amigdas.com

Coon negru de maine: caracteristicile rasei

Maine Coon: o descriere a raseiMaine este o rasă de feline, rasă în America de Nord. În caz contrar, se numește uneori pisica maine. Primii reprezentanți ai acestei rase au apărut acum 150 de ani.

Faptul că Maine Coon arata foarte mult ca un linx din cauza periilor sale celebre pe urechi și dimensiuni mari, de multe ori duce la confuzie cu privire la originea rasei este o încrucișare între pisicile domestice cu râsul din America de Nord. De fapt, nu este așa - diferențele cardinale dintre cele două tipuri exclud orice posibilitate de astfel de traversare.

De fapt, sa dovedit că originea naturală a Maine Coon a fost puternic influențată de natura aspra a Americii de Nord. Forța fizică și mărimea mare sunt factorii necesari care asigură animalului o vânătoare reușită și o supraviețuire în pădure, în special în timpul iernii.

Mainele sunt ușor adaptate în condițiile Rusiei, deși au fost importate pentru prima dată relativ recent - la începutul anilor 90 ai secolului XX. Caracteristicile naturii lor și condițiile climatice contribuie la convingerea lor ca acasă aici.

Caracter și intelect

Maine Coon au un nivel foarte ridicat de inteligență. Ei sunt atenți, inteligenți și surprinzător de logici în acțiunile lor. Mulți oameni de știință cred că, la fel ca unele rase de câini, aceste pisici sunt capabili să întreprindă acțiuni conștiente.

Spre deosebire de cele mai multe feline, bărbații, împreună cu femelele, iau parte la creșterea animalelor tinere.

Maine Coon au o memorie extraordinară, care îi permite să-și amintească cu ușurință un număr imens de comenzi și gesturi ale proprietarului. De asemenea, ele sunt foarte bine orientate în intonarea persoanei la nivel intuitiv.

Maine Coon: descrierea caracteruluiAceastă rasă are un caracter extrem de iubitor de pace. A trăi cu un bărbat, Maine Coon încearcă să se adapteze la ea în orice mod posibil. El își studiază obiceiurile, timpul și gradul de activitate și își construiește propria rutină ca urmare a informațiilor primite. Maine Coon știe cum să nu fie niciodată enervant. Cu străinii, pisicile se comportă, de regulă, foarte precaut. Pentru ca Maine Coon să se obișnuiască cu o persoană, este nevoie de timp. Maine coons, de asemenea, nu tolera bine atunci când acestea sunt luate în mâinile lor.

În mod foarte rar, acestea se confruntă cu alte animale de companie din casă și se fac bine cu copiii. Devoțiunea Maine Coon este aproape la fel ca câinele și, ca și câinii, sunt surprinzător de ușor de antrenat. Cu toate acestea, pentru ca antrenamentul să producă fructe, este necesar un contact constant cu gazda.

Maine Coon - o rasă destul de activă și o activitate fizică sunt un aspect foarte important pentru dezvoltarea lor armonioasă. lor trebuie să vă mișcați foarte mult, și, prin urmare, este mai bine să vă asigurați în prealabil că au spațiu pentru asta.

În ceea ce privește o pisică internă normală, jocul, ca și vânătoarea de imitație, este foarte important pentru monezile de maine. Nu este mai puțin important pentru el, desigur, să viziteze strada. Plimbati animalul de companie de cateva ori pe saptamana.

îngrijire

Mainele au păr foarte gros și frumos, care necesită îngrijire constantă. Pisicile au nevoie o dată pe săptămână. Utilizați în același timp este de dorit pieptene cu dinți rotunjiți, astfel încât să nu rănească animalul accidental. Lâna de pe corp poate deseori să se rostogolească în bobine, care trebuie, de asemenea, să fie dezlipite sau tăiate periodic.

Maine Coon se referă calm la apă, prin urmare, este destul de ușor să le spălați în mod regulat. O atenție deosebită ar trebui acordată curățării urechilor pisicilor. Ștergeți urechile cu o cârpă moale uscată, suprafața lor interioară trebuie să fie roză.

