amigdas.com

Pisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domestici

Descrierea rasei Bombay CatÎn natură, există un număr mare de rase din familia pisicilor, toate diferă în funcție de culoare, lungimea părului, caracterul, forma corpului și mulți alți parametri. Dintre toate varietățile acestor creaturi frumoase, o rasă precum pisica din Bombay iese în evidență. Mulți care întâlnesc acest animal în viață, sunt uimiți de frumusețea sa magică, de ochii strălucitori și de harul de neegalat. Forma ochilor acestor animale este rotunjită, ceea ce poate da impresia că animalul este în permanență într-o stare de uimire.

Datorită strălucitoarei vase de cărbune și a ochilor galbeni strălucitori, o bomba-pisică este deseori numită panter. Dar, spre deosebire de panthers care trăiesc în sălbăticie, reprezentanții pisicilor din Bombay sunt animale foarte supuse și afectuoase.

Acest articol va descrie descrierea acestor pisici magnifice din rasa Bombay, descrie natura și caracteristicile lor de îngrijire la domiciliu.

Istoria pisicii din Bombay

Crescătorul, care a reușit să aducă această rasă, este americanul Nicky Horner. La începutul secolului trecut, o femeie a prins foc pentru a crea un pisoi, care va fi absolut negru. Rezultatele nu au durat mult să aștepte, animalul sa dovedit a fi foarte frumos, în timp ce animalul sa dovedit nu numai lână neagră, ci și tampoane de picioare. Ca rezultat, Bombay sa transformat la confluența birmane și rasei Shorthair american și aspectul său semăna cu o copie la scară redusă a pantera negru sălbatice, care trăiesc în număr mare pe teritoriul statului Bombay în India. De aceea această rasă a primit un nume foarte original.

Rasa a fost înregistrată în 1958, iar imediat după adoptarea standardelor de rasă, aceste pisici au început să participe la diferite concursuri și expoziții.

Cum arata o pisica din Bombay?Astăzi, după cum confirmă mulți crescători, aceste animale de companie se numără printre cele mai populare pisici preferate. În acest caz, crescătorii profesionale se străduiesc să mențină originalitatea rasei și pentru a evita apariția samur Bombay, care se poate manifesta prin prezența unei gene recesive animale moștenite. Prezența unor astfel de abateri de la standardele de colorare a blănii pisicii din Bombay nu permite participarea lor la programele de concurs și expoziție.

Este important de remarcat faptul că, în cazul trecerii strămoșul birmanez reprezentative și Bombay, a declanșat o genă dominantă pentru negru strat de culoare de cărbune, iar apoi se naște pisoi complet negru.

Rasa a câștigat o popularitate imensă în întreaga lume, iar Rusia nu face excepție. Pe teritoriul Federației Ruse există mai multe pepiniere care se angajează să reproducă o pisică excepțională de barbă de Bombay. Dar este de remarcat că costul acestor animale este destul de ridicat. O pisică din Bombay cu un bun pedigree poate costa între 30 și 50 de mii de ruble. Dar, odată cu cultivarea unor astfel de panthers de uz casnic, pepinierele deduc și dedică în mod specific copiile, ale căror proprietari în viitor nu intenționează să implice pisoiul în expoziții. Astfel de persoane pot costa până la cincisprezece mii de ruble.

Descrierea rasei

Semnul principal al panterului de acasă este imediat vizibil - acest lucru densă, lucioasă, lână neagră radicală. În același timp, pe corpul acestor pantheri minunați, este imposibil să găsești un singur loc, care ar fi de altă culoare, care este considerat principalul avantaj al rasei.

  • Corpul aceste pisici în lungime sunt ușor alungite și au un piept larg. Corpul în sine este destul de muscular. În ciuda faptului că animalele arată incredibil de elegante și elegante, ele sunt foarte grele și dense. Greutatea acestor pantere poate ajunge la șase kilograme, având în vedere că bărbații sunt întotdeauna mai grei decât femelele.
  • coadă Pisica din Bombay este ușor alungită și dreaptă. Membrele sunt subțiri și puternice, de lungime medie, care se termină cu picioarele de formă rotundă și dimensiuni mici.
  • Forma capului Pantera acasă este rotundă, dar prezența unei bărbie puternice o face ușor alungită. Capul corespunde pe deplin proporțiilor întregului corp.
  • Acceptat Cat Bombay standardbot Pantera de acasă are o frunte rotundă, un nas lat și scurt, dar fața este bine pronunțată și, prin urmare, este imposibil să le numim "snub-nosed".
  • urechi Un animal de dimensiuni medii, rotunde, cu o înclinație ușoară înainte.
  • ochi Mare și foarte expresivă, care arată armonioasă pe fundalul lâna neagră de cărbune. Culoarea ochilor poate fi auriu, portocaliu sau cupru. Simpla formă a ochilor este rotundă. Este de remarcat faptul că pisicul din rasa Bombay, când sa născut, are o culoare strălucitoare în culoarea ochilor, dar pe măsură ce crește, schimbă și are deja o culoare standard.

