amigdas.com

Corectarea ocluziunii: metode de corectare a mușcăturii la adulți

Caracteristicile corecției musculare la adulțiNu pentru fiecare dintre noi, natura dă un zâmbet frumos și dinți frumoși de la naștere. Din păcate, mulți oameni, inclusiv adulții și copiii, lucrează pentru a repara mușcătura.

În acest proces, dinții devin în poziția fiziologică corectă. Obținerea unui astfel de rezultat este posibilă numai cu ajutorul sistemelor ortodontice. Ridicați corect acest design va ajuta numai dentistul.

Caracteristicile corecției musculare la adulți

Descrierea ocluziei oculare la adulți și modul de corectare a acesteiaÎn funcție de amplasarea incorectă a dinților, este posibil să se detecteze prezența defectelor și gradul de complexitate a acestora. Prin urmare, stomatologi numesc sisteme ortodontice speciale, care vă permit să eliminați deficiențele și să găsiți un zâmbet frumos.

Odată cu corectarea unei astfel de lipsuri, linia feței, precum și conturul acesteia, sunt aliniate. Dar, în detaliu, există o corectare a mușcăturii dinților și ce fel de malocluzie există, să încercăm să ne dăm seama.

Distrugerea distală și corecția acesteia

Caracteristicile caracteristice ale ocluziei distale sunt dinții din față ai rândului superior. Dentiștii recomandă corectarea unui astfel de dezavantaj, deoarece se pare că maxilarul superior este excesiv de dezvoltat în comparație cu cel inferior.

În cazul în care o persoană are afectat funcția de mestecat a dinților, ca urmare, secțiunile laterale posterioare pot fi susceptibile riscul dezvoltării cariilor. Astfel, țesuturile moi suferă o boală parodontală. În exterior se manifestă prezența unei bărbie mică, dar, de fapt, este o muscatura gresita.

Înainte de a alege o metodă de corectare a ocluziei, medicul dentist ia în considerare vârsta pacientului. La o vârstă fragedă, se folosesc metode care împiedică creșterea maxilarului superior și stimulează dezvoltarea maxilarului inferior. La vârsta adultă, preferința este acordată brațelor.

Corectarea ocluziei mesialului

Semne de ocluzie mesiană și metode de corectare a acesteiaAcest defect este caracterizat de o bărbie orientată spre față. Adică, lipsa, de exemplu, a bărbaților nu poate cauza încălcări, în timp ce femeile suferă de aspectul urât al fețelor lor.

Consecințele unui astfel de defect pot fi diferite. De exemplu, se poate întâmpla închiderea distală a dinților. Dacă mușcătura nu este corectată în timp, atunci riscul de apariție a bolii parodontale, dezvoltarea cariilor și complexitatea protezelor.

Adaptarea corecției adulților lung procesul de. Mai devreme, veți petrece un tratament ortodontic, cu cât rezultatul va fi mai rapid. La o vârstă fragedă, procedura este foarte reușită, deoarece formarea aparatului maxilar nu a fost complet finalizată.

În acest caz, pot fi utilizate o varietate de structuri detașabile. Corectarea ocluziunii la adulți se realizează prin înlăturarea elementelor seriei, precum și prin operații ortognatice. În acest caz, cel mai adesea se folosesc bretele pentru adulți.

Înghițiți-o corect

Descrierea mușcăturii deschise și modul de corectare a acesteiaExistă o altă variantă a defectului - o mușcătură deschisă. Asta este diferență mică între dinții frontali și laterali. Defectele pot fi observate în rândul superior sau inferior.

Lipsa contactului tactil între fălci poate duce la faptul că gura va fi permanent înăbușită.

În plus, poate exista întotdeauna o lipsă de simetrie a liniilor feței. Cu această patologie ai nevoie de bretele. Un astfel de defect este unul dintre cele mai complicate, dar este totuși supus tratamentului.

Corect mușcătura adâncă

Metode de corectare a ocluziunii profunde la adulțiO altă patologie realizare - acest Overbite, în care rândul de sus al dinților proeminente ușor înainte și numai la o parte a treia deschide rândul de jos. Astfel, dentiția superioară acoperă aproape complet dentiția inferioară.

Această patologie se referă la forma profundă a unei ocluzii incorecte. Este necesar rectificare urgentă din cauza unui dezavantaj estetic pronunțat. În plus, fața nu este suficient de alungită de-a lungul axei verticale, iar buza inferioară poate să iasă. Un astfel de defect amenință doar probleme funcționale.

