amigdas.com

Masina de muls pentru capre de catre maini

Caracteristici ale mașinii de muls capra apleDe mii de ani, rasa umană reproduce animale. Animale precum caprele au fost întotdeauna o sursă importantă de lapte și carne. Până în prezent, mulți fermieri sunt crescuți în ferme, evidențiind o mulțime de avantaje și trăsături valoroase ale conținutului. Și dacă în trecutul îndepărtat, caprine muls de mână, acum acest proces este complet automatizat și se realizează dispozitive special concepute - mașini de muls.

Lungarea manuală nu este decât o rămășiță a trecutului. Astăzi nu este relevant deloc.

Masina de muls pentru capre de catre maini

Mașină de muls pentru capre vă permite să obțineți un produs lactat de hrănire fără complicații și pierderi inutile de timp. Și deși numai mașinile de muls de lapte au fost folosite exclusiv pe ferme, astăzi ele sunt distribuite pe scară largă în creșterea animalelor domestice. Este adevărat că nu toți oamenii sunt conștienți de existența lor. Dar puteți cumpăra un dispozitiv multifuncțional în orice magazin de creștere a vitelor sau încercați să faceți singur.

Atunci când alegeți, este important să acordați atenție unui număr de subtilități, inclusiv caracteristicile de proiectare (masă, dimensiuni, design), capacitatea de lucru, siguranța operațională și costul. Este important să înțelegeți că economisirea produselor ieftine nu va duce la nimic bun. Animalele se pot simți inconfortabil, din cauza căreia indicatorii de venituri vor scădea semnificativ.

Caracteristici de muls pentru caprine

Măsurarea mecanică a animalelor are multe avantaje față de manual:

 • Aparate de muls de capreÎn primul rând, această metodă permite mulgerea mai multor capre deodată. Ca urmare, viteza procedurii crește semnificativ. Dacă în gospodăria dvs. există mai multe duzini de persoane, opțiunea va fi pur și simplu de neînlocuit;
 • În al doilea rând, pompa de vid vă permite să mențineți igiena și curățenia, deoarece el a pompat produsele lactate într-o cameră sigilată, ceea ce este important;
 • În al treilea rând, proprietățile unice și compoziția nutrițională a laptelui de capră rămân naturale. Naturoprodusul este încă bogat în grăsimi și carbohidrați;

Dacă țineți un număr mic de animale, puteți să le laptezi și pe mâini. această procedură durează nu mai mult de 5-7 minute. În plus, în acest caz, este logic să se utilizeze mașini de muls compacte, care sunt disponibile pentru vânzare la un preț scăzut. Dar dacă numărul de persoane atinge câteva zeci, metoda manuală va fi foarte obositoare și lungă. Înainte de a alege o mașină de muls, ar trebui luate în considerare o serie de caracteristici, inclusiv:

 • construi calitatea
 • capacitate (numărul de gunoi de lapte pe oră);
 • principiul acțiunii;
 • cost cu o schimbare;

Igiena și siguranța sunt, de asemenea, criterii importante pentru selecție.

Măsurarea mecanică a caprinelor în hol

Tipuri de mașini de muls pentru caprineDacă vorbim despre mulgerea mecanică a caprinelor, atunci pentru o astfel de procedură este obișnuită utilizarea unei varietăți de echipamente și dispozitive. Ele pot fi, cum ar fi staționare și mobile. Pentru depozitarea laptelui se folosesc găleți, cutii și rezervoare, la care este conectată linia de lapte. Astfel de recipiente pot păstra compoziția naturală a produsului în forma sa originală.

În cazul fermelor mari, este rațional să se utilizeze o conductă de lapte staționară, care se află în partea de sus sau de jos a echipamentului de muls. Dar fermierii cu experiență sfătuiesc să adere la cel de-al doilea tip de plasament, care oferă un nivel mai ridicat de vid și accelerează procedura. Cele mai populare sisteme de producție internă sunt: ​​"Carusel", "Pom de Crăciun", "Paralel". Pentru toate sistemele, există avantaje și dezavantaje, care se explică prin costul ridicat și complexitatea îngrijirii.

Sistem de muls paralel

În prezent, metoda de aranjare paralelă a sistemelor de muls este foarte solicitantă, nu numai pentru capri de muls, ci și pentru vaci. Varianta este excelentă pentru fermele de dimensiuni medii, până la 500 de cap de bovine de lapte. O caracteristică distinctivă a sistemului este un cost redus, care este ușor mai scăzut decât cel al "caruselului". Cu toate acestea, viteza de muls este semnificativ mai scăzută, iar pentru procedura de împărțire a efectivului în părți. De exemplu, plantele cehe permit muls până la 10 capre la un moment dat. Versiunea internă - șase persoane.

