amigdas.com

Echipament de sudare cu autocontrol

Echipament de sudare de contactInvertoarele de pe piață sunt prezentate într-o gamă largă, astfel încât oricine poate alege cel mai potrivit echipament pentru realizarea unei case de sudura, dacă este necesar. O alternativă la această alegere este sudarea de contact a invertorului.

Mai jos veți afla ce este sudarea prin contact, cum să faceți un dispozitiv bazat pe un cuptor cu microunde sau o baterie și cum să îl utilizați în mod corect.

Cum se efectuează sudarea prin contact

Lucrările de sudură la domiciliu pot fi solicitate de către toată lumea în timpul reparației. Invertorul poate fi util pentru instalarea pieselor metalice sau într-un mini atelier la domiciliu.

Principiul de funcționare al invertorului este:

 • metalul este încălzit de un curent electric;
 • apoi se topește și îngheață după formarea cusăturii de sudură;
 • Pentru a asigura părțile și pentru a le proteja de alunecare, piesele sunt comprimate de către electrozii prin care curge curentul.

Pentru a efectua sudura acasă, este necesară o sursă puternică de energie și acest lucru poate duce la Realizarea sudurilor de contactla supraîncălzirea firelor de uz casnic. Verificați în prealabil calitatea cablului, înlocuiți-l dacă este necesar.

În timpul sudării la fața locului, trebuie să îmbinați două semifabricate de-a lungul marginilor adiacente. Acest lucru este necesar atunci când instalați părți mici dintr-un material subțire, în special bare metalice de până la 0,5 cm grosime.

Opțiuni de conectare

La sudarea prin contact, suprafețele pot fi îmbinate astfel:

 • reluare continuă;
 • intermitent;
 • rezistență.

În timpul lucrului cu ajutorul reflowului, trebuie să conectați piesele sau foile de metal sau să-l încălziți până la punctul de topire. Această tehnologie este relevantă pentru astfel de tipuri de muncă:

 • tratarea metalelor neferoase sau a oțelului cu conținut redus de carbon;
 • instalarea de cupru, oțel sau alamă.

Tipuri de cusături de sudurăCu toate acestea, o astfel de metodă nu este deosebit de populară datorită faptului că sunt impuse cerințe stricte asupra temperaturii și că, în zonele de conectare, nu ar trebui să fie impurități.

Cu spargerea continuă a semifabricatelor au nevoie de cleme de sudură și alte fixative. Piesele sunt conectate când curentul este pornit. Când marginile pieselor sunt topite, va apărea un sediment și aterizarea curentă va fi oprită. Astfel, sunt montate conducte cu pereți subțiri, dar este posibil și asamblarea pieselor care diferă în structură. Principalul avantaj al metodei este eficiența. Dar există riscul ca sudura să scurgă din metal cu apariția fumului.

Întreruperile intermitente sunt efectuate cu contacte succesive sau strânse. Prin intermediul unor cleme de prindere, linia de sudură este închisă în zona de îmbinare a semifabricatelor astfel încât temperatura să crească la 900-950 grade. Această metodă este utilizată în cazul capacității inițiale insuficiente a dispozitivului pentru felierea continuă.

Sudarea de contact rezolvă următoarele sarcini:

 • Pregătirea suprafeței pentru montare (contururile sunt curățate și nivelate);
 • Marginile pieselor sunt conectate și fixate prin presarea pieselor;
 • include o sursă de curent;
 • Marginile pieselor sunt încălzite și topite când dispozitivul funcționează;
 • Nămolul este descărcat și curentul este pornit.

Sarcini pentru sudarea prin contactAceste tipuri de procese de sudare prin tehnologie diferă puțin unul de celălalt, totuși acestea diferă prin hrănirea curentă și fixarea detaliilor.

Pentru detalii privind sudarea după metoda punctului pentru nevoile gospodăriei, dispozitivul poate fi realizat independent. Mecanismele sale cheie sunt:

 • clip;
 • dispozitiv pentru alimentarea cu tensiune a condensatoarelor. În el, un electrod este atașat la înfășurarea de joasă tensiune.

