amigdas.com

Creștere de rase decorative de pui

Îngrijirea și întreținerea raselor decorative de puiNu numai carnea de înaltă productivitate și puii de ou sunt populare printre fermierii de păsări, dar și decorativi. Timp de mulți ani, crescătorii au cheltuit îmbunătățirea caracteristicilor exterioare

puii de găină. Mulți reprezentanți ai tipului productiv cu pene s-au mutat treptat în decorațiuni, iar unele persoane au devenit exclusiv sportive.

Pui decoratici

Puii decorativi în majoritatea lor de origine orientală. China, India și Japonia au fost printre primii care au creat rase nealimentare. Ulterior, rasele unice de găini s-au stabilit în Rusia și Europa.

În ciuda faptului că puii decorative dau naștere nu pentru performanțe productive, acestea sunt utile în economie. Puiul decorativ începe să transporte ouă la aproximativ nouă luni. În termen de un an, pot fi obținute aproximativ 100 de ouă. Dar, desigur, principalul avantaj al acestor păsări în altul. Unele dintre ele au o culoare neobișnuită frumoasă, în timp ce altele - forma originală a ciocului, și alții - o copie in miniatura a rudelor „gabarite mari“, al patrulea are o coadă deosebit de lungă.

Rase decorative de pui, comune în Rusia:

 • Puii decorativi și rasele lorBantam;
 • Araucana;
 • Mătase din China;
 • Seabright;
 • Olandeză alb-chinned;
 • Brahma;
 • Pavlovskaya;
 • Faverolles de pui;
 • Rusesc Crested;
 • Ayam Zemani;
 • Phoenix.

Articolul prezintă câteva dintre ele

găină sau cocoș din bantam

Descrierea raselor decorative de puiBentamka este unul dintre cei mai mari reprezentanți ai rocilor decorative. Această pasăre pitice este caracterizată de o productivitate relativ ridicată și de un aspect eficient. Există mai multe soiuri. Rasa are o bună stare de sănătate, este nemaipomenită în conținutul său și este excelentă pentru reproducere pe o fermă privată.

Prima descriere a bentamocului datează din 1645. Patria lor în versiunea principală este considerată Japonia.

Nu există informații fiabile despre detaliile reproducerii acestor păsări, însă există o versiune pe care au fost formate prin selecție artificială. Părinții bentamocului sunt considerați pui de sălbăticie. Din acestea, rasa a moștenit o imunitate puternică față de diferite infecții și un instinct minunat de maternitate.

Caracteristica caracteristică a acestor păsări este mărimea lor: găinile nu depășesc 650 g, masculii - 1 kg. Standardele rasei:

 • un cap mic cu creastă roz sau frunze;
 • grațios, corp optimist;
 • larg, lung, practic ajungând la aripile solului;
 • picioare scurte.

Specii rasei

În funcție de culoare, aceste găini sunt împărțite în mai multe soiuri. Principalele tipuri sunt:

 1. Pui de pui decorativePeronogaya. Are pene albe și picioare cu densitate înaltă.
 2. Nanjing. Se deosebește prin pene galbene-portocalii și picioare goale. Acesta este cel mai vechi tip. Cocoșii au o coadă luxoasă și o pată neagră pe piept.
 3. Bentamki de pui olandez are un corp negru și o creastă albă.
 4. Puiul Peking poate avea o nuanta diferita: negru, alb, colorat, colorat. Picioarele scurte și ciudate.
 5. Seabright. Puii cu pene gri si culoare aurie sau argintie. O caracteristică specială a speciei este marginea neagră de-a lungul marginii, ceea ce oferă un aspect elegant.
 6. Pandanul britanic este cea mai valoroasă specie. Pene de această pasăre are o culoare de argint sau de aur.
 7. Shabo - cel mai mic reprezentant rasa. Culoarea stiloului este variată: grâu, alb, kuropatyaty, galben-albastru, negru, porțelan, auriu-negru, tricolor.
 8. Hamburgul. Se remarcă cu un pieptene roșu aprins pe fundalul unei culori negre sau negre și albe.
 9. Altai bentamka are un pene de bumbac, de culoare bej palid, de nuc sau de maro. Pe cap - o mică trunchiul
 10. Barnaul. Se distinge printr-un pieptene roz mare și cercei lungi

Rasă - Araucana

O trăsătură distinctivă a rasei este culoarea unică a ouălor de la albastru la verzui. Din acest motiv, puii se numesc "Paște".

Aceste păsări uimitoare au aspect unic. Tipul german aracanian nu are o coadă. Pentru a reproduce rasa, se selectează indivizi cu standard strict reglementat:

 • Rase de reproducție și de îngrijire-decorare de puiprezența pe capul mic a mușchilor lungi de pene clar exprimați, scoici în formă de mazăre și cercei mici în urechi roșii;
 • roșu-portocalii ochi de formă rotundă;
 • lungimea medie a ciocului ușor îndoită;
 • corp scurt, îngrădit, drept, spate larg, piept larg, lungimea moderată a gâtului și absența cozii;
 • picioarele puternice fără pene, fiecare picior are 4 degete.