Instalarea cehă este caracterizată de:

 1. tip staționar;
 2. prezența a 10 dispozitive de muls;
 3. capacitatea de a servi până la 80-85 capete pe oră;
 4. o sarcină totală de până la 248 capete;
 5. frecvența pulsatorului - 70;

Cum sa faci o masina de muls singuraFuncționarea sistemului permite corralul unui anumit număr de capre în locul necesar, după care este blocat și se apropie de servitorul de lapte situat în zona coborâtă. După aceasta, este necesar să spălați umedele animalelor, să le ștergeți cu șervețele și să le conectați la linia de lapte. Animalele vor fi paralele, până la nașterea ultimului individ. La sfârșitul procedurii cu primul grup, este trimis un nou mesaj. Pentru a evita problemele legate de plasarea caprinelor în locul de muls, este de dorit echiparea alimentatoarelor cu o cantitate mică de delicatese.

Utilizarea sistemului implică o pierdere considerabilă de timp pentru introducerea caprinelor și distribuirea acestora în mașini-unelte. Din acest motiv, este necesar să angajați personalul de întreținere și, prin urmare, să creșteți costurile de păstrare a animalelor.

carusel

Cea mai eficientă și progresivă metodă de muls este faimosul sistem "Carusel". Și deși costul său este destul de ridicat, dar nu mai este nevoie de mai mult de câteva luni pentru a returna fondurile cheltuite. Metoda va fi deosebit de eficientă atunci când se păstrează un număr mare de capre. Dacă numărul efectivului nu depășește 500 de animale, nu se recomandă utilizarea sistemului; pentru o plată completă va trebui să petreacă un timp foarte lung.

Eficacitatea "caruselului" este abilitatea de a servi de la 1000 capete de cap 1-2 lapte. În același timp, pentru a finaliza procedura va dura 1-2 ore, ceea ce este foarte convenabil.

Folosind o mașină de muls similară reduce semnificativ cheltuielile de timp și de bani. Acest lucru se datorează faptului că sistemul funcționează fără utilizarea unui întreg grup de angajați și, prin urmare, costurile de întreținere a personalului scad dramatic.

Designul este prezentat sub forma unei platforme mobile mari, care se rotește în jurul axei proprii. După ce animalele au intrat pe platformă, laptele va trebui să-și conecteze ochelarii la mamifere. Dacă recipientul este umplut cu un produs proaspăt, dispozitivul se oprește automat.

Astăzi puteți găsi pe piață două versiuni ale sistemelor "Carusel", care diferă în metoda de introducere a animalelor și a laptelui:

 • internă;
 • externă;

Primul tip implică amplasarea servitorului de lapte în centrul platformei, în timp ce caprele sunt îndreptate spre el de către cap. În cel de-al doilea caz, caprele stau cap la centru, iar laptele se află în afara instalației. Nu există diferențe grave între tipuri.

Tipuri de echipamente de muls

Unitatea cea mai accesibilă pentru mulsul de capre este considerat "Mayga". În multe magazine, este vândut la un preț de 6-7 mii de ruble. Pachetul este simplu:

 • o cutie sigilată de 18 litri;
 • pulsar cu o frecvență de 60 s / m;
 • o pereche de pahare de lapte;
 • furtunuri;

De ce prețul este atât de scăzut pentru a înțelege nu este dificil. Ideea este că puteți utiliza dispozitivul numai după conectarea la o linie de vacuum, deoarece în kit-ul standard, nu există o pompă suplimentară. Planta este capabilă să distribuie doar un specimen, astfel încât timpul de muls crește de mai multe ori. Pentru a îmbunătăți proprietățile ergonomice ale produsului, puteți conecta la acesta un compresor și un cărucior (o parte în mișcare). Ca urmare, costul "Maiga" este în esență vârstă.

