amigdas.com

Efectuați un adaptor la blocul motor cu propriile mâini

Adaptor pentru motoblockOrice activitate pe teren necesită mult timp și efort. Din acest motiv, fermierii de camioane folosesc tot mai mult echipamente speciale - cum ar fi blocurile cu motor. Cu toate acestea, este imposibil să faci totul prin intermediul acestei unități. Fără un adaptor special

Nu veți putea să pătrundeți sau să mușcați pământul și, de asemenea, să goliți teritoriul zăpezii și resturilor de construcție. Un cărucior cu un scaun pentru un motoblock în vremea noastră merită destul de mulți bani. Cu toate acestea, există o cale de ieșire. Astăzi vom vorbi despre cum să facem un adaptor de casă pentru un motoblock de acasă fără eforturi deosebite.

Descrierea adaptorului pentru cutia de baterii

Adaptorul este un modul special pentru deplasarea pe motobloc. Cu ajutorul acestuia, veți putea să o utilizați într-o poziție așezată și, în același timp, să cultivați solul. De exemplu, adaptorul la blocul motor MTZ are direcție. Este destul de posibil să o faceți singur. Una dintre secțiunile articolului este dedicată modului în care se poate face acest lucru. Între timp, hai să vorbim despre numirea acestor atașamente.

Cu ajutorul unui adaptor, puteți simplifica foarte mult utilizarea acestei tehnologii de acasă. Veți avea ocazia să schimbați duzele pentru hambarea sau plantarea cartofilor, a plugurilor plat și a altor dispozitive. De asemenea, adaptorul accelerează în mod absolut orice activitate în grădină. Cu alte cuvinte, dacă un astfel de dispozitiv este utilizat în practică, viteza forțelor de lucru va crește de la 5 la 10-11 km / h.

Caracteristicile designului adaptorului

Aceste anexe includ:

 • un cadru;
 • un scaun pentru a ateriza șoferul;
 • o pereche de roți;
 • axa roții;
 • dispozitiv de cuplare.

Adică adaptorul dă impresia unui cărucior, care este atașat tehnicii principale. Din acest motiv, devine similar cu un mini tractor.

Acum, să vorbim despre fiecare componentă în detaliu.

 • Adaptor pentru blocuri motorPentru a efectua un adaptor frontal pentru o unitate acționată de un motor cu comandă de direcție cu propriile mâini, este obligatoriu un cadru. Pentru aceasta, corpul sau un scaun pentru șofer este fixat. Cadru montat pe șasiu.
 • Pentru confortul de funcționare, scaunul șoferului este atașat la cadru. Deci, este conceput pentru a face plăcută și ușor de controlat tehnica în procesul de grădinărit.
 • Roțile și o axă a roții vor simplifica operatorul grădinii cu ajutorul acestui tractor mic.
 • Există două tipuri de roți pentru un tractor intern - cauciuc și metal. Roțile metalice pot fi utilizate pentru funcționarea fiabilă în câmpuri. Roțile din cauciuc sunt echipate cu un model profund de rulare. Astfel, ei pot permite operatorului să transfere unitatea pe drumurile de murdărie și, dacă este necesar, pe teren accidentat. În orice caz, roțile de pe adaptor sunt furnizate când sunt achiziționate în kit-ul propriu-zis. Dar dacă utilizatorul dorește să le schimbe - trebuie să acordați atenție tipului și dimensiunii acestora.
 • Dispozitiv de cuplare (atașare) cu un bloc de motor. Fixarea pentru unitatea MTZ este realizată din oțel sau fontă, folosind operații de sudură. Cuplarea este una dintre componentele esențiale ale nodurilor. Efectuează o conexiune fiabilă cu piesa cu motorul echipamentului tractat. Cel mai frecvent utilizat este unitatea de fixare în formă de U, deoarece datorită acestui dispozitiv vehiculul este mai stabil.

Instrucțiuni de fabricare a adaptorului

Acum, hai să vorbim despre modul de auto-execuție pentru adaptorul frontal pentru tractor, cu direcție.

Pentru a produce un adaptor pentru o unitate motorizată cu direcție veți avea nevoie de aceste materiale:

 • Materiale pentru fabricarea adaptoarelorDouă roți identice pe axă. Raza roților variază între 15-18 inci. Roțile pot fi folosite chiar și de la vechiul sovietic "Volga".
 • Lagare pentru volan și coloană.
 • Oțel pentru cadru (canal, țeavă sau colț).
 • Elementele de fixare (șaibe, șuruburi, piulițe).
 • Lubrifianți (litiu sau solidol).
 • Consumabile (burghie, electrozi, discuri pentru bulgari).
 • Set de chei.
 • Bulgară.
 • Mașină de sudat.
 • Masina de gaurit.

Înainte de începerea lucrului, este important să se considere că roțile nu trebuie să aibă o rază foarte mare sau mică.

Algoritmul acțiunilor

Începem să facem atașamente pentru motoblock.

