amigdas.com

Creșterea porcului, producția de porc la domiciliu

Întreținerea și reproducerea porcilorAerul proaspăt, curgerea liniștită a râului, apa principală, pădurea, râul de iarbă, cântând păsările, cicadele de seară și liniștea. Toate acestea pot fi obținute numai în mediul rural, departe de orașele gazoase, zgomotul autovehiculelor și alergarea nesfârșită în căutarea muncii sau a performanței acestei lucrări, deseori inutilă pentru suflet și corp.

Mulți oameni sunt dornici să părăsească orașul și să se mute în sat, să aibă propria lor fermă mică sau fermă subsidiară. Dar oamenii născuți și crescuți în oraș adesea nu știu de unde să înceapă. Ce animale să alegi? Cum să ai grijă? Ce se hrănește?

Porci de reproducere la domiciliu pentru începători

Una dintre cele mai profitabile ramuri ale creșterii animalelor este creșterea porcinelor. Dar pentru ca producția de porc să facă un profit, este necesar să se îngrijească în mod adecvat pentru animale. Menținerea porcinelor la domiciliu necesită anumite abilități. Înainte de a cumpăra un porc, trebuie să construiți o cameră pentru el - un porc.

porcărie

Porci interniPentru a construi o porcărie bună și confortabilă, în primul rând, trebuie să determinați cât de mulți porci vor fi și în ce scop vor fi folosiți acești porci. De regulă, animalele sunt luate pentru reproducere și îngrășare. Prin urmare, porcinele trebuie împărțite în două părți. Într-o parte, aranjați oreionul cu purceii separat pentru mistreți, în partea a doua ridicați porcul pentru îngrășare.

Porcii sunt foarte sensibili la frig, umezeală și curenți. Pentru cresterea cu succes a porcinelor, porcinele trebuie sa fie amplasate pe un loc cald si cald si sa creeze conditii favorabile pentru pastrarea animalelor. Materialele pentru construirea unui porc pot fi:

 • bord;
 • cărămizi;
 • blocuri de zgură;
 • blocuri de spumă;
 • piatră.

Dulă pentru porciBineînțeles, cel mai bun mod de a construi un porc din materiale cum ar fi cărămizi sau blocuri de zgură și blocuri de spumă. Aceste materiale păstrează mai bine căldura, mai durabile și durabile. Atunci când utilizați aceste materiale, trebuie să tencuieți pereții din interior și să faceți o spălare de alb. Este bine, în același timp, să zid pereții cu plăci. Acoperișul porcilor trebuie izolat. Dacă este murdar, umed și rece, producția de porci de succes nu va funcționa. Temperatura din porc ar trebui să fie de cel puțin douăsprezece grade, iar pentru păstrarea purceilor - nu mai puțin de optsprezece grade.

Este, de asemenea, necesar ca, pentru întreținerea corectă a porcilor și cultivarea purceilor, să se obțină obiecte precum:

 • jgheaburi de alimentare;
 • bănci de băut;
 • lopata;
 • greble;
 • lămpi pentru iluminat și încălzire.

Ar trebui să vă gândiți la alimentarea cu apă și la curățarea acesteia. Coteț trebuie să fie pus în vedere locația de bine pe site-ul care nu este în produsele reziduale bine drenate de porci și alimente neconsumate, și de asemenea, să ia în considerare amplasarea clădirii de apartamente, deoarece chiar și cu grijă atentă și întreținerea corespunzătoare a animalelor, nu pentru a evita miros ciudat.

hrănire

Puteți alimenta cobaii cu alimente preparate acasă sau folosind furaje combinate. Furajul pentru nutreț este mai ușor. Dar este necesar să lăsați animalele de apă, în caz contrar constipația și reducerea în greutate la porc sunt furnizate.

Pentru a pregăti alimente pentru oreion acasă, trebuie să utilizați produse cum ar fi:

 • cartofi;
 • porumb;
 • iarbă;
 • fân;
 • legume;
 • pâine.

Dieta de porciCartofii nu pot fi administrați porcilor în formă brută, trebuie să fie gătiți. Legumele, pâinea, cartofii trebuie tăiați și amestecați. Puteți adăuga apă sau lapte.

