amigdas.com

Curcubeu sau stinghie însorită: descriere, pescuit, fotografie, dacă este posibil să mănânci

Descrierea floarea-soarelui de peșteCurcubeul sau copacul însorit este originar din America de Nord. În Europa, peștele a fost adus în 1877, ca o minune decorativă pentru a decora iazurile și fântâni artificiale în proprietățile nobiliare. În curând, bibanul a început să se reproducă în rezervoare obișnuite. Apoi, peștele a ajuns la Dunăre și a rămas ușor în rădăcinile inferioare ale râurilor care curg din partea nord-vestică a Mării Negre.

Abilitatea de a supraviețui în condiții în schimbare rapidă a devenit cheia distribuției răspândite a bibanului în rezervoarele europene.

descriere

Corpul de pește este ridicat, aplatizat din lateral, ajunge la o lungime de 30 cm. Coada are o tulpină îngustă și scurtă. Un cap mare cu ochi mari și o gură. Pictura se extinde de-a lungul întregii spate, razele din aripioare sunt spini spini. Vaduva caudală mică, precum și ventrală. Fin fin de dimensiuni mici, cu o pereche de ace spinoase.

Pe marginea capacului de branhie există creșteri ușor asemănătoare cu forma urechilor. Negru cu margine roșu-portocalie. Culoarea gălbenușului depinde de condițiile de mediu, în care trăiesc pești, deci culoarea cântarelor variază de la argintiu la roșu-portocaliu. Corpul bibanului este decorat cu o grilă modelată de albastru strălucitor. Cu o culoare plictisitoare a cântarelor, benzi verticale apar clar, asemănându-se cu un model de tigru. Dacă culoarea bibanului are o nuanță de argint, se numește lunar. Bărbații au o culoare mai strălucitoare decât femeile. La femele, edenta peretelui de sârmă este absentă sau abia vizibilă.

Habitat și nutriție

Regulile pentru îngrijirea soareluiPăstrăv se găsește în toate râurile, corpurile de apă naturale și artificiale ale Ucrainei. Peștii sunt extrem de prolifici, datorită faptului că puberta este deja la vârsta de 2 ani. În plus, bărbatul își protejează în mod activ descendenții. Lotul soarelui ajunge la 300 de ouă. Peștele tolerează ușor fluctuațiile destul de ascuțite ale temperaturii, fără dificultate, hibernează în rezervoarele acoperite cu gheață. Toate cele de mai sus oferă o răspândire rapidă a speciilor.

Puteți prinde bradul soarelui pe tot parcursul anului. În special bun este de pescuit în zilele însorite, de unde și numele original al peștelui. Brichetul preferă să păstreze linia de coastă. Plutește în patch-uri, patrulează teritoriul său. Îi place o adâncime mică, care nu depășește 2 metri. Oile de bastoane înotau mult timp în zona selectată. Locuri preferate de pești sub ramurile ramase ale copacilor sau sub tufișuri, zone libere între alge și stuf.

Peștele se hrănește cu lipitori, insecte, larve de insecte, prăjituri și caviar de pește, crustacee. În natură, bibanul trăiește până la 8 ani, în speranța de viață a acvariului este mai lungă - până la 12 ani.

Caracteristici de pescuit

Cum să hrăniți un sunfishCavitatea orală a peștilor este mică, ceea ce nu împiedică prăjiturile să înghită prăjiți de alte specii. Având în vedere această caracteristică, atunci când pescuitul este logic să se utilizeze cârlige mari de pește numărul 10. Dintre toate momele, pradă este preferată molidul, deși nu va renunța la fiori sau râme.

Posibilă prindere "americanăPe spin. În cazul în care peștele este pasiv și nu acordă atenție spintecătorului, sculele cu jiguri ajută. Această metodă de pescuit este potrivită pentru apă deschisă și pentru pescuitul cu gheață.

Perioada de reproducere este cel mai bun moment pentru pescuitul pe cochilie însorită, este perfect vizibilă în apă puțin adâncă. Alteori, peștii preferă locuri mai adânci, este mai greu să o găsească și nu se poate face fără momeală. Lobsterul stâng este aruncat de-a lungul marginii liniei de coastă, ceea ce atrage o cantitate considerabilă de pește. Mâncarea începe de obicei imediat după lovind momeala în apă.

Pescuit de iarnă

Pescuitul în timpul iernii are o serie de caracteristici, care trebuie luate în considerare:

 • Creștere de soareO muscatura clara in timpul iernii necesita atasarea frecventa a cârligelor pe cârlig.
 • Momeala trebuie să atragă pește cu miros, gust și să se joace.
 • Momeala trebuie să fie bine ținută pe cârlig.
 • În timpul iernii, bibanul este atât de prudent încât este greu să observați momeala sa chiar și pentru pescarii experimentați.
 • Se recomandă umplerea găurii, astfel devine posibil să se observe ceea ce se întâmplă sub stratul de gheață. Apa transparentă ne va permite să luăm în considerare modul în care bibanul înghite momeala. La o adâncime decentă sau în apă noroioasă, folosirea unei momeală strălucitoare vă va ajuta să observați mușcătura.
 • Din moment ce capturarea unui "american" pentru a urmări mișcarea flotorului este dificilă, pescarii experimentați folosesc o lanternă. Dacă sursa de lumină este ridicată, atunci chiar și la putere redusă, sonda va fi bine aprinsă. Vărsarea de lumină și strălucirea rapidă vor atrage pești.

