amigdas.com

Adaptare pentru auto ascuțirea burghiilor

Instrument pentru ascuțirea burghiuluiÎn timpul procesării produselor solide, forajele sunt supuse uzurii rapide. Elementul de acționare bont este încălzit considerabil și își pierde caracteristicile de rezistență. Acest lucru se datorează "eliberării" aliajului metalic. Instrumentul trebuie să fie ascuțit din când în când. Cu toate acestea, acest punct se referă nu numai la uneltele de foraj.

Burghiile sunt produse destul de ieftine. Cel puțin variațiile folosite la domiciliu. Oricum, dar să dobândească un nou atașament imediat după ce mutarea acestuia este cel puțin nerezonabilă.

Există instrumente de fabricație pentru ascuțirea, însă există o încălcare a conceptului de utilizare adecvată a instrumentelor de acasă.

Cum să strângeți burghiele acasăPerforațiile destinate prelucrării lemnului nu sunt aproape înclinate. Produsul poate fi "condus" în construcția rășinoasă și la turații crescute. Sfaturi de la câștigat, necesare pentru prelucrarea de piatră și beton, de regulă, nu se supune la ascuțire. Rămâne doar să ascuțiți sculele pentru metal. Unii lăcătuși cu experiență fac acest lucru ei înșiși, fără a recurge la utilizarea de fonduri suplimentare.

Dar în acest caz, precizia și calitatea muncii pot fi discutabile. Și nu fiecare artizan de origine are un ochi bun.

O recomandare utilă: nu încercați să vă ascuțiți un burghiu cu șmirghel sau fișier - acest lucru nu are absolut nici un sens. În acest scop, trebuie să utilizați o mașină de ascuțit electric.

Cum sa faci un ascutitor pentru exercitiile tale proprii

Mai întâi trebuie să faceți un șablon, care vă va permite să controlați exactitatea prelucrării.

Uneltele obișnuite concepute pentru prelucrarea metalelor feroase sunt caracterizate printr-un unghi al marginii de la 115 la 120 de grade. Dacă lucrați în mod constant cu materiale diferite, ar trebui să citiți următoarele informații:

 • texolit și plastic - de la 90 la 100 de grade;
 • orice lemn - 135;
 • granit și ceramică - 135;
 • fonta, carbură și oțel - de la 115 la 120;
 • bronz moale și aliaje pe bază de alamă - de la 125 la 135;
 • aliaje de aluminiu - 135.

Cum de a ascuți burghielePe baza acestor date, puteți face mai multe șabloane utile care vă vor ajuta să obțineți cea mai bună calitate și o ascuțire precisă a burghiului.

Cea mai simplă versiune de șlefuire - mâneci diferite, care sunt fixate pe o bază sigură și puternică.

Se recomandă realizarea unui suport de tuburi din aluminiu și de cupru, care să le perceapă sub cele mai comune diametre ale burghiilor. De asemenea, puteți găuri mai multe găuri într-un bloc de material nesolid. Cel mai important lucru este de a pune pe grindstone un pod confortabil, care servește ca suport și vă permite să mutați dispozitivul de ascuțire la unghiul dorit.

Această metodă a fost folosită în mod activ de bunicii noștri. Și pentru materialul de colț (mașină de rectificat) au folosit o bară de stejar puternică.

De fapt, este suficient să plasați bancul de lucru sau masa pe marginea șmirghelului - iar dispozitivul pentru ascuțirea burghiilor cu mâinile tale este gata. În același timp, nivelul de precizie și calitatea ascuțitului va fi extrem de ridicat.

Există multe desene pentru proiectarea dispozitivelor de măcinare. Puteți să apelați la opțiuni gata făcute sau să o faceți singur. Cel mai important lucru este să înțelegem principiul procesării.

În timpul procesării, nu lăsați ca burghiul să se rotească în jurul axei proprii. În cazul în care unealta este rotită cu cel puțin un milimetru, se va deteriora și veți fi forțat să mănânci o anumită lungime pentru o prelucrare suplimentară.

erori

Cele mai frecvente greșeli autocolantele sunt după cum urmează:

 1. Ascuțirea burghiilor cu ajutorul unei sculeUnghiurile sunt realizate simetric și corect, dar lungimile marginilor pentru tăiere diferă una de cealaltă. În acest caz, centrul de foraj nu este aliniat cu axul sculei. În timpul utilizării acestui instrument, vor apărea bătăi. La începutul lucrării, va fi extrem de dificil să intri în marcajul marcat. În acest caz, elementul de lucru, cel mai probabil, se descompune.
 2. Alinierea este făcută exact, dar marginea de tăiere are unghiuri asimetrice. Din aceasta rezultă că atunci când găuriți o gaură va funcționa doar o suprafață de lucru. Aceasta înseamnă că procedura de procesare va fi foarte lentă, iar piesa se poate supraîncălzi și se poate rupe. În plus, gaura va fi ruptă, adică dimensiunea sa va fi mai mare decât dimensiunea burghiului folosit.

recomandări

În ordine, pentru a vă face singur un dispozitiv pentru ascuțirea burghiilor, trebuie respectate următoarele reguli:

 • Cum de a ascuți burghielePodeaua trebuie să fie amplasată pe același plan ca și axa de șlefuire;
 • proiectarea trebuie să aibă în mod necesar un nivel ridicat de fiabilitate și rezistență;
 • Mașina trebuie să fie absolut sigură pentru lucru;
 • instalarea ar trebui să aibă o funcție de ascuțire manuală și semi-automată;
 • Handmaiden ar trebui să aibă o formă convenabilă.

Toate mijloacele pentru crearea unui astfel de dispozitiv pot fi găsite chiar și acasă sau în garaj. Prelucrarea lor urmează bulgărească, sudură și ascuțitoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să ascuți corect un cuțit cu un barCum să ascuți corect un cuțit cu un bar
Cum de a alege un burghiu bun pentru metal: Dimensiuni și caracteristici ale burghiuluiCum de a alege un burghiu bun pentru metal: Dimensiuni și caracteristici ale burghiului
Cum să ascuți foarfecele acasăCum să ascuți foarfecele acasă
Avantajele unui cutit ceramic si cum sa-l ascuti acasaAvantajele unui cutit ceramic si cum sa-l ascuti acasa
Piatra de slefuire pentru cutite: descriere, soiuri, reguli de ascutirePiatra de slefuire pentru cutite: descriere, soiuri, reguli de ascutire
Burghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegereBurghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegere
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Curățarea simplă a cuțitelor din metal și a ceramicii la domiciliu, videoCurățarea simplă a cuțitelor din metal și a ceramicii la domiciliu, video
Aplicarea unui burghiu de forajAplicarea unui burghiu de foraj
Cum de a ascuți un burghiu: mașină de rectificat pentru exerciții cu mâinile taleCum de a ascuți un burghiu: mașină de rectificat pentru exerciții cu mâinile tale
» » Adaptare pentru auto ascuțirea burghiilor
© 2021 amigdas.com