amigdas.com

Rețete simple de vin la domiciliu

Cum să faci vin la domiciliuVinul acasă poate fi făcut din aproape toate fructele și fructele, care au o aromă și un gust luminos. Mai mult suc și dulciuri vor fi în fructe de padure, cu atât mai saturate vinul va fi. Rețetele vinurilor de acasă au fost de mulți ani, iar modul în care sunt gătite practic nu se schimbă. Sucurile fructelor de fructe de pădure sunt zdrobite și lăsate pentru un anumit timp să insiste în butoaie de stejar.

Pentru ca vinul dvs. să fie de o calitate excelentă, utilizați numai fructe de pădure bune care nu putrezesc și nu sunt stricate.

Vinul este un fel de băutură alcoolică produsă în toate colțurile lumii. Dar în fiecare țară există un secret individual de pregătire. Există mai multe tipuri de vinuri: desert și masă, uscate și dulci.

Beneficiile și valoarea calorică a vinului de casă

Dacă luați în considerare în detaliu structura chimică și compoziția vinului preparat acasă, puteți vedea că acesta are acizi organici, apă, substanțe minerale și alcool etilic. Valoarea energetică: 100 ml de băuturi alcoolice de origine conține 80 kcal.

Beneficiile vinului de origine sunt următoarele:

 1. Dezinfectarea corpului;
 2. Restaurarea sistemului imunitar;
 3. Accelerarea procesului metabolic;
 4. Consolidarea sistemului cardiovascular;
 5. Îmbogățire cu substanțe sanguine valoroase.

Pentru a vă asigura că băutura la domiciliu nu își pierde toate calitățile utile, este necesar depozitarea corectă. Cea mai bună modalitate de a stoca regimul de temperatură este pivnița potrivită. Dacă ați preparat vin din fructe neîndulcite, adăugați zahăr la începutul preparatului (pentru 1 litru de suc aveți nevoie de 50-100 g de zahăr). Zahărul va ajuta la prelungirea vieții băuturii.

Pregătire pentru fabricarea vinului la domiciliu

De la ce poți face vin?Nu toate soiurile acestor fructe de padure sunt potrivite pentru vinurile de struguri de casă. Este recomandat să folosiți următoarele soiuri pentru prepararea vinurilor de masă: Isabella, Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Riesling. Dar pentru a obține un vin dulce, veți avea nevoie de tipuri de fructe de nucă de fructe de padure.

Recoltarea fructelor de padure ar trebui colectata in conditii uscate de soare, astfel incat ciorchinii sa se usuce. Strugurii trebuie să fie recoltați din septembrie trecut și înainte de începerea înghețurilor. Sucurile congelate și putrezite în timpul preparării băuturii trebuie îndepărtate.

Pentru vinul de masă, trebuie să luați niște boabe de struguri deservite, pentru un soi de desert - să luați niște fructe de păpădie.

Uneori sortarea boabelor de struguri durează mult timp. Dar munca petrecută va fi plătită pentru că vinul va avea un gust plăcut și vă va plăcea cu aroma sa.

Dacă boabele sunt plăci albice, atunci nu clătiți-o. Servește drojdie naturală pentru fermentarea băuturii. Dar capacitatea de fermentare înainte de a turna o băutură în ea, merită să dați o cantitate mare de sulf pentru a evita apariția mucegaiului în ea.

Noțiuni de bază de vin de struguri de gătit la domiciliu

Caracteristici de preparare a vinului la domiciliuPentru a evita fermentarea înainte de timp, nu strângeți prea mult cu prelucrarea fructelor de păstăi sortate anterior. Pentru a măcina bine fructele, utilizați un bolț de lemn sau un concasor.

Dacă intenționați să preparați vin roșu, atunci celuloză și suc nu sunt separate unul de celălalt, dar pentru fabricarea albei - trebuie să deconectați aceste componente.