În timpul iernii, când este rece și animalele trebuie să-și petreacă energia pentru încălzirea corpului, alimentele ar trebui să fie mai nutritive și să conțină mai multe vitamine. Pentru a face acest lucru, este bine să adăugați urzici, drojdie de bere, ulei de pește la alimentație.

Atunci când se păstrează și se hrănesc mistreți, trebuie avut în vedere faptul că acestea câștigă repede masa de grăsime și musculare. Prin urmare, în vita de porc ar trebui să se utilizeze furaje mixte. Mâncarea din carne trebuie să fie ușor digerabilă și hrănitoare. Este important să adăugați fasole și cereale la regimul alimentar. Este foarte bine să hrăniți iarba verde. Iarba este utilă pentru porci la orice vârstă, cu excepția purceilor de lapte. Iarba verde poate și ar trebui introdusă în rația unui porc după o vârstă de șase luni și jumătate.

Modul de hrănire

În diferite cazuri, animalele sunt hrănite în mod diferit. Purceii pot fi hrăniți cât de mult vor, deoarece purceii trebuie să-și mărească greutatea corporală. Scroafele și purceii crescuți trebuie hrăniți de două până la trei ori pe zi. Dacă aveți nevoie de mai multă carne slabă la creșterea purceilor pentru îngrășare, trebuie să limitați alimentele, să oferiți mai puțină hrană sau să faceți alimente mai puțin calorice. Scroafele scroafe ar trebui, de asemenea, să fie restricționate în alimente, astfel încât să nu câștige prea mult grăsime. Astfel de scroafe sunt hrănite o dată pe zi. Alimentele pentru ele ar trebui să fie nutritive și să conțină vitamine.

Porcine de hrănire și reproducere

purceiÎn a cincea zi de viață porcul începe să fie tăiat dinți, din acest moment purceii trebuie să fie hrăniți. Este foarte util să dai porcilor o mustă din orz, grâu, mazăre sau porumb. Că atunci când adăugați produse noi la rația de purcei nu au avut probleme cu digestia, ar trebui să adăugați lapte praf curat. Treptat, este necesar să adăugați făină de oase și cretă la dieta pentru dezvoltarea sistemului osos și muscular al porcului.

După a zecea zi de viață a porcului în alimente, este necesar să se introducă treptat legume:

 • morcovi;
 • sfecla;
 • dovleac.

Noi produse ar trebui să se administreze în porții mici, începând cu o morcovă piure, fiartă. Când purceluțul are vârsta de trei săptămâni, puteți adăuga treptat cartofii fierți în dieta dvs. La vârsta de șase luni, porcul ar trebui să învețe să se hrănească și, cu două luni, trebuie să-l scoată de la scroafă. Și scroafa este transferată într-o hrană combinată care va reduce lactația. Când înțărcați porcul de la scroafe, laptele degresat, vitaminele și suplimentele minerale ar trebui să fie adăugate la dieta sa. Este foarte util să adăugați planta mărunțită fin.

Cum se reproduc porci pentru îngrășat

Când purceii ating o greutate de cincizeci de kilograme, trebuie să începeți îngrășarea. Înghețarea durează aproximativ trei luni. Este necesar să se ofere animalului de îngrășare o dietă completă pentru creșterea cărnii și a grăsimilor. Nu se recomandă să se dea pește animalelor, să se abuzeze de cartofi și legume. Aceasta va distruge calitatea cărnii și a grăsimilor. Este foarte bine să dai produse lactate, ceea ce va da carnea un miros și un gust plăcut.

Porcine

Porcul domestic are originea în mistreți. Toți porcii sunt împărțiți în tipuri:

 • gras;
 • bacon;
 • universală.

Carne de porcPietrele sebacee au multă grăsime, slănină sau carne au o carne mai bună. Ratele universale de porci se disting prin performanțe bune și calități înalte de carne și grăsimi.

ca regulă generală, pentru începutul înmulțirii porcilor, acasă, cresc indivizi cu o rasă mare de culoare albă. Animalele din această rasă sunt ușor de îngrijit, câștigă rapid greutate și dau un pui bun. Scroafa poate ajunge la o greutate de până la trei sute de kilograme și poate aduce în jur de o doisprezece purcei. Cu o bună îngrijire, oreionul acestei rase timp de un an poate câștiga două sute de kilograme de greutate. Porcul alb oferă o carne caldă și suculentă, precum și o grăsime moale și gustoasă.

