amigdas.com

Pisicul are ochi aprinși: motivele și ce trebuie să facă

Ochii pisicii au udat - cum să ajuți?Mulți iubitori de pisici se confruntă adesea cu o asemenea problemă, cum ar fi lacrimația la pisicile adulte și pisicile foarte mici. Unii proprietari sunt siguri că astfel de probleme apar pe fondul imunității slabe sau sunt o caracteristică caracteristică a rasei. Dar este așa și care este rezultatul ruperii pisoilor?

Ochii lacrimogeni - acesta este un fenomen destul de natural, dacă animalul de companie tocmai sa trezit sau un corp străin a intrat în ochi. Lacrimarea poate fi de asemenea cauzată de o sursă de lumină bine direcționată.

Cu toate acestea, în unele cazuri o astfel de reacție poate să apară sub influența altor factori, care proprietarii de animale de companie nu întotdeauna să acorde atenție imediat. Detectarea în timp util și furnizarea în timp util a asistenței reduc în mod semnificativ riscul ca pisicul să aibă tot felul de complicații și, de asemenea, să contribuie la revenirea rapidă a sănătății sale. Deci, de ce pisoiul are ochi ude?

De ce pisoiul are ochi lacrimi?

Ce trebuie să faceți dacă ochii pisicilor se udăMotivele care au cauzat o lacrimare sporită, pot fi multe. Dar o atenție deosebită trebuie acordată secrețiilor nesănătoase (de exemplu, cu impurități purulente), după care se formează cruste. Aceasta poate indica debutul unei boli grave.

Ochii unui animal perfect sanatos (cu excepția câtorva rase) sunt absolut curați, fără excreții și excesiv de leșinat.

Cauze de lacrimă la pisoi

Cele mai frecvente cauze ale ruperii excesive sunt următoarele:

 1. Boli infecțioase. Uneori, lacrimarea excesivă este rezultatul unei infecții care se dezvoltă la animal. În mod deosebit, în acest caz, este necesar să se trateze pisoii mici, deoarece au imunitate insuficient dezvoltată și orice infecție pentru ei poate deveni extrem de periculoasă. Boala cea mai frecventă la pisici este conjunctivita, principalele manifestări ale cărora sunt inflamația, roșeața ochilor și vasele de sânge proeminente. Cu toate acestea, conjunctivita nu este periculoasă, cu toate acestea, dacă boala este declanșată, infecția poate afecta alte organe vitale. Tratamentul este prescris de un medic veterinar, care prescrie unguente sau picături speciale.
 2. Reacție alergică. Uneori, pisoii pot suferi de alergii, una dintre manifestările cărora este lacrimarea ochilor. Cauza acestei reacții poate servi drept polen, flori, praf sau lână. Expertul va stabili cu precizie un alergen, care va numi apoi agentul antialergic corespunzător. Se întâmplă ca alergia să apară pe fundalul utilizării oricărui medicament (de exemplu, anti-tablete sau un remediu pentru purici). Pentru a preveni o astfel de reacție de la animalul dvs. de companie, amintiți-vă să memorați numele medicamentelor pe care le-ați dat.
 3. Lezarea mecanică a ochilor. Dacă animalul dvs. este rănit ca urmare a unei lupte cu rudele sau alte animale sau dacă ochiul este deteriorat de un alt obiect (de exemplu, o ramură), poate apărea și ruperea acestuia. În acest caz, este necesar să contactați un specialist. Dacă acest lucru nu este posibil, puteți spăla ochiul cu ochiul (numai deschis) și îl puteți trata cu unguent de tetraciclină (1%).
 4. Dacă observați, că după o leziune a ochiului a unui pisoi a crescut sau pe ea a fost un edematos, nu presupun uscarea dintr-un organ vizual. În astfel de cazuri, este necesar să scurgeți apă curată caldă la fiecare 5 minute. Dacă ochiul animalului este complet închis, nu încercați să-l deschideți singur, deoarece acest lucru poate provoca și mai multe consecințe grave.
 5. Îngrijire necorespunzătoare. Unele pisoi, mai ales la o vârstă foarte fragedă, pot prezenta o lacrimare excesivă și acest lucru este normal. Dacă ar fi fost luate prea devreme de la mamă, care se îngrijea cu grijă de ei, ochii mici ai copiilor încep să bea din cauza lipsei de îngrijire corespunzătoare. În astfel de cazuri, picături speciale pentru animale pe bază de materii prime naturale ar trebui să fie achiziționate în vetaptek. Dacă nu există nici un efect, trebuie să consultați un medic, deoarece problema poate fi cauzată de imunitatea slabă.
 6. Se produce o lacrimă pronunțată a ochilor într-o pisicăBoli ale intestinului. Lăcrimarea ochilor într-un pisoi mic poate fi cauzată de o dietă incorect selectată, viermi sau păr care s-au acumulat și acumulat în intestin.
 7. Caracteristicile rasei. La unele pisici, lacrimile sunt o trăsătură caracteristică a rasei. De exemplu, o astfel de trăsătură se găsește în exoti și în persani. Acest lucru se explică prin particularitatea structurii canalului lor nazalcrimal, care este deformat datorită aplatizării nasului. Un tip similar este adesea observat la astfel de rase de pisici ca britanicii, Sphinx, Rex.
 8. murdărie. Prins în ochii pisicilor, murdăria poate provoca, de asemenea, slăbiciune. În această situație, ar trebui să se efectueze proceduri de igienă zilnice, care constau în spălarea organelor vizuale și tratarea lor ulterioară cu picături speciale.

