amigdas.com

Home iepuri decorative: întreținere și îngrijire

Iepuri decorative - întreținere și îngrijireHome iepuri decorative - nu numai prietenii drăguț cu patru picioare, dar, de asemenea, o mare oportunitate de a câștiga. Pentru a face acest lucru, trebuie să decideți cu privire la rasa de iepure și să alegeți copiii potriviți în magazinul de animale de companie sau ameliorator. Dar cum să aibă grijă de astfel de animale de companie? Ce aveți nevoie pentru a le reproduce? Acest lucru va fi descris în detaliu mai jos.

Cum sa alegi iepurii decorativi pentru reproducere ulterioara

Există mai multe reguli de bază pentru alegerea unui iepure sănătos pentru o reproducere ulterioară. Ce trebuie să acorzi atenție:

 • vârsta copilului, care nu trebuie să fie mai mică de 1,5 luni;
 • pufos copil ar trebui să fie vesel, curios și bine hrănit;
 • păr de iepure ar trebui să fie netedă, netedă și strălucitoare;
 • pe pielea unui animal nu ar trebui să existe deteriorări, zgârieturi, umflături și pustule.

Toți iepurii decorativi se simt bine în condițiile apartamentului. Până în prezent, există mai multe rase din aceste animale de companie fermecătoare, dar mulți crescători de iepuri începători preferă să obțină animale cu păr scurt, deoarece grija pentru acestea este mult mai ușoară. În general, aceste animale de companie sunt foarte confortabile în ceea ce privește conținutul, pentru că nu vor trebui să meargă, nu distrug mobilierul, nu fac sunete exterioare, în afară de faptul că sunt foarte frumos să le țină pe mâini. Un astfel de favorit trăiește destul de mult, aproximativ 12 ani.

Specii de iepuri ornamentali

Cea mai populară rasă de iepuri decorativi de acasă este "oaia cu șoricel". Acest nume a fost dat animalelor prin urechile lor lungi agățate. Dar pe lângă el există și alte tipuri:

 • Iepure pitic la domiciliu - animale neobișnuitepădurii pitici cu păr scurt - Acești iepuri au o blană scurtă strălucitoare și urechi mici;
 • rasa "Rex" - aceste animale au o textura de pluș;
 • "Oaie îndoită" - despre ei a fost deja menționat mai sus, acești iepuri au urechi lungi și au, de asemenea, o dispoziție foarte calmă;
 • angora iepure - acest animal de companie are o blana destul de lunga, ajungand la 20 cm lungime (grija pentru aceasta ar trebui sa fie permanenta si foarte aprofundata);
 • hermelin - aceste animale de companie au un strat foarte dens și gros, astfel încât va fi incomod să locuiască acolo, în cazul în care climatul predominant fierbinte. În plus, femelele acestor iepuri sunt foarte înverșunate, iar bărbații sunt leneși. Pentru crescătorii de iepuri începători, o astfel de rasă nu este cea mai bună alegere.

Conținutul de iepuri decorativi la domiciliu: sfaturi pentru începători

Toți iepurii decorativi, indiferent de rasa și natura lor, necesită îngrijire foarte atentă, astfel încât fără anumite cunoștințe aici este indispensabilă. Experiența crescătorilor de iepuri și recomandăm primul lucru să achiziționăm o cușcă și toate accesoriile și atributele necesare și numai animalele însele. De asemenea, va fi necesar să aveți grijă de temperatura confortabilă în casă în avans, deoarece aceste animale pufoase sunt foarte sensibile la căldură, minus temperaturi și umiditate ridicată. Iepurele de acasă nu tolerează curenții și substanțele corozive din aer.

Temperatura cea mai potrivită pentru aceste animale de companie este de la 18 la 20 de grade. Umiditatea aerului nu trebuie să depășească 50%.

În căldură, puteți șterge urechile unui iepure cu o cârpă înmuiată în apă rece. Faptul este că urechile acestor animale sunt organul schimbului de căldură, pe care sunt situate coroanele. Cu ajutorul urechilor, iepurele poate fi răcit sau încălzit de unul singur, sprijinit de aceste obiecte sau de alte obiecte.

Toți iepurii ornamentali sunt animale foarte fragile. Ei au o coloană vertebrală foarte slabă și oase fragile, așa că trebuie să fie ridicate foarte frumos și ferm, ca și cum iepurașul cade din mâini, poate fi foarte rănit și poate chiar să moară.

Rabbit angora pitic - fotografie a raseiToți iepurii ar trebui să fie conținute numai în celule. Nu li se permite să contacteze alte animale de companie. În primul rând, o astfel de comunicare este stresul însuși. În al doilea rând, pisicile sau câinii vor încerca să se joace cu iepurii domestici și există o mare probabilitate de rănire.

