amigdas.com

Mașină de tăiat filet pentru țevi

Mașină de tăiat filetFiletele îmbinate sunt comune atunci când se montează diferite structuri, deoarece fixează fiabil elementele, permit demontarea și asamblarea repetată a pieselor echipamentului. Conexiunile în acest mod au fost utilizate mult timp, dar crearea unui fir de calitate este un proces dificil, chiar și cu mașina de prelucrare a tehnologiei moderne.

Proiectanții au creat mașini de tăiat fire, manual și operând de la electricitate, au dezvoltat mașini de strunjire și frezare de modificare specială pentru realizarea funcției de tăiere a filetului. Aceste echipamente au caracteristicile de lucru pentru filetare pe mai multe forme de țevi din diferite materiale.

Echipament folosit

În trecutul recent am folosit unități speciale pentru puncte de arbori au fost obținute, în alte părți, filetare, diverși parametri pe masini semi-automate, calitatea muncii a devenit treptat mai mare ca accesorii concepute pentru a simplifica procesul. Astăzi există mai multe metode pentru realizarea procesului:

 • pentru fabricarea firelor interne și externe din diferite profiluri, au fost dezvoltate mașini de debitat cu șuruburi de strungărie;
 • mașini de găurit concepute pentru a lucra cu un robinet, piepteni, capete de tăiere cu filet, cu filet, frezare.

Separarea separată a echipamentelor este adoptată pe următoarele motive:

 • tipul locatiei sculei;
 • Piesa de prelucrat sau unealta ramane stationara in timpul taierii;
 • gradul de utilizare a automatizării și a muncii manuale;
 • tipul de scule utilizat.

Parametrii de bază ai agregatelor moderne

Echipament Threading Group este diferit de frezat sau de cotitură mașini-unelte categoria, deoarece acestea nu se întâmplă calitatea suprafeței sau a schimba forma, și sunt formate caneluri cu dimensiunile dorite, care set de tip șurub. Mașinile sunt caracterizate de următorii parametri:

 • Parametrii mașinilor de tăiat filetîmprăștierea diametrelor pieselor de prelucrat pentru filetul bolțului și a treptelor acestuia;
 • împrăștierea diametrelor țevilor pentru filetare și pașii acestora;
 • în conformitate cu standardele și standardele GOST, se definește o clasă de precizie;
 • lungimea firelor, dependența de diametrul structurii;
 • Unghiul de înclinare și parametrii celui mai mare șanfren posibil;
 • tip de model de filet.

Echipamentul de înaltă performanță vă permite să reglați parametrii. Dar atunci când alegeți și cumpărați o mașină, trebuie să decideți asupra altor caracteristici care sunt diferite atunci când alegeți locul de muncă.

Caracteristicile echipamentului de filetare

Că unitatea a lucrat cu cele mai mici pierderi și a dezvoltat o productivitate ridicată, Următorii indicatori joacă un rol:

 • Puterea mașinii în scopuri de producție ar trebui să fie de până la 2,2 kW, astfel de unități sunt utilizate în producția de cantități mari de bunuri. Pentru fabricarea artizanală a loturilor mici de țevi se utilizează mașini cu o putere minimă de 750 W.
 • Viteza axului este un indicator care se bazează pe factorul de putere, iar viteza de lucru depinde de el. Gama de indicatori variază de la 28 la 520 de rotații pe minut. Echipamentul profesionist are cel puțin trei viteze, care pot fi comutate dacă este necesar. Pentru atelierele mici, mașinile cu putere redusă sunt achiziționate cu o viteză a axului de 28 de rotații pe minut.
 • Intervalul dimensiunilor pieselor cu care funcționează utilajul și variația lungimii posibile a firului. Acest parametru determină tipul pieselor, de exemplu, pentru tăierea să se potrivească dimensiunii bolt 3-16 mm sau 8-24 mm. Prelucrarea industrială a țevilor cu diametru mare se distinge prin alți indicatori.
 • Greutatea mașinii determină dacă unitatea este portabilă sau staționară. Greutatea minimă a dispozitivului pentru aplicarea cu filet are o greutate de 50 kg, este ușor transferată sau transportată.

Mai multe opțiuni

În fiecare mașină, designerii au funcții suplimentare convenabile, în funcție de ele Dispozitivul de filetare este împărțit în tipuri:

 • Puterea mașinii de filetatDispozitivele simple concepute numai pentru operațiile de filetare, restul lucrărilor (mutarea conductelor, instalarea opritorului, fixarea etc.) sunt efectuate de către lucrător. Aceste mașini sunt plasate de comandant într-o încăpere mică pentru lucrări de o singură dată pe reparații auto și diverse lucrări de lăcătuș.
 • Echipamentul automat vă permite să reduceți lucrul la instalarea piesei de prelucrat și să porniți butonul de pornire. Aceste unități combină funcția principală cu găurirea suplimentară a găurilor, care pot avea o gamă de diametre de la 2,5 la 30 mm.

