amigdas.com

Pisica Thai. Descrierea și caracterul rasei

Pisica Thai si personajul eiDacă doriți să aveți un animal care va deveni prietenul vostru credincios, dar câinele nu vă convine, acordați atenție pisicilor thailandeze.

Aceste pisici sunt favorite de crescători - sunt afectuoși, foarte loiali față de stăpânul lor și, în același timp, înduioșători.

Istoricul originii rasei Thai de pisici

Două pisici de culoare Thai PointPisicile thailandeze provin din Siam. Ele sunt foarte asemănătoare cu cele din Siameză, dar sunt diferite rase. Strămoși ai ambelor rase sunt Pisici vechi din Siameză, care erau foarte populare în secolul al XIX-lea.

Pentru prima dată au fost discutate în secolul al XV-lea. Apoi au trăit în palate sub împărați și în temple, unde erau foarte protejați și erau considerați animale sacre.

Thai rasa de pisicăÎmpărțirea în două rase a avut loc în secolul al XIX-lea, după ce pisicile au fost aduse în Europa. Pisicile din aceasta rasa pentru a lua în afara țării a fost strict interzis, dar generalul britanic ca un semn de mare apreciere a fost făcut un cadou în formă de doi pisoi Thai. Aceste pisoi au devenit fondatorii rasei thailandeze.

Când europenii au văzut aceste animale drăguțe, au fost încântați de ei și, de-a lungul timpului, aceste pisoi au câștigat inimile oamenilor din întreaga lume.

Pisica thailandeză: descrierea rasei și caracterului

Pisică thailandeză cu ochi piercing fotografieAceste pisici nu cresc mari. Este foarte rafinate și uimitor de frumoase animale, care uimesc cu generozitatea lor. Contrar eleganței lor, au mușchi bine formați, ceea ce le oferă posibilitatea de a se deplasa cu ușurință și cu încredere. Ochii sunt mândria acestei rase, au o culoare albastră și o formă de migdale.

Există o legendă în care se spune că ochii frumosi au fost acordați pisicilor pentru devotamentul și fidelitatea lor. Lana este, de asemenea, diferită de blana altor pisici mată umbra. Și chiar dacă pisica este spălată într-un șampon special, stratul va rămâne mată și nu va începe să strălucească.

Caracteristicile unei pisici thailandeze:

 • Natura activă a unei pisici thailandezeCorpul este subțire și elegant. Constituția - proporțională. Forma corpului acestei rase este rotundă, mărimea este medie.
 • Capul are o formă rotunjită, iar botul este în formă de pană. Nasul este la nivelul ochilor și ușor curbat. Bărbia și vârful nasului arată ca o linie dreaptă. Botul este ușor rotunjit, nu are colțuri ascuțite, tranzițiile sunt netede.
 • Ochii - albastru, ușor înclinat, în formă de migdale. O astfel de culoare oculară bogată este inerentă numai în această rasă. Pleoapa superioară nu seamănă cu o lună întreagă, dar cea inferioară - o curbă cu o linie rotunjită. Ochii sunt plantați pe scară largă.
 • Urechile sunt larg răspândite, ușor alungite și rotunjite în partea de sus. Ele au o dimensiune medie. Acestea sunt situate mai mult pe laturile capului decât pe partea de sus. Pe urechi pot fi prezente perii.
 • Lungimea gâtului este medie, dar există pisici cu gât scurt.
 • Tail aceste animale au puternic, dar nu lung. În cele din urmă, coada este puțin cam ascuțită.
 • Picioarele lor sunt mici și subțiri, cu mușchi bine dezvoltați. Ele sunt puțin mai scurte decât pisicile siameze.
 • Pisicile din rasa thailandeza au un strabism si un obraji putin obisnuit.

Se numesc culoarea blanurilor crescătorilor de pisici thailandeze Culoare punct, pentru că corpul pisicii este lumină, iar urechile, labele și coada sunt mai întunecate. Pe botul unei pisici thailandeze puteți vedea o așa numită mască, care are o culoare închisă.

Culoarea strat de aceasta rasa este foarte diversă, capac de lână poate fi o singură culoare, iar unele zone pot fi încununate cu dungi negre și pete.

Există astfel de culori:

 1. Culoarea pisicii a fotografiei punct-pointPunctul Sil este un corp cremos cu pete maronii.
 2. Punctul albastru - o nuanță de alb-albastru.
 3. Lilac Point - lâna are o nuanță de fildeș cu pete maro-roz.
 4. Torti-point - cremă de lână cu semne roșii.
 5. Caramel Point este o nuanță alb-magnolie, cu pete gri-maro-gri.
 6. Pisici thailandeze și pisici de culoare goalăPunctul Faun - lână albă cu pete albastre și gri pe labele și față.
 7. Punctul roșu - lâna este albă, care are o nuanță roșiatică pe față, urechi și labe.
 8. Tabby Point - pe corp există semne care sunt vizibile, pot fi de diferite culori.
 9. Punctul Cream este o lână albă cu pete de smântână.
 10. Punctul de ciocolată - lâna are culoarea fildeșului, iar pe ea pete de ciocolată lăptoase.

