amigdas.com

Greutatea unui ou de găină, cât de mult cântărește un gram fără coajă

Cum se determină greutatea unui ou de puiOul este un produs gustos și util al industriei avicole, iubit de mulți. Sunt potrivite pentru hrană în formă brută și prelucrată termic, sunt folosite ca ingrediente în cosmetologie și medicină netradițională.

Multe rețete necesită introducerea unei cantități de grame de ouă de pui sau melanj într-un vas, știind astfel cât de mult cântărește puiul este util atât pentru bucătarul profesionist, cât și pentru casnicul obișnuit.

Există o opinie că, cu cât sunt mai mici testiculele, cu atât sunt mai delicioase și mai sănătoase, cu condiția ca dieta să fie proaspătă, bineînțeles. Deci, este considerat pentru asta testicule mici dă, de regulă, pui tineri, în timp ce ouăle mari vor fi produse de adulții de pui și vor cântări mult mai mult. Dovada faptului este că produsul produs de animale tinere este de o calitate superioară celei a animalelor în vârstă.

categorie

Greutatea unui ou de pui în Rusia corespunde categoriei

 • A treia categorie este greutatea de la 35 la 45 gr.
 • A doua categorie este greutatea de la 45 la 55 gr.
 • Oua de pui din diferite categoriiPrima categorie - greutate de la 55 la 65 gr.
 • Selectați categoria - greutate de la 65 la 75 gr.
 • Cea mai mare categorie este greutatea peste 75 gr.

Ouăle sunt de obicei vândute în pachete de zece până la treizeci de piese. Containerul pentru ouă poate fi fie din plastic, fie din carton. Zece piese dintr-un container de carton cântăresc mai mult de o duzină de aceeași categorie într-un ambalaj din plastic.

marcare

Pe fiecare testicul, vândut în magazin, ar trebui să existe un anumit marcaj. Prin marcare, puteți aflați prospețimea și dimensiunea. Există un marcaj cu două simboluri, în care primul simbol este dimensiunea testiculei, iar al doilea este prospețimea. Proaspătul este de două feluri și este marcat fie cu litera D - un testicul alimentar, demolat nu mai mult de șapte zile în urmă. Sau litera C este o ouă de masă, care a fost ruptă mai mult de șapte zile în urmă.

Următoarele marcaje corespund dimensiunii ouălor:

 • B este cea mai înaltă categorie,
 • O este o categorie selectivă,
 • 1 - prima categorie,
 • 2 - a doua categorie,
 • 3 - a treia categorie.

Cât costă componentele?

Ce înseamnă ouăle de pui?Oul de orice pasăre, inclusiv puiul, constă din coajă, proteine ​​și gălbenuș. Desigur, greutatea acestor componente depinde de categoria testiculelor. Deci, unul gălbenuș, fără proteine iar coaja cântărește o medie de douăsprezece grame în specimenul etichetat "3" până la douăzeci și cinci de grame în testicul din categoria cea mai înaltă.

Gălbenușul din ouăle din categoria a doua, prima și selectată cântărește douăzeci și două, nouăzeci și șaisprezece grame, respectiv. În unele dintre ele pot fi două gălbenușuri, dar apoi fiecare dintre cele două gălbenușuri va fi mai mic decât în ​​coajă cu un gălbenuș.

Proteina cântărește o dată și jumătate mai mult decât gălbenușul. O proteină de pui, fără gălbenuș și coajă, cântărește de la douăzeci și trei de grame pentru a treia categorie și până la patruzeci și șase de grame în cazul în care carapacea este etichetă B.

Proteina din oul din a doua categorie se trage de obicei pe douăzeci și nouă de grame, în prima și ouă selectată, proteina va cântări treizeci și patru și patruzeci de grame

Oul fiert cântărește aproximativ același lucru ca și brutul, dacă, desigur, nu este curățat. Dacă o cochilie este îndepărtată dintr-un ou fiert, greutatea sa va scădea cu greutatea acestei cochilii.

Învelișul de obicei cântărește până la zece procente din greutatea testiculului. În consecință, fără o cochilie, ele vor cântări în funcție de categorie în medie.

 • Mai mare - 72 de grame și mai mult,
 • Selectați - 63 de grame,
 • Primul este de 54 de grame,
 • Al doilea - 45 de grame,
 • Al treilea este de 36 de grame.