A doua aripă de prindere este o aripă de susținere, poate fi montată cu părți mari.

Echipamente de la cuptorul cu microunde cu mâinile lor

Mașină de sudat din cuptorul cu microundeAparatul pentru efectuarea operațiilor de sudură prin metoda de contact poate fi realizat manual, detaliul cheie în el - acesta este un transformator cu microunde.

Pentru a realiza un astfel de dispozitiv, va trebui să efectuați calcule preliminare ale rentabilității acestui dispozitiv în comparație cu achiziționarea invertorului finit.

Pentru un dispozitiv de uz casnic, partea cea mai scumpă este un transformator, dar consumabilele (cum ar fi baza pentru fixarea pieselor sau carcasa cu fire) pot fi preluate de la centrul de service.

Transformator cu putere de 1 kW adecvat pentru fabricarea echipamentelor de sudare pentru îmbinarea foilor cu o grosime de până la 1 mm. Dacă puterea sa este de două ori mai mare, atunci este potrivită pentru prelucrarea foilor de până la 1,8 mm grosime. Multe cuptoare cu microunde sunt echipate cu un transformator de putere de 3 kW.

Pentru a crește capacitatea curentă, este posibil să aveți nevoie de 2 sau 3 transformatoare. Transformatorul în sine este scos din carcasa de protecție, șublețele sunt îndepărtate împreună cu înfășurarea secundară. Deoarece tensiunea la microunde este mare, pe bobina primară a dispozitivului buclele sunt mai mici decât în ​​secundar. Pentru a elimina diferența de potențial, înfășurarea secundară este îndepărtată și adaptată pentru a lucra cu sudarea prin puncte.

Lucrarea arată astfel:

 • Aplicarea sudării de contactcurățați temeinic resturile șuntarelor, precum și bobinajul secundar. Probabil, este posibil să aveți nevoie de un obiect lung sau de o perie metalică;
 • Înfășurarea secundară va trebui să devină nouă, iar prima va rămâne în forma sa originală. Necesită fire multicore cu o secțiune transversală de cel puțin 1 pătrat;
 • pentru înfășurarea secundară va fi necesară efectuarea a până la 4 rotiri de cabluri cu o tensiune de 2 W, însă nu poate fi îndoită de bobină datorită izolației groase. În consecință, firul va trebui să fie curățat de el și apoi să îl înfășurați cu bandă electrică.

Concluziile înfășurărilor secundare sunt combinate atunci când se utilizează un circuit bazat pe mai multe transformatoare. Și dacă se utilizează un transformator, corpul cu microunde poate fi redus în lățime și lungime.

Pentru mai multe transformatoare, carcasa este realizată pe baza unei foi de fier, care este acoperită cu bandă electrică.

Pentru a conduce curentul în zona sudată trebuie să creați un dispozitiv de pârghie. O pârghie este fixată ferm pe suprafața principală, iar în timpul coborârii cea de-a doua se apasă pe piesele de prelucrat.

Masina de sudura cu mainile propriiIntroduceți întreruptorul în circuitul primar și puneți-l pe pârghia superioară, astfel încât să puteți porni curentul și să strângeți piesa. Acarienii în acest caz nu vor fi necesari, va fi necesar în prealabil să lipiți vârfurile cu cablajul pentru a preveni oxidarea.

Tijele de cupru sunt utilizate pentru sudarea de contact cu o grosime mai mare decât mărimea cablajului, care va fi înlocuită sau subcutată în timpul funcționării. În timpul funcționării, piesa va fi fixată între electrozii, apoi începe curentul.

Masina de sudat din baterii

În timpul sudării cu ajutorul unui instrument electricîn gospodărie este încredințată o încărcătură uriașă. Ca urmare a sudării cu puncte lungi, firele pot topi sau pot descompune echipamentul casnic. În consecință, dispozitivul poate fi alimentat de la o sursă autonomă. De exemplu, un generator portabil care funcționează cu benzină sau motorină. Un astfel de generator poate fi achiziționat sau realizat singur.