Echipamentul de muls "Maiga" este format din:

 • Caprele de mulsMotor de 1 kilowatt;
 • un monometru;
 • O cutie de 18 litri;
 • un pulsar cu o frecvență de 60 de tăieri pe minut;
 • furtunuri pentru lapte și aer;
 • inserții din cauciuc;
 • colectorul;

În piață puteți găsi o gamă largă de mașini pentru mulsul de capre. Cererea mare este dispozitive "Burenka", care se caracterizează printr-o masă mică (până la 45 de kilograme) și prezența unui mod de funcționare silențios. Există două soiuri de Burenki oferite - un set de pahare și două. Cel mai adesea, aceste dispozitive sunt folosite pentru mulsul de vaci, deși în cazul caprinelor s-au dovedit destul de bine. Costul mediu al lui Burenka începe de la 20.000 de ruble și se determină prin grupare. Pentru unitate se caracterizează printr-un minus - o productivitate scăzută, de până la 12 capete pe oră.

Încărcarea orară admisă pe unitate este de 15-20 de capete, iar numărul de animale servite atinge 40 de persoane. Pentru a lucra cu "Burenka" suficient de ajutor un operator. Greutatea produsului este de 60 de kilograme în stare asamblată cu toate componentele. De asemenea, "Burenka" dispune de un șasiu mobil, care simplifică procedura de funcționare;

Proprietăți similare au produsele "Belka" și "Doyushka". Singurele diferențe sunt frecvența contracțiilor pulsare și încărcătura orară, însă atunci când alegeți dintre aceste sisteme, nu trebuie să gândiți mult. În toate celelalte privințe, ele sunt complet analoage.

Cum sa faci un aparat de muls pentru capre

Construcția dispozitivelor de mulsÎn ciuda gamei largi de echipamente de muls în magazine și a costului relativ democratic, mulți fermieri preferă instalații auto-făcute, care sunt ușor de construit cu propriile mâini. Cineva crede că acest curs de evenimente va economisi bani pentru achiziționarea de dispozitive scumpe, iar cineva este ghidat de calitatea superioară a designului final. Bineînțeles, costul este cu 50% mai mic, dar trebuie să țineți cont de faptul că va trebui să vă petreceți mult timp pentru a pune în aplicare abilitățile și a studia tema asamblării.

Desigur, dacă faci o mașină de muls pentru capre cu mâinile tale, atunci funcționarea ei va fi foarte convenabilă, pentru că îl puteți pregăti în funcție de cerințele dvs. și de alte caracteristici. Dar animalele nu tolerează foarte mult contactul cu astfel de setări din cauza lipsei unui monitor al ritmului cardiac și a inconsecvenței cu certificatele de siguranță existente. De cele mai multe ori, varianta realizată de sine generează sarcina asupra glandei mamare, nu permite laptelui să controleze presiunea și să irită caprele. De asemenea, astfel de structuri nu au o funcție importantă de închidere automată a sistemului după mulsul reușit. Dacă dispozitivele terminate sunt oprite automat, cele create de propriile lor mâini continuă să suge umerul în zadar.

Cum este aranjată mașina de mulsPentru fabricarea celui mai simplu model de mașină de muls pentru capre Aveți posibilitatea să utilizați un borcan mic și două furtunuri care se atașează la capacul său. Este important să aveți grijă de etanșeitatea racordului furtunului, în caz contrar, presiunea optimă va scădea. Un furtun este conectat la pompă, iar cel de-al doilea - la colector. Ca furtun, puteți utiliza orice produs, cel mai adesea silicon cu un diametru de până la doi centimetri. Din colector, două furtunuri sunt mai subțiri. Tuburile de lapte sunt folosite ca ochelari pentru seringi de 50-60 ml.

O variantă similară a mașinii de muls este caracterizată de costuri reduse și bune proprietăți de lucru.

Puteți face un design cu propriile mâini fără prea multe dificultăți. Cu toate acestea, nu poate fi utilizat pentru un număr mare de animale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să laptezi și să distribui o capră înainte și după lambingCum să laptezi și să distribui o capră înainte și după lambing
Descrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbaticeDescrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbatice
Zaanen Goats: descrierea raseiZaanen Goats: descrierea rasei
Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?
Caprine de lapte fără miros cu descriere și fotografieCaprine de lapte fără miros cu descriere și fotografie
Caprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre piticCaprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre pitic
Caracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteiaCaracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteia
Creșterea și păstrarea caprinelor pentru începătoriCreșterea și păstrarea caprinelor pentru începători
Rase de capre de lapte: nume, descrieri și caracteristiciRase de capre de lapte: nume, descrieri și caracteristici
Caprele alpine: caracteristicile rasei și condițiile de detențieCaprele alpine: caracteristicile rasei și condițiile de detenție
» » Masina de muls pentru capre de catre maini
© 2021 amigdas.com