amigdas.com

Retete de sos de coacăze roșii pentru iarnă

Gem de coacăz - rețeta de la coacăzul roșuCoacăzul roșu - un arbust destul de popular și nu deosebit de capricios, pe scară largă pe parcelele de uz casnic. De la mijlocul verii, coacăzul este bogat în fructe. Bomboanele pot avea nuanțe diferite - de la roșu aprins până la roz deschis la unele specii și chiar alb. Coacăzul roșu crește în grupuri, ceea ce facilitează foarte mult colecția de fructe de pădure.

Colectarea de coacăze roșii ar trebui să fie în vreme uscată, împreună cu crenguțe. Periile colectate din tufișuri sunt plasate imediat în recipientul în care urmează să fie stocate. Dacă este necesar la depozitarea pe termen lung a fructelor de padure ar trebui plasate in conditii la o temperatura de 1 pana la 0 grade - la aceasta temperatura si o conditie de umiditate de aproximativ 90%, coacaza rosie poate persista timp de pana la 2 luni.

Coacăz roșu pentru iarna - rețete delicioaseCu toate acestea, în rețetele tradiționale "răsucite" tradiționale și doar stocurile de iarnă, coacăzul roșu pare oarecum mai puțin frecvent decât alte fructe și fructe de pădure care în mod tradițional cresc în dais și livezi. Această lipsă de atenție evident că nu merită, deoarece coacăzul roșu, ca și multe alte fructe de pădure cultivate în condiții naturale, conține o mulțime de substanțe nutritive - vitamine și minerale, benefice pentru funcțiile corpului. Și, în afară de aceasta, este și o boabe foarte gustoasă, atât proaspătă, cât și sub formă de diferite blancuri.

Se prepară din această boabe o varietate de feluri de mâncare - de la gem sau jeleu până la vinul de masă sau sosul la feluri de mâncare și spaghete.

Deci, cuiele de la coacăzul roșu pentru iarnă. rețete

Cea mai ușoară cale să pregătească coacăze roșii pentru iarnă, reținând în ea toate substanțele utile conținute în boabe coapte - este congelarea fructe de padure proaspete. Dar o cale simplă de a recolta poate fi efectuată în funcție de diferite rețete.

congelare

A îngheța ar trebui să fie maturate fructe de padure intacte- acestea ar trebui să fie spălate, uscate, stropite pe o tavă și înghețate. Boabele congelate trebuie turnate în saci de plastic sau în recipiente de plastic destinate înghețării alimentelor și depozitate în congelator.

Congelat cu zahăr

Există rețete pentru înghețarea boabelor proaspete cu zahăr (din calculul a 150-200 grame de zahăr pe kilogram de coacăză). Prajituri uscate și uscate uniform presărat cu zahăr și, împrăștiat pe o tavă, înghețat. Păstrați fructele recoltate astfel în congelator.

Congelate în sirop de zahăr

Coacăz roșu - ce puteți găti din ea?Congelate conform acestei rețete promovează conservarea maximă a tuturor proprietăților benefice ale fructelor de pădure: plasate în hârtie sau mase plastice (puteți avea ochelari) fructe de padure turn de sirop de zahăr rece, preparate prin calculul lor de 1 kg de zahăr pe 1 litru de apă. După ce boabele sunt complet înghețate, brichetele trebuie scoase din matrițe (va fi mai ușor dacă este ușor încălzită în afara matriței, de exemplu cu apă caldă) și așezată într-un congelator pentru depozitare.

jeleu

Veți avea nevoie de suc de coacăză și de zahăr - câte un pahar.

