amigdas.com

Ce sunt bretelele: tipuri de descriere și fotografii

Caracteristicile armăturilorNu toți oamenii se pot lăuda chiar cu dinți și cu un zâmbet frumos. Cu toate acestea, dezvoltarea modernă a tehnologiilor face posibilă rezolvarea cu ușurință a acestei probleme. Utilizarea diferitelor tipuri de brațe contribuie la alinierea dinților, indiferent de gradul lor de curbură.

Tipuri și scopuri

Diferite tipuri de bretele - sunt dispozitive ortodontice fixe. Acestea sunt instalate pe partea exterioară sau interioară a danturii pentru alinierea dinților, corectarea mușcăturii și eliminarea altor defecte.

Principalele indicații pentru instalarea diferitelor tipuri de brațe sunt o mușcătură incorectă, precum și curbura dinților localizați separat sau întregul rând. Instalarea sistemelor ortodontice poate contribui, de asemenea, nu numai la obținerea unui zâmbet frumos, ci și la prevenirea unei varietăți de boli (boli ale tractului gastro-intestinal, afectarea țesuturilor limbii și obrajilor etc.).

Diferite tipuri de bretele pot fi purtate de copii mici care au terminat formarea dentiției și de persoanele în vârstă.

Principiul de funcționare și dispozitiv

Sistemul de console se compune din a mai multor componente principale ale designului de bază:

 • capse sau încuietori care sunt fixate pe dinți;
 • arc special.

Tipuri de breteleLacate cu un lipici special fixat pe o parte a dinților, iar de la al doilea la arc. Arcul este de obicei din sârmă specială.

Caracteristica principală a arcului este că păstrează forma dată pentru o lungă perioadă de timp (este necesar să se utilizeze diferite tipuri de paranteze de până la 2 ani, ținând cont de complexitatea patologiei).

Șuruburile încep să creeze o presiune constantă pe un rând de dinți. Sub influența acestei presiuni, dinții își schimbă locația, aceasta începe să promoveze alinierea danturii.

Criterii de selecție

Astăzi, bretele sunt semnificativ diferite de producția primelor modele. Au devenit mult mai mici, dar și pentru fabricarea lor sunt folosite diferite materiale (înainte, sistemele ortodontice erau fabricate numai din metal).

Luând în considerare materialul utilizat pentru producerea diferitelor tipuri de paranteze, se disting următoarele:

 • din plastic;
 • metal;
 • safir;
 • ceramică.

Tipuri metalice de paranteze

bărbieriri dentareBretele care sunt fabricate din metal, astăzi cele mai populare. Pentru producția de arc și încuietori se utilizează nichel, titan, oțel și alte aliaje metalice.

Sistemele de prindere sunt folosite din metal pentru pacienții de vârste diferite. Aceste sisteme pot corecta curbele de complexitate variată.

Până în prezent, Suporturile metalice au dimensiuni compacte, deoarece nu fac pe oameni inconfortabili si inconfortabili. De asemenea, aceste tipuri de sisteme au și alte avantaje:

 • ușurința de instalare;
 • preț accesibil;
 • rezistență ridicată;
 • lipsa deteriorării limbii, obrajilor sau a altor țesuturi în cavitatea bucală;
 • simplitatea îngrijirii;
 • fixare sigură.

Principalele dezavantaje includ un aspect estetic, precum și apariția reacțiilor alergice. Bretele metalice sunt vizibile pe dinți, dar obișnuirea cu aceste sisteme este doar câteva zile.

Suporturi din plastic

Care sunt bretelele?plastic, spre deosebire de bretele metalice, au un aspect mai atractiv, ele aproape că nu sunt vizibile pe dinți, mai ales în primele luni de utilizare. După un timp, culoarea plasticului se poate schimba sub influența coloranților alimentari, iar sistemul de colțare va fi mult mai vizibil.

Principalele avantaje ale dispozitivelor plastice ortodontice sunt destul de accesibile. Instalarea este destul de simplă, iar în timpul funcționării ei aproape nu provoacă disconfort.

Dezavantajul și, în același timp, caracteristica armăturilor din materiale compozite este a lor putere insuficientă. Aceste sisteme nu se pot păstra în formă, spre deosebire de cele metalice, deoarece nu pot fi folosite pentru a corecta dinții curbători semnificativi.