Aparate de sudura de uz casnicVor avea nevoie de mai multe baterii din mașinile uzate. În acest caz, calculul curent va fi de 1/10 din capacitatea bateriei. Atunci când se utilizează baterii de putere diferită, calculul poate fi realizat utilizând cea mai mică capacitate.

Va fi necesar să creați un lanț de baterii conectate în serie. "Pro" și "minus" sunt fixate cu tăietori de sârmă, fire sau cabluri pentru o brichetă sau cu orice fel de căpușe. Sârmă este scos de la liber "minus" la electrod și fixat cu căpușe. De la "plus" liber în direcția plăcii de lucru din lanț puneți reostatul.

Când echipamentul este gata, este posibil să se facă echipament suplimentar pentru încărcare.

Caracteristicile unui aparat de sudura auto-fabricat

Contactul tehnologic de sudare nu prea complicat, dar pentru a atinge calitatea dorită a conexiunii, trebuie să o gestionați în mod corespunzător. Prin urmare, un dispozitiv de uz casnic bazat pe un cuptor cu microunde va trebui să fie echipat cu comenzi speciale. Cele mai importante sunt pârghia, comutatorul și, de asemenea, pârghia, prin intermediul căreia există o forță de compresiune a electrozilor și a pieselor care sunt conectate.

Cum să faceți singur un aparat de suduraCalitatea conexiunii depinde în mod direct de forța de compresie, respectiv, pârghia dispozitivului trebuie să fie cât mai lungă posibil. Este important ca echipamentul de sudare să poată fi fixat în mod fiabil pe suprafața mesei de lucru folosind cleme.

Efortul care este transmis de către electrozii poate fi mărit nu numai cu o pârghie, ci și cu un mecanism de pârghie și șurub, care poate fi de asemenea atașat la un aparat fabricat automat. Cel mai bine este să-l atașați direct la pârghie, astfel încât manipulările să fie rapide. Și acest aranjament va elibera mâna a doua, astfel încât să puteți menține detaliile.

Caracteristica de lucru cu mașina de sudură este că curentul poate fi aplicat la electrozi numai atunci când sunt comprimați. Și dacă curentul este pornit înainte de comprimare, atunci electrozii vor stinge când vor intra în contact cu piesele, ceea ce va duce la arsuri și defecțiuni.

Comutatorul pentru controlul sudurii va trebui plasat în circuitul primar. Și dacă este instalat în circuitul de înfășurare secundară, prin care trece un curent de magnitudine considerabilă, se va crea o rezistență suplimentară, astfel încât electrozii sunt sudați unul de celălalt.

Montajul echipamentelor de sudareDe asemenea, un cuptor cu microunde de casă va trebui să fie echipat cu un sistem simplu de răcire, pe care îl puteți face și dumneavoastră. Pentru un astfel de sistem, se poate lua un ventilator convențional, cu care se vor putea răci electrozii, un transformator și alte elemente care poartă curent. Desigur, această răcire nu este prea eficientă și va trebui să faceți pauze regulate, astfel încât toate elementele de încălzire ale echipamentului să poată fi răcite independent.

Cele de mai sus au fost luate în considerare Caracteristici de asamblare a echipamentului pentru sudarea prin puncte de către mâinile proprii. Această metodă este disponibilă pentru toată lumea, deoarece materialele de lucru nu sunt prea scumpe, iar abilitățile de sudare la fața locului pot fi stăpânite foarte repede.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Tipurile și caracteristicile dispozitivelor pentru sudarea prin contactTipurile și caracteristicile dispozitivelor pentru sudarea prin contact
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Caracteristicile sudatorului invertor pentru incepatoriCaracteristicile sudatorului invertor pentru incepatori
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Electrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertorElectrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertor
» » Echipament de sudare cu autocontrol
© 2021 amigdas.com