Foarte mult în cererea de rasă Landras (roca de bacon de elita). Acești porci au o carne slabă de calitate și se disting printr-un strat subțire de grăsime. Au o productivitate ridicată și pot aduce până la doisprezece purcei pe porc. Porcii din această rasă de o mare constituție și porcii din rasa Landras la trei luni pot cântări aproximativ o sută de kilograme. Acești cobai trebuie să fie în aer liber și să fie păstrați într-o carne de porc caldă.

Vierme vietnamezăCel mai răspândit a fost o rasă de porci, precum Mirgorodskaya. Această rasă este crescută în Ucraina, în regiunea Poltava. Aceasta este o cruce între un porc alb, un porc Beshkir, o rasă Temvors și un porc ucrainean intern. Porcii din rasa Mirgorodskaya au un corp puternic, mare și colorat. În două luni, purceii din această rasă ajung la paisprezece kilograme de greutate. O scroafă pentru ocupație aduce zece până la doisprezece porci. Greutatea unui adult ajunge la două sute la trei sute de kilograme. Rasa Mirgorodskaya este un tip de porc de tip carne.

În ultimii ani, răspândirea porcilor vietnamezi. Porcii din această rasă devin maturi până la vârsta de patru luni. Acești porci le place să mănânce iarbă și preferă să pasc în aer. Acestea sunt legate de tipul de șuncă și cântăresc aproximativ optzeci de kilograme până la opt luni. Culoarea porcului vietnamez este neagră cu pete albe. Acești porci sunt foarte prietenoși și, uneori, sunt crescuți pentru a nu obține carne, ci ca animale de companie.

Rasa de porci din Belarus este o rasă de tip universal de carne. Porcii din această rasă le place să pășească și își pot găsi propria lor hrană. În șase luni, purceii cântăresc aproximativ o sută de kilograme, iar scroafa aduce până la doisprezece porci. Greutatea unui porc adult este de aproximativ trei sute de kilograme.

Sfaturi pentru porcii începători

Înainte de a alege rasa de porc, trebuie să vă gândiți la ce fel de carne doriți să obțineți. Pentru un porc nou-născut, sunt adecvate rasele de porci ca Langrass și un porc alb mare. Ei sunt nemiloși în îngrijire și hrănire.

În orice caz, un porc începător nu poate cumpăra imediat o grămadă de animale, nu puteți face față cu întreținerea animalelor. Pentru a porni porci în creștere, puteți cumpăra aproximativ șase porci. Când cumpărați de la proprietar, trebuie să-l întrebați în detaliu ce au consumat porcii, în ce condiții sunt obișnuiți să trăiască, cât mai bine să îngrășați. Dacă este posibil să crească porci pentru îngrășare, atunci vă puteți gândi la cumpărarea de animale de reproducție și să începeți să vă reproduceți și purceii în creștere.

La creșterea porcilor, este important să alegeți scroafa potrivită. Ar trebui să fie un porc puternic și sănătos care cântărește cel puțin o sută de kilograme, cu 12 sfârcuri bine dezvoltate. Atunci când se prepară un porc pentru sarcină, este necesar să se furnizeze o nutriție îmbunătățită cu cantitatea necesară de vitamine și minerale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să-ți construiești un porcCum să-ți construiești un porc
Boli ale porcilor: simptome și tratamentBoli ale porcilor: simptome și tratament
Prepararea unui porc dintr-un cap de porc la domiciliuPrepararea unui porc dintr-un cap de porc la domiciliu
Carne de porcine de carne: descriere și rasă de porciCarne de porcine de carne: descriere și rasă de porci
Tăierea carcasei de porc, a carcaselorTăierea carcasei de porc, a carcaselor
Rasă de porci mangalitsa maghiară: întreținere și îngrijireRasă de porci mangalitsa maghiară: întreținere și îngrijire
Compoziția furajelor mixte de origine și achiziționate pentru porci și purceiCompoziția furajelor mixte de origine și achiziționate pentru porci și purcei
Porcine de sacrificare la domiciliuPorcine de sacrificare la domiciliu
Câte proteine ​​vii în condiții sălbatice și domesticeCâte proteine ​​vii în condiții sălbatice și domestice
Mini-porci: porci pitici domesticiMini-porci: porci pitici domestici
» » Creșterea porcului, producția de porc la domiciliu
© 2021 amigdas.com