amigdas.com

Bobtail japonez: caracteristicile rasei de pisici, grija, preturile

Bobtail cat japonez - rasa interesantaRasele japoneze de pisici nu pot multumi fanii animalelor cu blana. Lucrul este că japonezii preferă să-și urmeze tradițiile religioase și folclorice. Pisicile din această țară în realitate au un statut special

, care poate fi evidențiată prin prezența catedralei, a muzeelor ​​pisicilor, a întregii lumi a statuetelor de pisici cu labe și amulete ridicate sub formă de siluetă a unei pisici. Cu toate acestea, acest lucru nu explică de ce japonezii nu sunt implicați în selectarea de specii noi.

Informații generale

Lucrul este că pisicile Bobtail japonez au o trăsătură distinctivă serioasă - cozile lor. Japonezii au o idee tradițională că pisicile cu cozile au reprezentat șerpi, ceea ce a făcut animalele în ochii populației locale ceva de genul "creaturi ale diavolului": din cauza acestor prejudecăți, cozile au andocat. La sfârșitul secolului XIX - începutul secolului al XX-lea pisicile au fost plasate sub cuțitul medicilor veterinari, care datorită repetării lungi în generații au condus la o mutație genetică. Este greu de spus despre umanitatea acestei abordări, dar după aceea au ajuns proprii faima și recunoașterea și, devenind un simbol al succesului și al norocului, din cauza a ceea ce au început să se închine.

În anii `70 ai secolului XX, pisicile s-au răspândit dincolo de frontierele Japoniei datorită lui Elizabeth Freret, care a cumpărat trei pisoi de bobtail japonez și le-a exportat în Asia de Vest. Elizabeth a creat un standard în mărimea și aspectul bobtailului japonez și a completat formularele care trebuie înscrise în registrul raselor ca o rasă separată. Recunoașterea în lumea occidentală sub forma unei rase distincte de bobtail-uri cu păr scurt, primite în anii 70 ai secolului trecut. Longhair - douăzeci de ani mai târziu.

De asemenea, în istoria acestei rase există o altă persoană semnificativă - Lynn Beck. Un iubitor de pisici a putut organiza un fel de cerc de admiratori de rasa japoneza si a demonstrat perseverenta in introducerea rasei in clasificarea CFA (The Cat Fanciers Association).

trăsătură

  • Bobtail japonez - o pisicaPisicile japoneze au dimensiunea medie.
  • Greutatea medie a unui reprezentant al acestei rase depinde de sex - masculii cântăresc 3,5 - 4,5 kilograme. Femele - de la 2,5 la 3,5 kilograme.
  • Rasele japoneze nu au practic probleme de sănătate.
  • Capul are forma unui triunghi izoscel, fără a avea unghiuri prea ascuțite sau prea obtuzite.
  • O caracteristică caracteristică este și urechile ascuțite ale bobtailului japonez.
  • Există pisici cu culori diferite ale elevilor. Dacă o pisică are ochi colorați, acesta este un robot de crescători din Statele Unite. De obicei pisicile se nasc cu un ochi galben, iar celălalt - albastru.

Pisicile rasei bobtail japoneze au un aspect izbitoare, pline de ochii proprietarilor lor. Coada acestor pisici este unică pentru fiecare individ și are caracteristici foarte diferite - dimensiunile sunt în mare parte diferite. Deci coada reprezentanților acestei rase seamănă cu un pompom și arată ca un iepure. Datorită caracteristicilor lor distinctive, pisicile și-au schimbat mișcările, deoarece coada sub forma unui stabilizator suplimentar a dispărut.

Deci, aceste pisici sărituri cu ajutorul mișcărilor, similar cu mișcările de cangur. În acest sens, picioarele posterioare au fost prelungite în comparație cu membrele anterioare, ceea ce a crescut înălțimea saltului lor. De exemplu - pentru ei, o jucărie care atârnă la o altitudine de aproximativ un metru, deoarece poate depăși această distanță cu ajutorul unui salt de la fața locului, nu apare deloc.

