amigdas.com

Cromarea detaliilor la domiciliu de către mâini proprii

Cromat acasăAflați cum să cromare, puteți face nu numai masina sau motocicleta mai prezentabil, dar, de asemenea, pentru a face un elegant lucruri mici - clanțe, tije cortina pentru elemente de fixare, standuri, mașini de plantat, și sconces, care va servi ca elemente excelente pentru a decora interiorul acasă.

Metode de placare cu crom

Procesul de galvanizare se bazează pe aplicarea unui strat de metal pe suprafața piesei cu ajutorul unui electrolit. În același timp, două obiective pot fi urmărite simultan: protecție și decorare. În consecință, placarea cu crom presupune că stratul special de crom va fi depus pe acoperire utilizând un curent electric.

Acest proces poate fi realizat în mai multe moduri:

 1. Metode de placare cu cromMetalizare chimică utilizând o baie cu o soluție specială. Aceasta este o tehnologie populară pentru uz casnic, dar permite prelucrarea numai a pieselor mici.
 2. Pulverizați cu o perie specială. Această metodă nu are nicio limitare a dimensiunilor suprafețelor care trebuie tratate. De asemenea, este excelent pentru elementele de cromare care nu pot fi îndepărtate. În timpul lucrului, comandantul poate ajusta grosimea stratului de crom și poate controla nivelul de pulverizare. Cu toate acestea, această procedură este extrem de consumatoare de timp, pentru că unul și același loc ar trebui să fie cheltuit între zece și douăzeci de ori.

Selectarea unei camere

Realizați cromarea într-o zonă ne-rezidențială bine ventilată. Opțiune ideală - garaj auto. În timpul verii, puteți lucra direct pe stradă sub o copertină de pânză. Astfel de măsuri sunt obligatorii, în caz contrar sănătatea artiștilor interpreți sau executanți poate fi amenințată de fumurile toxice și toxice ale substanței.

Instrumente și materiale

Pentru cromarea acasă cu baie, trebuie pregătite următoarele unelte și materiale:

 1. Instrumente și materialeUn vas de sticlă cu dimensiunile necesare;
 2. Baie nemetalică cu apă curată;
 3. Element de încălzire;
 4. Cutie cu izolație termică;
 5. Anod de plumb sau aliaj;
 6. catod;
 7. Termometru rezistent la acid;
 8. Suportul prin care partea va fi ținută într-o poziție suspendată;
 9. Placaj sau capac de lemn pentru o navă;
 10. Sursă de alimentare.

Mijloace de protecție

Este necesar să se obțină și mijloace de protecție - mănuși de cauciuc dense și un aparat respirator de calitate. Îmbrăcămintea poate fi acoperită cu un șorț din material cauciucat.

curs de acțiune

Pentru a face crom la domiciliu cu o perie galvanică specială, puteți utiliza următoarea schemă de acțiuni:

 1. curs de acțiuneVorsinki bine înfășurat cu fir de plumb.
 2. Perii de rană sunt plasați într-un cilindru transparent (de preferință din plexiglas). Deasupra, recipientul este acoperit cu un capac prevăzut cu o gaură pentru turnare și un contact din metal. La acest contact, unul dintre capetele plumbului de plumb este lipit.
 3. În membrana din spumă de plastic, situată deasupra perilor, este necesar să se realizeze găuri mici prin găuri.
 4. Ca un redresor, se utilizează un transformator de 12 wați. Plus este alimentat la contact, care este atașat la capac, minus este fixat pe elementul prelucrat.
 5. Electrolitul, care este în cilindru, penetrează perii prin orificiile realizate în membrană.

Folosind orice metodă un compresor util sau un aspirator bun pentru a îndepărta praful.

Prepararea electrolitului

Pentru a calcula volumul de ingrediente electrolitice trebuie respectate următoarele relații, măsurată în grame, pentru un litru de apă pură:

 1. Anhidridă cromică - 250 g;
 2. Acid sulfuric - 2,5 gr.

Dispozitiv de placare cu cromVasul de sticlă este umplut cu apă semi-așezată și fiartă, a cărei temperatură trebuie să fie de aproximativ 60 de grade. Apoi, anhidrida cromică este plasată în recipient. Soluția este împiedicată până când substanța este dizolvată, după care acidul sulfuric este turnat cu grijă în el.

Apoi compoziția trebuie menținută sub curent timp de trei ore și jumătate. Dacă calculele sunt efectuate corect, electrolitul va deveni maro închis. Deconectând compoziția, trebuie lăsată o zi într-un loc răcoros și întunecat.

Pregătirea unei părți

Înainte de a face cromarea cu propriile mâini acasă, trebuie să fie pregătită. Îndepărtați orice rugină, lac, murdărie și vopsea de pe suprafețele care trebuie tratate. După finalizarea curățării, puteți începe degresarea.

Experții acordă atenție faptului că benzina și alcoolul alb sunt nedorite să se aplice în acest scop, deoarece acești compuși vor afecta negativ procesarea. Este mai bine să folosiți un amestec special pe bază de sodă caustică, carbonat de sodiu și adeziv silicat. Soluția trebuie încălzită la 90 de grade Celsius și să coborâți partea în ea timp de aproximativ o jumătate de oră. Dacă elementul are o configurație complexă, puteți mări timpul de așteptare.

Cauzele defectelor

Cauzele defectelorChromia este un proces destul de laborios pentru execuția independentă, prin urmare rezultatul ideal nu este obținut în toate cazurile. Pentru a preveni greșelile anterioare, cum să cromați metalul la domiciliu, ar trebui să aflați cauzele care pot cauza defecte.

Acestea includ:

Încălzirea insuficientă sau excesivă a electrolitului poate duce la o strălucire neuniformă a suprafeței tratate. Dacă nu există deloc strălucire, atunci motivul poate fi în concentrația anhidridă calculată incorect.

Dacă stratul de acoperire nu era suficient de uniform, prea mult curent a fost aplicat piesei de prelucrat. Dacă acoperirea este foarte moale, electrolitul se încălzește prea mult.

Acești factori trebuie să fie atenți pentru a preveni apariția defectelor în placarea cu crom. Doar în acest caz, părțile cromate cu mâinile lor vor trece fără probleme.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Armături din alamă: caracteristici și domeniu de aplicareArmături din alamă: caracteristici și domeniu de aplicare
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Tehnologia prelucrării metalelor electroeroziveTehnologia prelucrării metalelor electroerozive
Zincarea metalelor și tehnologia de galvanizareZincarea metalelor și tehnologia de galvanizare
Patinarea unui copac: caracteristici ale tehnologiei, executarea propriilor mâiniPatinarea unui copac: caracteristici ale tehnologiei, executarea propriilor mâini
Echipament de sudare cu autocontrolEchipament de sudare cu autocontrol
Galvanizare - istorie și dezvoltare modernăGalvanizare - istorie și dezvoltare modernă
Tipuri de EDM și prelucrarea metalelorTipuri de EDM și prelucrarea metalelor
Spălător de primăvară - oaspete 6402-70Spălător de primăvară - oaspete 6402-70
» » Cromarea detaliilor la domiciliu de către mâini proprii
© 2021 amigdas.com