Din boabele spălate și zdrobite stoarceți sucul și amestecați-l cu zahăr. Siropul va fi gata mai repede, dacă îl pregătiți pe aragaz. Mase amestecate pe borcanele pre-spălate. Îl puteți închide cu capace din plastic, cu capace de răsucire sau cu pergament. Marcajul se păstrează într-un loc răcoros.

fructe băutură

Rețeta este simplă. Principalul lucru este să spălați bine boabele și să pregătiți corespunzător recipientul. Curățăm boabele pure și lăsați-o să se usuce. Mai departe, am pus un șuvoi, îl alunecăm într-o tavă cu apă fiartă și o încălzim pentru 2 minute. Pentru a elimina gropile, trecem printr-o sită, apoi adăugăm un bulion de boabe, aduceți la fierbere și rulați într-un borcan de sticlă.

jujube

Marmeladă din coacăz - o rețetă foarte delicioasăPentru un kilogram de boabe coapte, luăm 550 de grame de zahăr. Berry la abur sub capac pentru a accelera dedurizare apa adăugând ușor frecat printr-o sită, eliminând astfel piatra, amestecat cu zahăr și se fierbe la foc mic până la atingerea greutății de 1 kilogram.

Pregătiți masa pregătită într-o matriță și așteptați până se solidifică. înghețat marmelade tăiat în felii, în zahăr sau în zahăr pudră. Sa dovedit o delicatesă delicioasă și frumoasă, pe care o poți servi drept ceai pentru bomboane după o cină de familie sau poți să faci o masă festivă. Depozitați-o într-o cutie, rearanjând straturile cu hârtie pergament sau hârtie de urmărire.

Fruit kvass

Varianta inițială de fructe de pădure pe tema unei băuturi răcoritoare populare (mai ales la căldură). Ca și în mijlocul verii, când coacăzul roșu se înroșește, și este foarte important să pregătiți o astfel de băutură - iarna, nu va fi gătită.

produse:

 • Kvass din coacăz roșu - rețetă pas cu pasdrojdie 120 grame
 • stafide 120 grame
 • zahăr 520
 • coacăz roșu - 2 kilograme
 • apa fiarta cu 5 litri

Boabele se clătesc și se macină printr-o sită - sucul rezultat este fiert, adăugați apa fiartă fiartă, adăugați zahăr și drojdie, lăsați peste noapte într-o cameră caldă. A doua zi, masa rezultată se toarnă în sticle, fiecare dintre care pune sub 4-5 stafide. Așezați sticlele într-un loc răcoros.

Coacăz roșu, recoltat în suc propriu

Se va lua un kilogram de boabe coapte și 255 de grame de zahăr granulat.

Smorodinku se așeză în avans spălate cu grijă, turnați zahărul, plută strâns și sterilizați (timp de 5-6 minute). După o astfel de sterilizare, boabele preparate în conformitate cu această rețetă sunt bine păstrate și reprezintă o modalitate excelentă de a vă răsfăța cu vitamine naturale în timpul iernii.

compot

compot gătite cu această rețetă, se dovedește gustos, util și frumos. Puteți să-l utilizați ca proaspăt pregătit și să-l faceți un stoc pentru iarnă.

În primul rând, preparați compotul la o cantitate de 0,5 kg de zahăr pe litru de apă.

Peștele decojit din tulpini se întinde pe borcane pre-sterilizate (aproximativ jumătate), se toarnă cu sirop răcit și se sterilizează timp de 3-5 minute.

Recolta pentru iarnă din coacăz roșu și zahăr

Rece dulce din coacăz - vom freca fructe de padure cu zahăr.Gatite pe această rețetă boabe nu este supus la tratament termic, și, prin urmare nu pierde nici un gram de nutrienți, care sunt bogate în fructe de padure coapte. Cât de bine va fi depozitată va depinde de calitatea sterilizării cutiilor în care o vom descompune. Coacăzul roșu recoltat în acest mod poate fi folosit atât ca o gustare dulce (gem) cât și ca concentrat pentru diluarea cu apă (se va produce o băutură delicioasă, răcoritoare).

