amigdas.com

Decodarea, caracteristicile și aplicarea oțelului p6m5

Explicarea oțeluluiTăierea rapidă p6m5 are o rezistență ridicată, ceea ce face posibilă utilizarea acestora pentru prelucrarea diferitelor materiale solide. Și viteza de funcționare a plantelor pe tipuri de mașini de măcinat, de găurit și de tăiat este superioară celei obținute prin utilizarea altor metale de scule. În acest articol vom examina p6m5 din oțel, caracteristicile și aplicațiile în diverse domenii, precum și decodificarea p6m5.

Explicarea abrevieției

În primul rând, trebuie să luăm în considerare ce înseamnă decodificarea p6m5 din oțel. Această desemnare datează din perioada sovietică:

  1. Caracteristicile aliajelorP reprezintă oțelurile de mare viteză. Aceasta provine din cuvântul englez rapid, care se traduce atât de repede;
  2. După litera p există o denumire numerică. Aici este procentul de tungsten din aliaj. În acest caz, este de aproximativ 6%, cu deviații minore;
  3. Apoi vine abrevierea M, care indică prezența molibdenului în aliaj, iar cifra după care indică fracția prezenței substanței în oțel.

Cobalt, zirconiu, cobalt și vanadiu pot fi de asemenea prezente în etichetare. Pot exista și alte litere. În cazul în care metalul a fost obținut cu ajutorul retușării electrozelor, acestea au pus marcajul w (p6m5sh). Atunci când dopajul cu azot, se adaugă o literă la numele oțelului, a (pa6m5). Acest material este utilizat la fabricarea roților de frezat.

GOST și TU pentru oțel

Aliajul p6m5 este descris de mai mulți oaspeți și de condițiile tehnice. Fiecare dintre ele are produse și cerințe tehnice pentru ele. Următoarele produse sunt în cerere:

  • Forme de formă deformate la rece, de înaltă precizie.
  • Cercuri forjate, standarde, sortiment.
  • Capcane ceramice.
  • Cercuri calibrate.
  • Bare și benzi.
  • Cercuri care au un finisaj special de suprafață.

Standardele de stat și specificațiile tehnice aplicate acestor produse sunt încă folosite la majoritatea întreprinderilor industriale din Rusia.

Caracteristicile oțelului

Cum se determină gradul de oțelPrincipalele proprietăți ale acestui lucru tipurile de oțel includ vâscozitatea crescută, rezistența la uzură bună și grindabilitatea acceptabilă. Are o tendință crescută de decarburizare. Acest lucru face posibilă utilizarea acestui metal pentru toate tipurile de scule de tăiere ascuțite pentru prelucrarea produselor structurale din aluminiu, în special a sabloanelor.

Seria de tungsten-molibden își păstrează proprietățile la temperaturi ridicate. Rezistența la încovoiere este de 4.700 megapascali. Superioritatea în termoplasticitate și duritate este de aproximativ 50%.

Un alt avantaj incontestabil al acestui brand este abilitatea de a păstra ascuțirea. Pentru aceasta, este mai bine să utilizați o reducere rapidă. Performanță excelentă pe sarcini de șoc o face relevantă în ceea ce privește aplicarea pentru crearea de exerciții, mătură și macarale.

Încălzirea oțelului

Caracteristicile aliajelorTratamentul termic p6m5 are o serie de caracteristici legate de proprietățile acestui brand legate de decarburizare și de durata încălzirii pentru călire. În primul rând se iau concediu la 200 și 300 de grade o oră pentru fiecare. Apoi timp de 3 minute tratamentul la 690 și 860 de grade și apoi un minut și jumătate este procesat la o temperatură de 1230 de grade. După aceea, metalul este răcit într-o stare de neechilibru în azotat, ulei și aer.

În viitor, se aplică un concediu triplu la 560 de grade cu o expunere de o oră și jumătate. În aceste etape, elementele de aliere sunt adăugate pentru a forma carbură pentru a crea o rezistență suficientă. De asemenea, este necesar să se facă o recoacere prealabilă, care ușurează metalul din fragilitate și conferă o rezistență suplimentară.

Costul de metal

Producători de metalEste relativ ușor să cumpărați acest oțel în forma sa finită, dar costul este destul de ridicat. De exemplu, instrument cerc în funcție de grosime costă de la 600 la 1350 ruble pe kilogram. Trupa instrumentală este lansată pentru 620 de ruble.

Prețurile pot varia într-o gamă destul de largă. Însă costul ridicat al oțelului permite vânzarea acestuia la un preț destul de ridicat. Prețul secundar pentru produsele din oțel de mare viteză este mai mare decât cel al claselor standard de metal. Proiectele epuizate pot fi folosite ca deșeuri de afaceri cu costuri mai mari.

Ascuțirea tăietorilor

Marcarea și decodificareaProdusele sunt supuse unei mângâieri și uzurii. Având în vedere caracteristicile oțelului, se poate concluziona că elektrokorundovye discuri abrazive nu sunt adecvate, deoarece supus măcinarea suprafeței începe să-și piardă proprietățile sale și nu este aproape de performanța inițială. Prin urmare, pentru a restabili aspectul original, se recomandă să dați produsele în ascuțire, unde vor fi utilizate cercuri din elboră.

concluzie

Oțelul de debitare rapidă p6mp5 sa dovedit în termeni de fabricare a diferitelor produse. Pentru a păstra o prezentare, este mai bine să includeți în ascuțire, în cazul în care există cercuri elborovye. În viitor, poate fi profitabil să se vândă pe piața secundară. Utilizați metalul corect și acesta va servi mult timp fără pierderi de calitate!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Oțel austenitic: caracteristici și caracteristiciOțel austenitic: caracteristici și caracteristici
Electrozii Uoni 13/55: caracteristici tehnice și decodificareElectrozii Uoni 13/55: caracteristici tehnice și decodificare
Caracteristicile și compoziția oțelului inoxidabilCaracteristicile și compoziția oțelului inoxidabil
Oțeluri de unelte: grade carbon și aliajeOțeluri de unelte: grade carbon și aliaje
Taierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicareTaierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicare
Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10тCaracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т
Freză de frezat metal: principiu de funcționare, tipuri și selecție de sculeFreză de frezat metal: principiu de funcționare, tipuri și selecție de scule
Oțel x12mf: principalele caracteristici, plusuri și minusuriOțel x12mf: principalele caracteristici, plusuri și minusuri
Caracteristicile și aplicarea oțelului y8Caracteristicile și aplicarea oțelului y8
Proprietăți ale oțelului: greutate specifică, densitate kg cm3 și alteleProprietăți ale oțelului: greutate specifică, densitate kg cm3 și altele
» » Decodarea, caracteristicile și aplicarea oțelului p6m5
© 2021 amigdas.com