amigdas.com

Modalități de curățare a peștilor din cântare: rapid și corect

Cum să cureți peștele din cântareDupă cum spun experții, o persoană ar trebui să mănânce pește de cel puțin 4 ori pe lună. Acestea sunt normele unei alimentații sănătoase, iar acest lucru se datorează prezenței fosforului în pește, care este util pentru organism. Dar gospodinele nu au o dorință specială de a găti astfel de feluri de mâncare, deoarece știu că curățarea carcasei durează mult timp și cântarele care zboară vor respinge complet zelul pentru gătit. Prin urmare, pentru a simplifica sarcina, este necesar să știm ce metode există pentru curățarea peștilor din cântare.

Curățare standard

Toată lumea se confruntă cu o problemă comună de curățare a peștelui, folosind căi greșite. Este necesar să se știe că o astfel de procedură a fost efectuată de mult timp până în prezent. Au fost elaborate numeroase metode, iar toți bucătarii au convenit în opinia comună că metoda clasică de curățare este relevantă și eficientă.

Tehnologie clasică

De obicei, este mai bine să curățați peștele în stare proaspătă atunci când acesta a fost prins sau cumpărat recent la magazin. Numai după prelucrare, carcasa este introdusă în congelator pentru o depozitare ulterioară. Și este mai bine să faci munca direct pe iaz sau în curte. În acest caz, puteți evita contaminarea bucătăriei cu cântare. Cum să curățați în mod corespunzător peștii prin metoda clasică:

 1. Modalități de curățare a peștilor din cântarePentru a simplifica sarcina este de dorit tratarea produsului cu sare - acest lucru va evita alunecarea.
 2. Mai întâi, toate aripioarele sunt îndepărtate, dar coada rămâne în poziție. Coada este necesară pentru a ține peștele, iar aripioarele sunt tăiate pentru a nu se răni: există specimene diferite, iar unele dintre ele au aripioare ascuțite.
 3. După aripioare, începeți curățarea. Luați un cuțit lung ascuțit. Un cuțit mare este mai ușor de îndepărtat. Apoi, peștele este pus pe placa de tocare și ținut de coadă. Apoi puneți cuțitul în coadă și ghidați-l în direcția capului: trebuie să curățați întotdeauna peștii în direcția balanțelor.
 4. Pentru fulgi în procesul de a nu zbura prin cameră, puneți pe masă un recipient mare de apă și puneți produsul acolo. Efectuați aceleași manipulări ca și în al treilea paragraf, numai sub apă - acest lucru va evita răspândirea cântărilor.
 5. După eliminarea tuturor scalelor, trebuie să începeți să eviscerați. Acest pas va trebui să fie înarmat cu un cuț îngust, dar foarte ascuțit. Întoarceți peștele pe spate și înțepați cuțitul de la baza capului, trăgând instrumentul pe aripioarele inferioare, rupându-vă burta. Apoi, toate organele sunt îndepărtate - puteți să o faceți cu un cuțit sau cu mâna. Este mai ușor să vă folosiți mâna și să scoateți tot ce există. Îndepărtați cu grijă vezica biliară.
 6. După extragerea viscerelor, efectuați o inspecție vizuală pentru prezența caviarului. Gospodinele găsesc adesea caviar în interiorul peștelui, care este de asemenea util și plăcut gustului.
 7. Dacă rețeta selectată implică prepararea produsului în întregime în cuptor, atunci sunt eliminate numai chretele.

După ce a fost făcută lucrarea, peștele este clătit sub apă curgătoare.

Tăierea în alte moduri

Cum să cureți pește într-un mod simpluDacă intenționați să prăjiți bucățile de pește, trebuie să fie tăiate în mod egal. Carcasa este așezată pe placa de tocare, iar coada și capul sunt îndepărtate. Apoi, cu un cuțit, efectuați tăieturi pe o parte, astfel încât acestea să aibă aceeași dimensiune, și apoi tăiați produsul în părți. În primul rând, în procesul de tăiere, veți trece carnea și veți găsi o coloană puternică. Pentru a depăși obstacolul, puneți o mână pe marginea cuțitului și țineți cealaltă pe mâner. Apoi, brusc și cu efort, apăsați mânerul sculei și rupeți creasta peștelui, după care se taie restul cărnii.

