amigdas.com

Cum să păstrați fructele uscate acasă

Reguli pentru depozitarea fructelor uscateVara, fructe proaspete și fructe de pădure sunt prezente în mod constant pe mesele noastre. Chiar și în Siberia, grație reproducerii moderne, nu numai merele și perele sunt cultivate, ci și strugurii și fructele locale, în niciun caz inferioare fructelor din sud în ceea ce privește cantitatea de vitamine. Cu toate acestea, odată cu debutul perioadei reci, numai fructele importate rămân în dietă. În calitatea lor, vă puteți îndoi, numai pentru că toți au o durată foarte mare de depozitare pentru acest tip de produs. Până la mijlocul iernii, în majoritatea lor există foarte puține substanțe utile.

O modalitate de a vă oferi pe dumneavoastră și pe cei apropiați de vitamine în timpul iernii, și mai ales în primăvară, mănâncă fructe uscate. Acesta este un produs special care conține vitamine, minerale, acizi organici, grăsimi, carbohidrați și fibre. Pentru a alcătuiesc aportul zilnic de nutrienți, suficient pentru a manca o mana de fructe uscate si nuci si beti totul cu iaurt sau iaurt.

Unii se abțin de la consumarea de fructe uscate, justificând-o prin faptul că conțin mai multe calorii decât în ​​fructele normale. Este cu siguranță adevărat, dar nutrientii din ele sunt într-o formă concentrată, mai fructoza, care este în zahăr de fructe uscate este mult mai util, astfel încât o ceașcă de ceai este mai bine să mănânce câteva boabe uscate decât prăjituri sau bomboane.

Tipuri de fructe uscate

Cum se păstrează fructele uscateDin metoda de uscare depinde, în ce condiții va fi necesar să se păstreze fructele uscate. Când se usucă natural fructele tăiată în bucăți, sunt așezate pe o suprafață plană sau filetate pe un fir și uscate la soare sau, invers, la umbră. Este posibil să tratați fructele cu produse chimice speciale sau în dulapuri speciale de uscare.

Fructe uscate, uscate în mod natural, au de obicei un conținut de umiditate mai mare decât în ​​cazul altor metode de uscare, prin urmare, în timpul depozitării, necesită o atenție sporită. Cel mai bun fruct depozitat, supus unui tratament chimic, deoarece compoziția acestor fonduri include substanțe care resping insectele. Un astfel de produs este util pentru o persoană, toată lumea decide pentru sine.

Fructele pot fi uscate ambele lobuli, și întregi. În prezent, există multe tipuri de produse alimentare valoroase. Se pot găsi numai stafide la fel de multe ca soiurile de struguri. Dacă înainte de abundența de fructe uscate s-ar putea lovi doar bazari ale republicilor din Asia Centrală, dar acum acest produs poate fi achiziționat într-un supermarket obișnuit. Prunele, caisele uscate, smochinele, datele, fructele confiate din diverse fructe și fructe de pădure vor fi un plus gustos și util în dieta zilnică în timpul iernii.

Regulile de stocare

Cele mai importante condiții pentru depozitarea fructelor uscate la domiciliu sunt conținutul de umiditate al produsului, tipul ambalajului și temperatura ambiantă. Să reamintim cerințele de bază și regulile de păstrare a fructelor uscate la domiciliu:

  • Condiții pentru depozitarea fructelor uscateumiditate. Diferitele tipuri de fructe uscate pot avea umiditate diferită. De exemplu, în prune și caise uscate, umiditatea ar trebui să fie mai mare decât cea a merelor uscate sau a perelor. În medie, ar trebui să fie între 17 și 24%. Atunci când achiziționați produse, trebuie să le examinați. În cazul în care unele dintre ele nu sunt suficient de uscate, atunci ele trebuie să fie întinse pe hârtie și uscate mai departe. Doar apoi adormiți în rezervorul de stocare. Fructele uscate insuficient sunt un habitat preferat pentru dăunători. În același timp, fructele încrețite își pierd aroma;
  • Tara. Trebuie să fie curată și să fie uscată. Va fi frumos dacă este transparent. Borcane de sticlă, recipiente din plastic, pungi de plastic vor face mai ușor să vedem dacă dăunătorii sunt în produse. Tancurile de stocare trebuie să fie complet sigilate. Puteți stoca fructe uscate în pungi de hârtie alimentară sau în pungi de pânză, cu condiția ca acestea să fie strânse;
  • temperatură. Optimal pentru depozitare este considerat temperatura de la 0 la 10 grade, cu umiditate de aer nu mai mult de 70%. În aceste condiții, produsele pot fi depozitate până la următoarea recoltă, mai ales că o astfel de temperatură nu permite dăunătorilor de reproducere. La un ambalaj inferior, este necesar să împachetați fructele uscate într-un ambalaj sigilat.

Sfaturi utile

  • Reguli de depozitare a fructelor uscateeste necesar să atingeți și să aerulizați în mod regulat fructele uscate în timp pentru a arunca cele care au devenit inutilizabile;
  • Fructele folosite pentru gătit compoturile, este mai bine să se păstreze în saci de in. Figuri, date ca ambalajele de hârtie. Stafidele, prunele de caise uscate trebuie depozitate în borcane de sticlă și închise bine;
  • în cabinetul de la care se depozitează fructele uscate, puteți pune un agitator de sare deschis. Sarea are proprietățile de a absorbi umiditatea excesivă și, prin urmare, fructul nu devine mucegăit și stricat;
  • Spațiul de depozitare ar trebui să fie nu numai rece, ci și întunecat;
  • În cazul în care dăunătorii sunt încă răniți, trebuie să atingeți fructele uscate și să le prăjiți în cuptor timp de 30 minute la o temperatură de 75 de grade. Sau puneți congelatorul în același timp;
  • Au dispărut zilele când a fost necesar să pregătim totul pentru o utilizare ulterioară. Este mai bine să nu păstrați un număr mare de fructe uscate acasă.

Fructe uscate ca un medicament

Acest produs, în plus față de valoarea sa nutritivă, are de asemenea proprietăți medicinale. În cazul bolilor de inimă, caise uscate sunt foarte utile și smochinul va elimina simptomul intestinului iritat - prunele sunt bune pentru constipație, merele vor întări corpul.

În același timp, fructele uscate cu semințe sunt mult mai utile decât cele ale căror miez a fost îndepărtat înainte de uscare.

Este bine ca organismul să consume fructe uscate. În cazul în care nu abuzează, conținutul lor de calorii nu va fi în măsură să influențeze forma și adăugate la cereale, produse de patiserie, salate, fructe uscate și fructe de pădure va spori gustul si diversifica dieta animalului de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești un compot de fructe uscateCum să gătești un compot de fructe uscate
Cum să usuce în mod corespunzător câinele-trandafir cu ajutorul unui cuptor la domiciliuCum să usuce în mod corespunzător câinele-trandafir cu ajutorul unui cuptor la domiciliu
Cum se usucă merele la domiciliuCum se usucă merele la domiciliu
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Piersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umanePiersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umane
Saculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețeteSaculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețete
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Ce fel de fructe poate o mamă care alăpteazăCe fel de fructe poate o mamă care alăptează
Câine uscată și uscată: proprietăți utile, contraindicațiiCâine uscată și uscată: proprietăți utile, contraindicații
Cum să depozitați prunele în casăCum să depozitați prunele în casă
» » Cum să păstrați fructele uscate acasă
© 2021 amigdas.com