amigdas.com

Animale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii

Arctic muskoxDeparte în Arctica este tărâmul iernii reci și veșnice. Aici, cu o periodicitate de șase luni, există o zi cu noapte, aproape nu există precipitații, iar soarele practic nu se încălzește.

În aceste regiuni reci dure trăiesc doar creaturi vii bine adaptate la frig și sunt multe dintre ele. În condițiile unei nopți poliare, ei trebuie să-și caute supraviețuirea în întunericul de pe teren și în mijlocul frigului teribil.

Cel mai bine este să trăiești în perna arctică. Cele mai multe dintre ele sunt migratoare și zboară înainte de debutul iernii. Vara în Arctica este foarte scurtă, literalmente două luni, și chiar și în această perioadă doar curenții calzi din Atlantic dau căldură Arcticului.

Toți cei care trăiesc în creaturi vii din Arctica au o cantitate impresionantă de grăsime subcutanată, păr gros sau penaj. Practic, toți locuitorii arctici au o culoare albă, care le permite să se camufleze pe teren. În acest articol, vom examina principalii locuitori ai faunei sălbatice din Arctica.

Arctic Animals

 • Ursul urs

Acesta este probabil cel mai popular reprezentant al animalelor din Arctica. El trăiește în principal pe gheață nomadice, din care se hrănește pe moluște și pe alți locuitori ai oceanului. Din frig salvează un strat de grăsime de zece centimetri.

Aceste animale uriașe aparent greu de înot pot înota și se arunca cu capul foarte repede și pentru o lungă perioadă de timp. Ei pot înota o distanță de până la șase sute de kilometri într-o singură înot.

Ursul polar feminin dă naștere o dată la doi ani. Carpea dă naștere la maximum trei pui. În consecință, un urs în întreaga sa viață poate da naștere la cincisprezece pui.

Vânătoarea de urși polare în lume este limitată.

 • ren

Arc de reniRegii nordici au mult timp domestici popoarele nordice. Ei servesc oamenii locali ca transport. Dar există și cerbi sălbatici pe care se desfășoară vânătoarea.

În cea mai mare parte, renul se hrănește cu renii, rupe zăpada cu copitele din față pentru al scoate din zăpadă. Căprioarele sălbatice sunt mult mai discriminatorii în produsele alimentare decât rudele lor domesticite. Regii nordici sunt activi tot timpul in conditiile zilei polare, fac doar pauze pentru guma de mestecat.

 • morsă

Cel mai mare reprezentant pinniped al faunei arctice. Acestea au o lungime de cinci metri. Din cauza colților contorului mării, chiar și cel mai formidabil prădător al Arcticii, ursul polar se teme.

Morrușii mănâncă moluște. Pentru a proteja împotriva frigului, marsul are o piele groasă de zece centimetri și un strat de grăsime de cincisprezece centimetri. În general, moluștele trăiesc în efective. Walrus este listat în Cartea Roșie și vânătoarea pentru aceasta este interzisă în întreaga lume.

 • sigiliu

Din numărul de persoane, cel mai mare din Arctica este, desigur, sigilii. Aceste mamifere duc o viață solitară, își sapă găurile în zăpadă, unde se ascund de îngheț.

Sigiliile se hrănesc în principal cu pești, astfel încât acestea trăiesc mai aproape de apă.

Pe pământ, sigiliile sunt stângace, dar în apă pot să înoate foarte repede și departe. Sigiliile sunt suporturi de înregistrare pentru scufundări de mare adâncime și care se află sub apă timp îndelungat.

 • Sea Leopard

Acest locuitor al Arcticului și-a dat numele datorită blănii acoperite cu pete, ca un leopard. El este reprezentantul familiei de sigiliu.

Leopardul de mare mănâncă pinguini și sigilii. Datorită dinților ascuțiți, acest prădător este cel mai grav pericol pentru majoritatea animalelor din deșertul arctic, la fel ca și balena ucigașă.

 • Lupul polar

Locuieste pe tot cuprinsul Arcticii. Foarte frumos animal cu un strat gros de culoare albă. Ei pot trăi fără hrană timp de câteva săptămâni. Se crede că lupii polari sunt strămoșii Laika Samoyed. Lupii polari vii în turme mici de zece persoane. Întreaga turmă se supune conducătorului și lupului său. Numai femeia lupului, liderul, dă naștere în turmă, cățelele celorlalte femele sunt distruse de conducător.

 • mosc-bou

Ei sunt reprezentanți ai celor mai vechi locuitori ai Arcticii. Au fost vânate de oameni primitivi. Acestea sunt animale destul de mari care pot cântări până la șase sute de kilograme. Pe cap, femelele și bărbații au coarne puternice, care îi ajută să se protejeze de pradă. Corpul lor este acoperit cu un strat gros, care îi ajută să fie protejați de frig.

