amigdas.com

Prelucrarea metalelor: metode și caracteristici ale prelucrării

Lucrări metalicePrelucrarea mecanică este un proces în care se schimbă configurația și dimensiunile pieselor și pieselor. Pentru prelucrarea sculelor de prelucrare a metalului, a mașinilor de tăiat metale și a sudării, precum și a broaștelor, tăietorilor, tăietorilor și robinetelor.

Opțiuni de prelucrare metalică

Tratamentul mecanic al metalului este împărțit în două categorii pe scară largă. Prima include operațiuni în care stratul de material nu este îndepărtat. Acestea includ laminarea, presarea, ștanțarea și forjarea. Această procedură se realizează prin impact sau presiune. Se folosește pentru ca piesa de prelucrat să fie formată, pentru metale feroase, se utilizează adesea ștanțarea pentru forjare - forjare.

O altă categorie include operațiuni care implică îndepărtarea unei părți din material (metal). Acest lucru este necesar pentru a oferi o piesă de lucru o anumită dimensiune. Acest tip de acțiune asupra unui aliaj metalic se numește tăiere și se realizează folosind echipamente special de tăiat metal. Cele mai frecvente metode includ:

  • Tipuri de prelucrare a metalelormăcinare;
  • foraj;
  • implementare;
  • frezare;
  • alezaj;
  • broșare;
  • rindeluirea;
  • dăltuire.

Ce determină tipul de procesare

Prelucrarea metalelor prin tăiereFabricarea de produse de calitate superioară dintr-un preparat metalic Este o procedură destul de laborioasă. Se compune dintr-un număr mare de operațiuni. Aceasta include prelucrarea. Înainte de a începe această lucrare, se întocmește o hartă tehnică specială și se creează un desen al produsului viitor, în care se indică clasa de exactitate și toate caracteristicile necesare.

În plus, distingeți o varietate de finisare, semi-finisate și aspre de prelucrare. Metoda de prelucrare a aliajului metalic depinde de dimensiunile și rugozitatea elementului, de gradul de precizie și de proprietățile suprafeței care este prelucrată. De exemplu, pentru a face o gaură în concordanță cu calitatea H11, aplicați procesul de găurit cu un burghiu și pentru a desfășura (semi-finisat) în clasa a treia, puteți utiliza o ghimpată sau scanare și caracteristicile pe care le posedă.

Foraj și strunjire

Prelucrarea metalelor prin întoarcereStrunjirea este efectuată la rotirea echipamentului cu ajutorul unor tăietori de înaltă rezistență. Piesa este fixată pe un ax rotativ. Elementul de tăiere, instalat în suport, produce mișcări transversal-longitudinale. În mașinile CNC moderne, acest tip de caracteristici sunt introduse în sistemul informatic, iar dispozitivul efectuează automat o anumită operație. În cazul echipamentelor învechite, mișcările transversal-longitudinale sunt realizate de mâini. Cu ajutorul strungurilor de tip strung, suprafețele cilindrice, conice și de formă pot fi ascuțite.

Forarea face găuri. Elementul principal de lucru este un burghiu puternic. Această operație, de regulă, nu permite să se asigure un nivel ridicat de precizie și se referă fie la semifabricare, fie la frezare. Pentru a face o gaură mai bună, se utilizează frezarea, desfășurarea, frezarea și plictisirea. În plus, după forare, puteți tăia firul interior. Acest tip de prelucrare se face cu ajutorul robinetelor și al cuțitelor.

Șlefuirea și frezarea

frezare - o tehnică destul de amuzantă pentru prelucrarea aliajelor metalice. Această operațiune se efectuează cu ajutorul mașinilor de frezat pe echipamente speciale. Se acceptă distincția dintre prelucrarea finală, în formă, periferică și finală. Și, de asemenea, de frezat este semi-finisat, curat și dur. Cu utilizarea de morile sunt făcute toate tipurile de fântâni, caneluri, știuleți, profil și mătură.

Șlefuirea metaluluiȘlefuirea este o procedură unică care este proiectată pentru a mări calitatea suprafeței și a elimina stratul excesiv de metal. O astfel de prelucrare, de regulă, se realizează în etapa finală a producției piesei, adică este finală. În același timp, se folosesc roți abrazive, a căror suprafață este împrăștiată cu o varietate de granule de tăiere și particule abrazive. În procesul de lucru, piesa de prelucrat este supusă unei încălziri puternice, astfel că comandanții folosesc lichide speciale pentru răcire și lubrifiere.

Astfel, specialiștii sunt capabili să prevină deformarea nedorită sau nadkol a materialului procesat în timpul funcționării. Prelucrarea aliajelor de metale neferoase este produs folosind unelte cu elemente de lucru diamantate. Acest lucru vă permite să atingeți calitatea maximă a elementului creat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Decuparea metalelor și a foilor din aliaje diverseDecuparea metalelor și a foilor din aliaje diverse
Tipuri și descrierea tăierii cu jet de apă a metalelorTipuri și descrierea tăierii cu jet de apă a metalelor
Sfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carburăSfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carbură
Tehnologia prelucrării metalelor electroeroziveTehnologia prelucrării metalelor electroerozive
Copertine forjate cu acoperire din policarbonat și o fotografie frumoasăCopertine forjate cu acoperire din policarbonat și o fotografie frumoasă
Întoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metaliceÎntoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metalice
Decuparea metalelor: tehnologii aplicateDecuparea metalelor: tehnologii aplicate
Freză de frezat metal: principiu de funcționare, tipuri și selecție de sculeFreză de frezat metal: principiu de funcționare, tipuri și selecție de scule
Tratamentul termic al metalelor și aliajelorTratamentul termic al metalelor și aliajelor
Tipuri de EDM și prelucrarea metalelorTipuri de EDM și prelucrarea metalelor
» » Prelucrarea metalelor: metode și caracteristici ale prelucrării
© 2021 amigdas.com