Descrierea naturii pisicilor thailandeze

O pisică frumoasă pe patPisicile Thai sunt foarte inteligente și inteligente foarte ușor de antrenat. Personajul este afectuos și prietenos. Pisicile sunt foarte ascultătoare și nesfârșite consacrate stăpânului. Aceste pisici vă vor întâlni de la locul de muncă la ușa casei, iar apoi nu vor îndepărta de la dvs. un singur pas.

ei foarte mult nu-mi place să fiu singură, dar foarte îndrăgit de mers și de călătorie, rapid obișnuiți cu o nouă casă.

O astfel de pisica va fi un prieten minunat pentru tine si chiar va amuza copilul. El va înțelege că copilul este mic și nu va manifesta agresiune față de el.

În plus, sunt foarte curioși și învață ceva nou, pot crea o mizerie în casă. De asemenea, ei bouncy - când părăsiți casa, închideți toate ferestrele, sau când vă întoarceți, veți căuta animalele de companie pe stradă.

ei foarte bine cu alte animale, dar ele sunt mult mai interesante în societatea umană. Aceste pisici vorbește, astfel încât proprietarul să poată înțelege cu ușurință ce vrea animalul de la el. Fiecare dintre acțiunile lor este însoțită de o miau, care are o intonație diferită.

Pisica Thai mândru și foarte atrăgător. Așa că trebuie să i se acorde toată atenția. Dacă un alt animal apare în casă, se va jigni și se va preface că nu îl observă.

Dar au un caracter agreabil. Pisicile thailandeze sunt foarte mobile și jucăușe, au inteligență ridicată. Aproape imediat pot fi învățați în mai multe echipe. Dar trebuie să o faceți cu atenție, dacă le apăsați, ei vor identifica agresiunea.

Pisică thailandeză satisfăcutăEi captează perfect șoareci, iar casa este plină de miau vesel. Chiar și o pisică thailandeză are o expresie facială foarte dezvoltată, el te poate amuza construind muzzles amuzant.

Ei trebuie să fie tratați numai bine, nu vor tolera o atitudine proastă. Pisicile sunt răzbunător și nemulțumirile nu vor fi uitate niciodată. Sunt foarte agresivi față de oamenii răi. Ei tratează o persoană în modul în care o persoană le tratează. Dacă proprietarul înconjoară animalul cu grijă și dragoste, pisica îi va răspunde la fel și niciodată nu va fi agresivă.

Hrănirea pisicilor thailandeze

Pisici thailandeze - alimenteDupă ce ai un pisoi, trebuie să te hotărăști cu privire la hrănirea lui. Aveți două opțiuni: hrană și hrană naturală, care pot fi achiziționate la magazin. Hrănirea și hrană, și mâncare la domiciliu în același timp categoric imposibil.

Dacă decideți să vă opriți la alimente la domiciliu, atunci trebuie să echilibrați dieta și să includeți în dieta diferite cereale și supe, carne și pește de mare. Ficatul și fructele de mare din dietă ar trebui să fie foarte mici, deoarece aceste produse schimbă culoarea stratului.

Hrănirea pisicilor thailandezeLaptele nu trebuie administrat, poate provoca indigestie. În loc de lapte, puteți oferi brânză și kefir nesărate, în care nu există aditivi.

Mâncarea pe care o dai pisicilor ar trebui să fie puțin încălzită.

Dacă alegeți un hrana pentru pisoi, atunci ar trebui să i se dea în schimb conservă. În același timp, el caută pisica să bea suficientă apă.

Pisicile trebuie hrănite de două ori pe zi. Pisoi mici - de până la șase ori pe zi, deoarece sunt foarte activi. Alimentele se administrează în porții mici.

În dieta ar trebui să includă:

 • lapte crud care nu are conținut de grăsime;
 • gălbenuș din ou fiert;
 • pui;
 • carne de vită.

Este foarte bine dacă o pisică sau o pisică adultă mănâncă fructe și legume crude. Dar dacă nu-i place acest fel de mâncare, amestecați legumele și fructele cu carne înainte de a le freca cu un răzuitor fin.

Bolile pisicilor thailandeze

Pisica Thai - prevenireMajoritatea oamenilor din Thailanda rar se îmbolnăvesc, dar este posibil. Dacă pisica dvs. și-a pierdut apetitul, greutatea a scăzut sau apariția sa schimbat dramatic, contactați medicul veterinar.

Această rasă poate avea astfel boala:

 1. diabet zaharat;
 2. umflarea glandelor mamare;
 3. cancer pulmonar;
 4. boli de inima;
 5. hidrocefalie.

Aceste pisici trăiesc până la cincisprezece ani, iar dacă îngrijirea este corectă, pisica poate trăi până la douăzeci și cinci de ani.

Grijă de rasa thailandeză

Pisica Thai în apartamentPisici thailandeze Nu-i dai prea multe probleme proprietarilor lor. În fiecare zi, nu trebuie să fie pieptănate, ar trebui să se facă o dată pe săptămână. Mulți oameni care au astfel de pisici nu folosesc piepteni, ci pur și simplu dau naștere animalului cu o mână umedă. Urechile începe procedura de curățare este necesară, deoarece apariția unui pisoi in casa, pisica se obișnuiască în măsura necesară etomu.Zubam atenție deosebită, deoarece rasa tinde să se rănească boli dentare.

Puteți cumpăra o pisică de rasă thailandeză în pepiniere, care se află în orice țară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Leu ucrainean: descrierea raseiLeu ucrainean: descrierea rasei
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
» » Pisica Thai. Descrierea și caracterul rasei
© 2021 amigdas.com