Pentru a extrage filletele nu înghițiți peștele în bucăți, așa cum fac niște gospodine. Produsul este plasat pe stația de lucru - tabla de tocare. Scoateți carcasa de coadă și tăiați-o la jumătate, astfel încât lama cuțitului trece în apropierea coloanei vertebrale. Vor fi două părți, unul va avea coaste, iar celălalt va avea coaste și o creastă. Acum îndepărtați oasele, luându-le cu un cuțit. Sa terminat, tăiați piesele finisate în părți egale.

Pentru a pregăti tăițele de pește cu oase, va trebui să elimini toată pielea cu cântări. Numai după aceea, așezați produsul într-o mașină de tocat carne și răsuciți-l până când se formează o umplutură mică, astfel încât oasele să fie cât mai mici posibil. Dar este de dorit să înlăturați toate oasele și să lăsați doar carnea pentru bucățile viitoare.

Curățarea speciilor populare de pește

Complexitatea curățării depinde de tipul de pește. De exemplu, speciile precum goby și somonul nu sunt curățate de cântărire. Acest lucru se datorează mărimii mici a cântarelor, care sunt, de asemenea, moi. Alte specimene sunt supuse îndepărtării obligatorii a pielii, de exemplu: acnee, somn și burbot. Trebuie să tăiați baza de pe cap și să folosiți cuțitul pentru a îndepărta pielea. Cât de repede să curățați peștii de cântărire:

 1. Cum să curățați un câine cu un dispozitivKaras. Acest pește este separat de cântar chiar și cu degetele. A fost spălată cu apă curentă și presărată cu sare. Este necesar să așteptați puțin timp și să ajungeți la lucru prin rularea degetelor împotriva direcției de creștere a scalelor.
 2. Pișă, stiuca și bibanul. Peștele este așezat într-un recipient cu apă clocotită pentru o vreme. Aici totul depinde de dimensiunea carcasei. Procesul durează 1-3 minute. Este important să nu permiteți digestia produsului, în caz contrar scalările vor cădea împreună cu pielea și carnea.
 3. Lin. Acest specimen trebuie curățat temeinic de muc și noroi. În acest scop, se utilizează apă curgătoare, carcasele sunt plasate într-un recipient și turnate cu apă clocotită. În acest proces, mucusul aderent se îndoaie ca albul de ou. Apoi se efectuează oa doua clătire. Unii spun că baloanele linului sunt atât de mici, încât atunci când gătesc supa, se dizolvă, în timp ce alții spun că nu se recomandă să gătești carcasele fără a scoate piei, pentru că în timpul mesei particule mici se vor deranja constant.

Uneori, după tratarea peștelui râu, un miros neplăcut nu poate fi complet eliminat. Pentru aceasta, carcasele sunt plasate într-un recipient cu apă sărată timp de două ore. Apoi sunt scoși din apă și procesați cu suc de lamaie. Aceasta este metoda cea mai frecventă de eliminare a mirosului neplăcut.

Îndepărtarea rapidă a cântarelor

Există multe modalități și dispozitive pentru a scoate cântare pe pește. Toate metodele diferă în modul lor de funcționare. Rămâne să alegeți cea mai potrivită opțiune, care nu numai că va accelera procesul, ci va crea condiții confortabile. Cum să curățați rapid peștii de la cântărire:

 1. Cum să curățați peștii de cântărireRazatoare. Un bun instrument de curățare. Confortul este nu numai în viteză, ci și în faptul că balanțele nu se descompun în întreaga bucătărie. O mână are o răzătoare, iar a doua - o pasăre. Acum, peștele se mișcă în sus și în jos. Este recomandabil să cumpărați un răzătoare cu patru laturi.
 2. Sărare. Dacă nu luați imediat pregătirea produsului, luați recipientul din plastic și puneți carcasa acolo, după ce îl stropiți cu sare. Apoi puneți recipientul dimineața în frigider. În dimineața următoare, pielea și baloanele vor dispărea.
 3. Îngheață. Pentru a simplifica curățarea, peștele este înghețat, plasându-l în congelator timp de 24 de ore. După îndepărtarea carcasei, așteptați 60 de minute până când se cântăresc cântarele. Apoi, luați cuțitul și separați cântarul de piele. Printre toate tacâmurile există un instrument care are muchii zimțate. Cu o astfel de adaptare, este posibilă scoaterea cântarelor fără dificultăți speciale.
 4. Dispozitive unice. În ustensilele de bucătărie din magazin există o selecție suficientă de unelte unice pentru curățarea peștelui. Ele nu numai că accelerează fluxul de lucru, dar oferă și securitate. De exemplu, o placă specială de tăiere echipată cu cleme. Se fixează peștele în coadă, prin urmare, puteți evita alunecarea carcasei. De asemenea, sunt vândute produse de curățare multifuncțională pentru pești, lama lor este prevăzută cu crestături. Specialiștii remarcă eficiența ridicată a acestui instrument.
 5. Lingură și furculiță. Dacă ați prins un pește într-o excursie, dar există doar o furculiță sau un cuțit la îndemână, atunci ei pot curăța cu ușurință carcasele. Luați lingura și puneți peretele lateral pe pește. Mișcările sunt încă la fel - în direcția scalei.

