amigdas.com

Selecția sârmei de sudură pentru semiautomat

Sarma de sudare pentru semiautomatDispozitivele pentru sudarea semi-automată în procesul de lucru asigură o calitate superioară a cusăturii. Se ridică întrebarea reală cu privire la tipul de sârmă pe care să-l alegeți pentru mașina semi-automată. Există 3 soiuri: praf, aluminiu și inox. Primul nu necesită utilizarea gazului, al doilea asigură stabilitatea vatei metalice, al treilea este rezistent la medii agresive.

Sârmă de pulbere

Sârmă pulbere pentru semiautomat este un tub cu umplutură de pulbere. Ar trebui să ofere:

 • ușurința formării arcului;
 • uniformitatea topirii:
 • acoperirea netedă a cusăturilor cu zgură;
 • separarea zgurii de cusătură;
 • obținerea unei cusături fără defecte.

Caracteristicile sârmei tubulareAceastă metodă de sudare seamănă cu sudarea prin flux și electrod. Cusătura de sudură este acoperită cu un strat de zgură. Datorită pulberii, alierea metalului topit se realizează. Acest lucru este asigurat de prezența feroaliajelor în compoziția de pulbere.

Metoda este caracterizată prin performanță ridicată și simplitate. Munca se desfășoară în diferite locuri și în toate condițiile meteorologice.

Dar există și dezavantaje:

 • necesitatea menținerii constante a tensiunii și a amperajului;
 • este necesară o protecție suplimentară;
 • nivel ridicat de substanțe nocive.

Firul pulbere este împărțit în următoarele tipuri:

 • auto-apărare. Lucrați fără protecție suplimentară la gaz;
 • sudarea este efectuată într-un mediu cu dioxid de carbon.

Protecția automată este ușor de folosit, deoarece nu necesită prezența unui cilindru de gaz. Aceasta îmbunătățește utilizarea sudării în timpul lucrărilor de instalare.

Lucrul într-un mediu cu dioxid de carbon mărește parametrii de sudură și îmbunătățește calitatea sudurii.

Utilizarea filetului din aluminiu

Caracteristicile sârmei din aluminiuSarma din aluminiu pentru semiautomat Se utilizează pentru sudarea produselor din același metal. Lucrarea se desfășoară într-o atmosferă de gaz protector - argon. Un astfel de material de sudură asigură o calitate superioară a cusăturii sudate.

Dificultatea sudării aluminiului este că are o peliculă de oxid pe suprafața sa. Are un punct de topire scăzut, ceea ce adaugă anumite dificultăți.

Filetul de aluminiu trebuie să asigure caracteristicile sudate:

 • rezistență ridicată;
 • plasticitatea articulației;
 • rezistența la procesele de coroziune.

Obținerea unei conexiuni puternice este asigurată nu numai de calitatea firelor de aluminiu. Părțile care trebuie sudate necesită o stripare bună pentru a îndepărta pelicula de oxid. O astfel de lucrare se desfășoară imediat înainte de sudare, deoarece filmul este restaurat rapid.

Din același motiv, firul care intră în pachet necesită utilizarea rapidă. În caz contrar, va suferi rapid oxidare, iar acest lucru va afecta rezultatul.

Pentru alimentatorul standard Se utilizează firul de sudură obișnuit pentru mașinile semiautomate. În acest caz, un sistem cu două role nu este potrivit. Aluminiu moale va fi ciupit și blocat în mecanism. Necesită o construcție de 4 role cu caneluri V.

Canalul de alimentare trebuie să aibă o lungime maximă de 3 m. Materialul carcasei de alimentare este teflon. Pereții săi asigură o bună alunecare. Gaura din vârful dispozitivului semiautomat este făcută cu 1-2 mm mai mare decât diametrul firului. Acest lucru este necesar, astfel încât să nu se blocheze în el, deoarece coeficientul de expansiune al aluminiului este mare.

Fire din oțel inoxidabil

Sârmă din oțel inoxidabil pentru funcții semi-automate ca electrod. Transferă curent la metalul care trebuie sudat. În plus, este un material de umplutură care se topește și formează o cusătura de sudură.

Compoziția firului inox include următoarele elemente:

 • Carbon. Concentrația acestuia afectează ductilitatea filetului inoxidabil. Și, în cele din urmă, acest lucru afectează gradul de utilizare a acestuia. Există o reducere a consumului de materiale inoxidabile.
 • Mangan și siliciu. Aceste elemente afectează deoxidarea metalului prelucrat. Creșteți rezistența firului și rezistența acestuia la abraziune. O condiție importantă - aceste elemente ar trebui distribuite uniform în oțelul inoxidabil. Dacă există un acumulator de siliciu într-un singur loc, acest lucru afectează negativ elasticitatea firului inoxidabil.
 • Fire din oțel inoxidabilSulf și fosfor. Impurități dăunătoare. Conținutul lor este normalizat. Cantitatea nu trebuie să depășească 0,05%. În caz contrar, oțelul inoxidabil devine fragil sub influența temperaturilor ridicate. Se numește fragilitate. Ca urmare, procesul de sudare devine mai dificil.
 • Chrome. Se referă la componente negative. Apare atunci când se topeste în furnale. Conținutul în oțel inoxidabil este permis nu mai mult de 0,1%.
 • Azot. Inițial, prezența acestui element nu afectează. În timp, produsul prezintă semne de îmbătrânire a deformării. Acest lucru duce la pierderea elasticității și apariția fragilității.
 • Impurități nemetalice. Prezența lor este nedorită. Cu un număr mare dintre ele, produsul este de slabă calitate.

Furajul este mecanizat. Mișcarea oțelului inoxidabil trece de-a lungul arzătorului. Gazele și tensiunea de sudură sunt oprite automat. Alimentarea sârmei este efectuată de mai mulți cilindri la nivelul cerut.

Pentru a obține o sudură de calitate Este necesar să selectați corect sârma pentru materialul procesat. O atenție deosebită trebuie acordată pieselor din aluminiu. Acest tip de metale neferoase este foarte greu de preparat, iar selecția sârmei este realizată cu atenție în special.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudareCum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudare
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Sudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajeleSudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajele
Sârmă de sudare sv-08g2s: caracteristici și soiuriSârmă de sudare sv-08g2s: caracteristici și soiuri
Electrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertorElectrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertor
Semiautomat sudare cu mâinile proprii: schemeSemiautomat sudare cu mâinile proprii: scheme
» » Selecția sârmei de sudură pentru semiautomat
© 2021 amigdas.com