amigdas.com

Evaluarea celor mai rare păsări din lume

Păsări rareAstăzi, ecosistemul depinde de păsări. Ele promovează distribuția uniformă a semințelor, transportă polenul, protejează plantele de insectele dăunătoare. Pe lângă sprijinirea ecosistemului, păsările au o frumusețe uimitoare, grație și obiceiuri distractive. Oamenii de știință au efectuat cercetări, al căror scop a fost identificarea celor mai rare păsări din întreaga lume. Jurnalul Current Biology a publicat o listă cu cele mai rare păsări, o lucrare de cercetare realizată de specialiști de la Universitatea Yale și de la Londra, din comunitatea zoologică.

Specii rare de păsări

Din păcate, unii reprezentanți ai listei de păsări rare sunt într-adevăr pe punctul de a dispărea. Braconajul, condițiile meteorologice nepotrivite, lipsa furajelor obișnuite - toți acești factori sunt în detrimentul creșterii populație.

Deci, cele mai rare păsări de astăzi includ:

 • o spatula minunata;
 • Burta indiană;
 • biciul brazilian;
 • o pasăre fregată;
 • pălit;
 • Mercedes smaragd;
 • kakapo;
 • Momot albastru;
 • Rinoceri indieni;
 • Șorț cu picioare roșii;

Potrivit cercetătorilor, acești reprezentanți sunt considerați cei mai rari pe planetă. Mulți sunt pe punctul de a dispărea, dar toți au o frumusețe uimitoare, un aspect neobișnuit și, foarte rar, vin la ochii persoanei.

Descrierea rocilor

Păsări rare - minunat SpateliteBird din rasa spatula splendida este considerat slab studiat și un reprezentant rar al familiei de colibri. Pentru prima dată, această pasăre a atras atenția observatorilor în 1835. Lungimea corpului acestei păsări nu depășește 30 cm, greutatea este mică. Această creatură are o frumusețe uimitoare, pene de diferite culori se amestecă perfect unul cu celălalt. Coada este decorată cu doar patru pene lungi, ale căror capete sunt rotunjite. Locuiește în principal în Peru, în clasamentul de păsări rare ocupă locul zecea.

În locul al nouălea în clasament se află indianul dropie. Aceasta este o specimen destul de mare, de aproximativ 100 cm înălțime, cântărind aproximativ 20 kg. Peneiul este susținut în tonuri de culoare bej-gri și maro. Bărbații poartă mănunchiuri, femelele sunt puțin mai mici și mai puțin greutate. Membrele sunt lungi și puternice, cu trei picioare. Locuințele în stepele și câmpurile din India sunt enumerate în Cartea Roșie. Din 1970 este simbolul național al Indiei.

În al optulea loc este brazilianul merganser. Habitatul specimenului este considerat a fi sudul Braziliei, regiunile nord-estice ale Argentinei și partea estică a Paraguayului. Căci astăzi în natură erau doar 250 de indivizi. Lungimea corpului este de aproximativ 60 cm, greutatea este mai mică de un kilogram. În aparență - este o creatură mică, cu pene, în vârstă de maro-verde și gri. Există pete albe. Capul unei păsări este încoronat cu o creastă.

Pe locul al șaptelea al clasamentului de păsări rare este o pasăre fregată. Acesta aparține familiei de pelicani, o specie mare, de aproximativ 100 cm lungime, cântărind mai mult de 1,5 kg. Penajul este în cea mai mare parte negru, doar capul și aripile de culoare albă. Coada este lungă și furculită, bărbații sunt mai mari decât femelele. O trăsătură distinctivă a bărbaților este considerată a fi un sac de gât de culoare roșie. Zona de habitat este considerată a fi regiuni din America de Sud și Centrală și unele zone ale Palearcticului.

Păsări rare, arsuriCel de-al șaselea loc a fost dat unui reprezentant numit dogoritor. Păsările mici, de numai 18-20 cm lungime, feathering combină mai multe culori, de la aur-galben la maro închis. Aripile și coada au o tentă verzui. Habitatul este considerat a fi Insulele Hawaii. În cele mai multe cazuri, se așază pe teren uscat: păduri, câmpuri. Pe măsură ce specia a fost descrisă pentru prima dată în 1877.