În timp, greutatea testiculului proaspăt scade. Acest lucru se datorează faptului că moleculele de apă din proteine ​​de pui pătrunde prin coajă și se evaporă treptat. Datorită pierderii umidității, greutatea proteinelor și a gălbenușului poate scădea cu câteva procente, totuși, dacă este apoi gătită, greutatea, prin absorbția apei, poate fi restabilită.

Greutatea ouălor din diferite rase de pui

În funcție de rasă, găinile poartă ouă de diferite mărimi și greutăți. Cel mai mare, purtați puiul din rasa High-line. coajă în aceste testicule maro, greutatea lor începe de la șaizeci și cinci de grame! Ele sunt, de asemenea, destul de mari în rocile lui Loman-Brown și Vizun. Chiar și cel mai mic testicul de la puii din această rasă va cântări nu mai puțin de șaizeci de grame. Aceste rase de pui sunt crescute în Europa.

Rasele noastre interne poartă ouă mai mici. Deci, rasa rusă albă și Orel poate purta o greutate specimen, în medie, șaizeci de grame. Rasa Pavlovsk produce un produs mai mic - cam 50 de grame.

Greutatea ouălor după tratamentul termic

Valoarea nutrițională a ouălor și greutatea ouălui de puiEste cunoscut faptul că este posibil să gătești o mare varietate de feluri de mâncare din ouă. Și asta, fără a număra acele feluri de mâncare în care ouăle vin ca ingredient. Ouăle sunt singurele produse alimentare echilibrate și auto-suficiente. Sunt fierte, prăjite, coapte în coajă sau fără ea. În plus, albușurile și gălbenușurile de ou se mănâncă crude, în natură sau de gătit diverse, cel mai adesea desert, feluri de mâncare de la ei. Cum ar fi gogol-mogolul sau crema de proteine.

În timpul gătitului, greutatea conținutului de ou variază, uneori nesemnificativ și uneori foarte vizibilă. Ou, fiert în coajă, aproape identice în greutate umedă. Un ou fiert va fi ușor mai greu decât același, dar în forma sa brută. Ouăle prajite prăjite vor pierde în greutate destul de puternic, până la douăsprezece procente sau mai mult, datorită evaporării apei în principal din proteine.

Astfel, un testicul din cea mai înaltă categorie, cântărind până la optzeci de grame, fiind curățat și prăjit, va cântări în cele din urmă doar șaizeci și două de grame. Și dacă îl coaceți în cuptor sub forma unei omele, pierderile pot fi și mai mari datorită evaporării umidității și a gălbenușului.

Cele mai grele ouă de pui din istorie

Cel mai mare ou de pui a fost demolat în 2011 pe teritoriul Georgiei din districtul Zestafon. Greutatea lui era de 170 de grame Mai mult de 8 centimetri, iar lățimea este mai mare de 6 cm. Când proprietarul a văzut cât de mult cântă oul, transportat de găină, a pus-o imediat în frigider și a trimis o cerere de înregistrare în Cartea Recordurilor Guiness.

Anterior, înregistrarea a aparținut Regatului Unit, orașul Eastwood. Ponderea campionului a fost o sută șaizeci și trei de grame, și era lungă de unsprezece centimetri. Desigur, astfel de înregistrări au fost date găinilor ouătoare foarte greu, proprietarii spun că puii au fost bolnavi ceva mai târziu. De obicei, testiculele de pui sunt mult mai mici.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,
Cum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânărCum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânăr
Carnea este cea mai bună mâncare naturală pentru câini: cum să alegi, cu ce să daiCarnea este cea mai bună mâncare naturală pentru câini: cum să alegi, cu ce să dai
Cum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medieCum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medie
Proprietăți utile ale unui ou de pui brut și răul acestuiaProprietăți utile ale unui ou de pui brut și răul acestuia
Abuzul și beneficiul arahidei pentru corpul uman, proprietățile nuci prăjiteAbuzul și beneficiul arahidei pentru corpul uman, proprietățile nuci prăjite
Găluște ouă: beneficii și rău, costuriGăluște ouă: beneficii și rău, costuri
Pot să beau ouă crude? Beneficii, rău și rețete cocktailPot să beau ouă crude? Beneficii, rău și rețete cocktail
Mai mult decât ouăle prepeliță utile: beneficii pentru bărbațiMai mult decât ouăle prepeliță utile: beneficii pentru bărbați
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
» » Greutatea unui ou de găină, cât de mult cântărește un gram fără coajă
© 2021 amigdas.com