 • Arctic fugar

Arctic fugarEste un mare iepure arctic cu urechi scurte. Se hrănește cu iarbă, scoarță de copaci și fructe de pădure.

La alergare se dezvoltă o viteză de până la șaizeci de kilometri pe oră. De obicei, ei ies din adăposturi în întuneric, deoarece sunt mai puțin susceptibili de a fi mâncați de un prădător.

 • Gornostay

Reședința foarte frecventă a Arcticii și a tundrei. În timpul iernii, culoarea hainei sale este albă pură, iar vara este de culoare maroniu-maroniu. Gornostai se hrănește în principal pe șoareci. Se poate trăi oriunde, pornind de la o haystack, terminând cu ruinele unei încăperi. Se urcă foarte bine în copaci și înoată, dar preferă mai ales o metodă de vânătoare pe uscat. Este foarte rapid și se deplasează de la o zi la cincisprezece kilometri.

 • Arctic vulpe

Acesta este un foarte frumos prădător arctic, care este renumit pentru haina de blană neobișnuit de frumoasă. Aceștia se hrănesc cu Foxii Arctic cu rozătoare mici, precum și cu ierburi și fructe de pădure. Foarte adesea mănâncă o carcasă ucisă de un urs polar alături de un urs. Vulpea arctică trăiește în găuri săpate, în care trăiește între zece și cincisprezece ani, deoarece în condiții de permafrost este dificil să găsești un loc potrivit pentru a trăi.

 • wolverine

Acest rezident arctic este extraordinar de lacom. El continuă să vâneze. Au existat chiar cazuri de atacuri asupra animalelor și a oamenilor, în legătură cu care au început să fie exterminate. În timpul verii, mistreții mănâncă iarbă, fructe și ouă de păsări. Ea este omnivoră, poate mânca pește și alimente din carne și legume. Este un prădător malefic, care poate ucide un animal care depășește dimensiunea sa cu un factor de cinci.

 • narval

Balena arctică migrată, care poate ajunge la șase metri în lungime. Narwhal se poate scufunda la o adâncime de un kilometru și rămâne foarte mult timp sub apă. Se hrănesc cu crustacee și uneori cu pește. Cei mai mari dușmani ai narwhalului sunt urșii polari, precum și balenele ucigașe.

 • Balena de balenă

Balena GroenlandeiO balenă uriașă, cu o lungime a corpului de până la douăzeci de metri și cântărind până la două sute de tone. Se hrănește în principal pe plancton, pe care îl filtrează din apă cu ajutorul limbii și a mustaței.

Aceasta este creatura inofensivă a Arcticii, de o mărime impresionantă.

În prezent, vânătoarea pentru o balenă de bowhead este interzisă în întreaga lume.

 • Killer Whale

Unul dintre cei mai periculoși prădători ai Arcticii este balena ucigașă. Are o colorare unică alb-negru care o deosebește de alte balene. Balena ucigașă practic nu are rivali în mediul marin. Sunt chiar capabili să ucidă o balenă dacă se adună în grupuri. Ele erau folosite în mod activ în delfinarii, dar din moment ce genele de prădători rămân în continuare, există pericolul de a ataca antrenorul de animale și alți locuitori ai bazinului.

Birds of the Arctic

 • White Owl

O pasăre foarte rară care se găsește mai ales în Arctica. Această bufniță cu pene albe de zăpadă mănâncă șoareci, care adesea distrug cuiburile păsărilor, precum și iepurii și erminele. De asemenea, poate deveni o victimă a diferitelor pradă. Bufniile nu se vânează niciodată în apropierea cuiburilor, ca să nu le atragă pradă.

 • rață polară

Aceasta este în principal o pasăre de mare, care lasă pe pământ doar pentru continuarea genului. Iadul se hrănește în principal pe midii, pe care îl extrage de pe fundul mării, precum și pe crustacee și moluște. Principalele pericole pentru păianjeni sunt vulpea arctică și bufnița polară, pe care de multe ori o vânează.

 • Pescarul polar

Pescarul polarEste o pasăre arctică care se hrănește în principal cu pești, precum și cu ouă ale altor păsări, uneori chiar carouri. Această pasăre mare de culoare gri este mult mai mare decât rudele sale marine. Pescarii polari trăiesc de aproape douăzeci de ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
Polar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasăreaPolar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasărea
Ce păsări în natură aduc puii în timpul iernii și de ceCe păsări în natură aduc puii în timpul iernii și de ce
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Wild duck: descriere, conținut, hrănireWild duck: descriere, conținut, hrănire
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Câți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lorCâți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lor
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
Viața rechinului polar GroenlandeiViața rechinului polar Groenlandei
» » Animale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
© 2021 amigdas.com