În nici un caz nu puteți să începeți astfel de animale familiilor cu copii mici. Mulți părinți lipsiți de griji adesea nu explică copiilor regulile de comunicare cu animalele mici, iar copiii, la rândul lor, încearcă întotdeauna să prindă un iepuras pentru urechi, pentru o blană și labele de blană. Astfel, un animal sărac începe să sufere un stres sever, care poate duce la îmbolnăvire sau chiar la moarte.

După cum a devenit clar, toți iepurii decorativi sunt niște creaturi foarte delicate și receptive, deci celulele lor Nu stați în schițe și sub lumina directă a soarelui: din curenți, aceste animale se pot îmbolnăvi cu ușurință, dar de la căldură sufocantă și mor complet. Toate echipamentele (pepinieră, alimentatoare tavă și adapatorilor) ar trebui să fie foarte bine sprijinite ca iepurașul poate juca periodic cu ei și răstoarne în celulă, iar acest lucru nu este de dorit, deoarece stratul de iepure trebuie să fie întotdeauna uscat.

Apropo, cu privire la gunoi: ar trebui să fie paie sau rumeguș. De trei ori pe săptămână cel puțin este necesar să se schimbe așternutul, altfel datorită umezelii din cușcă animalul poate ridica o boală gastrică.

Mulți, care nu cunosc detaliile privind întreținerea și îngrijirea iepurilor decorativi, vorbesc despre mirosul neplăcut care provine de la aceste animale. dar cu experienta in crestere ei grăbesc să împrăștie aceste speculații: astfel de animale nu au miros deloc, dacă sunt îngrijiți corespunzător. Curățarea regulată a cuștii și îngrijirea animalelor vor asigura curățenia întregii case fără arome străine.

Mai multe despre conținut

Deci, deja sa spus că cușca animalului ar trebui să se afle într-un loc uscat, departe de curenți și de lumina soarelui, și ca un gunoi ar trebui să servească ca rumeguș sau fân. Acum este necesar să înțelegem totul în detaliu:

 • grosimea așternutului ar trebui să fie de aproximativ 3-5 cm;
 • jgheab nu ar trebui să fie foarte ușor, ceramica este cea mai potrivită (atunci este puțin probabil ca iepurele să o poată întoarce ușor);
 • se recomandă un castron setați automat pentru a avea întotdeauna acces la apă proaspătă și curată;
 • Iubeste viata la domiciliuiepurii nu au nevoie în plimbări în aer liber, dar în condiții bune și uscate, uneori pot fi scoase pe iarbă, folosind o leșie specială;
 • dacă animalul merge pentru un apartament sau o casă, ar trebui să închideți toate ferestrele și ușile pentru a preveni curenții. De asemenea, procesul trebuie monitorizat cu atenție pentru a preveni posibilele leziuni;
 • pentru toți iepurii decorativi Aveți nevoie de o perie specială pentru pieptene, astfel încât să puteți zgâria blănurile unui animal, care adesea se blochează împreună.

Totul despre celule: cum să alegi cum să ții animalul în el

Imediat ar trebui clarificat faptul că o cușcă mare pentru astfel de animale de companie mici nu au nevoie să cumpere: cea mai bună opțiune - nu este recomandat să cumpere o dimensiune de celule de 1 m Daca iepurele suficient de mare, puteți cumpăra o dimensiune de celule de 1,4 m mai mici de cazare, .. chiar dacă micul iepure este încă foarte tânăr, pentru că în curând va crește și într-o celulă mică va fi foarte incomod. Iepurele sunt foarte mobile, deci va avea nevoie de cel puțin puțin spațiu pentru mișcare. Celula, care este de 4 ori mai mare decât animalul în sine, este norma care trebuie respectată.

Partea inferioară a celulei trebuie să fie constituită în mod necesar dintr-un palet și dintr-un grătar, astfel încât să poată fi ușor curățat.

Dacă femelele sunt femei și se planifică că o astfel de femeie va naște în curând copii, atunci în cușcă puteți instala o casă specială în care își poate ascunde urmașii. Dar aici ar trebui să luăm imediat în considerare faptul că și celula însăși ar trebui să fie spațioasă. Pentru restul iepurilor, casele nu sunt obligatorii, ele pot fi instalate numai pentru pitici de pietre.

Unde să plasați cușca

Iepurii decorative într-o cușcă - cum să dotezePrimul lucru care trebuie eliminat imediat este amplasarea celulei în apropierea bateriei sau sub aparatul de aer condiționat. Mulți proprietari neexperimentați, ignorând sfaturile crescătorilor, pot decide că sursele de căldură și de frig sunt locul cel mai potrivit pentru animale. Dar ei uită că tot ceea ce este bun pentru o persoană poate fi periculos pentru un animal mic și fragil. Va fi necesar să vă amintiți o dată pentru totdeauna: supraîncălzirea și hipotermia distructivă pentru iepurii ornamentali!