În unele cazuri, încuietorile din plastic pot fi combinate cu un arc metalic. Acest lucru contribuie la cea mai mare eficiență și fiabilitate, păstrând în același timp estetica sistemului de suport.

ceramică

Tipuri ceramice de sisteme de suport au anumite avantaje și dezavantaje. Principalele avantaje ale acestor sisteme sunt:

 • Securitate. Nu provoca deteriorarea obrajilor mucoase și a altor țesuturi ale gurii.
 • Forța de aderență. În timpul purtării, aceste sisteme nu se descompun, ele păstrează perfect forma dată, de aceea ele sunt utilizate pentru alinierea dinților de diferite grade de complexitate.
 • Nu este predispus la colorare. Diferitele culori alimentare nu pot afecta culoarea sistemului ceramic.
 • Estetica. Acestea au o culoare albă, motiv pentru care nu sunt vizibile pe dinți. Puteți face o culoare naturală a dinților atunci când ultima galbenă nu este diferită.

Printre dezavantajele principale se numără:

 • complexitatea instalării;
 • preț ridicat;
 • dimensiuni mari ale încuietorilor, acest lucru poate provoca un disconfort considerabil;
 • necesitatea unei utilizări mai lungi.

Dispozitive ortodontice cu safir

Reguli pentru îmbrăcăminteSisteme de suport pentru safir nu sunt atât de populare, deoarece costul lor ridicat este prea scump pentru majoritatea pacienților obișnuiți.

Pentru producția de încuietori se folosesc safir artificiali. Acesti safari sunt transparenti, deci dintii sunt imperceptibili. De asemenea, principalele puncte forte includ puterea lor sporită.

Acestea sunt acele bretele care sunt de dorit să instalați un adult cu boli complexe ale danturii. Ele sunt potrivite pentru corectarea celor mai complexe defecte și distorsiuni.

De asemenea, un avantaj absolut este acela safirele nu pot provoca reacții alergice, și sunt complet sigure pentru sănătatea umană.

Pe lângă costul ridicat, produsele din safir au și alte dezavantaje. Instalarea lor este destul de complexă, deoarece ortodontul va necesita cunoștințe speciale. Grijă pentru aceste sisteme este, de asemenea, mult mai dificilă decât pentru cele metalice.

Sisteme clasice și linguale

Având în vedere locația de bretele sunt împărțite în lingual și clasic. Caracteristica principală a primei este că ele sunt fixate din interiorul dinților și nu din exterior.

Sistemele linguale de brațe au, pe de o parte, un avantaj incontestabil - aceste sisteme sunt complet invizibile. În timp ce sunt instilate, ele sunt instalate de oameni care sunt timizi de aspectul lor.

Cu toate acestea, aceste sisteme au unele dezavantaje:

 • dificultățile care apar în timpul îngrijirii;
 • costuri ridicate;
 • complexitate în timpul instalării.

În plus, pacienții se adaptează destul de mult timp la aceste dispozitive. La etapele inițiale, pot exista probleme cu vorbirea.

Construcții clasice și non-ligature

Sistemele de prindere se pot distinge ca punct de fixare și material pentru fabricarea acestora și pentru dispozitivul lor. Având în vedere caracteristicile de bretele pot fi:

 • auto-ligand (lichefiat);
 • clasic (ligatura).

Lănțișoare de ligatură

Suporturi modernePrincipala caracteristică a sistemelor de ligaturi este prezența unui element special - ligatura, care poate asigura o fixare puternică în canelura de blocare a arcului.

În sistemele de ligaturi, arcul este fixat nemișcat. De-a lungul timpului ligaturile își pierd elasticitatea, deci trebuie să le înlocuiți periodic când vizitați medicul dentist. În timpul alinierii dinților, va fi necesară depășirea forței de frecare.

Sistemele de suport de tip ligatura (clasică) fac posibilă corectarea curburilor de diferite grade de complexitate. Procesul de aliniere este destul de lung, totuși, datorită procesului de atragere a forței musculare, este aproape fără durere. În același timp, dispozitivele au un cost accesibil. Poate fi plasat în interior și în exterior.

Construcții fără ligatură

În sistem fără ligatură aceste dispozitive nu sunt utilizate. Datorită acestei dezvoltări moderne, durata corecției dinților curbați poate fi redusă semnificativ, spre deosebire de folosirea armăturilor clasice.

