amigdas.com

Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții

Vaci de lapte și direcții de carnePână în prezent, există mai mult de două sute de rase de vaci

. Ele pot fi atribuite fie laptelui, fie cărnii, fie combinatului.

Ratele de vaci de lapte se disting prin randamente ridicate ale laptelui. Ei trebuie să fie muls de cel puțin 2 ori pe zi, consumă mult mai mult fân decât carnea.

În plus, laptele de vaci are forma unui corp similar unui trapez, iar carnea - unui dreptunghi. Fotografia prezintă schematic o vacanță de lapte și de carne.

Specii de carne de vaci cresc mai repede, cresc greutate, au un randament mic de lapte. În plus, ei au nevoie de o cantitate mare de iarbă, sunt sensibili la climă. Laptele de carne sau un tip combinat se caracterizează printr-un randament ridicat al laptelui și o greutate bună.

În Rusia, datorită climei, se cultivă în principal rasele de vaci de lapte. Acestea reprezintă aproximativ 80% din toate tipurile de vaci. Deoarece acest tip este mai adaptat condițiilor unui climat rece, nu au nevoie de astfel de cantități de iarbă suculentă ca indivizi de tip carne.

Deși, în ultimul timp, fermierii au importat ferme de carne și vaci de lapte și au învățat să aibă grijă de ele. Luați în considerare descrierea de mai jos și fotografiile de rase de vaci care sunt populare în Rusia de azi.

Descrierea raselor de vaci de lapte

Trăsături comune caracteristice pentru vacile de lapte

 • corpul alungit;
 • piele subțire, cu păr scurt, uger mare;
 • masa mică;
 • producția anuală de lapte care depășește 10-20 ori greutatea;
 • lapte gras;
 • fără pretenții la condițiile de detenție.

Yaroslavl rasă de vaci de lapteYaroslavl rasa bine adaptate la condițiile din climatul nord-vestic, fără pretenții în conținutul său.

Vacile se caracterizează printr-un randament bun al laptelui și un conținut de grăsime mai mare de 4,5%. Ele sunt negre cu pete albe.

Articolul prezintă fotografia ei.

Olanda de rasă de produse lactateOlandeză se deduce în Olanda. Diferă în culoarea alb-negru.

Vacile cântăresc o jumătate de tonă, masa taurinelor atinge o tonă. Conținutul de grăsime din lapte este de aproximativ 4%. În Rusia, o vaca olandeză a fost folosită pentru a elimina Kholmogory, Tagil și alte vaci.

Burbank olandez este prezentat în fotografie.

Kholmogory lapte rasa de vaciKholmogorskaya șiTagilskaya rasabine adaptate climatului sever rusesc, rezistente la boli. În special, Kholmogorye Bureanki sunt sensibile la un climat cald, iar productivitatea lor în zonele climatice uscate ale sudului este, de asemenea, în declin. Fotografia prezintă bordonul Kholmogorsky.

Dacă luăm în considerare rasa Tagil, atunci, printre alte tipuri, în direcția produselor lactate, are o producție scăzută de lapte și un conținut redus de grăsimi, de aproximativ 4%. Și-a luat numele, pentru că a început pe teritoriul lui Nizhny Tagil. Culoare variegată alb-negru sau maro-alb.

Tagil rasa de lapte de vaci

Piatra neagră cel mai popular printre vacile de lapte din Rusia.

Apare în toate regiunile.

Are o productivitate bună, conținutul de grăsimi din lapte până la 3,8%. Capricios pentru condițiile de detenție.

A fost obținut de crescători prin trecerea "Olandezului" cu reprezentanții formelor derivate din el.

Rasă de vaci de lapte de stepă roșieRocă stepa roșie se referă, de asemenea, la direcția produselor lactate, dar are randamente medii de lapte.

Este diferit de nemulțumire, este bine adaptat la un climat cald, are o greutate mică, destul de dur. Este foarte comună în sudul Rusiei.

Culoarea este maro-roșie. O fotografie a stepei roșii "Bureonka" este prezentată mai jos.

Alți reprezentanți ai produselor lactate

Holstein rasă de vaci de lapteRasa Holstein o rasă de vaci de lapte, are un randament ridicat în lapte, un conținut scăzut de grăsimi din lapte de până la 3,8%.

Este creat de crescătorii din America de Nord, pe baza unui reprezentant al rasei olandeze. Prin urmare, culoarea Holstein este alb-negru.

Greutatea vacilor ajunge la 700 kg, tauri - până la 1000 kg. Photo Holstein pe dreapta.

Ayrshire rasă de vaci de lapteRasa Ayrshire numele său a fost primit de la județul Ayrshire, în Scoția.

Are un randament mediu de lapte, un continut de grasime de lapte de pana la 4,2%. În același timp, se caracterizează prin consumul economic de furaje în comparație cu productivitatea.

Sa obișnuit bine cu condițiile nordice ale Rusiei, dar se întâlnește și într-o bandă medie.

Culoare roșu-pătat.

Jersey rasă de vaciJERSEY Rasă de vaci de lapte, are un randament scăzut al laptelui în comparație cu alte vaci, dar are un conținut ridicat de grăsime în lapte de până la 6%.

A fost crescută pe insula Jersey, Anglia. Rusia a fost importată numai după Marele Război Patriotic din Danemarca.

Acum mă distrez în regiunile Moscova și Voronej. Destul de capricios în privința condițiilor de detenție. Al doilea nume "jersey" este o rasă regală.

Culoare roșu, maro deschis.

