amigdas.com

Pregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analiză

Examinarea cu ultrasuneteMulți bărbați suferă de diverse boli în domeniul urologiei. Astfel, boala ca prostatită, se situează pe locul doi printre bărbați. Dacă vorbim într-un mod științific, atunci această boală neplăcută se numește un adenom al prostatei.

Datorită metodei cu ultrasunete a cercetării glandei prostate, specialiștii pot identifica rapid și inconfundabil problema și pot prescrie un tratament de calitate.

TRUS ce este? Cum apare prostata TRUS

TRUSIA de prostată este o metodă complexă pentru diagnosticarea bolilor de prostată. Această metodă seamănă cu ultrasunetele obișnuite, care se efectuează simplu și fără durere. În timpul procedurii, locația anchetate pentru a aplica gelul și senzor pentru a fi condus de unde ultrasonice dintr-o parte în alta, iar apoi medicul va examina corpul și, în caz afirmativ, să identifice patologia.

Examinarea TRUSY a prostatei este de asemenea realizată, dar cu ajutorul unui echipament special (un traductor cu ultrasunete) care este introdus în rect. Astfel, între simplitate și senzor va fi doar peretele rectului. Datorită faptului că acest perete este destul de subțire, imaginea este mai precisă și mai plină.

Principalele indicații pentru prostata TRUS:

 1. Principalele indicii pentru lașitateÎn regiunea perineală, există durere.
 2. Pentru bărbații cu vârsta peste 40 de ani, este necesar un studiu planificat.
 3. Suspiciunea adenomului de prostată.
 4. Încălcarea potenței.
 5. Suspiciunea lui Nicturia cu urinare frecventă, însoțită de senzații neplăcute.
 6. Dacă un cuplu nu este capabil să conceapă un copil pentru o lungă perioadă de timp, cauza infertilității constă în corpul unui bărbat.
 7. Suspiciunea medicului de patologie în timpul examenului rectal.
 8. Anomalii în analiza urinei sau a spermei.
 9. Subțire sau fără presiune, un curent de urinare.
 10. Cu biopsie a prostatei.

În legătură cu acestea senzații neplăcute și dureroase, care duce la boli, specialistul numește prostata TRUSI.

Contraindicații pentru cercetarea TRUZI

Principala contraindicație pentru investigarea TRUS este rectul.

Există și alte contraindicații, cum ar fi:

 • hemoroizi
 • Incontinența urinei
 • Dacă există o fisură în rect
 • Operația recentă de pe rect.

Pregătirea pentru examenul de prostată cu ultrasunete

Pentru această procedură a avut succes și pentru prima dată, trebuie să abordați serios pregătirea ei. O atenție deosebită trebuie acordată stării fizice și morale a pacientului. Și, de asemenea, există o interdicție privind realizarea prostatei TRUSI, dacă preparatul principal nu a fost efectuat în avans.

Pregătirea se efectuează după cum urmează:

 1. Înainte de test, este necesar să se curățe intestinele, de preferință cu 2-3 ore înainte de procedură. Acest lucru se poate face cu clisme sau preparate speciale. Practic, astfel de medicamente sunt microcliști. Ele sunt mai convenabile de utilizat și nu provoacă atâtea inconveniente.
 2. Dacă vi se atribuie TRUZI cu indicații de infertilitate sau potență scăzută, procedura trebuie efectuată cu o vezică completă. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să beți aproximativ un litru de fluid cu o oră înainte de testare și apoi să nu urinați.
 3. TRUZI este, de asemenea, prescris pentru urinare slabă. Într-un astfel de studiu ar trebui să vină în avans cu aproximativ 30-40 de minute înainte de procedură, trebuie să aveți jumătate de litru de apă sau de ceai. Înmuierea lichidului adus cu tine, după un timp, vă va determina să urinați să urinați. Fără a pierde timp, ar trebui să-l vedeți pe medic pentru ca acesta să treacă imediat la TRUZI.

Pregătirea nu vă face prea mult timp și efort, dar ea este necesar înainte examinarea ultrasonică a prostatei.

Tehnica transplantului de prostată

Cum se efectuează examinareaTRUSI glanda prostatică este efectuată în anumite clinici cu echipament special și această procedură durează nu mai mult de 20 de minute. Deoarece glanda este localizată în zona pelviană din apropierea rectului, examenul de prostată este diagnosticat folosind un senzor rectal care se introduce prin anus.

Pentru procedură, pacientul este așezat pe o parte, ținând genunchii și ridicându-i în piept. Pe traductor cu ultrasunete, a cărui diametru este de 2 cm, medicul poartă un prezervativ pentru ultrasunete sau aplică un gel special. Apoi, senzorul de ultrasunete este introdus cu grijă în rect la o adâncime de 5-7. În cazul în care diagnosticul se efectuează nu numai asupra prostatei, ci, de exemplu, asupra veziculelor seminale, atunci adâncimea de penetrare a dispozitivului crește.

Există un diagnostic al vezicii urinare, în care ultrasunetele se efectuează de două ori: cu o vezică plină și goală. După ce vezica a fost golită, în ea rămâne o anumită cantitate de urină care este utilizată pentru determinarea patologiei vezicii urinare.

De asemenea, la biopsie se cheltuie TRUS, dar deja înainte de această procedură, medicul introduce pacientului anestezist că omul nu a testat senzații dureroase. Prezența disconfortului va fi resimțită de toată lumea, dar în prealabil nu ar trebui să se înfășoare pentru cel mai rău lucru. Această procedură este complet nedureroasă. Încrederea profesioniștilor din domeniul medical care se specializează în diagnosticarea cu ultrasunete și urologice.

Rezultatul cercetării efectuate

Procedura minstreluluiDescriere prostata conduce medic, luând în considerare următorii parametri: formular trei tipuri - rotunde, ovale, dimensiuni polukruglaya- - lungime (24 - 40 mm), grosimea (23 mm), lățimea (43 mm) - contururile - netede, care seamănă cu zorna- fină structura simmetrichnost-. La rezultatele obtinute el adauga o descriere a structurilor, ca o forma de glande si un tubercul seminal, care are o dimensiune de 2-3 mm.

Cu ajutorul TRUS, experții fac concluzii normal și patologic. Nu există motive pentru anxietatea pacientului dacă nu există patologii în concluzia sa.

Medicii-experți recomandă cu tărie ca toți bărbații, cel puțin o dată pe an, să sufere prostate TRUZI, chiar dacă nu există simptome ale bolii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este un test de sânge pentru psa: transcrierea și metoda de conducereCe este un test de sânge pentru psa: transcrierea și metoda de conducere
Pregătirea pentru biopsie a prostateiPregătirea pentru biopsie a prostatei
Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostateiCancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei
Exerciții fizice cu prostatită și adenom de prostatăExerciții fizice cu prostatită și adenom de prostată
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Ecografia prostatei la bărbați: cum se procedează corectEcografia prostatei la bărbați: cum se procedează corect
Cum se face un masaj de prostată cu degetul: o descriere și un tutorial videoCum se face un masaj de prostată cu degetul: o descriere și un tutorial video
Pregătirea pentru studiul prostatei (ultrasunete)Pregătirea pentru studiul prostatei (ultrasunete)
Tratamentul adenomului de prostată la bărbați cu medicamente: o listăTratamentul adenomului de prostată la bărbați cu medicamente: o listă
» » Pregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analiză
© 2021 amigdas.com