Floarea soarelui: este posibil să mănânci și în ce formă

Peștele are o carne albă de densitate medie, cu un gust moale, delicat. Perch este bun pentru toate tipurile de gătit: coacere, prăjire, fierbere. Crusta prăjită păstrează perfect sucul de pastă de pește. O plăcere specială de gust aduce o cochilie coaptă în folie direct la miez.

Conținutul acvariului

Există toate motivele pentru a crede că soarele este o specie invazivă de pește. Datorită apetitului irepetabil, "americanul" reprezintă în prezent o amenințare reală pentru speciile de pești europeni. La urma urmei, "oaspetele însorit" luptă împotriva aborigenilor nu numai pentru mâncare, ci și le distruge ouăle și se prăjește. Reproducerea rapidă a gălbui de soare provoacă daune semnificative ecosistemelor râurilor și rezervoarelor europene, dăunând abundenței peștilor comerciali. Soarele din cauza dimensiunilor mici, deoarece peștele comercial nu are. Păstrăvul este apreciat de acvaristi și este crescut ca un pește decorativ.

Regulile acvariului:

 • Reguli de bibanPeștele în captivitate este de obicei mai fin decât în ​​natură și are o lungime de 15 cm. Cu toate acestea, pentru acvariu sunfish este considerat un pește mare. Dat fiind faptul că peștele este școlarizat și numărul recomandat de pești din pachet nu este mai mic de 5 persoane, volumul necesar al acvariului este de 200-300 litri.
 • Este necesară o schimbare săptămânală a apei, 30% din volumul total al acvariului.
 • Pestele este foarte sensibil la înfometarea cu oxigen. Aerarea ar trebui să aibă loc 14 ore pe zi.
 • Prezenta obligatorie a solului nisipos. Nisipul joacă un rol important în reproducere.
 • Tipul de plante din acvariu nu contează. Valoarea are un sistem puternic de rădăcini, deoarece o gălbui poate submina plantele.
 • Temperatura apei este de 16-24 grade Celsius. În timpul iernii, nu mai mult de +20 grade.
 • Vecinii de biban poate fi orice specie pașnică liniștită, a cărei dimensiune nu este mai mică de 15 cm.

Sursă de alimentare

Peștele este blond și gata să se hrănească ca o mâncare vie, și uscat, nu va renunța la suplimentele de plante. Alimentele uscate nu ar trebui să fie îndepărtate. Ca componentă vegetală, sunt adecvate orezul fiert și orzul de perle. Ca mâncare vii potrivită: daphnia, viermi de sânge, viermi (ploaie, gunoi de grajd), larve de muște, carne de pește și creveți, chiar și carne de vită fiartă.

reproducere

Pentru a cultiva soarele, este necesar:

 1. Reguli de reproducere a gălbenușului roșuSelectați cea mai activă pereche de pești. Aflați despre dorința peștilor de a se reproduce pur și simplu. Bărbații devin agresivi, excavând găuri în sol pentru zidărie.
 2. Plantați producătorii într-un acvariu separat pentru 100 de litri. Solul este necesar cu nisip cu un strat fin de pietriș de 8-10 cm. Se recomandă protejarea apei. Temperatura optimă a apei + 22-24 grade. Imediat după jigging, masculul scoate cuibul, iar femela găsește până la 300 de ouă în mai multe seturi.
 3. Traduceți producătorii exclusiv în hrana pentru proteine ​​sub formă de viermi.
 4. Plantați femelele după reproducere. Înțelegerea faptului că reproducerea este terminată nu este dificilă. Dacă bărbatul conduce femeia departe de cuib, zidaria este terminată.
 5. Bărbații sunt lăsați timp de 2-4 zile să se îngrijească de caviar. După apariția peștelui, masculul este cedat.
 6. Ca hrană în stadiul inițial, praful viu se va potrivi cu furajele.
 7. Creșterea prăjirii este neuniformă. Este necesară sortarea periodică.

Păstorul însorit este un pește frumos de culoare originală. Peștele este în cerere ca o specie decorativă, apreciată de acvaristi. În sălbăticie este considerată o rasă "weedy" și dăunează speciilor comerciale de pește.

Soarele
Vânătoarea de bibanCe să prindă soareleCum se face un soareRegulile pentru îngrijirea soareluiHabitat de peșterăSoarele cum să prindăCaracteristicile peștilorCum se face un soareAlimentează soarele acasăCum să prindă bibanul
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde se află și ce mănâncă peștele?Unde se află și ce mănâncă peștele?
Somonul roz este o mare sau un râu, în care trăieșteSomonul roz este o mare sau un râu, în care trăiește
Ce fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturareCe fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturare
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Descrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegateDescrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegate
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Chilian de mare sau Laurel comunChilian de mare sau Laurel comun
Peste de pește. Descrierea vadose și metodele de capturarePeste de pește. Descrierea vadose și metodele de capturare
Specii de pești de sturion: familie de sturioniSpecii de pești de sturion: familie de sturioni
» » Curcubeu sau stinghie însorită: descriere, pescuit, fotografie, dacă este posibil să mănânci
© 2021 amigdas.com