amigdas.com

Pisică europeană, scurtă, Celtic

Ce arata o pisica europeana?Cel mai independent animal de companie este o pisică. Pentru un personaj îndurerat în legătură cu ea, ei spun că întotdeauna merge singură. Independența - aceasta este trăsătura distinctivă a pisicilor europene sau a celților. Harul nobil al acestui animal atrage atenția.

Pisică europeană sau pisică celtică

Apariția rasei se datorează omului de știință german. Este foarte drăguț, prin simpatie, o asemenea rasă minunată a fost scoasă. Inițial, în 1938, o rasă de "șobolani" a fost scoasă din afară, care a fost foarte îndrăgit de ea. Ulterior, crescătorii din Anglia și Germania au prezentat un nou tip de protector minunat de hale și hambare de la șobolani și șoareci la o pisică europeană (celtică) cu păr scurt. Francezii și britanicii îi plăceau acelei persoane fizice îngrozitoare, ferme și foarte active.

Ceea ce caracterizează reprezentanții acestei specii:

 1. Descrierea raseiCapul rotund, botul ușor aplatizat.
 2. Gât puternic, muscular, scurt.
 3. Late piept.
 4. Nod larg.
 5. Ochii au o culoare diferită (galben, verde, roșu, albastru). Și, de regulă, irisul ochilor coincide cu culoarea stratului.
 6. Extremitățile de lungime medie. Masiv, cu labele rotunde.
 7. Coada groasă.
 8. Haină groasă și scurtă. Pronunțate cheeks.
 9. Urechile sunt mari, rotunjite la capete. Unii reprezentanți la vârfuri formează perii, dând botului animalului un aspect frumos.

Raportul proporțional al corpului dă harului rasei.

Conform standardelor europene, o pisică celtică are aproximativ 35 de culori și combinații. Cele mai frecvente: cremă de nisip dungat, alb, de marmură, tigru, negru, fum, auriu.

Reprezentanții sunt destul de mari, în medie, greutăți de la patru la opt kilograme.

Natura pisicii europene

Animale inteligente, afectuoase, foarte active, maiestuoase, cum ar fi să meargă noaptea. Frumoasa creatură își va arăta instinctul de vânătoare, chiar și în apartament. Va prinde muștele și umbra ta. Pisica europeană este ascultătoare, dar este încă îndoielnică, manifestându-și independența. Ei sunt buni și nu manifestă agresiune față de oameni. Vagabondul rău va fi singura manifestare a nemulțumirii. Este bine ca o pisică europeană să aibă o familie cu copii.

În camera nouă se simt destul de confortabil după câteva minute de adaptare.

Atașarea proprietarilor nu înseamnă că aveți nevoie de o atenție constantă. Ei nu-și impun propria societate. Singuratatea nu este o situație stresantă pentru această rasă. Sociabilitatea este plăcut surprinzătoare. Este de remarcat și tăcerea speciei. Acest animal nu va provoca probleme cu miau.

Recomandarea specialistului

Proprietar european de par scurt. Nu primiți mai mulți reprezentanți de acest fel în aceeași cameră. Apoi, zgomotul și necazurile vă vor fi oferite. Nimeni nu recunoaște pe nimeni, cu excepția stăpânului său.

Dezvoltare și creștere depinde complet de o nutriție adecvată.

Următoarele produse sunt necesare pentru o dietă echilibrată:

 • Cum să hrănești o pisică europeanăCarne de vită și păsări de curte.
 • Pește de mare.
 • Legume.
 • Produse lactate.
 • Hrisca sau orezul.
 • Gălbenuș de ouă de pui.
 • "Pisici" verzi.
 • Apă pură.

Pentru a pregăti carnea, trebuie să alegeți o bucată fără vene și oase. Se fierbe și se taie în bucăți mici. Carnea poate fi administrată separat sau amestecată cu terci. Acest principiu este folosit pentru prepararea peștelui. Asigurați-vă că curățați și procesați oasele. Sclavul marin este preferabil, deoarece nu există oase mici în el. În alimente, trebuie să adăugați ulei de măsline pentru a îmbunătăți digestia animalului și mătăsosul lânii.

Shorthairul european, ca și alți reprezentanți, trebuie să primească vitamine, macro și microelemente. Pentru a face acest lucru, gazda Shorthair-ul european trebuie să aleagă hrana potrivită cu o compoziție echilibrată. Nu suprasolicitați o pisică celtică. Trebuie să calculați caloriile fiecărei mese.

În timp ce pisicul european scurt este mic, este hrănit de la 5-6 ori pe zi, de la 3-6 luni mănâncă de 3 ori și după o jumătate de an sunt suficiente două mese pe zi. O varietate de alimente - un angajament de minunat bunăstare și aspect.

Sănătatea pisicilor europene scurte

Cum să ai grijă de o pisică europeanăPisica europeană se poate lăuda de sănătatea sa. Corpul ei este rezistent la diferite tipuri de infecții. Fundalul genetic este curat. Dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să faceți vaccinări și examinări preventive. O dată pe an o pisică sănătoasă europeană sănătoasă trebuie examinată de un medic veterinar.

Începeți să fiți vaccinat de la 8 săptămâni de viață. În mod independent, acasă sau stradă cu blană europeană, cu 10 zile înainte de vaccinare, este necesar să se trateze de purici, să se facă deparazitare.

Schimbarea dinților într-o pisică celtică are loc în perioada de la patru la șapte luni. În acest moment, nu recomandați vaccinarea. Animalul devine pasiv, poate refuza să mănânce.

Din habitat depinde și viața unei pisici europene cu păr scurt. Durata medie este de 16 ani. Animalele care trăiesc numai în apartament pot trăi până la 22 de ani. Ele sunt mai puțin expuse la tot felul de stresuri decât cele de stradă.

îngrijire

Cat de rasaPisica europeană de scurtă pisică este nemaipomenită și nu are nevoie de îngrijire excesivă. O atenție trebuie acordată ochilor, urechilor, dinților și ghearelor animalului, după cum este necesar. Să se facă baie numai atunci când este puternic murdarită. Adesea, pentru a scăpa o pisică celtică este imposibil, se va reflecta într-o lână. Spălați, de preferință, cu un șampon special pentru pisici. Pentru a piepteni cu o perie de fier de 2 ori pe saptamana, in timpul molarii in fiecare zi.

Pisica europeană este cea mai populară pe stradă. Îi place acest reprezentant în sate, pentru abilitățile lor naturale de vânătoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Caracteristicile rasei și descrierea caracterului pisicii birmanezeCaracteristicile rasei și descrierea caracterului pisicii birmaneze
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Pasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctivePasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctive
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Pisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domesticiPisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domestici
» » Pisică europeană, scurtă, Celtic
© 2021 amigdas.com