În ciuda dimensiunilor lor, Maine Coons sunt capabili să se adapteze la viață în aproape orice zonă cu succes. Ei nu alerg și nu sară în colțurile apartamentului, dar preferă ca teritoriul lor personal să fie pe o mică înălțime.

Maine Coon îngrijirea păruluiCei care locuiesc la etajele superioare ar trebui să monitorizeze îndeaproape ferestrele deschise din casă. Dimensiunile Maine Coon pur și simplu nu-i permit să se unească rapid atunci când se încadrează de la o altitudine mare, prin urmare, din păcate, accidentele duc adesea la moarte pentru animal.

Baza nutriției pisicii ar trebui să fie carne. Pui de găină, carne de vită, carne de vită, curcan. Se taie bine mâncarea nu este necesară - bucățile mari de mestecat promovează dezvoltarea fălcilor animalului. Pentru o schimbare în dieta, puteți adăuga pește fiert, creveți, brânză de vaci. În nici un caz nu puteți hrăni carnea de porc, mielul, laptele integral, precum și peștele crud.

Maine Coon culori

Dacă animalul are benzi, atunci această culoare se numește tabby. Se caracterizează prin linii fine pe bot, în jurul ochilor și formând o cifră sub forma literei "M" pe frunte. În acest caz, fiecare păr este colorat, alternând cu benzi întunecate și luminoase (agouti). Există trei tipuri principale de model: benzi, marmură și spot:

 • marmură tabby - diferiți fâșii spirală pe laturi (de exemplu, marmură neagră de mână negru);
 • tigru tabby (taburei macrou) - desen în formă de benzi verticale pe corp;
 • pisicuță - pentru această culoare, benzile sunt întrerupte sub formă de pete în tot corpul.

Dacă culoarea este dominată de o singură culoare și nu există nici o literă caracteristică "M" pe frunte, atunci această culoare se numește solidă:

 • Maine coon culorimasă albă solidă albă (solid alb) - nu este foarte frecvent, rezultă din influența genelor care suprimă culoarea;
 • masă negru solid negru (solid negru) - reprezentanții săi nu sunt rare, dar este imposibil să găsească două persoane identice, saturația în umbră a stratului este întotdeauna diferită;
 • coon roșu masiv roșu (solid roșu) - de asemenea, fenomen destul de comun, cu toate acestea, este foarte dificil de a găsi o pisică complet monocromă - gena tabby se va simți simțită.
 • o coon substanțială cremă (cremă solidă) - precum și roșu, fără tabby aproape nu se întâmplă;
 • albastru principal albastru (solid albastru) - Blue este una dintre cele mai comune culori din Europa în acest moment.

În cazul în care monedele negre sau albastre de maine au rădăcini de păr albe, culoarea se numește fum. Printre culorile fumoase se numără fum negru, fum albastru, chinchilla. Ele sunt clasificate în funcție de lungimea părului colorat:

 • Chinchilla - dacă un păr opt este colorat;
 • nuanțat - dacă un păr patrulea este colorat;
 • de fum - dacă jumătate din păr este colorat.

Dacă culoarea are marcări albe clare, atunci descrierea culorii principale este adăugată "cu alb" (și alb):

Modul în care se numește culoarea este determinat de dimensiunea și dispunerea marcajelor:

 • decor alb - un loc pe piept;
 • mănuși albe (mitte) - pete albe pe labe;
 • bicolor (bi-culoare) - jumătate din culoarea albă;
 • Harlequin (harlequin) - principalul alb cu câteva pete colorate.

Culorile Tortie sunt caracterizate de o combinație de culori aleatorii:

 • tortoiseshell (tortoiseshell, tortie) - împrăștierea petelor roșii, negre și cremă pe tot corpul;
 • cremă albastră - pete de culori pastelate, numite uneori o broască țestoasă diluată;
 • (tabby maro patch-uri) - patch-uri de tabac roșu, uneori numit și torbie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adultaCe se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adulta
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
O rasă de rasă domestică și alte pisici similareO rasă de rasă domestică și alte pisici similare
Rasă `Maine Coon`: greutatea unei pisici adulte de luniRasă `Maine Coon`: greutatea unei pisici adulte de luni
» » Coon negru de maine: caracteristicile rasei
© 2021 amigdas.com