amigdas.com

Particularitățile conținutului de somn pterygochleum de somn

PterigoplihtPeștele brocacă are date originale externe și lipsă de pretenție în conținutul său. Pentru mulți fani ai creșterii acvariilor și păstrării peștilor, somnul de brocart este cunoscut sub numele de somn leopard, pterygoicht brocată, somn cu lanț. Este vorba de comportamentul interesant, culoarea originală strălucitoare, aspectul neobișnuit, iar acest pește le-a plăcut acestor iubitori de locuitori ai acvariilor.

Descriere somn brocart

Trăsături distinctive ale aspectului de somon de brocart:

 • Foarte mare înălțime dorsală asemănătoare unei pârtii înclinate, rigide.
 • Aripile pectorale, care au oase groase, sunt de asemenea mari, ceea ce le permite să fie îngropate în pământ cu uimitoare ușurință.
 • Trupul superior ușor aplatizat, lung, care se termină cu o aripă caudală mare.

Pterygoichromul brocart are o culoare remarcabilă, care amintește de culoarea pielii leopardului.

Brocaded PterygoichtPete rotunde mari sunt împrăștiate pe cap și pe corp. Și toate aripioarele, chiar coada, sunt acoperite cu pete închise similare. Fundalul principal al capului și al întregului corp este galben. Există și indivizi albi, ale căror pete pe tot corpul sunt aproape invizibile. De regulă, odată cu vârsta, culoarea petelor devine mai palidă, astfel încât persoanele în vârstă sunt uneori foarte greu de numit leoparzi.

Capul tuturor pterygoichlichtes brocaded este mare, are nari bruste care ies inainte. Gura este adesea folosită ca un fraier. Folosind această proprietate, somn brocată Se poate lipi atât de puternic de ceilalți pești sau de suprafață, că este adesea prea problematică să-l îndepărtăm, fără a afecta sănătatea.

Gura este folosită ca un fraierÎn timpul unei secete, când există o lipsă de apă, somnul de brocart poate înghiți bule de aer în intestine. Această proprietate a corpului vă permite să consumați oxigen nu numai prin branhii și să salvați peștii în condiții dificile.

Trebuie remarcat faptul că structura ochilor pterygoiplichte pare neobișnuită. Ochii lor sunt asemănători cu ochii crustaceelor, mari și convexe. Ceea ce face posibilă văzarea oricăror obiecte nu numai înaintea lor, ci și îmbunătățirea vederii pe margini și chiar în spatele sine.

În condiții naturale, lungimea somnului poate ajunge la 60 cm și poate trăi până la 20 de ani. Prin urmare, lor considerați ca ficat de lungă durată.

Hrănirea brocării habitatului

În natura som pterogliocht găsit răspândită:

 • Pe părți mici ale marelui râu Amazon.
 • În bazinul marelui râu Orinoco.
 • În râurile mici din Peru.

Somik preferă un curent slab, locuri în care există o mulțime de șuvoi, baltă. Mai ales lacomi și pești activi în sezonul ploios. Dar în sezonul cald și arid, ea încearcă să se strecoare în peșteri și hibernați. În anii care nu au reușit, somnul se poate alătura în turme pentru a simplifica căutarea hranei.

În condiții naturale, somnul de brocadă se hrănește în principal cu alimente vegetale, dar poate lua carouri de pe fundul râului. În principiu, somnul poate fi numit pește omnivor.

Conținutul de somn în acvariu

Conținutul de somn în acvariuO mulțime de necazuri nu va aduce proprietarului conținutul de somn în acvariu. La urma urmei, chiar si in conditii de deficit de oxigen, poate pluti independent la suprafata apei si poate obtine aer, care, persistente in intestinul de peste, il salveaza in apa hipoxica. Dar, oricum, pentru a face confortabil condițiile de viață ale somnului, este necesar să instalați un filtru și este de dorit să creați un mic flux de apă. În cazul în care nu este posibilă crearea unor astfel de condiții, este necesară schimbarea apei în acvariu cât mai des posibil. Este recomandabil să faceți această operațiune o dată pe săptămână, în timp ce trebuie să înlocuiți jumătate din apă.

Următoarele cerințe se aplică în cazul apei:

 • Temperatura apei ar trebui să fie 23-29 ℃.
 • Duritatea apei nu este mai mare de 20 dH.
 • Aciditatea apei la nivel neutru (6,6-7,6 pH).

Somnul adulte trebuie păstrat într-un acvariu mare, cu un volum de 300 până la 400 de litri. Lățimea trebuie să fie de cel puțin 120 cm. Desigur, un tânăr individ poate conține în capacitatea rezervorului de 100 de litri și o lățime de 90 cm, dar trebuie amintit că somnul va crește, și în cele din urmă trebuie să se schimbe acvariu sau pentru a da pește la o altă gazdă .

