amigdas.com

Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii

Pisici sălbatice în naturăPentru mulți oameni pisicile sunt animale de companie. Dar, ce fel de diversitate există în sălbăticie! Unele dintre ele sunt atât de rare încât sunt deja enumerate în Cartea Roșie. În acest articol, sunt reprezentate 10 specii de specii rare de pisici sălbatice, despre existența cărora nici măcar nu ați putea ghici:

 • bengalez
 • Pisica din padurea din Extremul Orient
 • nisipos
 • Pallas
 • Blackfoot
 • Smile de leopard
 • Pampasskaya
 • jaguarundis
 • Serval sau pisică arsă
 • ocelot

Bengal pisică

Pisica Bengal - aceasta este o pisică sălbatică de dimensiuni mici. Dintre toate felinele, aceasta este cea mai comună formă. Foarte frumoasă rasă. Seamănă cu un leopard mic. Această pisică a fost creată în America. Pe parcursul creării acestei pisici a lucrat o mulțime de timp. Și aici, la Universitatea din California a creat o pisică sălbatică, potrivită pentru întreținerea acasă. Acest animal este considerat cel mai inteligent dintre restul raselor. O pisică sălbatică din Bengal este mult mai mare decât cea a colegului său intern. Pisicile din Bengal trăiesc în Asia de Sud și de Est.

Aceste pisici trăiesc în liniște, surzi cu păduri largi, întotdeauna în apropierea surselor de apă. De obicei, dorm în timpul zilei, dar viața activă începe la amurg și noaptea. De multe ori se urcă pe ramurile copacilor și de acolo așteaptă pradă să o atace de sus. Descendenții dau de obicei pisici de la 2 la 4 pisoi. Se hrănesc cu animale, a căror dimensiune poate fi controlată, de exemplu, veverițe, șoareci, păsări, iepuri.

Populația pisicilor sălbatici din Bengal scade. Datorită blănurilor frumoase, braconierii sunt exterminați. Populația locală face haine și bijuterii din piele. Din cauza acestei pisici sălbatice este listată în Cartea Roșie.

Pisica din padurea din Extremul Orient

Rase de pisici sălbaticePisica din padurea din Extremul Orient, un alt nume pentru pisica de leopard Amur, este mult mai mare decat reprezentantii locali ai pisicii. Această specie trăiește în Orientul Îndepărtat în păduri montane dense. Se hrănește cu rozătoarele mici, prindă păsări, uneori vânează iepuri și căprioare. Pisicile Amur cresc la 4 pisoi, iar tata ia parte la educatie. Pisica din padurea din Extremul Orient destul de rare. Este listată în Cartea Roșie a Teritoriului Primorye. O blană frumoasă și valoroasă atrage mulți braconieri. Dar, în ciuda tuturor interdicțiilor, exterminarea unei specii rare continuă pe picior de egalitate. Acest lucru va duce în curând la dispariția persoanelor de o rasă rară.

Nisip pisica

Barkhan pisica (nisip) - este un reprezentant foarte frumos de acest gen. Aceste pisici trăiesc în deșert. Toată viața ei arată ca pisoi, în ciuda vârstei lor. Principala diferență a acestei rase este forma ciudată a capului și, de asemenea, faptul că pe suprafața plăcuțelor labelor de blană crește în ea, care protejează de suprafețele fierbinți.

Reprezentanții acestei rase sunt obișnuiți să trăiască singuri, de aceea merită foarte mult spațiul privat. Ei excelează la ascunderea de dușmani, nu lasand urme pe nisip. Vânează pentru șerpi, iepuri, insecte, jerboase. Zvonul unei pisici este foarte bine dezvoltat, astfel încât poate auzi abordarea alimentelor sau a dușmanilor. În plus, este foarte curat. Inspectați întotdeauna terenul înainte de a continua. Puii pe care îi dau până la 5 pisoi. Ei rămân orbi după naștere timp de încă 12-16 săptămâni. Și timp de 4 luni puii părăsesc complet casa.

În prezent, există 4 subspecii unei pisici de nisip. Din cauza unui mod foarte secret de viață din cantitatea foarte dificil de determinat, dar este determinat în aproximativ 50.000 de indivizi.

Pallas

Pallas un reprezentant luminos al rocilor de stepă. Această pisică sălbatică este foarte asemănătoare cu pisicile domestice de rase nobile. Are un strat pufos și o formă rotundă. De obicei, în sălbăticie, pisicile trăiesc până la 10 ani, dar în grădinile zoologice vârsta lor poate ajunge la 20 de ani. Ca mulți alți prădători, Manul vânează noaptea sau la amurg. De obicei, mănâncă rozătoare și păsări în formă de șoarece. Într-o așternut nu sunt de obicei mai mult de 6 pisoi. Manul este pe punctul de a dispărea. Din cauza marelui secret, numărul exact de persoane nu poate fi numit.