Struguri zdrobiți turnat într-un recipient smalț și acoperă-o cu o cârpă. După aceea, curăță camera, unde temperatura nu depășește mai mult de 20 - 22 de grade timp de 3 zile. Conținutul recipientului trebuie agitat de trei ori pe zi. Pentru o astfel de cantitate de timp, pulpa apare în sus, iar boabele devin o necesitate. Sucul este filtrat în a patra zi. Dacă doriți un gust mai tartă al unei băuturi alcoolice, atunci nu exprimați mustul până la 6 zile. Dacă aveți nevoie de un gust mai dulce de vin, atunci adăugați zahăr la acesta în timpul fermentației în primele 10 zile. Adăugarea zahărului trebuie oprită atunci când vinul dobândește gustul compotului sau ceaiului dulce. Când procesul de fermentare este finalizat, zahărul nu mai este util.

După ce sucul de struguri este filtrat, acesta trebuie turnat în sticle de sticlă și înfundat cu un capac din plastic. În loc de capac pune pe o mănușă de cauciuc și fixați-o bine. Nu uitați să-l pierdeți în mai multe locuri pentru a scăpa de aer.

Puneți sticlele într-un loc răcoros. Temperatura nu trebuie să fie sub 10 grade. Dacă temperatura a coborât la 10 grade, procesul de fermentare va crește. În timp ce băutura alcoolică o rătăcește, trebuie să țintă în fiecare săptămână, fără a lăsa să strică gustul. Procesul de fermentare se oprește aproximativ în 2 - 3 luni. Încearcă băutura și, dacă nu simți prezența zahărului într-un lichid dulce puternic, atunci este gata de utilizare.

Vin la domiciliu - reteta simpla

Pentru a pregăti un vin clasic pentru această rețetă, veți avea nevoie de:

 1. Struguri - 5 kg;
 2. Zahăr - 1,5 kg.

Metoda de procesare:

 • Du-te peste boabe și eliminați cele necorespunzătoare. Trageți-le sau agitați-le și acoperiți-le cu tifon;
 • Masa rezultată este îndepărtată într-un loc nu foarte rece timp de 5 zile pentru fermentare ulterioară;
 • Se amestecă masa cu ceva de lemn de două ori pe zi;
 • După 5 zile, aruncați fructul fermentat într-un ciocănel și așteptați să se scurgă sucul;
 • Apoi, pentru a stoarce mai mult sucul, folosiți tifon;
 • Strângeți sucul strâns în sticle curate și adăugați zahăr. se amestecă;
 • Închideți recipientul etanșat ermetic cu o mănușă din cauciuc și introduceți câteva găuri în el;
 • Observați cu atenție comportamentul mănușilor. Atunci când nu se mai înfiletează, filtrează ușor băutura și se toarnă în sticle;
 • Sigilați recipientul cu dopuri;
 • Din nou, presați băutura într-o lună și puneți-o într-un loc răcoros, astfel încât să fie infuzată.

Rețeta pentru vinul de struguri de struguri

Luați în considerare rețeta pentru fabricarea vinului de casă cu adăugarea de coacăze și zmeură. Pentru aceasta, veți avea nevoie de:

 1. Coacăz - 1 pahar;
 2. Zmeură - 1 pahar;
 3. Zahăr - 4,2 kg;
 4. Boabe de struguri - 10 kg;
 5. Apa fiarta - 10 litri.

Pas cu pas pregatirea unei retete de fructe de padure:

 • Rețetă pentru vinul de casăLuați fructe de zmeură și coacăze frecați-le cu 2,5 kg de zahăr;
 • Scoateți recipientul cu amestecul mărunțit timp de 4 zile într-o încăpere caldă;
 • Treceți prin struguri, îndepărtați fructul stricat;
 • Amintiți-vă fructele de struguri. Nu trebuie să le spălați;
 • Sucul, care se formează atunci când se mănâncă strugurii, se toarnă un amestec de prăjitură de zmeură și se acoperă totul cu un capac;
 • Consistența rezultată ar trebui perfuzată timp de 3 zile, amestecând periodic masa cu ceva din lemn;
 • La sfârșitul a 3 zile, stoarceți masa și îndepărtați fructele flotante;
 • Se dizolvă 1 kg de zahăr în apă fiartă;
 • Se toarnă siropul în suc și se toarnă în sticlă;
 • Se acoperă flaconul cu o mănușă și se lasă timp de 7 zile;
 • În ziua 8, adăugați 700 g de zahăr la amestec;
 • Scoateți vinul din camera rece timp de aproximativ 2 luni.

