amigdas.com

Rasă de iepure crescut: descriere și conținut

Cum să cresc Iepurașul înviatIstoria originii rasei de iepuri Riesen datează din secolul al XVI-lea. La acea vreme în Flandra a apărut prima descriere a iepurilor giganți, greutatea cărora a ajuns la 5-6 kg.

Inițial rasa a fost numită gigantul belgian, iar sub această denumire au apărut giganți de iepure în Germania.

Giants flamandă calitate rasă (meatiness și greutate) spodvignulo crescători germani să-și desfășoare activitatea privind îmbunătățirea în continuare a rasei și, în 1937 a înregistrat propria sa linie, dându-i numele gigantului german - Deutsche-Riesen.

Principalele caracteristici ale iepurilor crescuți, caracteristici și dezavantaje

Până în prezent, rizenul este considerat cel mai mare dintre toate rasele cunoscute de iepuri gigant din lume. Toți cei care s-au confruntat vreodată cu acest gigant au fost impresionați de dimensiunea lor incredibilă și de datele externe. Aspectul iepurilor Animalele în creștere au următoarele caracteristici:

 • Caracteristicile iepurilorIepurele rasei Rizen se remarcă printr-un corp masiv și lat, cu un os puternic;
 • lungimea corpului ajunge la 70 cm;
 • capul larg și mare, proporțional cu corpul;
 • forme uriașe, masive, de 17-20 cm lungime;
 • ochii brun-gros și dens, lungimea părului - până la 4 cm;
 • picioarele sunt drepte, masive;
 • culoare predominant nisip, gri, albastru sau negru;
 • greutatea ajunge la 6-10 kg, unele persoane cresc greutate până la 14 kg.

Iepurele sunt remarcabile datorită stării lor greoaie și lentoare, astfel încât este imposibil să le confundăm cu nimeni. Rasa este renumită pentru calitățile înalte de carne - este foarte aromată, delicată și diferă de absența mirosului de iarbă.

Caracteristicile rasei

Caracteristica principală a iepurilor Risen este fertilitatea lor incredibilă. O litieră poate conține 10-12 iepuri. De asemenea, rasa este evaluată pentru carnea dietetică incredibil de delicioasă și pentru pielea de înaltă calitate. Prin natura lor, acestea sunt animale de bună natură și sociabile, capabile să se descurce perfect cu un bărbat. Cu toate acestea, nu merită să le lăsați cu copii mici datorită dimensiunilor lor impresionante.

Dezavantaje ale iepurilor crescuți

Principalele neajunsuri ale rasei includ îngrijorarea și creșterea lentă a animalului. În plus, mărimea iepurelui necesită un spațiu mare pentru conținutul său.

Cum să hrăniți, să reproduceți și să aveți iepuri de Risen?

Datorită imunității ridicate, animalele rareori se îmbolnăvesc și se caracterizează prin rezistență la îngheț. Giganții germani nu sunt capricioși, ci foarte exigenți în condițiile de detenție. Camera în care sunt ținute trebuie adesea curățată, deoarece animalele nu tolerează praful, murdăria, concentrații mari de amoniac. În cușcă, de asemenea, trebuie să fie întotdeauna curat.

Principalele condiții pentru menținerea giganților germani sunt următoarele:

 • Ce mănâncă iepurele?Prezența carcase mari sau celule a căror lungime ar trebui să fie de aproximativ 1-1,1 m, latime -. Nu mai puțin de 0,7 m, înălțimea de 0,5-0,7 m cuprinde Ideal animale recomandat rabbitries speciale. Cantitatea și calitatea produselor din carne depind în mod direct de mărimea locuinței iepurelui: cu cât spațiul este mai puțin liber, cu atât mai mult carnea conține grăsime.
 • Celulele ar trebui, de preferință, să fie orientate spre sud sau spre sud. Datorită acestui lucru în timpul iernii, este posibil să oferim iepurelui cu căldură.
 • În plus, trebuie să știți că cuștile și celulele ar trebui să aibă o bună ventilație.
 • După cum am menționat mai devreme, Risen nu tolerează mirosul de amoniac, de aceea este necesară în fiecare zi curățarea și dezinfectarea, precum și schimbarea așternutului.
 • Aerul din iepure trebuie întotdeauna să fie proaspăt, fără semne de stagnare, ceea ce se poate obține prin asigurarea unei circulații constante.
 • Apa din mistrie trebuie să fie întotdeauna curată. Apa murdara poate deveni o sursa de diverse boli si poate provoca balonare.
 • Vasul de băut este fixat în așa fel încât să nu poată fi răsturnat. După prelevarea de probe de sânge feminin, bolile de apă în apă se schimbă mai des.

Podeaua de plasă din cușcă sau din cușcă nu este potrivită pentru păstrarea giganților germani. Dacă partea inferioară a cuștii este exact așa, este necesar să o acoperiți cu un covor de cauciuc. Faptul este că giganții au nevoie de o podea solidă sau o groapă groasă. Partea din fund• declanșează apariția unei astfel de boli cum ar fi podermatitis. Ca substrat se folosește fân cu rumeguș.

Hrănirea iepurilor crescuți

Dieta giganților trebuie să fie echilibrată și diversă, deoarece depinde de sănătatea, creșterea și dezvoltarea animalelor. În timpul verii, produsele alimentare constau în principal din alimente pe bază de plante. Dar nu este recomandată iarba proaspătă - mai întâi trebuie să fie uscată puțin și așteptați să se estompeze puțin. Overbid sau iarba brut poate duce la constipație și balonare. Pentru a nu recunoaște congestia gaze la iepuri ar trebui să fie adăugate la furaje Biomycin.