Motivul exact pentru care un pui poate fi udat de ochi poate fi instalat numai de către un specialist cu ajutorul lui activități de diagnosticare, în special, cercetări de laborator. În funcție de cauza stabilită, care a provocat slăbiciune, medicul prescrie antibiotice, medicamente antialergice sau pur și simplu instilare și spălare. Dacă tratamentul prescris nu a adus rezultatele dorite, intervenția chirurgicală este necesară.

Pisoiul are ochi umezi: ce sa fac?

Destul de eficiente în tratamentul rupturii la pisoi au arătat următoarele medicamente:

 • Diksametazon;
 • tsiprovet;
 • travmatin.

Încercați să utilizați aceste medicamente timp de o săptămână, totuși, în absența efectului (sau a fost nesemnificativ), trebuie să contactați imediat un specialist pentru a determina cauza tearfulness. După efectuarea diagnosticului, tratamentul trebuie început imediat.

Deci, dacă durerea a fost cauzată de blefarită ulcerativă, zonele afectate pe pleoape sunt mai întâi cauterizate, după care sunt tratate cu un unguent special, care include un antibiotic. pentru tratamentul conjunctivitei Utilizați picături de kanamycin sau levomitsitinovye. Când pleoapa se întoarce, este necesară intervenția chirurgicală, după care se efectuează tratamentul pleoapelor cu un antiseptic pentru a preveni supurația ulterioară.

Prevenirea tearfulness în ochii unui pisoi

Pentru a evita apariția unei astfel de probleme, cum ar fi ruperea ochilor la pisici, este necesar să se ia măsuri preventive și proceduri de igienă.

Lăcrimare crescută la pisici și pisici adulteSpălați ochii copilului cu ciorbe de sunătoare, salvie, calendula, musetel sau pur și simplu apă fiartă. de asemenea medicii veterinari recomandă pentru utilizarea zilnică de picături speciale (de exemplu, baruri, etc.), care pot fi achiziționate la un magazin de animale de companie sau vetaptek.

Deci, știți deja cauza lacrimii în ochii pisicilor și cumpărați și medicamentele prescrise de medic, acum aveți cu certitudine nevoie să citiți instrucțiunile despre cum să efectuați corect procedurile de tratament.

Cum se efectuează procedurile de tratament?

Veți avea nevoie de următoarele elemente:

 • Seringă fără ac sau pipetă;
 • discuri wadded și bandaj;
 • o bucată mică de pânză;
 • Stropit puternic la ochii pisicilor - decât să picuretratamentul preferat al animalului dvs. de companie.

Procedura ar trebui să fie după cum urmează:

 • Pentru copil nu se rupe și nu se zgârie, trebuie să fie înfășurat într-un prosop. Dacă vă tratați prima dată pisica, este mai bine să obțineți pe altcineva care să vă ajute. Faptul este că, în astfel de situații, animalele au o putere ascunsă, pe care nici măcar nu ați bănuit-o. Este prosopul care vă va ajuta să faceți față cu animalul de companie.
 • Acum, tratamentul începe direct. Saturați tamponul sau bandajul din bumbac în soluția de tratare, înmuiați crustele uscate și îndepărtați-le cu grijă.
 • Luați o nouă bucată de bandaj sau șervețel și înmuiați din nou soluția. Cu degetele deschideți ochiul pisoii și deschideți-l în direcția colțului exterior spre colțul interior. Nu-ți pare rău pentru medicamente - umeziți-le mai abundent ochii. Când învățați cum să procedați în acest fel, puteți utiliza o seringă pentru spălarea ulterioară prin injectarea unei soluții sub pleoapele animalului.
 • Utilizați o cârpă curată și uscată pentru a îndepărta resturile de droguri.
 • Acum calmați animalul dvs. trăgând-o cu ceva delicios.

Deci, pisoiul poate suferi de lacrimă excesivă din mai multe motive. Cu toate acestea, dacă urmăriți animalul dvs. de companie, avea grijă de el și de a efectua proceduri de igienă regulate, făcându-le o normă de viață, o astfel de problemă nu poate pune în umbră existența fie a ta, fie a animalului tău de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Pisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisiciPisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisici
Cum să înveți un pisoi să se zgârieCum să înveți un pisoi să se zgârie
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Prima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenziiPrima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenzii
Pisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continutPisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continut
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
» » Pisicul are ochi aprinși: motivele și ce trebuie să facă
© 2021 amigdas.com