Cockerele acestei rase mai mare decât femelele.

Pe baza culorii penei, Arraucanii vin în 13 varietăți: argintiu, auriu, alb, albastru, negru. Femelele adulte au o greutate cuprinsă între 1,5-1,7 kg, masculul poate ajunge la 2 kg. Dar există și indivizi pitic.

Pentru prima dată rasa este menționată în 1526, dar se dovedește că aceste păsări au fost crescute mult mai devreme. Conform uneia dintre ipoteze - culoarea neobișnuită a ouălor este rezultatul traversării cu un fazan sălbatic. Dar această opinie nu are o confirmare științifică. Ouă de culoarea inițială sunt obținute datorită prezenței în oviduct a pigmentului bi-diverdină.

Mătase din China

Reprezentanți ai acestei rase unice de pui cu labe scurte și pene mătăsoase magnifice seamănă cu iepurii. Pe cap, picioare și coada păsărilor de pene "bile".

Pielea, pieptenele, ciocul și chiar oasele păsărilor sunt negre, cu o picătură diferită de la brun la albastru. Greutatea cocoșului decorativ nu depășește 1,1 kg. Productivitatea păsărilor -100 ouă pe an.

Păsările din această rasă au următoarele caracteristici:

 1. Rase decorative de puiWide, care amintește de structura corpului cubului. Spate scurt și puternic, transformându-se într-o burtă plină și pe un gât scurt.
 2. Un cap mic cu fața neagră și albastră, un cioc alb puternic. Pene de la smocuri sunt îndreptate înapoi, ochii sunt maro închis, iar creasta este roz, scurtă, răgușită.
 3. Aripile chickens chinezesc de mătase sunt scurte, în vrac, aderarea slabă .Partea din spate a labei este acoperită cu pene. Are 5 degete bine dezvoltate.

Sunt permise mai multe culori:

 • alb, cu o ușoară galbenitate;
 • negru;
 • uniform albastru;
 • galben (la speciile barbă din această rasă);
 • culoarea sălbatică la găini și cocoși variază. Găina are o culoare maro închis, cu o nuanță de castan pe cap și pe piept. Cocoșul are un piept negru, un coș de aur închis și coama, un cap negru-maroniu.

Rasa de rasa din rasa Chineza are doua subspecii: barba si standard.

O caracteristică distinctivă a puii de mătase cu barbă este barbă luxuriantă, Se întorc în tancurile care acopera lobii urechilor.

Seabright

Puii decorativi ai rasei sibrayt și-au primit numele în numele primului crescător al acestei specii, John Sibrayt. Acesta a fost cel care a devenit trendsetterul modei pentru găinile ouătoare neobișnuite printre aristocrații englezi.

Rasa a fost crescută în jurul anului 1800. Semnele principale ale păsării, pe care încerca să le întărească, erau un tip neobișnuit, de parcă ar fi sculptat, de pene și de o dimensiune miniaturală. Seabright a primit păsări noi după 15 ani. În genul acestei specii erau straturi poloneze, reprezentanți ai rasei Hamburg, bentamki.

Cockerele și găinile vin în două culori: argintiu și auriu.

Pentru a nu dobândi un pui defect, este necesar să cunoaștem principalele caracteristici ale acestei rase:

 • Pui decoraticicrestere mica, corp compact compact, piept rotund proeminent;
 • coada scurtă, asemănătoare vizual cu fanii unei doamne;
 • aderarea slabă, coborârea la aripile solului;
 • labe de culoare gri-albastră;
 • rotund cap mic, scallop roșu de formă roz, cercei rotunjite netede.

Ayam Zemani

Un interes deosebit între iubitorii de păsări este cauzat de găinile Ayam Tsemani. Acesta este cel mai negru dintre toate rasele. Pene cu nuanță verde. Negru barbă și pieptene, piele, labe, oase și carne. Capul unei mici păsări cu un cioc negru scurt și o creastă asemănătoare frunzei. Ochii negri, gâtul de lungime medie. Pene de pene sunt destul de rotunde, corpul este compact, îngust, sub forma unui trapez. Cocrele ornamentale din această rasă au o coadă luxuriantă și înaltă, cu panglici lungi și bine dezvoltate.

Hens sunt foarte timizi. Nu au încredere în persoană, încercând să contacteze la minimum.

