amigdas.com

Vitam - complex pentru animale, instrucțiuni de utilizare

Vitam - complexDacă animalul de companie, pisica sau câinele, a început să piardă în greutate, a pierdut activitate, jucăuș, haina și-a pierdut strălucirea și cade, proprietarul se îngrijorează de sănătatea animalului. Iar cauza acestor tulburări poate fi lipsa de vitamine în organism. Există o mare varietate de vitamine și minerale. Fiecare dintre acești compuși organici este foarte important și necesar pentru activitatea vitală a tuturor lucrurilor vii.

Descrierea remediu pentru vitamina

Glucoza, aminoacizii, microelementele și vitaminele sunt necesare pentru funcționarea normală a corpului animal. Vitam este un preparat care conține toate componentele utile în cantitatea potrivită. Vitam este un preparat care conține un complex special de vitamine pentru animalele de fermă, câini și pisici.

Vitamul este un medicament echilibrat complex în care glucoză, vitamine, oligoelemente sunt selectate în cantitățile necesare pentru animale.

Un complex de vitamine este o soluție clară, cu o nuanță portocalie-roșie. Medicamentul se vinde în flacoane de sticlă pentru 10-100 ml. Există, de asemenea, o doză mai mare (450 ml). Soluția este inodoră și constă din:

 • vitamine din grupa B;
 • ascorbic, aspartic și glutamic;
 • vitamina D3;
 • niacin (vitamina PP);
 • nicotinamida;
 • apă pentru injectare;
 • visteina;
 • treonina și alte componente.

Când să utilizați Vitam

Instrucțiuni de utilizare vitamUn medic veterinar poate prescrie un preparat de vitamina dacă există o încălcare a metabolismului proteic, otrăvirea cu toxine, cu deficit de vitamină. Medicamentul poate acționa ca o profilaxie pentru creșterea imunității și protejarea corpului animalului de efectele negative ale factorilor de mediu și paraziți.

Ca urmare a stresului, La sfârșitul iernii sau cu debutul de vreme rece, animalele au deficit de vitamine. Și, de asemenea, apare în timpul sarcinii, în timpul vaccinării sau deparazitare, după boli virale și infecții. Vitamul este un medicament care completează lipsa vitaminelor și microelementelor esențiale în aceste perioade dificile pentru organism.

În plus, actiunea medicamentului are drept scop restabilirea metabolismului, îmbunătățirea funcției hepatice, funcționarea inimii, normalizarea proceselor de hematopoieză. Conform GOST 12.1.007-75 Vitam se referă la substanțe cu risc scăzut, ceea ce înseamnă siguranța și influența nesemnificativă asupra organismului.

Când este utilizat în dozele recomandate, Vitamul nu provoacă iritații, nu afectează fătul în curs de dezvoltare și formarea unor astfel de malformații, care pot duce la întreruperea sarcinii la animale.

Cum să aplicați medicamentul și în ce doze

Medicamentul este administrat subcutanat sau intramuscular, în conformitate cu instrucțiunile privind medicamentul sau recomandările medicului veterinar. Următoarea doză este indicată în tratamentul animalului: pentru 10 kg greutate corporală, 5 ml de două ori pe 24 ore. Cursul de tratament este de până la cinci zile.

Pentru prevenire cu o lipsă de vitamine și oligoelemente Medicamentul trebuie utilizat timp de 30 de zile de două ori pe săptămână. Folosind o seringă, este necesar să se administreze o doză de medicament a medicamentului pe baza calculului: pentru 10 kg din greutatea animalului de companie până la 2 ml de medicament.

Dacă animalul are o otrăvire (otrăvuri sintetice sau alimentare), atunci medicamentul este utilizat într-o doză de zece ori. Atunci când se utilizează o doză mai mare de 20 ml, trebuie să faceți injecții nu într-un singur loc, ci în diferite puncte ale corpului animalului. Avantajul fără îndoială al Vitam este posibilitatea utilizării sale împreună cu aditivii activi și medicamentele.

Cum se păstrează un remediu și contraindicații pentru utilizare

Aplicarea vitamineiCel mai bun loc pentru a stoca medicamentul este un loc întunecat inaccesibil animalelor și copiilor, protejat de umiditate. Poate fi depozitat în frigider la o temperatură optimă de 2 până la 8 grade Celsius. Perioada de utilizare este indicată pe ambalaj și este de 1,5 ani.

Cu utilizare prelungită Vitam poate schimba culoarea urinei. Este interzisă administrarea unui remediu la animalele care au alergii frecvente. Astfel, cu sensibilitate crescută la ingredientele medicamentului, pot apărea mâncărimi.

Vitam pentru câini și pisici

Vitamul este recomandat de specialiști ca medicament atunci când reumpleți un organism slăbit cu polivitamine necesare pentru viață și sănătate. Medicamentul este prescris înainte și după operație, în combinație cu vaccinările împotriva bolilor infecțioase și fungice, în timpul perioadei de tratament antihelmintic. Simptomele hipovitaminozelor la pisici și câini pot fi manifestări:

 • excesiv în afara sezonului molting;
 • apariția diferitelor alergii cutanate;
 • suplimente alimentare nenaturale (mâncare cretă, excremente de alte animale);
 • lipsa apetitului.

Un medic veterinar poate prescrie vitamina pentru animale în timpul terapiei cu antibiotice, pentru a diminua reacția negativă a organismului la antibiotice.

Vitam pentru câini, pentru pisici

Un preparat de aminoacizi cu vitamina este administrat unui câine sau unei pisici de către doi moduri:

 • intramuscular (în coapsă);
 • subcutanat (în greabăn).

Aplicație VitamPentru prevenție, injecțiile cu vitamine sunt prescrise de două ori pe zi timp de 30 de zile, la o rată de 2 ml de medicament pentru fiecare 10 kg de greutate.

Pentru a efectua terapia medicamentoasă pentru hipovitaminoză sau în asociere cu terapia antiinfecțioasă, injecțiile sunt administrate de două ori pe zi. Cursul de tratament este de 1 lună, iar doza trebuie calculată individual în funcție de greutatea animalului (10 kg de 5 ml).

La otrăvire, o pisică sau un câine, trei zile de injectare a câte 50 ml de medicament la fiecare 12 ore și apoi reducerea dozei la preventiv. Pentru a administra o cantitate mare de soluție, doza necesară de injectare este împărțită în 3-4 injecții și injectată în greabăn și coapsă. De obicei, complexul multivitaminic Vitam nu are efecte secundare, deoarece nu conține alergeni. În cazul aparitiei unei pisici sau a unui caine cu efecte secundare alergice, este necesar sa contactati un medic veterinar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gemobalanță pentru pisici și câini - instruireGemobalanță pentru pisici și câini - instruire
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Prima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenziiPrima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenzii
Helavit pentru câini: instrucțiuni de utilizare, compoziție și recenziiHelavit pentru câini: instrucțiuni de utilizare, compoziție și recenzii
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Vitamine pentru pisici pentru păr pentru viziuneVitamine pentru pisici pentru păr pentru viziune
Emicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizareEmicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
`Hepatovet` pentru câini: instrucțiuni de utilizare`Hepatovet` pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Liarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizareLiarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Alimente pentru câini eukanuba: compoziție și avantajeAlimente pentru câini eukanuba: compoziție și avantaje
» » Vitam - complex pentru animale, instrucțiuni de utilizare
© 2021 amigdas.com