amigdas.com

Cum se face un cuțit dintr-un fișier cu mâinile tale

Cum se face un fișier dintr-un fișier cu mâinile taleUn cuțit bun a fost întotdeauna un atribut al oamenilor adevărați

. Și dacă este făcut cu mâinile sale, atunci aceasta este o ocazie de a se lăuda cu prietenii.

Condiția principală este de a avea materiale de înaltă calitate pentru producție. Desigur, puteți lua orice oțel și îl țineți întărit. Dar produsele de cea mai bună calitate sunt obținute atunci când se utilizează oțel dopat cu carbon.

Selectarea piesei de prelucrat

Pentru un cuțit de casă puteți folosi următoarele gol:

 • Masina de gaurit pentru metale mari. Dar trebuie să se țină cont de faptul că metalul aliat este numai pe suprafața de lucru, iar coada este de "întărire" obișnuită.
 • Tijă de legătură a grupului de motoare cu piston.
 • Cheie pentru cheie.
 • Resursor - de multe ori acționează ca un preparat.
 • Fișier.

Cuțit din dosarDe regulă, oțelul rece este produs între un ciocan și o nicovală - pentru practic toate semifabricatele este o etapă obligatorie, permițându-le să le dea o altă formă. Excepție - cuțit din fișier.

La prima vedere, un astfel de material poate părea neobișnuit. Nu este nimic ciudat, este doar oțel de înaltă calitate. Produsele bune sunt cele realizate acum 30-50 de ani. Faptul este că fabricanții siderurgici sovietici au aderat la standardele de aliere a oțelului. Dacă puteți găsi o piesă similară (chiar și ruginită), puteți ajunge în siguranță la muncă.

Prelucrarea metalelor înainte de lucru

Când cunoașteți activitatea de fierar și aveți echipamentul adecvat, puteți face un produs profesional. Dar pentru ceea ce este necesar forjarea, dacă piesa are forma corespunzătoare:

 • Metalul obține o mai mare rezistență și elasticitate.
 • Fișierul este un pic gros pentru lama, iar atunci când se formează coborârile, o parte din metal va fi îndepărtată. Atunci când creați, metalul va rămâne în produs, iar grosimea va fi redusă.
 • Va dura mai puțin timp pentru procesarea finală.

Cuțit realizat automat din fișierÎn plus, puteți elimina inciziile. Deși acest lucru nu este necesar, deoarece acestea oferă originalitatea produselor.

Dacă nu există echipament special, puteți face un cuțit fără forjare. Atunci când utilizați blanks de calitate, veți obține o lamă excelentă. piața internă umplute cu instrumente ieftine chinezești, este foarte dificil să găsești instrumente reale sovietice. Pentru unelte ieftine, luați oțelul obișnuit, puternic întărit.

Puteți verifica metalul punând fișierul pe marginea mesei, apoi lovit cu un ciocan. Capătul întărit se va rupe, iar capătul dopat se va îndoi puțin. De asemenea, puteți aduce mașina la polizor. Dacă scânteile sunt de lungă durată - oțelul este normal, dacă este scurt și pufos - aveți metal de înaltă calitate. Dar, în orice caz, tratamentul termic este necesar: cel puțin spațiile libere sunt "eliberate" și re- "temperate".

Cuțitul din dosar cu mâinile tale

Lucrarea nu se poate face fără:

 • Un dosar bun de producție sovietic.
 • Ferăstrău pentru metal (mai multe pânze de rezervă).
 • Fișier de lucru cu o aderență confortabilă.
 • Șmirghel și bar.
 • Bancă de lucru și viciu.
 • Strubtsin (2 bucăți).
 • Lemn (shashlyk) cărbune pentru cuptor.
 • Rafinare (ulei de motor vechi) pentru întărire.

Cuțite de la fișierProduse bune sunt obținute din fișiere cu dinți cusute - în acest caz, nu trebuie să vă petreceți timp pentru a le elimina.