Adaptor pentru un motoblockÎn primul rând, veți avea nevoie de desene, conform cărora se va realiza fixarea și fabricarea tuturor pieselor. Desenarea circuitului adaptorului la blocul motor de la MTZ pot funcționa independent, mai ales dacă aveți abilitățile corespunzătoare. Dacă vă este frică să faceți o eroare în calcule, puteți să consultați materialele de pe Web pe site-uri sau forumuri specializate. Potrivit acestora, în conformitate cu recenzii și practici, este destul de posibil să se efectueze cel mai simplu adaptor pentru motor-bloc.

Important! Înainte de a începe lucrul la desene, verificați fără întârziere respectarea dimensiunilor și cifrelor.

Pentru a produce adaptorul de direcție pentru blocul motor, este necesar un cadru cu bucșă și furcă. Acest lucru se va asigura fără rotație a motoblocului cu ajutorul volanului.

 1. Cum se asamblează adaptorulTotul va începe cu fabricarea cadrului. Acesta poate fi executat din bucăți tăiate din oțelul ales, cu lungimea necesară. Metalul poate fi separat de un bulgară și fixat prin sudură electrică sau prin șuruburi.
 2. Apoi construim șasiul. Dacă motorul motoblocului dvs. este în față, dimensiunea pistei trebuie determinată de roțile principale. Axele din spate sunt montate pe cadru prin intermediul unei osii. Puteți să-l creați dintr-o bucată de țeavă de o lățime adecvată. La capetele acestei țevi, apăsați rulmenții cu bucșe. Acestea vor fi echipate cu roți. Dacă motorul blocului motor este amplasat în spate, atunci lățimea șinei trebuie să fie mai mare, în caz contrar minitractorul nu va putea să mențină un curs normal în timpul funcționării. În această situație, roțile de bază ale blocului motor vor fi mai bine îndepărtate și reinstalate, dar pe o punte mai spațioasă.
 3. Pentru a face volanul la unitate, nu este necesar să scoateți mânerele din mașină sau din motocicletă în plus. Utilizarea suficientă a mânerului. Cu alte cuvinte, operatorul va putea controla minitratorul volanului, care arata ca o motocicleta. Cu toate acestea, operatorul nu va putea să predea în mod normal înapoi. De aceea este preferabil să montați coloana de direcție pe minitractor.
 4. La utilizarea ramei din metal, comanda direcției va fi integrată cu axul frontal al blocului motor. Puteți face suport articulat articulat, apoi coloana de control va roti în întregime jumătatea din față. Pentru a face acest lucru, comandantul va trebui să atașeze pinionul pe jumătatea din față. A doua treaptă de viteză este montată pe coloana de direcție.
 5. Scaunul, care poate fi scos din mașină în avans, trebuie să fie sudat pe cadrul saniei. Comandantul trebuie să se asigure că este reglat, mai ales atunci când controlați adaptorul frontal atașat la blocul motor.
 6. Dacă intenționați să utilizați un mini-tractor pentru a lucra cu pluguri și cultivatoare, atunci veți avea nevoie de sudură suplimentară a suportului. Pentru a lucra cu atașamentul, este necesar să montați un sistem hidraulic auxiliar. Pompa poate fi dezasamblată fără probleme de la mașinile agricole. Dacă trebuie să lucrați cu semiremorci, trebuie să aveți grijă de sudarea suplimentară a barei de remorcare în spatele cadrului. De asemenea, poate fi împrumutat cu succes de la o mașină.
 7. Montarea (cuplarea) se poate realiza singură. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de desene ușor căutate în articolele de pe rezultatele de top ale subiectului dorit. Și vom vorbi despre cum să facem o treabă.

Cum pot asambla adaptorul?Pentru a realiza un cuplaj tip U, este necesar un canal metalic de grosime și dimensiune adecvate. Cuplajul este atașat la blocul de motor sub coloana de direcție prin orificii pre-găurite în anumite locuri. Acestea introduc un suport și știfturi. Este important să le urmațim, astfel încât detaliile să fie calitative, astfel se vor evita problemele inutile în viitor și pierderea timpului în prezent. Toate piesele trebuie să fie fabricate din oțel de înaltă rezistență.

În acest sens, instalarea adaptorului frontal pentru motorul de tip Neva sa încheiat. După terminarea construcției, Numai obligatoriu lubrifiați minitractorul și supuneți inspecției pentru funcționare. După aceasta, ansamblul adaptor poate fi evaluat ca fiind complet. Acum vă puteți angaja în siguranță în munca necesară pe teren cu ajutorul noilor tehnologii.