De asemenea, caracteristicile lor le conferă un aspect sportiv - sunt mai rezistente și mai puternice decât cele mai multe persoane de acest gen. Culoarea poate fi variată, dar mai ales valoroase sunt pisicile cu culoarea "mi-kay" - conexiunea florilor negre, albe și roșii. Poziția ochilor Bobtailului japonez mărturisește tipul de comportament inerent al prădătorului, care dă noi culori în joc cu el în război. De asemenea, adesea le place să-și tragă jucăriile în dinți, ceea ce ne amintește de natura lor.

pregătire

Pisica japoneză BobtailBobaii japonezi au abilități incredibile de a se antrena, dar natura lor dăunătoare și persistentă nu este foarte favorabilă pentru acest lucru. Pentru a antrenamentul pisicilor a dat rezultate vizibile a cerut interesul pisicii. Cu toate acestea, totul nu este atat de deplorabil, ca si cu abordarea corecta, ei pot fi chiar invatati sa lege, ceea ce, totuși, nu oricine poate.

Pisicile preferă un stil de viață activ și au o natură explozivă, care contrastează brusc cu înțelegerea obișnuită a unei pisici tipice - un pic leneș și oarecum flegmatică. Lucrurile care le atrag atenția sunt cauzate în principal de dorința de a aduce distanța dintre pisică și interes, ceea ce duce adesea la sărituri de pisici pe distanțe lungi. Formatorii experimentați vor putea să-i învețe un număr imens de trucuri, dar numai dacă pot să-și îmblânzească natura cu adevărat explozivă.

îngrijire

Bobtail japonez - rasaSchimbările genetice datorate cărora pisicile au o coadă mică nu au afectat scheletul Bobtailului japonez, ceea ce înseamnă că aceste animale pot menține sănătatea și mobilitatea cel puțin la nivelul altor pisici. Ei au, de asemenea o imunitate foarte puternică, care le permite să evite cele mai multe boli. Astfel, orice îngrijire pentru ei este redusă la curățarea urechilor, ocazional ochii și scăldatul foarte rar.

reproducere

Un semn al începutului sindrofiei poate fi o revoltă caracteristică a animalelor, dar rareori creează zgomot, ceea ce va simplifica viața proprietarului acestei pisici drăguțe. De obicei, pisicile din această rasă se nasc mai mari decât altele, dar le vând și ele - după aproximativ 3-4 luni. În general, atunci când se îngrijește de pisoi, nu există caracteristici expresive care ar putea fi prezente numai pentru această rasă, cu excepția supraviețuirii și imunității la boli. De asemenea, încep să dea dovadă de activitate și curiozitate puțin mai devreme.

preț

Cat japoneza Bobtail - interesanta pisicaDacă ați decis să vă conectați viața cu această pisică de rasă, va trebui să vă așteptați ca o sumă considerabilă de bani să vă părăsească buzunarul - de la 30 de mii de ruble, cu posibile adăugări, care depind de caracteristici, pedigree, sex și clasă. Există cazuri de vânzare a unor astfel de pisoi la un preț mult mai mic, dar în acest caz, nimeni nu v-ar fi dat nu poate garanta, că nu veți fi amăgit și nu veți vinde un reprezentant al unei alte rase.

În acest caz, puteți fi protejat de înșelătorie, verificând documentele pisicilor. Pe teritoriul CSI există o problemă cu cumpărarea de pisici din această rasă, deoarece prevalența lor este destul de scăzută și, în cazul în care nu puteți găsi pisica aici, va trebui să să le comandăm direct din Țara Soarelui Răsare.

Rezultatul

  • Jucăuș, activ.
  • Nu există probleme de sănătate.
  • Origine japoneză.
  • Categoria de prețuri ridicate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Familie de feline - specii de animaleFamilie de feline - specii de animale
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
» » Bobtail japonez: caracteristicile rasei de pisici, grija, preturile
© 2021 amigdas.com