Meniul giganților poate fi după cum urmează:

 • Mashanka - 2 găleți;
 • Biomicina - 2 linguri;
 • sare - 3 lingurițe;
 • Făină osoasă - 5 linguri.

Apariția iepurilorAstfel de hrană va oferi organismului toate microelementele necesare, inclusiv calciu.

Gigantii germani sunt de asemenea hraniti (in mod ideal - conifere), ramuri, diverse fructe si legume. Iepurii adora mere, morcovi, cartofi. Din furajele ierboase, îi place păpădia și scroafa.

De asemenea, în dieta necesară este necesar să se includă furaje mixte, făină osoasă și suplimente de vitamine. Pentru a hrăni iepurii de rizen urmează 2 ori / zi. Furajul ar trebui să fie suficient pentru un astfel de gigant, cu toate acestea, nu este necesar să suprasolicitați animalul. La urma urmei, un animal de companie care se mișcă încet riscă să se vindece foarte repede.

Creșterea crescute a iepurelui

În comparație cu alte rase, femeile de la Riesen ajung la pubertate destul de târziu. Iepure are doar 9 luni gata să devină mamă. La bărbați, vârsta optimă pentru împerechere este de 1 an. Pentru a obține descendenți sănătoși, selectați indivizi puternici, în mod necesar din diferite cuiburi.

Înainte de împerechere, eliberați colivia din alimentatoare, astfel încât aburul să nu fie distras de alimente. Începeți mai întâi bărbatul. Dacă se face altfel, iepurele își va păstra teritoriul și nu va permite iepurelui să intre. În medie, împerecherea durează aproximativ 20 de minute. O lună mai târziu, se recomandă reinseminarea.

Dacă totul a mers bine, atunci veți observa în curând primele semne ale sarcinii femeii. Ea va începe să se desprindă de pieptul ei și într-unul din colțuri veți observa fânul colectat și pregătit pentru construirea unui cuib. Nu încercați să ajutați animalul - eforturile dvs. excesive pot dăuna doar, mai ales dacă accidentul sa întâmplat deja. Mirosul unui bărbat poate speria o femeie de la un iepure, deci este mai bine să nu renunțe la șanse.

Giganții germani sunt animale destul de prolifice. Într-o garnitură există 8-12 iepuri. Pentru femelele din această rasă sunt caracteristice bine dezvoltate calități materne, de la ei o mamă cu grijă și afecțiune se dovedește. În timpul perioadei de lactație, iepurele trebuie să primească cartofi bogați și cartofi aburit, deoarece crește cantitatea de lapte și îmbunătățește, de asemenea, calitatea acestuia. Femelele sunt hrănite viguros, dar fără prea mult exces. Iepurii încep să mănânce singuri într-o săptămână.

Boli ale iepurilor de rasa Rizen

Boli ale iepurilorRasele crescute de iepuri se caracterizează prin rezistența la diferite boli și imunitate puternică. Cu toate acestea, ele precum și reprezentanți ai altor specii care au nevoie vaccinării profilactice, cele mai importante sunt injectarea bolii virale hemoragice (HBV) și mixomatoză.

Vaccinările se pot face pe cont propriu, folosind o seringă pentru insulină sau chemați un medic veterinar acasă.

Injectarea se face în greabăn, iar sterilitatea este întotdeauna observată. Pentru giganți germani, există următorul program de vaccinare:

 • După 45 de zile, se face o injecție de la VGB.
 • După 0,5 luni - împotriva mixtomatozei, după 3 săptămâni - repetată.
 • După încă 2 săptămâni, se efectuează oa doua vaccinare împotriva HBV.
 • În viitor, animalele sunt vaccinate de două ori pe an.

Alege iepuri de rizen pentru reproducere

Cum să hrăniți și să udați iepuriiDobândirea animalelor este mai bună cu un crescător dovedit care este specializat în această rasă. Este cel mai bine dacă este un specialist local, deoarece iepurii lui sunt deja adaptați la condițiile climatice regionale.

Se recomandă dobândirea unui bărbat și femela la vârsta de 3-4 luni, când animalele sunt deja puternice și semnele pedigree vor fi vizibile clar. Când cumpărați, acordați atenție stării dinților, ochilor și părului. Toate acestea ar trebui să corespundă indicatorilor standard. În această perioadă, greutatea riesen ar trebui să fie deja de cel puțin 6 kg.

Risen se referă la una dintre cele mai uimitoare rase de iepuri gigant. Deși aceste animale nu sunt crescute la scară industrială din cauza neprofitabilității (ele cresc lent, are loc pubertatea târzie etc.), pentru economia privată - aceasta este doar o opțiune ideală. Într-adevăr, cu excepția faptului că giganții germani este destul de gustos și de carne de calitate, acestea sunt încă destul de fertile, ceea ce înseamnă că va fi în măsură să furnizeze produse nu numai pentru sine și familia sa, ci și toate rudele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Gigantul tricoului: caracteristicile rasei și fotografiileGigantul tricoului: caracteristicile rasei și fotografiile
Rase de iepuri, cu fotografii și numeRase de iepuri, cu fotografii și nume
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Condiții pentru păstrarea iepurilor decorative interneCondiții pentru păstrarea iepurilor decorative interne
» » Rasă de iepure crescut: descriere și conținut
© 2021 amigdas.com