Locul al cincilea este Hondura smarald. Prin nume, nu este greu de ghicit că specimenul a fost descoperit pentru prima oară în Honduras. Ea aparține familiei de colibri, foarte mică, lungimea ajunge la 9 cm. Penajul frumoasei culori de smarald, pieptul și abdomenul sunt albe, spatele, dimpotrivă, este negru. are un cioc lung. Habitatul este considerat păduri tropicale uscate. Este listată în Cartea Roșie.

Locul al patrulea este ocupat de un papagal kakapo. Legătura cu genul de papagali, o pasăre frumoasă are un penaj galben-verde, cu patch-uri negre. Partea occipitală și spatele are nuanțe de verde, de la verde deschis la smarald. Ciclu puternic de culoare albă, membre scurte. Habitatul este Noua Zeelandă, precum și în regiunile sud-vest ale insulei de sud. Prefera să se stabilească în păduri cu umiditate ridicată.

Locul al treilea este situat mol albastru. Pasăre mică, cu penaj luminos și o coadă luxoasă. Numit din cauza arcurilor specifice deasupra ochilor, albastru intens. Culoarea penei de albastru, verde, portocaliu și negru. Teritoriile din Lumea Nouă sunt considerate a fi habitat.

Locul al doilea a fost dat indianului o pasăre de rinocer. Un specimen mare, de aproximativ 63 cm înălțime. Culoarea penei este, de obicei, negru, abdomenul, gâtul și coada cozii sunt, de obicei, albe. Femeie și bărbat de aceeași mărime, greu de distins. Distribuit în tropice din Asia, inclusiv India și Sri Lanka. Este considerat omnivor, consumă alimente de pește și legume.

Păsări rare - ibis japonezCea mai rarã pãsãtoare din lume este cea cu picioare roșii sau Japoneză ibis. Pana in prezent, aceste păsări în natură nu au mai mult de 10 persoane. Culoarea penei de ibis roșu este albă, cu o nuanță de culoare abia vizibilă. Capul și labele ibisului sunt roșii, mai probabil chiar roșiatic-maronii. Ca locații de decontare, aceste păsări aleg adesea câmpuri de orez, se stabilesc în apropierea corpurilor de apă. Se hrănesc cu pești mici, broaște și alte reptile.

Măsuri de securitate

Cel mai rar indivizi enumerați în Cartea Roșie din întreaga lume, oamenii încearcă să păstreze totul. Mai întâi de toate, controlul asupra braconierilor este întărit. Este interzisă împușcarea și prinderea păsărilor în timpul sezonului de împerechere. Unele specii, de exemplu, ibis japonez, sunt interzise de a prinde în principiu.

 • Specialiștii încearcă să cultive reprezentanți rare în captivitate din întreaga lume, în rezerve specializate. Reprezentanții speciilor pe cale de dispariție sunt plantați în perechi, oferind toate condițiile pentru viață și reproducere.
 • Unele țări interzis tăierea pădurilor în care speciile rare de păsări pe cale de dispariție cuibăresc cel mai adesea.
 • Din păcate, nici o măsură de securitate nu va ajuta oamenii în lupta împotriva condițiilor meteorologice. În fiecare an, clima nu se schimbă spre bine, păsările cad pe acolo din cauza lipsei de condiții meteorologice familiare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
Papagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zborPapagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zbor
Cea mai mică pasăre din lume. Descrierea pasarilor HummingbirdCea mai mică pasăre din lume. Descrierea pasarilor Hummingbird
Habitat și aspectul păsărilorHabitat și aspectul păsărilor
Pasărea de pradă a familiei de șoimiPasărea de pradă a familiei de șoimi
Păsări exotice: specie și descrierePăsări exotice: specie și descriere
Soroca vulgaris: caracteristici ale comportamentului păsărilorSoroca vulgaris: caracteristici ale comportamentului păsărilor
» » Evaluarea celor mai rare păsări din lume
© 2021 amigdas.com