Ca rezultat, parodontita se dezvoltă, dinții pot cădea, se produce o deteriorare frecventă a țesuturilor moi și ștergerea rapidă a emailului. În cazul în care pacientul ignoră corectarea problemei la timp, este posibil să apară o criză la mutarea maxilarului. Pot exista și simptome de durere.

Când patologia dinților protetice necesită corectare. Ca tratament pot fi utilizate orice sistem de suport, Plăci speciale sau alte produse care vor ajuta la restabilirea aspectului pentru o anumită perioadă de timp.

Corectarea ocluziunii

Metode de corectare a mușcăturii încrucișate la adulțiDezvoltarea slabă a maxilarului superior sau inferior poate duce la patologie. Pentru al elimina, pacientul va avea nevoie de intervenție chirurgicală.

În unele cazuri, astfel de defecte pot fi vindecate cu ajutorul structuri detașabile sau nedemontabile.

Astfel, pe ambele laturi ale maxilarului, va fi observat procesul de restaurare. Dacă problema nu este rezolvată în timp, adultul va avea o funcție afectată de mestecare. Ca și în cazul altor patologii, împreună cu aceasta există boli dentare. Pentru a regla, trebuie să contactați medicul dentist.

O muscatura greșită: care este amenințarea și consecințele

Posibilele consecințe ale malocluziei la adulțiO mușcătură incorectă până în prezent este observată la 80% din populație. Astfel de patologii apar zilnic.

Unii au imperfecțiuni estetice excepționale. Deci prezența lor implică funcționale și psihologice probleme.

Persoana căreia îi va fi corectată mușcătura va arăta foarte diferit. Împreună cu un defect al funcționalității dinților, alinierea conturului feței. Acesta va deveni clar și corect proporțional. În acest caz, zâmbetul va găsi contururi noi.

Într-o serie de cazuri necesită intervenție chirurgicală. Dar, dacă patologiile nu sunt complicate, atunci este suficient să se utilizeze structuri detașabile sau nedemontabile. Complexitatea și îndoiala de sine se pot dezvolta datorită unei mușcături nearmonioase. La nivel fiziologic, va exista un risc de rănire și sensibilitate crescută la țesutul moale.

Agravarea situației pare a problemelor care apar în fundal a tractului gastro-intestinal, datorită mestecat necorespunzătoare a produselor alimentare și non-primirea tratamentului adecvat.

Până în prezent, fixarea mușcăturii este posibilă la orice vârstă. În acest caz, problema poate fi eliminată printr-o structură fixă ​​sau detașabilă sau prin intervenție chirurgicală. Mai multe proceduri vor evitați o serie de probleme în viitor.

Corectarea ocluziunii cu armături

Corectarea ocluziunii la adulți cu brațeCorecția musculaturii bicepsului se efectuează la copii, adolescenți și adulți. Fiabilitatea unui astfel de tratament, precum și utilizarea diferitelor materiale, au permis armăturilor să obțină cea mai mare distribuție.

În utilizarea copiilor armături metalice. Ei au un preț bugetar și sunt disponibili pentru oricine care are nevoie să-și corecteze o mușcătură incorectă. Adult poate fi instalat hrebete hipoalergenice - aurie, precum și aparate din ceramică sau safir medical.

Astfel de bretele se bazează pe arc metalic din nichel sau titan. Proiectul este instalat pe încuietori, care va fi fixat pe dinți. Ele pot avea forme diferite. Dar totuși arcul trebuie să ia poziția corectă de pornire.

Astfel se va crea direcția către dinții greșiți situați în rând. Toate etapele de ajustare pot avea loc sub supravegherea strictă a unui medic. Atunci când se ia în considerare corectarea unei ocluzii, pot fi utilizate următoarele sisteme de suport pentru adulți și copii:

 1. Metal - cele care au o culoare contrastantă și sunt folosite în copilărie. Prețul este minim, un nivel ridicat de fiabilitate și rezistență.
 2. Plastic - potrivit pentru adolescenți și adulți, acestea sunt selectate în tonul smalțului. Ei își pot pierde culoarea originală datorită structurii poroase, care dă cu ușurință pigmentării și sedimentării plăcii. În același timp, corectarea mușcăturii este o opțiune bugetară și nu necesită cheltuieli mari. Plasticul în acest caz nu este alt material și va putea servi pentru o perioadă minimă.
 3. Suporturile ceramice sunt ideale pentru adulți. Ele sunt potrivite cu culoarea dinților și nu sunt colorate cu coloranți alimentari. În plus, ele nu sunt oxidate. Corectarea ocluziilor dinților prin bretele ceramice este costisitoare. Prin urmare, nu fiecare pacient poate folosi acest design.
 4. Safele safir sunt cele mai frumoase și mai costisitoare bretele din lume. Baza este un cristal cultivat artificial, cu o bază transparentă, imperceptibilă pe dinți.