Reteta pentru fabricarea vinului de casa cu adaugarea apei

Pentru această rețetă, veți avea nevoie de:

 1. Zahăr - 1,75 kg;
 2. Apă - 3,75 l;
 3. Struguri - 2,5 kg.

Metoda de preparare în conformitate cu această rețetă de vin următoarele:

 • Pregătiți strugurii: mergeți și îndepărtați crenguțele și boabele;
 • Împărțiți fructele, umpleți-le cu zahăr și turnați apa;
 • Amestecul trebuie administrat timp de 7 zile, dar trebuie amestecat de 3 ori pe zi;
 • În a 8-a zi, presați amestecul, scoateți prăjitura și tortul. Se toarnă sucul într-o sticlă și se etanșează bine cu o mănușă din cauciuc sau cu capac;
 • Așezați flaconul într-un loc răcoros timp de încă o săptămână;
 • După trecerea timpului, întindeți vinul și puteți începe să îl degustați.

Rețetă de gătit din coacăze de vin de casă

Această rețetă este foarte simplă în pregătirea ei. Pentru această băutură parfumată veți avea nevoie de:

 1. Coacăz negru - 3 kg;
 2. Zahăr - 1,5 kg;
 3. Apă - 4,5 litri.

Mod de preparare:

 • Cum se face vinul din fructeFructele de coacăze trebuie să rezolve, să elimine toate boabele rău, dar nu le spălați. Suprimați coacăzul cu o pasiune sau amintiți-vă cu un bolț;
 • Pâlnia, pe care o ai, pune într-o sticlă, adăugați jumătate de zahăr și apă. Zaharul trebuie dizolvat în apă caldă. Când adăugați siropul la recipient, temperatura acestuia ar trebui să fie de 25 de grade;
 • Închideți flaconul și lăsați-l să se infuzeze timp de 3-7 zile în întuneric. Conținutul recipientului trebuie agitat de 2 ori pe zi;
 • Mustul este separat de celuloză. Sucul se toarnă într-o sticlă curată și se pune o capcană de apă;
 • Trebuie să fie pre-încercat. Dacă este necesar, adăugați la 1 litru de paste aproximativ 50 - 100 de grame de zahăr. Încercați din nou vinul în 5 până la 7 zile. Dacă este necesar, adăugați mai mult zahăr. Această procedură este repetată de aproximativ 2-3 ori, până când întreaga cantitate de zahăr, care este indicată în rețetă, este epuizată;
 • La fermentare, temperatura în cameră nu trebuie să depășească 20 - 24 de grade;
 • Fermentarea activă va fi de aproximativ 2 - 3 săptămâni. După aceea, se toarnă vinul într-o sticlă curată (fără sediment) și se fixează pentru un sigiliu de fermentație cu apă liniștită. Vinul trebuie depozitat într-un loc întunecat. Scurgeți sedimentele la fiecare 2-3 săptămâni și reinstalați șurubul;
 • Vinul va fi gata de utilizare în aproximativ 3 luni. În tot acest timp, fiecare vinificator reglează dulceața vinului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât de ușor și eficient este să spălați petele de vin roșuCât de ușor și eficient este să spălați petele de vin roșu
Cum să usuce în mod corespunzător câinele-trandafir cu ajutorul unui cuptor la domiciliuCum să usuce în mod corespunzător câinele-trandafir cu ajutorul unui cuptor la domiciliu
Cum se face vinul din gemul fermentatCum se face vinul din gemul fermentat
Cum să eliminați corect petele după vin roșuCum să eliminați corect petele după vin roșu
Soiuri de struguri de vin: caracteristici de bazăSoiuri de struguri de vin: caracteristici de bază
Homemade vin din struguri Isabella: rețete simpleHomemade vin din struguri Isabella: rețete simple
Modalități de fabricare a vinului din compot fermentatModalități de fabricare a vinului din compot fermentat
Rețete de vin fiert: vin fierbinte pentru frig și tuseRețete de vin fiert: vin fierbinte pentru frig și tuse
Rețete de vinificație din păpădieRețete de vinificație din păpădie
Retete de sos de coacăze roșii pentru iarnăRetete de sos de coacăze roșii pentru iarnă
» » Rețete simple de vin la domiciliu
© 2021 amigdas.com