Instrumentul poate fi montat vertical sau orizontal în mașină. În primul caz, care apare cel mai frecvent, apăsarea apare cu un apăsare. Poziția orizontală a sculei de tăiere este utilizată pentru a crea o conexiune filetată pe conductele de gaz și apă.

Pentru șuruburi de filet exterior, capete de șurub, tăietoare pentru filet. Filetul interior este tăiat cu robineți și cuțite speciale. Magazinele mari de producție folosesc capete de vârtej pentru a crea detalii sub formă de șuruburi de unică folosință și reutilizabile. Cu ajutorul echipamentelor moderne creați tipuri de fire:

 • metrice sau inch pe țevi;
 • conic și cilindric;
 • trapezoidală.

Cu ajutorul unor dispozitive suplimentare, sunt setate mai multe tipuri de tăiere, diferite forme sunt variate, sunt alese înclinația și înclinarea filetelor filetate. În mașini, există posibilitatea de a schimba unealta de lucru. În unele unități se instalează unelte cu autocentrare cu role ascuțite pentru a tăia conductele la dimensiunea necesară. Pentru fabricarea lor, oțelurile rezistente la temperaturi ridicate sunt utilizate pentru lucrări pe termen lung.

Soiuri de mașini de tăiat filet

Mașinile de debitat sunt împărțite în grupuri:

 • Tipuri de mașini de filetatmanualul - cu o masă mică, nu necesită o calificare specială a muncitorului, ci servesc la tăierea articulației filetate pe țevi cu diametrul mai mare de 50 cm;
 • Electric - voluminoase și grele, desene complexe, dar la locul de muncă sunt fiabile și exacte, ele sunt comune în producție. Sunt dezvoltate modele compacte cu funcționalitate redusă și greutate de 60 kg, unitățile mai puternice cântăresc 250 kg;
 • în operarea echipamentelor automate de la operator, este necesar să se definească corect parametrii firului, să se pornească mașina și să se urmărească procesul pe un dispozitiv de monitorizare a software-ului, astfel de mașini sunt utilizate la producerea unui număr mare de țevi.

Pentru mașinile de debitat sunt utilizate:

 • fier de fir;
 • rezbofrezernye;
 • Filetate.

Subiect Rolling

Se compune principiul munciiCum funcționează mașina de filetat? în deformarea plastică a suprafeței fără îndepărtarea cipului. Piesa de lucru instalată este laminată între unelte de formă plată sau rotundă și strânsă. Metalul sub presiune umple cavitățile dintre vârfurile puternice ale sculei de lucru și se creează un fir.

Segmentele de filetare, moarele, rolele sunt folosite ca unelte de lucru pentru rulare. Procesul de laminare se efectuează pe mașini de tăiat cu filet pentru țevi semi-automate și automate, uneori se utilizează unități de rotație și rotire. Faceți un inci și un fir metric cu profiluri tangențiale rotunde, triunghiulare.

Mașini de frezat cu filet

Metoda productivă este folosită pe scară largă în industrie, mașini speciale sunt folosite cu piepteni și discuri de fier instalate pe ele. Aplică principiul promovare formativă. Piesa de lucru se rotește încet (alimentarea este circulară), cuțitul longitudinal de alimentare se mișcă în mod concertat cu acesta, ceea ce vă permite să tăiați firul cu un pas mare pe o secțiune destul de lungă. Este necesară concordanța strictă a alimentărilor simultane.

Combinerele de frezat pentru pietre (reprezentate ca un set de discuri de frezat disc) sunt utilizate pentru tăierea firelor mici, de-a lungul întregii lungimi. Formarea simultană a virajelor accelerează semnificativ lucrul la tăierea fileturilor interne și externe în țevi, în timp ce lungimea cea mai mică a sculei pieptene ar trebui să fie cu doi sau trei pași mai lungi decât firul prezis.

Șlefuirea filetului

Se utilizează șlefuirea filetului în timpul fabricării sculei de filetat, ecartamente filet, compactor moletare plite, fuse pentru producția la scară mică și de serie. Procedeul de măcinare are loc cu ajutorul abrazivilor multicelulari și cu un singur fir. Schema de producție Profil similar cu Filetul fire, freze numai de frezat sunt utilizate în locul roților profilate măcinare (catenare singur tip utilizat de disc, și este folosit ca un pieptene multi-linie).

Mașini de filetat compacteProfilul de pe cercuri este reprezentat grafic în funcție de profilul canelurii filetului fabricat. Abrazivul face o mișcare circulară în timpul lucrului, iar piesa se deplasează longitudinal cu o întoarcere cu un pas. Tehnologia permite obținerea unui instrument cu filet de înaltă precizie cu parametri de lungime și profil diferit.