Lucrați pe unitatea cu direcție

Să spunem câteva cuvinte despre particularitățile managementului motoblocului cu volanul și de ce se recomandă să se facă o astfel de opțiune la asamblare. Nu e de mirare că acest tip de mașini convenționale și de uz casnic este atât de popular, deoarece are multe avantaje:

 • Cum funcționează adaptorul pe motobloc?Operatorul nu trebuie să-și petreacă energia când merge pe minitractor;
 • capacitatea de tracțiune a echipamentului este realizată cu o sută la sută;
 • un astfel de minitractor este mai manevrabil și mai funcțional;
 • Acum, pentru a procesa site-ul la distanță de casă, nu trebuie să transportați o unitate suplimentară de motor - se poate ajunge simplu, ca într-o mașină obișnuită sau pe un tractor;
 • managementul este mai facilitat și mai convenabil decât alte specii;
 • acum nu este necesar să țineți mâinile pe greutatea tuturor greutăților acestui dispozitiv greu și voluminos,
 • există posibilitatea de a asambla și dezasambla rapid unitatea;
 • detaliile controlului nu sunt modificate semnificativ în timpul modificării;
 • un echilibru bun în greutate de-a lungul axelor.

Nu vom menționa aici zgomotul muncii și alte caracteristici caracteristice, în principiu, ale tuturor tractoarelor. Să spunem doar despre un dezavantaj caracteristic - stabilitate nu foarte fiabilă, care este asociată cu un cuplaj mobil. Cu toate acestea, avantajele, desigur, sunt mai impresionante.

Tipuri de adaptoare pentru motoblock

Există mai multe tipuri de adaptoare pentru minitractori, inclusiv pentru autoturisme.

 1. Tipuri de adaptoareCu maneta de ridicare. Tipul prezentat de echipament de suspensie va simplifica controlul, deplasarea în jurul site-ului.
 2. Pentru transportul mărfurilor. Ele sunt echipate cu corpuri speciale, capabile să suporte sarcina maximă.
 3. Cu o bară de tracțiune lungă sau scurtă. Tip scurt - pentru tipuri ușoare, lungi - pentru utilaje grele.
 4. Cu bara de tractare telescopică. Acest design oferă ajustarea lățimii.

Separați această tehnică și după tipul de design:

Adaptor cu direcție

Specia prezentată presupune o fixare rigidă pe blocul motor. Transmisia de direcție este realizată sub forma unui nod separat separat. În plus, o pereche de roți, care serveste ca un mecanism de cârmă, este montată atât în ​​față, cât și în spate. Fiecare dintre ele este ghidată de preferințele personale. Poziția mecanismului de direcție De asemenea, asociate cu piese de schimb, utilizare zilnică. Gestionarea mini-tractorului "home" cu un adaptor auto-fabricat nu este deloc mai dificil decât, de exemplu, ATV-ul.

Adaptor cu cuplaj mobil

Domeniul de utilizare al adaptoruluiAceasta implică conexiunea mobilă a remorcii cu blocul motor. Acest sistem este mai greu de gestionat, dar este mult mai ușor să faci un astfel de modul cu mâinile tale. Când faceți rândul său implică mai mult efort. Atașarea modulului este și cea din spate și din față. Chiar și structura primitivă a motoblocului presupune distribuția încărcăturilor. Prin urmare, se recomandă așezarea scaunului în modul lângă axa de ghidare. Sub greutatea operatorului, roțile blocului motor vor fi apăsate la sol, care în timpul mișcării nu permite alunecarea.

Nu este nimic complicat în proiectarea unui adaptor și în lucrul cu un mini-tractor. Acest lucru este disponibil pentru oricine dorește să obțină un tractor de acasă pe site-ul lor, ceea ce va facilita munca unei persoane în fiecare zi. Așa că încercați să proiectați, să construiți și să creați - și să cultivați terenul cu plăcere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să plantați cartofii cu un motor-blocCum să plantați cartofii cu un motor-bloc
Cum se face un minitractor dintr-un bloc de motor nevaCum se face un minitractor dintr-un bloc de motor neva
Caracteristici ale tehnologiei de plantare a cartofului folosind un bloc de motorCaracteristici ale tehnologiei de plantare a cartofului folosind un bloc de motor
Selectarea uleiului pentru umplerea motorului blocului motorSelectarea uleiului pentru umplerea motorului blocului motor
Instrucțiuni pentru fabricarea unui bloc cu propriile mâiniInstrucțiuni pentru fabricarea unui bloc cu propriile mâini
Cum sa faci un chiller pentru un motoblock cu mainile taleCum sa faci un chiller pentru un motoblock cu mainile tale
Efectuați o mișcare pentru un motoblock cu propriile mâiniEfectuați o mișcare pentru un motoblock cu propriile mâini
Tunsul unei mașini pentru un bloc de motorizare de către propriile mâiniTunsul unei mașini pentru un bloc de motorizare de către propriile mâini
Cum se fac atașamente pentru un motoblock cu mâinile taleCum se fac atașamente pentru un motoblock cu mâinile tale
Particularitățile de a face o cutie de viteze pentru un motoblock cu mâinile propriiParticularitățile de a face o cutie de viteze pentru un motoblock cu mâinile proprii
» » Efectuați un adaptor la blocul motor cu propriile mâini
© 2021 amigdas.com