Sucul din acvariuCu ajutorul diferitelor trucuri decorative, este necesar să se creeze în acvariu condițiile de viață ale peștilor apropiate de cele naturale. Practic somn conduce o viață nocturnă, astfel încât pentru o odihnă confortabilă în timpul zilei este necesar să construiți pentru ei tot felul de peșteri și grote cu snags și tobogane.

Ca un substrat pentru podeaua este mai bine să utilizați run-pietriș, pietricele, nisip grosier râu, deoarece pterigopliht duce stilul de viață cea mai mare parte bentonice. Desigur, prezența de acvariu alge nu va fi de peste, dar, în același timp, trebuie să respecte condițiile de fixare de încredere la partea de jos a plantelor acvariu (pentru a proteja sistemul de rădăcină este mai bine pentru a pune pe partea de jos a rocilor mari) pentru a Catfish ei nu au putut fi separate din partea de jos.

Alimentația brocării

Dificultățile legate de hrănirea acestor pești nu apar aproape niciodată în gazde. În condiții naturale, pterygoicht este un pește omnivor care mănâncă tot felul de alimente vegetale, dar nu refuză din hrana animalelor. Și, de asemenea, este necesar să ne amintim, prin natura sa, că somnul este un măturător, așa că este destul de natural ca astfel de alimente în natură să nu fie indiferente față de el. În condiții de întreținere artificială, cu toate acestea, nu este necesar să se hrănească somnul cu resturile lumii animale.

must alegeți cu atenție dieta peștelui. Principalul somon de brocart dieta poate fi urzica, varza, salata verde, spanac, morcovi (tocata marunt). Peștele poate mânca cu plăcere aproape toate produsele disponibile într-un biotop artificial creat. În acest caz, nu este necesară aplicarea preparatelor chimice active pentru curățarea acvariului de la algele dăunătoare albastru-verde.

Ca hrană cu proteine, puteți adăuga periodic la dieta brocade de broaște de pește, creveți, viermi. Uneori folosite și mâncăruri comerciale de bază pentru peștii de acvariu, care într-o gamă largă este prezentă în diferite magazine de animale de companie.

Reproducerea brocadei Catfish

Reproducerea brocadei CatfishÎn habitatul natural, somnul de broccone introduce ouă în găurile de adâncime ale rezervoarelor. Apoi, câteva zile la rând, bărbații păzesc aceste locuri de reproducere. Când se naște puiul, bărbatul ia toate grijă de descendenți. Astfel de condiții pentru continuarea puilor în condiții artificiale nu pot fi create.

Prin urmare, reproducerea în captivitate în acest pește este imposibilă. Femeile și bărbații din același acvariu conțin doar pentru a crea condiții confortabile de trai pentru ei. Această specie este cultivată pe ferme speciale de pește, unde se creează condiții pentru reproducerea naturală și creșterea peștelui de somn. Aceste ferme sunt stabilite pe teritoriul Australiei, Asia de Sud-Est și statul Florida, situat în Statele Unite.

Bolile de somn brocată

Broasca de somn duce foarte mult viața sedentară, astfel încât uneori este dificil să se determine bolile externe ale acestui individ. Unele boli pot apărea sub formă de vezicule purulente sau sângeroase, care cad din fulgi sau își schimbă culoarea.

Boli caracteristice:

 • Absența de prăjini în acvariu poate duce la tulburări digestive.
 • Când se acumulează în rezervorul artificial de produse metabolice din pește, mici găuri în aripioarele membranei.
 • Ihtioftiroz este considerată o boală caracteristică a multor pești de acvariu. Această boală poate fi cauzată de infuzoria ciliată, care intră în piele, branhii, aripioarele peștilor. După un timp, pe zonele afectate există pete albe. Bolile ajung la suprafață, slăbesc și pot muri de sufocare. Creșterea temperaturii apei la 30 ℃ sau transferarea peștelui în soluție salină sunt modalități de a trata boala.

Este grija și întreținerea adecvată a peștilor din acvariu, care ajută la evitarea bolilor periculoase. Totuși, decât să tratăm boala, este mai bine să avertizăm.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești găluște de peșteCum să gătești găluște de pește
Informații interesante: cum delfini dorm și respir?Informații interesante: cum delfini dorm și respir?
Specii de somn: îngrijire, întreținere și reproducereSpecii de somn: îngrijire, întreținere și reproducere
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Pangasius: ce fel de pește, habitat, beneficii și răuPangasius: ce fel de pește, habitat, beneficii și rău
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Ce tipuri de pești de râu se găsesc în rezervoarele de apă dulceCe tipuri de pești de râu se găsesc în rezervoarele de apă dulce
Rețete de gătit de la somnRețete de gătit de la somn
Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!
» » Particularitățile conținutului de somn pterygochleum de somn
© 2021 amigdas.com