amigdas.com

Alimente pentru copii din primele zile ale vieții: ce să hrănească copiii

Cum să hrănești copiiiCaprele de toate soiurile sunt crescute pentru un singur lucru - este lapte. Spre deosebire de alte bovine, ele sunt de câteva ori mai utile și mai scumpe. Dar, pentru a crește o capră bună de lapte, trebuie să vă petreceți suficient timp pentru a vă îngriji și a păstra copiii. Mai întâi trebuie să știți ce să le hrăniți. Este vorba de o nutriție adecvată, care va depinde de viitoarea producție de lapte de capră și de durata vieții sale.

Alimentează copii din primele zile ale vieții

Specialiștii din domeniul caprelor de reproducție disting două moduri în care se hrănesc cu copii mici. Primul este cu o capră din primele zile ale vieții. Al doilea - fără mamă din primele zile de viață. Alegerea modului potrivit, în viitor, opțiunea este aleasă cum să hrăniți copiii. În cazul în care mama oferă o mulțime de lapte, este separat de copii și păstrat separat. Cu puii de capră adulți nu pot fi decât dacă capra nu dă o cantitate suficientă de lapte.

Prima dată alimentat într-o oră și jumătate și, în unele cazuri, la o oră după naștere. Pentru a proteja un animal adult de stres, și, de asemenea, de a proteja de boli poate ajuta doar lapte.

Primele jeturi sunt excretate, ca și colostrul. Fermierii consideră că sunt dăunători și improprii pentru utilizare. Doar iau copiii din castron. În acest caz, castronul animalelor adulte este îndepărtat, astfel încât copiii să nu aibă acces la ele. Esența acestei metode este de a proteja un animal adult împotriva stresului. Dacă mama este confiscată pui și pune-o separat, nu ar trebui să le vadă. Astfel de manifestări ale situațiilor tulburate pot afecta cantitatea de lapte produsă.

Dar este demn de remarcat, că nu fiecare pui va dori să bea dintr-un castron. De regulă, este îmbibată acolo cu o botă și obișnuită cu ajutorul unui deget. Dar mâinile în acest caz ar trebui să fie sterile și curate.

Mâncarea copiilor fără mamă

Mâncarea copiilor fără mamăUn alt sistem, conform căruia copiii kozlyat din primele zile ale vieții - se hrănește fără mamă. Acesta include colostrul - primul lapte al mamei. Agricultorii cred că aceasta va ajuta la curățarea corpului de mucus, precum și pentru a ajusta activitatea tractului gastro-intestinal.

Colostrul conține micronutrienți utili, care pot întări corpul copiilor. Copiii cu colostru îngroșați, conform statisticilor, sunt mai puțin susceptibili la diferite boli. În nici un caz colostrul nu este administrat copiilor, dacă capra este mai multă mastită. Dacă este prezent la capră laptele este eliminat, este dăunător.

În prima lună de viață, copiii de capră sunt hrăniți de cinci ori pe zi, la fiecare câteva ore. Această opțiune vă permite să lăsați copiii cu mama lor. Dar, în același timp. un astfel de sistem are un impact negativ asupra mamei. Dacă fermierii decid că copiii trebuie lăsați cu mama lor, atunci ei sunt separați de ea nu mai devreme de patru luni. Puțin câte puțin, creta și sarea sunt introduse în alimentația copiilor. Perioada optimă de îngrășare este considerată a douăzecea zi de la nașterea bebelușului. Înainte de a ajunge la vârsta de două luni li se administrează mai multe grame de suplimente minerale.

Caracteristicile copiilor hrăniți

Cum să hrănești copiiiCaprele mici nu li se permite să se elibereze împreună cu adulții până la o lună de la naștere. Copiii vor putea obține alimente suplimentare - este iarbă. În cazul în care caprele sunt mici și slabe, li se administrează un pahar suplimentar de lapte în partea principală. Dar această doză este calculată individual, în funcție de vârstă și greutate.

Opriți hrănirea animalelor tinere cu lapte de la vârsta de trei luni. Această perioadă este lungă și poate ajunge la un curs de două săptămâni. Astfel, sănătatea animalului este păstrată, fără a uita de randamentul laptelui. În funcție de vârsta caprei, se calculează frecvența de hrănire. Micul dejun pentru copii este servit la ora cinci dimineața, și cina până la ora opt seara. În timpul iernii, masa de dimineață este servită la ora șase.

În primele săptămâni după naștere, puii sunt serviți lapte numai la temperatura camerei. În a cincisprezecea zi, nu li se administrează mai mult de cinci grame de fân sau de cretă în jgheabul de alimentare. Alimentația este necesară pentru creșterea și dezvoltarea copiilor și formarea pentru obiceiul de a mânca alimente obișnuite. Animalele tinere la vârsta de șapte luni în sezonul de iarnă sunt hrănite cu fân (nu mai mult de două kilograme). Și, de asemenea, adăugați furaje amestecate (nu mai mult de 200 de grame, în funcție de greutatea caprei). În dieta, animalele tinere ar trebui să aibă o hrană suculentă, cu vitamine și minerale. Rădăcinile culturilor sunt introduse treptat în dietă, cum ar fi cartofii sau buryak.