Pui de găină olandeză albă

Aceste păsări au un trunchiul uimitor. Penele sale de pe ambele părți ale capului cade cu desăvârșire, reamintind "stilul profesional". Cu toate acestea, nu împiedică păsările să vadă. Partea frontală a penajului este puțin mai întunecată. Baza ciocului are un model neobișnuit, ceva care arată ca un fluture. Acesta este principalul indicator al purității rasei:

În ciuda lungilor pene, această pui extravagant are o creastă densă și destul de mare. Creasta acestei rase este absentă. Cuib mic, colorat cu pene. O coadă frumos curbată, cu pene aplatizate, este plasată la un unghi de 45 de grade. Culoare acceptată: maro, negru, gri-albastru.

Rasa Phoenix

Puii din rasa Phoenix sunt specifici. Ele sunt diferite coada foarte lungă. Această pasăre provine din China, unde a fost considerată un simbol al imperiului. Phoenixes au fost aduse în Japonia, de unde s-au răspândit în întreaga lume.

Coada cocoșului poate ajunge la 10 metri. Zilnic crește cu 90 cm și previne capacitatea de mișcare liberă.

Conținutul găinilor decorative

La creșterea puiilor decorative, ar trebui acordată o atenție deosebită microclimatului pe stradă și în interior. Unele rase necesită căldură, altele sunt importante pentru a le proteja de umiditate excesivă.

Pe lângă menținerea regimului dorit de temperatură (15-20 grade), este important ca păsările să furnizeze un iluminat bun. Ziua ușoară nu ar trebui să fie de 15 ore.

În casa de păsări nu sunt permise pescăriile. Ar trebui să fie bine ventilat.

Nazele sunt artizanale, în funcție de rasă. Păsările mari, precum și puii cu coadă lungă și cu pene bogate, au nevoie de adăposturi mari. Și pentru speciile pitic și păsările cu pene slab dezvoltate Rosturile trebuie să fie scăzute.

Într-o casă de găină este important să respectați igiena, astfel încât creasta și cozile de lux să nu piardă atractivitatea. În acest scop, pardoselile din găină sunt acoperite cu material cald dens, așternutul este așezat în partea superioară, care se schimbă periodic pe măsură ce crește contaminarea. Pentru persoanele care au un penaj abundent pe picioarele lor, substratul trebuie adesea să fie slăbit. Trebuie avut în vedere că, în frig, este necesară o gunoi mai groasă decât de obicei.

Coopul de pui trebuie protejat împotriva pătrunderii dihorilor și șobolanilor.

Sursă de alimentare

Deoarece majoritatea puii sunt rase decorative au un temperament activ și ca plimbări libere, este necesar să se organizeze pentru ei un loc de mers pe jos, pe care să se aranjeze facilități de scăldat.

Hrănirea adecvată a puilor joacă un rol la fel de important în obținerea unei populații sănătoase viabile. Urmatoarele alimente si vitamine trebuie incluse in dieta:

 • Rase de pui - Decorativeorz și ovăz;
 • sfecla, morcovi, varza;
 • proteinele și vitaminele ușor digerabile, cum ar fi Trivitamin;
 • drojdii, care sunt introduse prin alimente de drojdie;
 • cretă, coajă de ouă, cochilii, pietriș;
 • din făină din plante.

În primăvară, hrănirea găinilor trebuie să fie mai diversă, astfel încât păsările să nu-și piardă frumusețea. Ar trebui să includă o cantitate abundentă de minerale și vitamine, precum și boabe încolțite.

Un aspect important al dezvoltării depline a păsărilor - capacitatea de a mina independent pasari furajere.

În timp ce sunteți implicat în reproducerea unei păsări decorative, vă puteți confrunta cu anumite probleme:

 • puii decorativi iubesc căldura, și nu toate rasele pot supraviețui la rece iarna rece;
 • păsările au nevoie mereu de hrană naturală;
 • Păsările decorative au nevoie de o cameră spațioasă și de adăposturi confortabile;
 • aceste găini sunt foarte dureroase, prin urmare, menținerea animalelor tinere este o ocupație destul de dificilă;
 • datorită imunității slabe rata de supraviețuire a puilor nu este foarte mare;
 • puii de roci decorative nu se pot însoți împreună cu alte specii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a determina sexul unui pui de găină dintr-un ou?Cum de a determina sexul unui pui de găină dintr-un ou?
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Rase de carne de găină: nume, descriere și fotografieRase de carne de găină: nume, descriere și fotografie
Cele mai bune rase de pui decorativiCele mai bune rase de pui decorativi
Pui de mătase din China: descriere cu fotografie, conținut, îngrijirePui de mătase din China: descriere cu fotografie, conținut, îngrijire
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Instrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsăriInstrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsări
Puii de orez sunt o rasa minunata rusaPuii de orez sunt o rasa minunata rusa
Caracteristicile rasei de pui de mătase din ChinaCaracteristicile rasei de pui de mătase din China
» » Creștere de rase decorative de pui
© 2021 amigdas.com