La etapa inițială, metalul este recoace. Dar, înainte de asta, ar trebui să faci o "turistică": vărsați vatra pământului, introduceți o țeavă de 2 inch (pentru a curge aerul) și aprindeți cărbunele. Când oțelul devine roșu, opriți alimentarea cu aer și lăsați piesa de prelucrat să se răcească încet. Metalul va fi maleabil și poate fi ușor prelucrat.

Toată excesul este tăiat de ferăstrău în conformitate cu modelele pregătite. Încercați să repetați maxim forma viitoare, pentru a lucra mai puțin la fișier. Taie lungimea tijei cu degetele tale.

Apoi, procesați piesa de prelucrat utilizând un fișier sau șmirghel, formându-l în funcție de matriță. Apăsați cuțitul viitor pe bancă și utilizați cleme pentru a tăia pantele. Această parte a locului de muncă este diferită, nu merită. Cele două laturi trebuie să fie simetrice, unghiul de îndepărtare a metalului este același pe întreaga lungime a coborârii, inclusiv cu îndoirea vârfului. Pentru comoditate, puteți construi un dispozitiv auxiliar sub forma unei țevi metalice cu un ghidaj, pe care să fixați un fișier lung.

Deoarece piesa de prelucrat este recoace, nu va fi nevoie de prea mult efort pentru prelucrarea acesteia. După finalizarea modeirii brute, procesarea finală se face șmirghel. Pentru o eficiență maximă, acesta poate fi înfășurat pe un mic bar din lemn.

Lama este gata, dar moaletea oțelului recoacează nu-i va permite să fie folosită cu putere, pentru că va necesita întărire.

Procedura de întărire

Când se efectuează această procedură, structura metalului se schimbă, devine tare și ușor fragilă. Încălzirea se efectuează în prelucrarea uleiului. Este necesar să se încălzească produsul finit până când are o nuanță neagră de cireșe.

Atunci când vremea este însorită și culoarea este dificil de determinat temperatura, pregătirea poate fi verificată cu un magnet: dacă oțelul sa încălzit bine, acesta nu va magnetiza. Apoi, coborâți rapid lama într-un recipient de ulei. Pentru a răci rapid, puneți un bazin cu apă rece sub castron - pentru a obține un rezultat mai eficient.

Sticla va ajuta la verificarea durității: cu o răcire bună, brazdele vor rămâne pe ea. Cel mai important dezavantaj este procesul laborios de fabricație. O altă caracteristică - din fișier nu poate face o lamă subțire și flexibilă.

Printre avantajele incontestabile se numără forța și durabilitatea acestor produse. Materialul de fabricație este liber disponibil, practic liber, cu o grosime de 6 mm, ceea ce nu permite clasificarea cuțitelor de la fișiere la armele reci.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găuritCum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găurit
Oțeluri de unelte: grade carbon și aliajeOțeluri de unelte: grade carbon și aliaje
Sfaturi pentru întărirea oțelului la domiciliuSfaturi pentru întărirea oțelului la domiciliu
Oțel inoxidabil 40x13: caracteristic și aplicațieOțel inoxidabil 40x13: caracteristic și aplicație
Oțel pentru cuțite: caracteristici comparative ale aliajelor buneOțel pentru cuțite: caracteristici comparative ale aliajelor bune
Caracteristici de cuțite de mânăCaracteristici de cuțite de mână
Efectuarea de cuțite de casă: vânătoare, turistică și alteleEfectuarea de cuțite de casă: vânătoare, turistică și altele
Faceți un cuțit de vânătoare cu propriile mâiniFaceți un cuțit de vânătoare cu propriile mâini
Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10тCaracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т
Oțel x12mf: principalele caracteristici, plusuri și minusuriOțel x12mf: principalele caracteristici, plusuri și minusuri
» » Cum se face un cuțit dintr-un fișier cu mâinile tale
© 2021 amigdas.com