Reteta pentru acest preparat este foarte simpla:

Murelele spălate și uscate sunt răsucite printr-o mașină de măcinat cu carne și cartofii piureți care rezultă sunt acoperite cu zahăr în cantitate de 2 kg de zahăr pe kilogram de boabe. Se amestecă foarte bine lingura de lemn, după care lăsăm bine borcane sterilizate corespunzător și închideți bine capacele fierte. În timpul iernii, un astfel de bullet de coacăze roșii ar trebui să fie depozitat în frigider, este posibil să se păstreze în pivniță, dacă nu este prea cald acolo.

Jam "în limba poloneză" din coacăz roșu

Aceasta nu este cea mai ușoară, dar foarte frumoasă cale de recoltare a coacăzei roșii. Așa că mă voi pregăti, o pot trata foarte atent. În plus, pe prepararea unei astfel de preforme acesta va dura două zile, așa încât imediat se toarnă pe borcane și scoateți dulapul nu va funcționa.

Deci, va dura

 • 1 kg de boabe maturate
 • 1 kilogram de zahăr
 • 1 pahar de apă

Jam Coacăzul roșu este pregătit împreună cu crenguțele, adică întreaga perie, cu fructe frumoase și mature. Se toarnă coacăzul sirop de zahăr cald și lăsat deoparte. A doua zi, siropul se scade cu grijă, se fierbe și din nou se toarnă fructele. În această etapă, este necesar să se aștepte un timp - până atunci, până la fructe de padure, umplut cu sirop, nu va prozrachnymi- și numai apoi ușor cald gemul la foc mic, pentru fructe de padure nu izbucni.

Gemuri gata umplut în fierbinte pe borcanele uscate, plută uscate și plutind sub pătură până când se răcește complet. Gemul pregătit în acest fel nu este numai delicios, ci poate deveni un adevărat fel de mâncare ceremonială.

Dar este vorba de lucruri dulci. Și la urma urmei din coacăz roșu pot fi pregătite nu numai feluri de mâncare dulci. Este o materie primă minunată pentru o varietate de sosuri delicioase pentru feluri de mâncare din carne, iar gradul de claritate și piquancy al sosului depinde de setul de mirodenii și condimente.

Coacăzul roșu a murit

Pentru pregătirea acestei rețete ar trebui să fie selectate cele mai mari, așa cum ar trebui, fructe de coace bine.

Zlivko:

 • Marinat coacăz roșu - o gustare minunată de iarnă1 litru de apă
 • 150 mililitri de oțet de masă și
 • 700 - 750 de grame de zahăr
 • pe un borcan cu o capacitate de 1 litru - 7-10 gvozdichek și piper aromat
 • o mică bucată de scorțișoară

Spălați cu grijă în prealabil băncile la "umerii" umpleți cu fructe de padure și de sus cu o marinată încălzită. Pentru a păstra piesa de prelucrat bine stocată iarna, băncile ar trebui să fie sterilizate, în acest scop le vom păstra în apă clocotită timp de trei minute, indiferent de volumul ambalajelor. După înfășurare, borcanele trebuie așezate cu capul în jos și ținute, acoperite cu o pătură, până când se răcesc complet. Un astfel de preparat se va armoniza perfect cu felurile de carne ca un sos.

Fructe de coacăze umede

O gustare plăcută, parfumată și savuroasă.

Coacăz pentru iarnă - rețete de hârtiiPentru gătit, aveți nevoie de o garoafă, scorțișoară, apă și zahăr - pentru 1 litru de apă luăm 500 de grame de zahăr.

Boabele de coacăz, nu se îndepărtează din crengi, clătiți și puneți-le în borcane. De la apă, zahăr, cuișoare și scorțișoară la sudarea turnării - în acest stadiu de gătit este de dorit să încercați turnarea gustului și, dacă este necesar, adăugați sare (la gust). Se răcește, se toarnă fructul în cutii, plută. Păstrați în frig.