De asemenea, merită să păstrați animalul pufos departe de sursele de zgomot, deci nu puneți o cușcă pentru animale de companie lângă calculator, sperând că va fi convenabil să lucrați și să urmăriți animalul în același timp.

Merită uitat de astfel de locuri populare precum coridorul, hol și bucătărie. Din nou, poate fi foarte zgomotos, pot exista proiecte de constante.

Cel mai bine este să puneți o cușcă în colțul unei camere liniștite, unde soarele nu strălucește direct în fereastră, unde nu există curenți și zgomote. În casele particulare, proprietarii instalează deseori incinte și copertine speciale, ceea ce este foarte convenabil.

Cum sa curatati cutia si sa scapati de miros

Celulele din tavă trebuie curățate de cel puțin două până la trei ori pe săptămână, așternutul trebuie să fie întotdeauna uscat și curat. Din când în când, nu va strica să spălați cușca complet, folosind dezinfectanți speciali pentru acest lucru, care trebuie apoi spălați foarte atent. În timpul verii, curățarea celulelor ar trebui efectuată mai des.

Merită să spunem că iepurii decorativi sunt animale foarte curate, astfel încât să nu exude orice miros. Dar "aroma" neplăcută din așternut sau furaj - este un fenomen destul de posibil.

Doar iepurii adulți miros și nu este nimic de făcut. Înotarea nu vă va salva de miros și, dacă intervine prea mult cu gospodăria, atunci animalul poate fi sterilizat (dacă nu există nici un scop de reproducere a iepurilor). Sterilizați acest animal la o vârstă fragedă.

Hrănirea iepurelui

Dieta de bază a acestui animal ar trebui să fie compusă din furaje mixte, fân, crengi, apă și pietre minerale speciale. Bebelușii trebuie să primească 1 lingură de furaj mixt pe zi. Adulții de iepure ar trebui să mănânce zilnic 1,5-2 linguri de furaje mixte.

Hrănirea unui iepure - alegeți o dietăTrebuie să existe o mulțime de fân în cușcă, aceasta trebuie monitorizată constant. Pentru iepure ascutit dintii lor, este necesar să se dea ramuri de pomi fructiferi și plop, mesteacan, plop si stejar. În timpul verii, ramurile pot fi luate din copaci de foioase, iar iarna - din conifere.

În magazinele de animale de companie sunt vândute crete speciale și pietre de sare pentru iepuri. Astfel de lucruri trebuie cumpărate periodic, deoarece sunt foarte bogate în minerale.

Tratamentul iepurilor decorative

Cea mai frecventa boala in randul acestor animale - o boala, coccidioza, Pasteurellosis, rinita infecțioasă, mixomatoză, stafilokokkoz. Este nevoie de o vaccinare regulată, care poate fi efectuată de un medic veterinar experimentat.

Adesea, ele sunt depășite de o tulburare a intestinului, boli ale ochiului și ale urechilor, unde este necesar și sfatul medicului. Creșterea intensivă a incisivilor poate fi reglată prin hrănirea iepurelui cu crengi, așa cum s-a discutat mai sus. Foarte periculos pentru acesti viermi de animale de companie, din cauza acestora un iepure ar putea chiar sa moara, asa ca de 3-4 ori pe an animalul de companie trebuie sa fie flayed.

Despre pubertate

crescătorii Novice care intenționează să se înmulțească aceste animale cu blană, interesați de problema în cazul în care animalul poate produce urmasi. Prin următoarele semne, este ușor să determinați pubertația pubescenței:

 • iepurele este prea activ și destul de agresiv;
 • oprește mersul în tavă și lasă excrementele oriunde îi place;
 • începe să sapă podeaua sau fundul cuștii;
 • marchează teritoriul;
 • Femela începe să scoată puful și să aranjeze un loc pentru descendenți;
 • iar bărbații și femelele încep să moară de jur împrejur, pornind de la restul animalelor și terminând cu maeștrii.

De îndată ce un animal de companie pufos începe să arate obiceiuri similare, acesta poate fi "tricotat" pentru a obține descendenți.

Jocuri cu un iepure

Pentru important să se distreze iepure, ca el jucării balon adecvat, o minge cu clopote în interior, o cutie cu o mulțime de găuri de intrare și de ieșire, precum și morcovii din lemn, pânză și chiar manșonul de carton de hârtie igienică. Jocul pentru aceste animale de companie este o parte importantă a vieții. Dacă privești iepurele de distracție, va începe să curețe tapetul din casă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Bomboane decorative de iepureBomboane decorative de iepure
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
Cage pentru iepure decorativCage pentru iepure decorativ
» » Home iepuri decorative: întreținere și îngrijire
© 2021 amigdas.com