amigdas.com

Spitz - cum să aibă grijă de o portocală, caracteristici ale conținutului

Cum arată un SpitzPomeranianul Pomeranian este o rasă de câini pitici. De la naștere copilul este înzestrat cu veselie, curiozitate, afecțiune și jucăuș. Această rasă se potrivește celor care, din diverse motive, adesea sau definitiv, sunt sau lucrează acasă. Din moment ce pomeranetul categoric nu tolerează singurătatea de multă vreme, muncitorii nu sunt recomandați să o înceapă. Vor potrivi unei pisici

.

Cu toate acestea, dacă sa decis că nu este nevoie de nimeni, cu excepția Spitzului Pomeranian, trebuie știut - o îngrijire obișnuită și amănunțită, absolut fără complicații, este necesară pentru animalul de companie din această rasă. Plecând aici se înțelege: la locul familiarizării, mănâncă, îmbăiește o portocală, își curăță urechile, dinții, proștii, ghearele de tăiere, altoirea de la diverse boli și, bineînțeles, mersul pe un catel cu diverse jocuri și jucării.

Aranjarea spațiului personal al portocaliei

Chiar înainte ca un nou chiriaș să apară în casă, este necesar pentru el să-și doteze zona de locuit personală. Desigur, nu este un fapt că bebelușul va înțelege imediat că el ar trebui să se odihnească acolo, dar locul lui ar trebui să fie cu catelul. Spatele ar trebui să fie confortabil, cu fețe moi, astfel că câinele este confortabil.

locuri nu este potrivit pentru dormit:

 • teritorii cu pescari;
 • spațiu, în imediata apropiere a aparatelor de încălzire.

Câine contraindicat care dorm în patul gazdei. Datorită creșterii sale mici, există riscul de deteriorare a "pălăriei".

Caracteristici de îngrijire

Spitz de hrănire

Power SpitzHrănirea corectă este de cea mai mare importanță pentru creșterea catelului. Pentru a vă asigura că rodia nu are întreruperi în digestia alimentelor, nu își pierde mobilitatea, blana rămâne bine îngrijită și groasă, trebuie să aveți grijă de o dietă echilibrată și echilibrată. Acest lucru este foarte important!

În cazul în care se preferă în continuare alimentele uscate, ar trebui să vedeți recomandările privind caseta, în care sunt stabilite regulile, luând în considerare greutatea catelului. Începând cu 1 an, câinele poate fi început să fie hrănit cu furaje pentru câinii maturi. Iar după ce ați ajuns la 7-8 ani, trebuie să oferiți mâncare, ca o persoană în vârstă.

Dacă alimentele uscate conțin mai puțin de 30% proteine, va fi o alegere proastă pentru animalele de companie. Proteine ​​sau proteine, substanțele care stau la baza dezvoltării normale a organismului portocaliu. Și în dieta ar trebui să fie prezente proteine ​​de ambele tipuri: plante și animale, conținute în carne, pește, ficat, produse secundare. De asemenea, hrana uscată ar trebui să fie bogată vitaminele A și B.

Suporterii hranei pentru hrană naturală, ar trebui să ascultați următoarele sfaturi date de cnologi cu experiență:

 • Cum sa alegi un catelus din PomeraniaHrăniți-vă animalul numai cu alimente calde.
 • Apa din castron la spitz ar trebui să se schimbe zilnic sau cel puțin nu mai puțin de o dată la 3 zile.
 • Nu puteți hrăni portocalele: grăsimi, dulci, afumate, cârnați, alimente prajite și sărate.
 • Nu hrăniți catelul și laptele. Puteți să-l dați numai în cantități foarte mici. Este mai bine să dai preferință produselor lactate fermentate, digestia este mult mai ușoară.
 • Pentru cățelușul sau animalul de companie adulți nu a suferit de balonare, nu îl hrăniți cu leguminoase sau nu dați varză proaspătă. Vârful acru este permis.

Când hrănești un catelus, trebuie să monitorizezi constant modul în care se comportă Spitz-ul și în ce stare fizică este. În cazul în care catelul rămâne activ și viguros, atunci, cu cantitatea de alimente, totul este în ordine. În cazul în care, după hrănire un animal de companie o lungă perioadă de timp lins castron, așa că el era foame, și ar trebui să crească ușor cantitatea de alimente. Și dacă rămâne într-un castron, dimpotrivă, reduceți-l.

Maestru de crocante - Spitzul trebuie să-și amintească mereu de inadmisibilitatea suprapunerii unui câine!