Există și alte opțiuni pentru sistemele de suport:

 • Acestea includ un produs vestibular, acesta poate fi fixat pe zona frontală a unui zâmbet.
 • Acesta poate fi un sistem lingvistic, care se află în interiorul dentiției. Bretele sunt folosite pentru diferite patologii. Aceasta este, cu ajutorul lor, puteți elimina orice defect de mușcătură.

Corectarea mușcăturii de către armături înainte de proteză este folosită în multe situații, când este necesară, de exemplu, implantarea dinților. În această versiune, instalare standard în cabinetul stomatologic. Controlul și curățarea armăturilor ar trebui să se facă la medicul dentist în fiecare lună.

Corectarea mușcăturii fără bretele

Folosirea elixierilor pentru a corecta muscatura la adultiExistă și alte modalități, când puteți remedia defectele dentiției și deformarea liniilor feței. În unele cazuri, pacientul poate nu vrea să meargă cu bretele.

În acest caz, există și alte modalități de corectare a ocluziunii la adulți. Una dintre modalitățile cele mai populare de a repara un defect este utilizarea de elani producția noastră sau străină.

Acestea se utilizează numai dacă pacientul a fost găsit patologii necomplicate, sau ca o consolidare a rezultatului obținut mai devreme cu ajutorul armăturilor. Allainerii sunt din material plastic sau silicon. În plus, ele sunt transparente și invizibile din ambele părți.

Ele pot fi eliminate atunci când mănâncă alimente sau pentru curățarea cavității bucale. Când purtați o vizită la Ellainer un medic dentist pentru ajustare, este necesar o dată pe lună. Programul de calculator care va reflecta procesul de conversie ajută la determinarea rezultatului purtării capului.

Capacul pentru uzura individuală vizează corectarea mușcăturii. Se poate face pentru impresia din laborator. Aceasta necesită responsabilitatea pacientului și abordarea serioasă.

Pacientul trebuie să-și amintească să pună pe kappa. În acest caz, procesul de tratare a patologiei poate fi distorsionat. Kapu trebuie purtat de la șase luni la doi ani în funcție de tratamentul individual.

Igiena orală și corecția mușcăturii la adulți și copii

Reguli de igienă orală cu corecția mușcăturiiMulți pacienți tratează negativ corectarea mușcăturii cu ajutorul brațelor. Acest sistem vă permite să întăriți dinții utilizând o compoziție care conține fluor. Astfel, în momentul în care apar bretele, riscul de a obține carii este minim.

Dar, pentru a avea un rezultat eficient, este necesar urmați igiena cavității bucale. Atât copiii, cât și adulții ar trebui să-și curățească dinții în jurul încuietorilor, unde se poate acumula placa. Și, de asemenea, pentru a cumpăra paste speciale pentru curățarea bretele, perii speciale de nivelul necesar de rigiditate.

Dar chiar și această procedură nu va fi de ajuns. Prin urmare, pe întreaga perioadă de îmbrăcăminte va trebui să treci lunar de curățare la clinică, Acesta permite evitarea leziunilor carioase pe locurile de țesut dintre încuietori și gingie.

Prețul corecției muscării la adulți și copii

Descrierea costului pentru corectarea mușcăturiiCostul corectării ocluziunii va depinde de complexitatea procedurii și de imaginea clinică a pacientului.

Prețul poate varia, de asemenea, în funcție de materialele utilizate de dentiști în munca lor.

costul pot fi supraestimate în funcție de nivelul dentistului și de starea clinicii în care lucrează:

 • dacă numărăți fără instalare, numai materialul, atunci cel mai scump este considerat un capa;
 • un sistem obișnuit de consolare va costa nouă sute de ruble, în timp ce nu se instalează suportul, precum și diagnosticarea stării pacientului;
 • sistemul lingual va costa o sută de ruble mai mult;
 • Trainer pentru copii va costa în valoare de cinci mii de ruble;
 • un record pentru copii nu costă mai mult de două mii de ruble.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteiaO mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
Câte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dințilorCâte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dinților
Clapete de sistem Damon (daemon) qClapete de sistem Damon (daemon) q
O mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuriO mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuri
Corectarea unei malocluzii la copiiCorectarea unei malocluzii la copii
» » Corectarea ocluziunii: metode de corectare a mușcăturii la adulți
© 2021 amigdas.com