Pisică neagră

Care sunt rasele de pisici sălbatice?Pisică neagră - cel mai mic reprezentant al pisicilor sălbatice din Africa. Pe pernele labelor ei crește blană, care protejează animalul de nisip în deșert. Această specie locuiește în sudul Africii în câmpii uscate, savane, stepi, iarbă de iarbă. Pisica se hrănește cu păsări, nevertebrate, reptile, rozătoare. De obicei, vânează noaptea, dar poate ieși dimineața devreme în locuri unde nu există nici o persoană.

La fel ca toți ceilalți reprezentanți ai felinelor, care trăiesc în zonele uscate, pentru o lungă perioadă de timp pot face fără apă. De obicei, femelele dau naștere la a 1-2 pisoi. Scopul lor de a vâna este aproape că nu este condus, dar de multe ori mor din cauza otrăvurilor și a capcanelor destinate altor animale. Prin urmare, acești reprezentanți sunt enumerați în Cartea Roșie Internațională.

Smile de leopard

Smile de leopard trăiește în sud-estul Asiei, în jungla impenetrabilă. Este considerată o specie destul de străveche și puțin asemănător unui leopard. Vine această specie zi și noapte. Are o agilitate excelentă și o vedere frumoasă. Își vânează prada pe pământ sau pe copac. De obicei, el mănâncă capre, caprioare, porci, maimuțe și păsări mari. El este destul de fragil de alpinism și de înot bine. Într-o litieră, un leopard fumător are de obicei până la 5 pisoi. Acest reprezentant al felinei este foarte susceptibil la dispariție. Pielea lui frumoasă este destul de profitabilă. Carnea unui animal este servită în cele mai bune restaurante din Asia. Oasele sunt folosite în medicină. Specia dispare treptat, este listată în Cartea Roșie.

Pampas pisică

Pampas Pampas (pisică pe bază de plante) locuieste in regiunile Argentina si Chile. Această specie de feline în dimensiuni nu diferă mult de reprezentanții acasă. Ele se găsesc în stepi, pe câmpii fertile, precum și în păduri și mlaștini umede. Se hrănește cu rozătoare, cu păsări, cu insecte și cu șopârle. Practic, femela dă naștere la 1-3 pisoi. Până în prezent sunt cunoscute 7 subspecii acestor reprezentanți ai felinelor.

jaguarundis

jaguarundis includ puma în genul. Ea este, de asemenea, numită pisică sălbatică americană. Habitatele reprezentanților stâncilor: de la sudul SUA până la nordul Argentinei. Practic, ei locuiesc în savană, în zone umede, în păduri tropicale. Acest prădător este activ tot timpul, nemilos și atacă pe oricine poate depăși. Copacii sunt luați cu reticență, doar în cazurile de necesitate extremă. Se hrănesc cu păsările, fructele, rozătoarele, păsările și insectele din jaguarundi. Ei aduc descendenți de 2 ori pe an de la 2 la 4 pisoi. Locuitorii din America de Sud la un moment dat tamed pisici pentru a proteja case. Dar fac multe daune gospodărie, a renunțat atât de repede la această idee.

Serval sau pisică arsă

Descrierea pisicilor sălbaticeAcest prădător locuiește aproape în întreaga Africa. De obicei se găsește în zone deschise și în păduri de iarbă. Servile vânează doar noaptea. Dietul lor constă în broaște, iepuri, mici rozătoare, antilopi mici și păsări. Sunt vânători excelenți. Numărătoare urechi mari, pot auzi cu ușurință orice fracturi, membre înalte se pot mișca în tăcere în iarbă. Servalas sunt singure în natură. Ei găsesc un cuplu numai pentru sezonul de reproducere. Femelele dau naștere la 2-3 pisoi și se ocupă de ele în timpul anului. Acest tip de felinar scade rapid în cantitate. Bărbața lui este foarte apreciată, iar carnea este folosită pentru hrană. Prin urmare, este listat în Cartea Roșie a IUCN.

ocelot

Specii de rase de pisici salbaticeocelot este cel mai strălucit și cel mai mare reprezentant al pisicii americane. Locuiește pe teritoriul Americii de Sud și de Nord în păduri tropicale și subtropicale. Rareori se găsește în spații deschise, deoarece el este foarte secret. Vânătoare exclusiv noaptea și la amurg, și ascunzând în acea zi de ochii curioși. Pisica are diferite moduri de minerit. El urcă perfect copacii, vânează spre pământ și se mișcă și prin înot. În hrană folosesc rozătoare mici, maimuțe, iepuri, păsări, insecte și șerpi. Pisicile dau de obicei naștere la 1-2 pisoi. Populația speciilor scade în fiecare an. Blana acestui animal este deosebit de apreciată, iar despăduririle conduc la pierderea habitatelor.

Adesea, animalele sunt enumerate în Cartea Roșie "mulțumesc" persoanei. Braconerii vânează comoara acestor animale rare:

 • piele
 • oseminte
 • carne

Aveți grijă de natură și vă va fi recunoscătoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Pisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europenePisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europene
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Pasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctivePasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctive
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
» » Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
© 2021 amigdas.com