Programul aproximativ de alimentare pentru Spitz este după cum urmează:

 • la vârsta de 8 săptămâni - hrănirea se efectuează de 6 ori;
 • la vârsta de 4 luni - hrăniți de 4 ori;
 • după 8 luni - 3 furaje pe zi;
 • hrănirea unui câine adult este efectuată de 1-2 ori pe zi.

Caracteristici de îngrijire pentru SpitzPentru o varietate de diete puteți să vă pregătiți pentru o omletă de companie, răsfățați-o cu caise uscate și prune uscate în cantități mici.

Dacă intenționați să aveți spitz sau proprietari fericiți, trebuie să știți că înlocuirea alimentelor naturale cu amestecuri de furaje combinate este mult mai ușoară decât transferarea unui câine de la alimente la alimente naturale. Puii care au fost hrăniți cu alimente uscate, după ce au crescut, refuză adesea produsele naturale.

Pentru a evita acest lucru, cel mai bine este atunci când ieși din casă, să păstreze animale de companie într-un castron de alimente uscate, iar la întoarcerea sa, eliminarea ei din castron, rasfata carne pentru animale de companie (fierte și promorozhennaya prime), brânză de vaci, legume, diverse produse secundare gătite, fructe.

Merită să știți când se selectează mâncarea și preferați alimentele naturale uscate sau naturale, atunci nu ar trebui să o schimbați în altul, fără a fi nevoie.

De asemenea, merită să ne amintim de inadmisibilitatea unei suprapuneri de vitamine sau nutriții minerale în regimul catelului, cu excepția cazului în care este prescris de un medic veterinar. Prezența excesului de substanțe biologic active în alimente poate provoca apariția diferitelor boli.

Vitamine și vaccinări, ca o modalitate de a îngriji Spitzul Pomeranian

Dacă alimentația câinelui este alcătuită din hrana complexă de înaltă calitate, acest lucru va avea un efect benefic asupra aspectului câinelui, a stării dinților și a capacului de lână. În acest caz, nu trebuie să suplimentezi alimentele cu aditivi.

Cu toate acestea, în viața unui câine, într-o zi vine o perioadă în care va necesita sprijinul corpului cu ajutorul diferitelor complexe de vitamine. Astfel de perioade sunt de obicei sunt sarcini, moluturi sau modificări dentare, precum și o perioadă postoperatorie de recuperare sau o boală. Cu toate acestea, chiar și în acest caz, alegerea vitaminelor pentru câine la discreția proprietarului este contraindicată. Asigurați-vă că să se consulte cu un medic veterinar, sau rezultatul selecției necorespunzătoare poate fi ofensatoare consecințe și mai grave.

Ca orice alt animal, Spitzul ar trebui să fie altoit periodic. Se recomandă ca animalul să fie vaccinat la aceeași frecvență. Motivul transferului procedurile pot servi doar în caz de stare de rău a animalului.

Pentru a vaccina spitzul Pomeranian urmează vaccinuri polivalente, care previne ciuma, rabia, hepatita și alte nenorociri. Animalul trebuie vaccinat numai în clinica veterinară.

Obișnuiți-vă cu tava

Cum să predați cățelușului tavaÎn cazul în care nu există timp, este înghețat în afara ferestrei, sau dacă este prea leneș să se plimbe cu o portocală, este necesar să-l obișnuiți cu tava încă din copilărie. Acest proces este lung, necesitând răbdare. În primele zile de apariție a catelului în casă, acesta ar trebui să devină obiectivul principal al proprietarului.

Începeți să vă obișnuiți cu tava puteți chiar înainte de a muta catelul. Pentru a face acest lucru, trebuie să întrebați crescătorul, care are încă un câine, să "etichetați" urina catelului cu scutece de unică folosință. Când catelul se mișcă, nu trebuie să-l lăsați să-l inspecteze pentru întregul apartament, dar ar trebui să-l lăsați să iasă în acea cameră, cu scutecele așezate. În câteva zile va trebui să suferiți neplăceri în legătură cu un număr mare de scutece, totuși merită.

Unul prin îndepărtarea scutecelor, trebuie să etichetați cu ușurință curățatul astfel încât mirosul să rămână. Scopul este o reducere treptată a scutecurilor murdare. Ca rezultat, ar trebui să rămâneți singuri, în locul plasării permanente a tăvii. După revizuirea catelului întregul apartament va fi deschis, este necesar să se observe locurile în care se află cel mai des și să se aranjeze scutecele acolo. Poate că se va întâmpla ca un catelus să joace la toate va uita de tava sau nu va avea timp să-l ajungă.