Caracteristica principală a brațelor de auto-ligare sunt elemente speciale de fixare glisante. Din această cauză, aceste dispozitive au primit un număr mare de beneficii:

 • dinții nu trebuie să depășească o forță mare de frecare, reduc durerea și accelerează procesul de aliniere;
 • Înlocuirea arcului trece mai puțin dureros și rapid;
 • îngrijirea sistemului este mult mai ușoară, deoarece nu există ligaturi;
 • nevoia de a vizita dentistul mai rar;
 • dimensiunile mici ale disconfortului aproape nu dau rezultate;
 • au un aspect mai atractiv și mai curat.

Dar lipsa sistemelor de auto-ligare poate determina un cost destul de ridicat.

Cum sa alegi cel potrivit?

Înainte de pacienții care doresc să aibă dinți chiar și frumoși, întrebarea devine cum să alegeți sistemul de suport, ceea ce este mai bine să instalați? Înainte de a lua o decizie, trebuie să vizitați un medic dentist.

Selectând pentru dvs. un sistem, trebuie să fiți atenți la acești factori:

 • complexitatea problemei și gradul de curbură;
 • prezența reacțiilor alergice la anumite materiale;
 • posibilități materiale;
 • aspectul estetic al problemei.

De asemenea, este absolut necesar să se ia în considerare caracteristicile purtării sistemului, complexitatea îngrijirii, durata alinierii, frecvența vizitei medicului dentist și alte caracteristici. De regulă, ortodontul recomandă sistemele pe care persoana să le poată aborda, iar cel care, la rândul său, ia decizia finală, care trebuie să ia în considerare posibilitățile materiale și dorințele personale ale persoanei.

Preț de întrebare

În cea mai mare parte, costul parantezelor va depinde de tipul particular de sistem care trebuie ajustat. Costul total al sistemului este determinat de mai mulți factori constituenți.

Prețul va depinde de:

 • Materiale pentru bretelemateriale;
 • complexitatea fabricării;
 • activitățile pregătitoare și anchetele;
 • complexitatea problemei;
 • observarea ulterioară;
 • instalare.

Costul aproximativ în Rusia:

 • Cele mai ieftine sunt armături metalice. Prețul lor este de aproximativ 8-9 mii.
 • Pentru tipurile de buget sunt incluse și sistemele de plastic.
 • Dar sistemele safir și ceramice sunt cele mai scumpe. Costul lor pe maxilar este în intervalul de 40-80 de mii de ruble. Cursul complet de tratament poate ajunge până la 350 mii de ruble.

Producători principali

Cei mai populari producători sunt:

 • Compania "American Orthodontics" (America) produce sisteme de suport de înaltă calitate de diferite tipuri. Principalul efect se realizează prin introducerea de tehnologii moderne;
 • Ormco (America) produce sisteme populare Damon. Are acest tip de design din materiale hipoalergenice, aceste sisteme nu răni dinții sunt fixate în siguranță, și au calități estetice ridicate, face posibilă obținerea unor rezultate excelente în defecte ale corecției dentiției.

Ce tip de sisteme pot fi alese numai de un ortodont. Principalele criterii sunt oportunități financiare, dorințe pentru un aspect estetic, caracteristici individuale anatomice ale unei persoane.

Sistemele de prindere permit tuturor să-și facă dinții frumoși și neted. Varietatea soluțiilor moderne poate rezolva aproape orice problemă care este asociată cu dinții curbate sau cu o malocluzie. În timpul selecției dispozitivelor trebuie să vă bazați pe recomandările dentistului, deoarece trebuie să țineți cont nu doar de estetica și costul, ci și de contraindicații, complexitatea problemei și multe altele.

Tipuri de bretele
Suporturi din plasticSuporturi metaliceCum se instalează parantezeTipuri de bretele dentareCum să purtați brațePurtați bretele
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?
Ce este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijireCe este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijire
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?
Câte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dințilorCâte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dinților
Clapete de sistem Damon (daemon) qClapete de sistem Damon (daemon) q
O mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuriO mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuri
Corectarea unei malocluzii la copiiCorectarea unei malocluzii la copii
» » Ce sunt bretelele: tipuri de descriere și fotografii
© 2021 amigdas.com