Carne de vacă, lapte și rase de vaci de carne și lapte
Rase de vaci de diferite direcții în RusiaCarne de vaci de carneCarne și lapte de vaciRase de vaci de lapte

Descrierea raselor de carne de vaci

Trăsături comune caracteristice tipului de vaci de carne:

 • masa mare;
 • dimensiunea mare, trunchiul se aseamănă cu forma unui dreptunghi;
 • creștere rapidă;
 • rate accelerate de dezvoltare;
 • practic nu dați lapte;
 • calitatea cărnii, are caracteristici bune de gust.

Rasă scurtă de vaciPiatră scurtă diferă în dimensiuni și greutăți mici, dar randamentul la sacrificare este de 65-70%. Carnea este suculentă, delicată, are caracteristici excelente de gust.

Persoanele fizice sunt capricioase în condițiile de detenție, au imunitate slabă. Ei l-au crescut în regiunile Rostov, Orenburg, Voronezh, Republica Bashkortostan.

Culoarea pătimită, cu predominanța nuanțelor de roșu.

Kalmyk rasă de vaciRasa Kalmyk. Masa de vaci nu depășește o jumătate de tonă, taurii nu depășesc o tonă. Destul de greu, în căutare de hrană poate călători până la 50 km pe zi.

Kufarul de la Kalmyk diferă fără pretenții față de condițiile de detenție. Poate manca vegetatie slaba si, in acelasi timp, randamentul de sacrificare pana la 60%. Acestea o cresc în sudul Rusiei, în Transbaikalia și în regiunea Volga. Culoarea acestor animale este predominant roșie, cu pete albe.

Rasa Hereford de vaciRasa Hereford - lider printre alte tipuri de direcție a cărnii.

Se caracterizează prin rate de creștere ridicate. Ei bine tolereaza temperaturi scazute, impreuna cu conditiile de nutritie si intretinere. Puterea de sacrificare de până la 70%.

Această specie este cultivată peste tot în regiunea Rostov și în Teritoriul Stavropol în Siberia și Orientul Îndepărtat. Culoarea este roșu închis, cu membrele albe și capul.

Rasa kazahă de vaciRasa kazahă a fost crescut de crescători în traversarea Hereford cu reprezentanți ai individului Kalmyk. Prin urmare, acesta combină calitățile bune cu carnea și lipsa de pretenție față de condițiile de detenție.

Rata de sacrificare de până la 65% este deturnată în regiunea Volga, Buryatia și Siberia.

Culoare roșie cu membre albe, cap, piept.

Angus rasă de vaciAngus rasă a fost retras în Scoția.

El tolerează climatul continental, se adaptează la căldură și frig. Prin urmare, este crescut pe scară largă în Rusia.

Greutatea vacii poate ajunge la 800 kg, taurul - până la 1200 kg. Creștere rapidă, neobișnuită în conținut. Puterea de sacrificare de până la 60%. Culoarea negru, diferă de cea grosieră.

Carne de rasa de vaci de Santa GertrudeSanta Gertrude este adaptat pentru supraviețuire în zona de stepă, tolerează de asemenea bine la rece.

Are rezistență și bună imunitate. În Rusia, este crescut în sud, regiunea Volga, uralii.

Puterea de sacrificare de până la 70%. Culoare roșu-maro.

Persoanele fizice sunt destul de sterile.

Carne de vaci de carneAubrac a fost importat recent în Rusia, în 1998.

Se întâmplă în centura din mijloc și în Ural. Din punct de vedere fizic dur și fără pretenții. Puterea de sacrificare de până la 60%.

Culoare maro deschis. Are o bună fertilitate, indivizii au un instinct matern puternic.

Descrierea cărnii de vaci de lapte

Rasă simplă de vaciRock simmental dedusă în Elveția.

Adaptă bine la orice condiții. Poate să dea până la 5 tone de lapte cu un conținut de grăsime pe an până la 6%, în medie - 4%. Eșecul de sacrificare este de până la 65%.

Tipul tribal este larg răspândit peste tot, cu excepția părții nord-vestică.

Culoare roșu-pătat.

Rasa de vaci KostromaRasa Kostroma este dedusă în regiunea Kostroma. Se caracterizează prin creșterea rapidă, maturarea timpurie.

Productivitatea laptelui este de până la 5 tone pe an, conținutul de grăsime al laptelui la 3,9%. Carnea are un gust unic. Eșecul de sacrificare este de până la 65%.

Distribuit în întreaga parte centrală a Rusiei. Culoare maro.

Roșu Gorbatov rasă de vaciRed rasa Gorbatov a fost crescut în provincia Nijni Novgorod în secolul al XIX-lea.

Se caracterizează printr-o bună imunitate, lipsită de pretenție față de condițiile de detenție.

Productivitatea laptelui poate atinge 8 tone pe an, conținutul de grăsimi din lapte până la 4,5%. Puterea de sacrificare de până la 60%. Ele sunt crescute în zona de mijloc a Rusiei, regiunea Novosibirsk. Acum există o tendință de a reduce numărul de rase Gorbatov roșii.

Până în prezent, lucrările de reproducție continuă să identifice persoanele cu cele mai utile calități pentru agricultori. În acest articol, am examinat principalele caracteristici ale tipurilor de vaci care sunt populare în Rusia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât cântă o vacă, cum se calculează greutatea în viu a bovinelorCât cântă o vacă, cum se calculează greutatea în viu a bovinelor
Rasa albastră belgiană de vaciRasa albastră belgiană de vaci
Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?
Revizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaciRevizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaci
Caracteristicile vaci de trestieCaracteristicile vaci de trestie
Ayrshire rasă de vaci, descriere, descriereAyrshire rasă de vaci, descriere, descriere
Rasa Aberdeen-Angus de vaciRasa Aberdeen-Angus de vaci
Shvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contraShvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contra
Rasă simplă de vaci: o caracteristicăRasă simplă de vaci: o caracteristică
Care sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristicăCare sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristică
» » Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
© 2021 amigdas.com