Este necesar să lăudăm catelul pentru a face față nevoilor scutecului.

Câinii lui Spitz au o problemă adesea - o laba ridicată. Proprietarii, al căror băiat continuu nu dorește să intre în tavă sau se ocupă de deranjamentele de canapele sau fotolii, va trebui să limiteze limitele spațiului, împreună cu atașarea scutecului la perete.

Când veți cumpăra un catelus, trebuie să vă eliberați câteva zile pentru a învăța cum să aveți grijă de un spitz din Pomerania, să-l obișnuiți cu tava și să vă ajute să vă adaptați. Nu treceți această datorie către un alt membru al familiei, dacă, desigur, doriți să trăiți într-un apartament curat.

Îngrijirea părului Spitz

Cum să ai grijă de o lânăPrivind la Spitz, puteți vedea regularitate: cu cât acoperirea de lână este mai calitativă, cu atât devine mai groasă și mai subțire. Cu toate acestea, la haina câinelui a fost delicios, trebuie să aveți grijă de ea în mod corespunzător. Pielea lui Spitz este uscată, iar scălderea atât de frecventă este contraindicată. În plus, îngrijirea câinelui este dată exact de pieptănare, și nu de frecvența procedurilor de apă.

O baie portocalie nu trebuie să fie mai mult de 1 dată pe lună. Curățarea optimă se va face o dată la 2 sau 3 luni. Pentru a scăpa în timpul moult este strict contraindicat, astfel încât să nu transforme lână spitz în ondulat și prea moale.

Înotarea unui animal de companie ar trebui făcută în etape:

 • Înainte de înot, sigiliul de blană trebuie pieptat pentru a scăpa de resturile încurcate. Înainte de spălare este necesară o plimbare lungă, astfel încât în ​​baie să fie liniștită. Urechile trebuie protejate cu tampoane de bumbac.
 • Se toarnă puțină apă în cuvă, se amestecă cu o cantitate mică de șampon. Umeziți stratul cu apă. Îndepărtați buretele cu o soluție de săpun, porniți-l să spele animalul de companie pe măsură ce crește părul. Apoi spălați săpunul. Apoi, tratați părul cu un balsam, iar aparatul de aer condiționat este de asemenea potrivit, care după un timp ar trebui să fie spălat.
 • Pentru uscare, puteți recurge la unul special și utilizați un uscător de păr convențional. Este necesar să se usuce prin intermediul șirurilor. Uscarea ar trebui să înceapă cu labe, apoi cu laturile și după spate.

Pentru uscarea spitzului este necesară utilizarea unui uscător de păr deoarece substratul natural se va usca complet numai după 24 de ore. Acest timp este suficient pentru ca un catel umed sa se raceasca. În plus, bacteriile și ciupercile se dezvoltă rapid pe substratul umed.

Curățarea urechilor

Cum să curețe urechile spitzuluiTrebuie să curățați urechile unui Spitz Pomeranian de multe ori. Procedura nu este complicată și durează destul timp. Cu toate acestea, datorită acesteia, puteți evita bolile grave și complicațiile. Urechi de Orange foarte delicat și de multe ori este ca ei sunt primii care suferă de o varietate de agenți infecțioși, astfel încât să respecte igiena regulată este atât de important.

Dacă urechile sunt curate, au o culoare roz, atunci va fi suficient să le curățați o dată pe săptămână de secretul acumulat cu un tampon de bumbac sau un șervețel. Atunci când efectuați manipulările necesită o prudență sporită.

Pe drum, dacă este necesar, puteți face îndepărtarea firelor de păr în urechi. Aceasta este o procedură simplă făcut mâini de master, absolut nedureroase pentru animale de companie. Dacă văzut o nevoie crescută de a zgâria câine, însoțită de umflare sau roșeață a urechilor și eliberarea de o culoare neobișnuită și consistență unui secret, ar trebui să contactați medicul veterinar, care, după examinare, va prescrie medicamentul potrivit. Aceste simptome pot indica o infecție sau o infecție cu o căpușă.

Îngrijirea ochilor Spitzului Pomeranian

Spitz, la fel ca majoritatea câinilor, se caracterizează prin rupere, ceea ce conduce la apariția căilor ciudate, ceea ce se observă în special la câinii cu părul ușor. Cauza lacrimării poate fi lână, tot timpul se străduiește să intre în ochi, sau praf, pentru că creșterea spitzului este mică.