Reteta pentru ketchup din coacăz roșu

componente:

 • boabe de coacăze roșii - proaspete, bine coapte - 2 kg
 • vin otet - 255 ml
 • zahăr - 1 kilogram
 • piper - 1 lingurita.
 • cuișoare (mai bine măcinate) - 2 lingurițe
 • scorțișoară - 1 lingură

preparare

Bomboane fără tulpini și tulpini, măcinate în feluri de mâncare emailate, puteți frecați printr-o sită de dimensiuni medii, apoi, în trecere, și oasele sunt îndepărtate, adăugați restul ingredientelor. Se încălzește cu agitare constantă pentru a obține o masă uniformă, groasă. La fierbere, îndepărtați spuma. Pentru a crește aciditatea, puteți adăuga o cantitate mică de oțet de masă. Ketchupul rezultat a turnat într-un recipient de sticlă uscat bine spălat și plută strâns.

Vin roșu de coacăze

Vin roșu de coacăze - delicioasăCoacăz roșu - una dintre cele mai bune opțiuni pentru materii prime pentru vin la domiciliu. Este această boabe se recomandă acest lucru pentru a obține prima experiență pentru vinificatorii novici. Din coacăz roșu este un vin ușor, transparent, care are o nuanță frumoasă saturată - o varietate de fructe albe - vinurile devin foarte delicate, cu un buchet delicat. În timpul îmbătrânirii, astfel de vinuri nu au nevoie, ele sunt utilizabile în anul de fabricație.

Fructe bine maturate pentru a se separa de pediceluri, zdrobește și compacte. pentru vin de desert podbrazhivayut mezgu- pentru ea imediat după presarea pulpei se adaugă starter drojdie - aproximativ 300 mililitri per 1 kg de pulpă - și lăsat să stea într-un loc cald timp de două-trei zile, amestecând suficient de frecvent pentru a preveni apariția și dezvoltarea mucegaiului.

După această perioadă, pulpa este presată și turnată cu sirop de zahăr. Din întreaga cantitate de sirop de zahăr două treimi sunt făcute înainte de a fi introduse în fermentație, iar restul este timp de 4 - 5 zile. Ardeiul cu drojdie de drojdie se toarnă în vase pre-preparate și se umple cu 4/5 din volum și se acoperă cu un dop de bumbac sau textil. La sfârșitul fermentației cele mai active, turbulente, în loc de o plută puneți un sigiliu de apă. Procesul de fermentare trebuie să aibă loc la o temperatură cuprinsă între 20 și 22 grade.

Fermentarea finalizată tânără Vinul trebuie eliminat rapid cu o pescaj, se toarnă în sticle curate, se umple până la mijlocul gâtului, se strânge bine și se pune într-un loc răcoros, într-un interval de temperatură de 10 până la 12 grade. Din nou, scurgerea vinului din sediment ar trebui să fie provizoriu după 3 săptămâni - o lună, filtrată printr-un filtru sau prin flanel. Pentru a obține vin de desert, puteți adăuga zahăr.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bolile de corn roșu care cauzează pete roșii pe frunzeBolile de corn roșu care cauzează pete roșii pe frunze
Boli ale coacăzului roșu. Care sunt metodele de luptăBoli ale coacăzului roșu. Care sunt metodele de luptă
Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarnaCoacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna
Gem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetăGem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetă
Compote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familieCompote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familie
Rețete de gem de coacăz roșuRețete de gem de coacăz roșu
Rețete de gătit pentru carnea de carne roșieRețete de gătit pentru carnea de carne roșie
Rețete de jeleu și alte preparate din coacăze negre pentru iarnăRețete de jeleu și alte preparate din coacăze negre pentru iarnă
Rețete de jeleu din coacăz roșu pentru iarnăRețete de jeleu din coacăz roșu pentru iarnă
Rețetă pentru coacăze de gătit de iarnă, șterse cu zahărRețetă pentru coacăze de gătit de iarnă, șterse cu zahăr
» » Retete de sos de coacăze roșii pentru iarnă
© 2021 amigdas.com