Ață de șlefuire cu abrazivi cu mai multe filete sunt produse prin alimentație longitudinală într-un complex cu măcinarea inciziei. Axele piesei de prelucrat și a cercului sunt aranjate în paralel, metoda utilizându-se pentru producerea de scule filetate cu filete scurte și filetare a îmbinărilor inelului. Ca urmare a multi-măcinare, un instrument de lucru este obținut cu precizie scăzută și un pas de 4 mm sau mai puțin. Aranjamentul paralel al axelor duce la o ușoară distorsiune a profilului filetului.

Modele populare

Puteți cumpăra o mașină de filetat pe baza parametrilor de funcționare și a caracteristicilor tehnice ale modelului. Alegerea pe piața mașinilor-unelte este largă, Mai jos sunt câteva modele, sunt populare:

 • Threading mașină TURBO - 400 2V la 2 „este în termen de 65 mii de 120 de ruble, echipate cu cap de eliberare rapidă pentru tăiere este folosit pentru a forma fire într-o producție mare, de tăiere, zencuirea .. Se folosește pentru reparații și service în ateliere, săli de producție, curbarea conductelor de încălzire și de apă.
 • Mașina pentru tăiere TURBO -. 500-2 „, la prețul de 125 de mii 800 de ruble un pistol, echipat cu un cap de matriță de auto-deschidere, este folosit pentru înaltă performanță, condițiile de funcționare sunt similare cu modelul precedent.
 • Unitatea de tăiere a filetului ROPAUER R 50 costă 180 mii 250 de ruble, este utilizată pentru tăierea rapidă a produselor de înaltă productivitate, se distinge prin precizie și fiabilitate în funcționare, este dotată cu un cap universal. S-au găsit aplicații în ateliere de producție, la șantierele de construcții, în instalarea conductelor, în ateliere.
 • Mașina pentru tăierea firelor pe țevi de până la 2 "la un cost de aproximativ 228 mii 250 de ruble funcționează în mod ideal în atelier sau la unitățile de achiziții, puterea lor este de 1100 W, viteza este de 38 pe minut. Dimensiuni mici: 1,1 × 0,65 × 1,15 m cu o greutate de 57,7 kg.
 • Mașina de tăiat filet Compact este în vânzare 327 mii 830 de ruble, proiectate pentru prelucrarea țevilor de la 1/8 la 2 inci și șuruburi de la 6 la 52 milimetri. Puterea motorului este de 1700 wați. Arborele se rotește la o viteză de 38 de rotații pe minut, iar unitatea cântărește 52 de kilograme.
 • Selectarea modelelor de mașini de filetatMașină pentru tăierea Tornado REMS este o unitate de înaltă și de încredere, utilizate pentru conducte (1/16 ") 16-63 mm 1/8" - 2 "buloane 10-60 mm, ¼" - 2" (6) taie conducta înlătură grant sub formă de rulouri caneluri, utilizate în producerea mameloanelor montate pe producția de platforme de metal instalare site-uri.
 • Mașina ROBOT-2 taie mameloane pe țevi cu diametrul de până la 2 ", fileturi, scoate granulația, este proiectată pentru a lucra în locuri de construcție și de asamblare și în ateliere de dimensiuni medii.
 • Filetarea mașină Magnum REMS 2 "este realizată într-o formă compactă, utilizată pentru prelucrare tevi filetate 16-63 mm 1/8" - 2 "(1/16), șuruburi 8-60 mm, ¼" - 2" (6), tăierea masei în dimensiuni, realizarea sfarcurilor, înlăturarea granturilor, decorarea canelurilor. Acesta este instalat pe șantierele de construcții, instalații, instalații de prelucrare a metalelor și ateliere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unelte de mașini-unelte ca bază a industriei mașinilor-unelteUnelte de mașini-unelte ca bază a industriei mașinilor-unelte
Strunguri automate și mașini semiautomateStrunguri automate și mașini semiautomate
Masina de debitat cu laser pentru lemn si placajMasina de debitat cu laser pentru lemn si placaj
Tehnologia prelucrării metalelor electroeroziveTehnologia prelucrării metalelor electroerozive
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Mașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuriMașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuri
Dispozitive de tăiat fire pentru țevi de diferite diametreDispozitive de tăiat fire pentru țevi de diferite diametre
Plăcuța pentru filetarea filetului exterior: caracteristicile unui lacPlăcuța pentru filetarea filetului exterior: caracteristicile unui lac
Crearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile taleCrearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile tale
» » Mașină de tăiat filet pentru țevi
© 2021 amigdas.com