amigdas.com

Ce se întâmplă dacă pisica se varsă puternic?

De ce mișcați pisicilePisicile care trăiesc într-un apartament oraș și nu au acces la stradă sunt predispuse la molipsire excesivă. Odată cu debutul sezonului de încălzire, aerul din apartament devine uscat și cald, iar favoritul de acasă începe să elimine în mod activ lână excedentară. Bateriile fierbinți sau un încălzitor înlocuiesc pisicile cu o haină de iarnă, iar iluminarea artificială exacerbează starea, iar lana scade chiar mai mult.

Mulți proprietari sunt deranjați de bucăți de păr și fire de păr rămase pe palmele lor după ce își mângâia animalele de companie. Deci, de ce pisica începe să piardă o mulțime de păr și ce să facă pentru a face față acestui flagel?

De ce pisica se arunca puternic: cauzele excesului de cadere a parului

Aproape fiecare proprietar al unui animal de companie pufos a venit peste resturile de blană împrăștiate peste tot în apartament. În unele cazuri, acest fenomen este normal, dar uneori pierderea abundentă a părului poate semnal privind prezența unui animal de companie într-o anumită boală. Deci, de ce este vărsarea pisicii și în ce cazuri merită să batăți alarma? Principalele cauze ale molirii excesive la o pisică pot fi:

 1. sezonier schimbarea lânii. Odată cu debutul unei anumite perioade, și anume până la sfârșitul iernii, pisica începe să ducă în mod activ la blană și acest fenomen nu ar trebui să alarmeze proprietarii, deoarece este destul de natural. Animalele cu părul lung se încep să se topească la sfârșitul iernii, însă în lunile de primăvară pierd o cantitate mare de lână.
 2. Efectul microclimatului. În cazul în care apartamentul este prea cald, apoi de la excesul de blană pisica va începe să scape în mod activ de iarnă. Această situație este, de asemenea, destul de naturală, pentru că, dacă animalul de companie nu își pierde stratul gros, va primi un accident vascular cerebral de căldură.
 3. predispoziție. Unele rase pedigree, și în special pisicile cu păr lung, sunt predispuse la molipsi abundente, deoarece au un substrat dens.
 4. năpârliAlimente incorecte. Lipsa vitaminelor și a mineralelor poate duce la apariția unor efecte grave asupra blănii unui animal de companie.
 5. Cardinală sau schimbare bruscă rație. Un produs nou sau furajul industrial al unei alte mărci poate provoca o reacție alergică și, ca urmare, o mulație abundentă.
 6. Tensiunea și stresul nervos. Afectează negativ sistemul nervos al unui animal de companie se poate muta într-un nou loc de reședință, apariția unui străin în casă sau de a ieși în stradă. Recentele stresuri pot provoca molieri excesive.
 7. Boala. Pierderea excesivă a părului este, în acest caz, un simptom suplimentar și însoțește o pierdere a poftei de mâncare și o scădere a activității.
 8. lateral după administrarea unor medicamente. Anumite medicamente puternice pot duce la molipsi abundente.
 9. Vârstnici. Cu vârsta, pisicile se topeau mai mult, iar acest fenomen, mai des decât nu, este norma.
 10. hormon eșec. Se observă în principal în pisicile necastrate, pe care gazdele nu le permit să le tricoteze.

Ce se întâmplă dacă pisica se varsă?

Majoritatea medicilor veterinari și crescătorilor experimentați recomandă următoarele metode, Ele ajută la lupta împotriva moliilor puternice într-o pisică:

 1. În fiecare zi pieptene. Cea mai ușoară metodă este de a accelera schimbarea stratului de animale de companie în timpul sezonieră. Cel mai bine este să pieptești pisica cu un pieptene special - o torță, destinată animalelor de casă cu păr lung. Pieptene cu dinți ascuțiți pot răni pielea delicată a pisicii. Furminatorii ajută, de asemenea, la prevenirea formării de bobine.
 2. Cusut lana de la o pisicaProceduri regulate de apă. Pentru a scăpa de animalul de companie, trebuie să utilizați șampoane specializate și balsamuri, care pot fi achiziționate la magazinele speciale. Puteți alege mijlocul pentru o anumită rasă și tip de lână.
 3. Adăugarea complexelor vitamin-minerale la dieta pisicilor. Hrăniți suplimentele de animale de companie la fiecare 6 luni. Găsiți un complex de vitamine adecvat va ajuta un medic veterinar.
 4. Umidificarea camerei. Odată cu începutul sezonului de încălzire, aerul din apartament devine supraîncărcat și trebuie umezit pentru a opri pierderea abundentă a părului. Puteți utiliza un umidificator sau un spray specializat pentru aer.
 5. Atenție sporită și atitudine afectivă. Dacă un animal de companie a suferit recent un stres sever, are nevoie foarte mult de atenția și grija proprietarului. Afecțiunile stroke și atitudinea amabilă vor ajuta pisica să se calmeze și să oprească pierderea parului. De asemenea, puteți consulta un medic veterinar cu privire la numirea unui animal de companie în momentul adaptării sedativelor.

Ce trebuie făcut în cazul unei afecțiuni patologice?

În unele cazuri, un fenomen abundent de cadere a părului nenatural, semnalizarea prezenței anumitor patologii la un animal domestic. În aceste cazuri, pieptenirea zilnică, procedurile de apă și ajustarea nutriției nu vor da rezultatul dorit și pisica nu va înceta să înghită activ blana. În aceste situații este recomandabil să se adreseze unui medic veterinar și să nu încercați să eliminați problema singură.

vetVeterinarul în timpul admiterii va inspecta și va numi o schimbare analize, necesare pentru un diagnostic precis. Analizele vor ajuta la excluderea sau confirmarea prezenței unui patologiu grav sau a unei reacții alergice la animalul de companie. Dacă se găsește o boală, medicul veterinar va prescrie un curs de tratament, după care lana va înceta să scadă intens.

În unele cazuri, atunci când cauza de molting intens este dezechilibrat nutriție, va trebui să revizuiți complet dieta pisicii. Dacă, înainte de apariția problemei, animalul de companie se află exclusiv pe hrana industrială a clasei economice, atunci trebuie transferată la o marcă nu mai mică decât cea premium. Există, de asemenea, branduri specializate de alimente uscate, concepute pentru a îmbunătăți starea blănii unui animal de companie pufos.

Dacă medicul veterinar numește insuficiența hormonală a pisicii nesterilizate, motivul pentru molozul abundent, atunci merită să luați în considerare castrarea. Atunci când primesc teste pozitive, proprietarii ar trebui să-i ofere animalelor de companie doar o îngrijire adecvată și un molusc abundent va trece în curând. Utilizarea medicamentelor în acest caz nu este necesară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce trebuie să știți despre constipație la o pisică și un pisoiCe trebuie să știți despre constipație la o pisică și un pisoi
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Cum să spăl o pisică acasăCum să spăl o pisică acasă
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Matreata la pisici: cauze si tratamentMatreata la pisici: cauze si tratament
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Îmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâiniÎmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâini
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
» » Ce se întâmplă dacă pisica se varsă puternic?
© 2021 amigdas.com