Pentru a provoca lacrimi poate și dieta necorespunzătoare, și date genetice, și poate afecta sezonul. Dacă nu respectați starea ochiului spitzului, alocarea se va transforma cu ușurință în conjunctivită.

Îngrijirea spitzului dinților

Cum să ai grijă de SpitzCatelusii dintilor, ca toti ceilalti caini, au nevoie de ingrijire periodica pentru ei. În caz contrar, în timp ce este încă tânăr, câinele își poate pierde dinții. Pentru a evita acest lucru, de cel puțin 3-4 ori pe săptămână, folosind o pastă specială pentru câini, periați dinții la animalul de companie. Pasta de dinți nu prezintă nici un pericol în caz de ingestie. După ce a curățat dinții câinelui clătirile nu sunt necesare.

Deseori, pastele au un gust de carne, atât de popular cu câinii. Pentru curățare este convenabil să folosiți o pensulă pentru rasele mici. În timpul curățării, peria trebuie să treacă prin dinți și gingii. O dată pe an, se recomandă să vizitați clinica pentru o curățare igienică completă a dinților cu ultrasunete.

Amintiți-vă! Utilizarea diferitelor tipuri de gropi, tablete și spray-uri nu va înlocui periajul cu o perie.

Aveți grijă de ghearele de tăiere spitz

Pomeranzu ca un catelus și un adult necesită îngrijire pentru gheare și subcotarea lor. Această operațiune de igienă poate fi efectuată cu mașini speciale de tuns. Procedura este însă simplă, totuși, necesitând prezența unor abilități și cunoștințe despre structura ghearei.

Tăierea ghearelor la rasele ușoare de Spitz nu este dificilă. Pentru a pune în aplicare, trebuie să vă așezați confortabil, asigurând o bună lumină în fața dumneavoastră. Lapa trebuie ținută în fața sursei de lumină astfel încât să se vadă pulpa din interiorul ghearei. Dacă încercați să scoateți marginile ghearei, ar trebui să încercați să nu deteriorați țesuturile moi.

Spitzul cu culoarea întunecată este mai ușor de văzut pulpa, întorcându-l pe spate și privindu-l pe partea inferioară a ghearei. De aici veți vedea cornul de la vârful ghearei și pulpa, într-o oarecare măsură, până la marginea ghearei. Iată această piesă, care nu a ajuns la pulpă și ar trebui să fie îndepărtată.

Dacă, din anumite motive, pasta a fost încă afectată, rana trebuie dezinfectată cu peroxid de hidrogen și presărată cu un streptocid zdrobit. Pentru ca ghearele să nu se exfolieze, după tăiere, marginile lor trebuie tăiate, folosind un fișier de unghii.

Pentru a preveni deformarea piciorului nu permiteți o lungime excesivă a ghearelor. Ghearele care cresc în mod semnificativ pot provoca, de asemenea, mișcări dificile ale câinilor și pot crește riscul de rănire a ghearelor și a degetului.

Prevenirea paraziților

Paraziții și bolile spitzÎn timpul mersului, în contact cu alți câini, pot fi îndepărtate diferite animale la animalul de companie sub formă de purici, urechi și alte căpușe. De la sfârșitul lunii februarie și pe parcursul verii, sa înregistrat o creștere semnificativă a activității păduchilor și puricilor, precum și a acarienilor cu greabăn. Prezentarea pericolului pe cont propriu, ele pot fi, de asemenea, purtători de diverse boli neplăcute și chiar periculoase pentru viața de familie.

înțelege că câinele a prins viermi, destul de tare. Prin urmare, pentru a nu ghici, este necesar să se efectueze un tratament profilactic la fiecare jumătate de an câinelui și tuturor celor care locuiesc în casă. Pentru a determina doza exactă de medicament pentru cățeluș, trebuie să știți cât de mult cântărește animalul și pe baza acestuia calculați doza de medicament.

Pentru prima dată, la vârsta de un cățeluș de 1-2 luni, măsurile de protivoglistnye sunt efectuate de către ameliorator. La domiciliu, este suficient să organizați acest eveniment în ceea ce privește gospodăria și animalul de companie o dată la jumătate de an.