Pentru copiii care se hrănesc fără mamă, ei pot introduce fulgi de ovăz din primele zile ale vieții. Crupa este fiartă chiar înainte de hrănire, ușor podsalivaya. Terciul va oferi copiilor un regim optim de temperatură. Înainte de a servi pe tineri, este filtrat. Legumele pot fi servite în stare proaspătă, dar tăiate înainte de servire.

În ceea ce privește furajele mixte, poate fi gătit de unul singur. Poate fi făcut din tărâțe, ovăz, cretă sau făină de oase. Dacă hrăniți caprele în mod corect, atunci până la vârsta de șase ani, acestea vor crește greutatea lor cu șase kilograme. Indicatorul de greutate ar trebui să fie întotdeauna monitorizat de fermier, cântărind în mod regulat copiii.

Permis de la o vârstă fragedă să lași copiii să se plimbe. Aerul proaspăt este necesar pentru animalele tinere. Ea are un efect favorabil asupra sănătății lor. Timpul de plăcere pentru copii este permis la vârsta de trei săptămâni până la cinci ore. Într-o lună îi puteți lăsa să meargă cu caprele adulte pentru o zi întreagă.

Alimentația copiilor din prima zi a vieții într-un mod natural este întotdeauna mai bună decât alte opțiuni. Comparați două caprine, veți vedea că, pe hranirea naturală, creșterea tinerilor arată frumoasă, crește mai repede și nu se îmbolnăvește. Dar într-o serie de cazuri, nu există nici o modalitate de a ține împreună mama și copilul.

Este interzisă păstrarea unei caprine și a unui copil mult timp. Copiii pot dizolva sfarcurile care nu functioneaza, ceea ce duce la edeme. Și, de asemenea, să înțărcați copii de la o capră va fi mai dificilă. În ceea ce privește creșterea și dezvoltarea, acest indicator nu afectează, doar pe udoy.

În timpul înțărcării caprelor de la mama lor, au pus pe bot. În cazul în care se urcă la mamă, fuge. Sunt necesare măsuri temporare pentru ca copiii să-și uite mama și nu ei. Le puteți hrăni fără mama ta.

Fără mama să-i hrănească pe copii, dacă capra este o rasă mare de lapte. Animalele tinere sunt luate imediat și sunt pe hrană artificială. Unii fermieri hrănesc animale tinere dintr-un castron, alții sunt hrăniți dintr-o sticlă cu un suzetă.

Hrăniți copiii din primele zile ale vieții fără mamă: caracteristici

Alimente pentru copiiÎn cazul în care copiii consumă mâncare prost sau prea repede, se pot forma bucățile de cazeină din stomac și intestine. Se pot dizolva prost, pot să putrezească sau să rătăcească. În această versiune, organismul de capră poate reacționa cu intoxicație.

Hrăniți hrăniți din laptele de capră mama, care este încălzit până la temperatura aburului. Condiția obligatorie a hrănirii este hrănirea cu colostru. Pentru colostrul nou-născut - aceasta este singura sursă de lansare sistemul imunitar.

Fără o mamă, copiii de capră sunt hrăniți pe parcursul zilei la fiecare patru ore. În plus, animalele tinere sunt hrănite dimineața și seara. În fiecare zi li se administrează fulgi de ovăz ca o sursă de vitamine și microelemente utile. În cea de-a zecea zi de viață, țapilor li se dă fân și se udă cu apă în cantitatea dorită. După aceasta, caprele primesc treptat furaje diferite, obișnuindu-se treptat la fiecare tip de furaj. În timp ce partea nu atinge o anumită normă, caprele sunt hrănite. Ca și copiii copiilor, au nevoie de o monitorizare constantă a reacției la un nou tip de hrană. Laptele inceteaza sa mai dea portiuni mici.

La vârsta de o lună, copiii sunt eliberați cu adulți. Copiii care își hrănesc mama în timpul unei plimbări se pot hrăni singuri. Tinerii, care au fost excomunicați de la mama lor în primele zile ale vieții, nu-și amintesc de mama lor și nu se apropie de ea.

Dacă copiii sunt hrăniți în mod corect, ei vor crește plini și sănătoși.

Hrănirea cu lapte pasteurizat

O altă opțiune sau alternativă poate fi hrănirea cu lapte pasteurizat. Acest produs are o origine naturală și nu este inferior hrănirii naturale. Este necesară pasteurizarea laptelui pentru a ucide toate organismele dăunătoare care cad în timpul mulsului.

Pasteurizați laptele rapid și încet. Să luăm în considerare ambele căi.

  1. O cale rapidă de pasteurizare este de a încălzi ingredientul principal la o temperatură de șaptezeci și patru de grade cu un plus. Timpul total de încălzire este de jumătate de minut.
  2. Cu o metodă lentă, regimul de temperatură al laptelui este redus cu zece grade. Pe foc, laptele este ținut timp de o jumătate de oră.

