă mică în partea frontală.
 • Ciocul alb de dimensiuni mici.
 • Iris este roșu aprins.
 • Coada scurtă.
 • Picioare de culoare galben-portocalie cu degete gri.
 • Culoare negru sau gri închis.

Zonă și habitat

Rață neagră cu un cioc alb de multe ori pot fi găsite în Asia Centrală, Kazahstan, India, Afganistan, Mongolia, China și practic toate țările CSI,

Lysukha preferă corpuri ușor sărate și dulci. cuiburi în zonele de mică adâncime Comunicati cu desișuri dense de stuf, trestie de zahăr și așa mai departe. Se decontează în corpurile de apă de mică adâncime, adică. A. În ziua următoare ea își produce propria lor hrană.

Inamicii naturali ai rațelor cu coadă albă - magii și cioară, furajând ouăle de la cuiburi, șoimi, vulturul de aur, mistrețul, muskraturile. Adesea, cuiburile de rădăcini sunt ruinate, iar nurca cu vidri, uneori - vulpi sau mângâieri. Sensind pericolul, cootul încearcă să ridice cât mai multe stropiri, în timp ce atacul este protejat de cioc și aripi. Aceste păsări de apă trăiesc în medie 15-19 ani.

reproducere

Sezonul de împerechere pentru aceste păsări de apă începe în martie sau mai, dacă habitatul este rece. Femelele, atrăgând atenția bărbaților, înconjurau-le în jurul apei, o băteau cu aripi și făceau sunete foarte puternice. Când este format un cuplu, o rață și un gâscan începe să se uite foarte atent una după alta - împarți mâncarea lor, curățați partenerul pene și împreună apăra împotriva dușmanilor.

Dacă există suficientă hrană în iaz și în jurul ei este relativ sigură, acolo este că rața neagră va face cuiburi pentru a pune ouă. Există cuiburi de gheare va fi în liniște și îndepărtată de țărmurile de țărm. Dacă această pasăre este deranjată în timpul construirii cuibului, va abandona începerea și va merge într-un alt loc unde va încerca din nou să cuibărească cuibul.

Cuiburile de dimensiuni mari, de obicei, ajung la 40 cm. Înfățișarea este o grămadă de stuf uscat, cu o mică depresiune în mijloc. Suprafața interioară a coastei este căptușită cu frunziș verde, care după uscare formează o tavă. Cuiburile sunt fixate cu tulpini lungi, un capăt care duce la apă, ceea ce creează nivelul necesar de echilibrare.

Împrăștie băutura de la 5 la 12 ouă, după care ambii părinți îi incubă timp de aproximativ 22 de zile. Ducklings, după 2 săptămâni, se duc în apă după părinți și să învețe cum să-și găsească propria lor mâncare.

Sursă de alimentare

Alimente pentru rațe negreDupă cum sa menționat mai sus, în căutarea hranei, coșurile se scufundă până la fundul corpurilor de apă, adâncime de 2-3 metri. Ei se hrănesc în principal cu ceea ce găsesc pe fund - alge, papagal și alte vegetații acvatice. Dar, uneori, mai ales în timpul iernii, când planta nu este suficient de rațe negre nu se feresc și de hrana pentru animale, de exemplu, se poate folosi insecte de apă, se prăjește, ouă de pește și lișiță crustacee trage cioc de plante cu ea apare în sus și deja pe suprafața începe masa lui . Persoane puternice pot lua mâncare de la cei mai slabi, deci dacă o rață neagră are o pereche, atunci ei vor căuta mâncarea împreună și când trebuie să se apere împotriva rudelor lor.

întâmplări.

Lysukhs sunt excelenți înotători și scafandri. Dar aceste păsări negre zboară destul de rău, iar în aer se ridică extrem de rar, în special numai în caz de pericol, când nu există posibilitatea de a merge pe apă. Și, de asemenea, când vine momentul să migrăm în regiunile calde.

Aceste păsări neobișnuite trăiesc în grupuri mici, care se dezintegrează aproape întotdeauna în timpul sezonului de împerechere. În interiorul grupului se formează întotdeauna perechi puternice.

Toate încercările de a îmblânzi cootul au eșuat, dar această pasăre poate permite unui om să vină la el dacă nu se simte amenințat.