Pentru protecția externă a câinelui există diferite metode:

 • Este posibil să procesați blana Spitzului cu un spray de paraziți. Funcționează timp de 3 luni. Spray compoziția pe tot corpul câinelui în mod egal. O atenție deosebită trebuie acordată stratului subțire al spitzului. Totuși, trebuie să faceți acest lucru fără a permite o supradoză a medicamentului, pe care catelul îl poate otrăvi după ce a vărsat-o.
 • Puteți folosi picături pe greabăn. Datorită lor, câinii sunt protejați timp de o lună. Pentru a scapa catelul de purici si paduchi, trebuie sa imprastiati lana, sa picurati produsul pe radacina parului si mai bine pe piele. Odată absorbit, va fi în sânge, pompând care paraziți nu vor avea nici măcar șansa de a supraviețui. După procedură, nu se recomandă să se spele imediat un câine sau să se plimbe cu el în ploaie.
 • Puteți folosi un bun anti-parazit șampon. După ce ați scăldat un animal de companie, puteți să uitați de dăunătorii zilei. Apropo, adăugați și substanțe care au un efect benefic asupra blănii și a pielii cainelui.

Plimbări și jucării

Power SpitzUn mic Spitz nu ar trebui să fie trimis la plimbare până când nu primesc toate vaccinările datorate și o carantină de 10 zile este susținută.

Primele plimbări nu ar trebui să fie diferite în timp, catelul este contraindicat să se obosească. Cu timpul, o plimbare poate fi făcută mai mult. Pentru a explora teritoriul ar trebui să alegi un loc liniștit în care catelul nu va speria nimic. Orizontul poate fi extins treptat.

Pentru a merge pe Spitz, trebuie să cumpărați o leșie subțire cu un guler. Gulerul ar trebui să fie moale. Pentru ao strânge, pentru a evita formarea de bobine, nu ar trebui să fie prea mult. Nu este permisă coborârea independentă și urcarea pe scara unui catel care nu a împlinit vârsta de șase luni. Aceasta poate cauza deformarea ligamentelor și articulațiilor câinelui.

Cu un animal de companie pe stradă, vă puteți asigura libertatea completă. Când vă întâlniți cu mai multe rase mari de câini, treceri peste drum și atunci când vizitează locuri aglomerate, câinele, pentru ea și calmul ei, este mai bine să ridic.

Durata de mers pe jos a catelului crescut trebuie sa fie de la 1 la 1,5 ore de 3 ori pe zi.

Jucăriile pentru Spitz sunt de preferat latex. Nimic ce nu poate sparge, sparge, rupe. Nimic mic, astfel încât catelul nu se sufoca.

Nu cumparati un catelus deodata o multime de jucarii. Ca orice alt copil, l-ar putea purta în curând. Jucăriile care se plictisesc, puteți să vă ascundeți și să le plăceți bebelușul în câteva săptămâni. Ei îl vor interesa nu mai puțin decât pe cei noi.

Dacă catelul este îndepărtat de un os din vene, este necesar să se asigure că el nu lasă un ciot mic de la acesta, după înghițire pe care îl poate sufoca. Ar fi bine să o aruncați!

Ridicarea unui câine matur

Cum să ai grijă de un spitzSpitzul maturit este deja bine familiarizat cu comenzile de bază, pe care a fost instruit de ameliorator și apoi fixat de proprietar. Cu toate acestea, în acest sens, creșterea animalelor de companie nu se oprește, altfel nu va mai respecta. Echipele trebuie repetate în mod regulat, fără a-și ridica vocile. Scream în acest caz nu va face nimic. În plus, câinele poate refuza să respecte ordinele.

În cazul în care câinele nu are suficientă comunicare cu afecțiunea, personajul ei se poate deteriora, transformându-se într-un nebun sau rău.

Dacă comportamentul câinelui este obsesiv, puteți ignora animalul de companie. În acest caz, contactul vizual nu ar trebui să fie. Toate celelalte comportamente proprietarul animalului de companie va lua jocul.

Pentru fapte bune Spitz trebuie să fie lăudat, încurajând ceea ce iubește. De-a lungul timpului, inteligent - pomeranianul își va da seama ce se cere de la el și nu este necesar să o faceți.

Dacă problema nu se rezolvă singură, trebuie să te întorci la un cnolog cu experiență sau să mergi la o școală specială de ascultare, unde predau educația adecvată a animalului de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câine de câine eschimos americanCâine de câine eschimos american
Pomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijirePomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijire
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini decorative (de interior) de câiniCâini decorative (de interior) de câini
Totul despre Spitz-ul PomeranianTotul despre Spitz-ul Pomeranian
» » Spitz - cum să aibă grijă de o portocală, caracteristici ale conținutului
© 2021 amigdas.com