Cum să hrănești copiii nou-născuțiPentru prepararea laptelui pasteurizat în gospodărie, se utilizează orice placă de uz casnic cu un termometru. De asemenea, poate fi utilizat un pasteurizator de uz casnic. Este necesar pentru fermele în care o mulțime de animale tinere se hrănesc cu artificii. După lapte pasteurizat este răcit într-un vas de sticlă. Pentru a evita sterilizarea completă, sticla este, de asemenea, pasteurizată.

Colostrul pentru pieile de capră este, de asemenea, încălzit, dar într-un mod diferit. Pentru a face acest lucru, se păstrează în sobă timp de o oră. Temperatura necesară pentru încălzire trebuie să fie de cel puțin cincizeci și șase grade de căldură. Acest proces vă permite să omorâți toți agenții patogeni. Cel mai important este anticorpii, care sunt necesari pentru creșterea și dezvoltarea animalelor tinere pentru a se menține într-o stare activă.

Hrăniți copiii fără o mamă cu o sticlă, un bol sau un băutor. Apa la animalele tinere trebuie să fie întotdeauna prezentă și curățată. Pe măsură ce copiii cresc, în curând va începe să se miște, prin urmare durata de hrănire a caprinelor va crește pe măsura creșterii.

Hrăniți copii sub uter

Hrănirea caprinelor sub uter este un mod convenabil, optim și natural. Se folosește numai pentru caprine cu productivitate scăzută a laptelui. Cuburile se hrănesc cu vârsta de până la trei luni și sugeu ugerul, care îi este întotdeauna la dispoziție.

În timpul hrănirii naturale, fermierii oferă îngrijire pentru glandele mamare. Aceste excreții, în special în primele zile ale vieții copiilor, se acumulează pe sfarcurile unei caprine. Acestea trebuie curățate și monitorizate astfel încât să nu ducă la apariția unei boli periculoase - mastita. Înainte de hrănire și după hrănire, umedul este întotdeauna verificat pentru prezența unor astfel de secreții.

După ce copiii cresc până la vârsta de trei săptămâni, continuă să se hrănească sub uter. Dar cantitatea de lapte consumată de ei scade de mai multe ori. Agricultorii în acest moment introduc cu exactitate suplimentarea, care este crescută treptat. Din momentul în care caprinele se duc să pășească pe pășune, încep să înțărce din capră și să dea un amestec de tărâțe, ovăz și floarea-soarelui. Laptele este înlocuit cu fulgi de ovăz, un amestec de tărâțe, supă, făină de grâu. În plus, dieta include iarbă, coajă de copaci și multe altele.

Ca orice altă metodă, hrănirea sub uter prezintă o serie de avantaje și dezavantaje. După ce le-ați examinat, veți putea să înțelegeți cu exactitate cât de bine să faceți și să hrăniți copiii.

Avantajele metodei sub uter sunt.

  1. Grijă pentru copiiLaptele și colostrul, ca mâncare principală, intră în corpul animalelor tinere. Cubul obține elemente mai nutritive, precum și vitaminele necesare pentru creștere și dezvoltare.
  2. Se formează un sistem imunitar puternic. Spre deosebire de puii care se hrănesc artificial, ele sunt mai puțin susceptibile la boli, inclusiv la infecții.
  3. Dezvoltarea, câștigul în masă și pubertatea apar mai rapid cu hrănirea naturală.
  4. Puii sunt instruiți rapid să treacă la alimente naturale, fân sau iarbă.
  5. Simplitatea și costurile minime ale agricultorilor, atât financiare, cât și temporare.

În ciuda a cinci puncte de avantaje, la fel metoda de hrănire naturală are propriile dezavantaje speciale, care ar trebui luate în considerare la alegerea hranei pentru animalele tinere.

  1. Acele caprine care s-au născut în toamnă sau vară, cu pășunea pe padoc, suge complet capra. Ca urmare, nu dă dreptul de cantitate de lapte și, în cazuri rare, este expus mastitei.
  2. Sugerea constantă a caprei conduce la faptul că sfarcurile ei devin dezactivate. Acest lucru cauzează probleme pentru mame și umflături.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să laptezi și să distribui o capră înainte și după lambingCum să laptezi și să distribui o capră înainte și după lambing
Despre ce viseaza capra? Cum visează interpretarea diferitelor cărți de vis?Despre ce viseaza capra? Cum visează interpretarea diferitelor cărți de vis?
Zaanen Goats: descrierea raseiZaanen Goats: descrierea rasei
Cum să hrăniți o capră pentru a avea mai mult lapteCum să hrăniți o capră pentru a avea mai mult lapte
Caprine de lapte fără miros cu descriere și fotografieCaprine de lapte fără miros cu descriere și fotografie
Caprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre piticCaprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre pitic
Amestec pe lapte de capră Nanni și carbităAmestec pe lapte de capră Nanni și carbită
Dieta la copiii cu dermatită atopicăDieta la copiii cu dermatită atopică
Lapte natural de capră și proprietățile sale beneficeLapte natural de capră și proprietățile sale benefice
Caracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteiaCaracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteia
» » Alimente pentru copii din primele zile ale vieții: ce să hrănească copiii
© 2021 amigdas.com