Natura panterului intern

Pisica din Bombay are nevoie disperata de comunicare constanta cu persoana, mai ales ca este necesara atunci cand pisoiul este inca foarte mic. În cazul în care părăsiți singur animalul fără atenție, acesta începe să tânjească și se simte foarte singur. Este important ca acestea Pisicile își pot exprima experiențele și emoțiile într-un ton diferit de mâncare și să comunice cu proprietarul și membrii familiei cu sunete diferite. Pisica din Bombay se poate mârâi și o fac foarte asemănătoare cu timbrul de mormăitură a pantherilor sălbatici sălbatici. Și, în general, o pisică de casă Bombay poate fi numită pe bună dreptate unul dintre cei mai deștepți reprezentanți ai felinelor. Aceste pisici își amintesc foarte repede întreaga programare a zilei proprietarului și întâlnesc constant gospodăria de la ușă.

În ciuda faptului că panthers acasă sunt foarte pasionat de a juca împreună cu gazda, ei pot găsi în mod independent de divertisment pentru a le place. Dar este foarte important ca aceste pisici să fie destul de curate și să nu așeze confuzii în casă.

Pisica rasei BombayPăsările de rasă din Bombay sunt foarte bune pentru copii, datorită faptului că, chiar și cu durere, umflături și alte momente neplăcute animalul nu poate dăuna copilului și nu poate manifesta agresiune. Pisicile din Bombay sunt bune împreună cu alte animale, trăind pe același teritoriu, dar încearcă să-și ia o poziție dominantă, dar în situații de conflict, pisicile nu manifestă agresiune excesivă.

Aceste animale de companie sunt destul de inteligente, pot deschide ușile de dulapuri sau un frigider pe cont propriu și, de asemenea, le place să privească ce se întâmplă la televizor.

Grijă de pisicile din Bombay

Atunci când îngrijiți pisicile din Bombay, trebuie respectate următoarele reguli:

  1. Pet nevoile în pieptănarea regulată a lânii, acest lucru va ajuta la salvarea pisicilor condiția și aspectul adecvat al lânii lor, în timp ce trebuie reținut faptul că în timpul molotării această procedură trebuie efectuată zilnic. Pentru a face acest lucru, trebuie să cumpărați un pieptene special cu un strat antistatic și o mănușă din cauciuc. În momentul pieptenerii, pisicile percep această procedură ca o porțiune suplimentară de afecțiune și dragoste și, prin urmare, se comportă destul de calm.
  2. Caracterul pisicii din BombayLocul de dormit al bombei ar trebui să fie localizat astfel încât să poată observa ce se întâmplă în cameră, acest lucru îi va ajuta vă simțiți în siguranță.
  3. Este important acest lucru Ochii de pisică din Bombay au, de asemenea, nevoie de îngrijire corespunzătoare. Pentru a face acest lucru, este necesar să ștergeți ochii animalului cu un disc de bumbac sau o cârpă moale, fără prezența vilii pe ele pentru a se îndepărta de colțurile descărcării. Cel mai bine este să udeți țesătura sau vata de bumbac cu apă fiartă sau o perfuzie slabă a mușețelului.
  4. Pisicile din Bombay au nevoie de dieta potrivita, care ar trebui să cuprindă micul dejun, prânzul și cina, dar în cazul în care nu vă puteți alimenta pisica pentru prânz din cauza lipsei de membri ai familiei acasă, puteți exclude prânzul. Este important să se asigure că pisica nu se mănâncă prea mult, ca și în cazul hranei necontrolate, pisicile încep să sufere de obezitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Cât durează sarcina într-o pisicăCât durează sarcina într-o pisică
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
» » Pisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domestici
© 2021 amigdas.com