Negru rață de piept alb

Spre deosebire de rudele lor - rasa Blackfish, rasa alb-negru complet domesticita. Cel mai adesea se găsește în ferme, deoarece acest tip de pasăre este ouă de carne.

descriere

Rasă de rasă albă și albă a fost crescută prin selecții repetate - este un hibrid de rață gri ucraineană din Peking și khaki-kempbell. Institutul de păsări de curte din Ucraina este implicat în creșterea animalelor. Negru alb-piept are astfel de calități remarcabile precum:

 • Negru rațe de pieptMasa mare - de la 3 la 4,5 kg.
 • Scadență timpurie - deja în 2 luni rațele acestei rase ating o greutate de 2 kg.
 • La 6 luni, boabele cu piept negru sunt deja pregătite pentru reproducere.
 • Producția de ouă înaltă - într-un an, o rață din această rasă poate demola până la 150 de ouă.
 • Ouă mari - un ou poate cântări până la 100 de grame.

Din punct de vedere vizual, rața neagră cu pieptul alb arată astfel:

 • Capul și trunchiul de culoare neagră bogată, cu pieptul alb. Bărbații au pene pe gâtul lor cu o nuanță neobișnuită de verde.
 • Ochii și ciocul sunt negri.
 • Capul este mic, în comparație cu trunchiul, dimensiunile.
 • Torsul este destul de masiv, cu un gât lung.
 • Aripi bine dezvoltate, cu un leagăn mic.
 • O coadă mică.
 • Lame scurte de culoare neagră.

Sursă de alimentare.

În mâncare, rațele cu pieptul negru sunt nepretențioase, dar pentru calitățile bune de carne, rația trebuie să includă grâu, porumb și orz. Compoziția hranei pentru animale trebuie să includă în mod necesar:

 • Cum arată o rață neagră?Peste și făină de carne și oase.
 • Schroth.
 • Lapte praf.
 • Sare.
 • Mazăre de soia.
 • Tărâțe de grâu.
 • Suplimente de vitamine.

Rațele trebuie să înceapă să se hrănească cu ouă fierte mici, tocate. La câteva zile după introducerea ouălor, se introduc brânză de vaci și orz sau fulgi de ovăz. Când copiii împlinesc 5 zile, le puteți da iarbă mărunțită. În 10 zile - 50% din dietă ar trebui să fie cartofi fierți. Alimentați rațe la început de 5 ori pe zi, treptat aducând numărul de furaje la 3.

Întreținere și îngrijire

Dacă aveți de gând să reproduci un număr mare de păsări, atunci este necesar să dați o casă specială pentru aceasta. Acesta este un fel de casă cu secțiuni separate, unde rață se poate mișca liber. În zidurile casei de păsări, se pregăteau leneși, astfel încât rațele să poată ieși liber. Podeaua din casă trebuie să fie în mod obligatoriu căptușită, fânul și rumegușul sunt potrivite pentru aceste scopuri. Grosimea "covorului" este de 10 cm și ar trebui să crească treptat. Păsările trebuie neapărat încălzite, cele mai multe ori încălzitoare electrice sunt folosite pentru acest lucru. În primele câteva săptămâni de viață, rață necesită o temperatură de 23-30 grade, apoi treptat, temperatura este adusă la 18 grade.

Un proiect pentru aceste păsări este inacceptabil, dar oxigenul trebuie să vină în mod obligatoriu la ei în casă.

Creșterea rațelor negre cu pieptul alb

Cum sa cresti o rațăPentru reproducere sunt selectate masculi cântărind nu mai puțin de 2,7 kg și femei cântărind 2,5 kg. Pentru un bărbat, de regulă, există 5-6 femele.

Ouăle pentru incubație la femele sunt luate în a 26-a săptămână de viață. În ouă, este inacceptabilă deteriorarea cochiliei, gălbenușului dublu, murdăriei sau formei neregulate. Selectați numai ouă proaspete albe, care nu depășesc o săptămână.

Dacă economia este mică, atunci rața este o rață. Sub ea, puteți pune până la 15 ouă. În a 9-a și a 26-a zi, ouăle trebuie examinate pentru defecte, dacă există, apoi oul este îndepărtat.

Dacă ouăle utilizează mult mai mult un incubator mic. Într-un incubator Este necesar să se respecte o temperatură clară, constantă, să se monitorizeze accesul la oxigen și să se transforme periodic ouăle.

În a 28-a zi, vă puteți aștepta la nașterea rațelor.

Acesta este unul dintre pietrele cu cel mai mare procent de rată de supraviețuire - până la 93%.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Wild duck: descriere, conținut, hrănireWild duck: descriere, conținut, hrănire
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Duck fluier-fluier. Descrierea rasei și ciclul de viațăDuck fluier-fluier. Descrierea rasei și ciclul de viață
Poți să hrănești rațe domestice sau sălbaticePoți să hrănești rațe domestice sau sălbatice
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Pălării negre: alb-bărbat și alb-ciocănit
© 2021 amigdas.com