Acestea sunt principalele metode de curățare rapidă, care sunt considerate cele mai bune. Există multe alte opțiuni pe care le-au adus meșteșugarii din întreaga lume, dar sunt mai puțin populari.

Recomandări separate

Gospodinele folosesc adesea o pungă de plastic care împiedică zborul să scape. Ei iau o carcasă de pește și o pun înăuntru, apoi răzuiește cântarele. Deșeurile rămân în pachet. Aceasta înseamnă că nu trebuie să colectați particule de pește în întreaga cameră. Cum să curățați peștii de pe cântar, folosind sfaturi dovedite:

 1. Cât de ușor este curățarea peștilorPentru a nu menține carcasa în timpul procesului de curățare, se recomandă să o ungeți direct pe placă cu un șurub sau unghii. Principala metodă este folosită de turiști în drumeții.
 2. Experții spun: pentru ca peștele să fie curățat mai repede, este necesar să deschideți gura până la limită și să introduceți o scobitoare.
 3. Împingerea peștilor într-o criză de oase contribuie la simplificarea procesului. Mai întâi fixați-o în coadă, folosind cleme sau cuie. Acum prindeți degetele și trageți peștele spre dumneavoastră. Trebuie să trageți în măsura în care nu auziți lovirea oaselor.
 4. Uneori se întâmplă că nu există nici un cuțit sau lingura la îndemână, deci există o problemă. În acest caz, poate fi folosit un staniu obișnuit, un cui și o bară. Cu un cui în borcan, faceți găuri astfel încât găurile rupte să fie afară. Acum trebuie să atașați borcanul la bar și veți obține un fel de răzătoare de casă.
 5. Beerul bătut acoperă la bara de lemn îndepărtează perfect cântarele. Mai întâi, pregătiți o bară îngustă de lemn și atașați husă la ea, astfel încât punctul să fie în exterior. Apoi, răzuind, scoateți cântarele.

Răzuirea peștilor de pește se poate face în tot felul de moduri, folosind materiale improvizate.

Posibile consecințe

Destul de des gospodinele neglijează tehnicile de siguranță și se confruntă cu diverse leziuni. În acest caz, este important să fii extrem de precis. În aparență se pare că procesul de scoatere a scalelor este un lucru inofensiv, dar nu este așa:

 1. Modalități de scalare ușoarăÎn timpul îmbrăcămintei, nu vă grăbiți, altfel se va transforma într-o coadă de pește îndoită în mână. Destul de des, sculptând o carcasă, gospodinele conduc accidental un os în mână. Acest lucru se poate întâmpla din cauza alunecării mâinii sau din alte motive. Dar faptul că, în momentul penetrării coastei sub piele a mâinii, se poate rupe și rămâne acolo. Apoi, în mod independent pentru a scoate un corp străin, nu va fi posibil, deoarece este necesar să faceți o incizie și să luați o piatră. Simptome dureroase acuta sunt garantate. Prin urmare, fi extrem de precaut.
 2. Adesea, în momentul curățării, puteți să vă tăiați brațul. Acest lucru se datorează faptului că gospodinele încep să elimine rapid cântarele, păstrând carcasa de coadă. Cu toate că cuțitul este la un unghi și în direcția opusă mâinii, marginea sculei poate prinde degetele și poate provoca vătămări grave. Din acest motiv, în apropierea cozii este necesar să se încetinească viteza și să se completeze munca cu o atenție specială.
 3. Ca regulă, în procesul de procesare, scările zboară în toate direcțiile. Prin urmare, foarte des, o particulă de pește intră în ochi. Desigur, ochelarii nu merită să facă astfel de manipulări, dar precauțiile nu interferează. Este mai bine să puneți produsul într-o pungă sau într-un recipient de apă și să manipulați carcasa. Dacă, la urma urmei, particula intră în ochi, atunci va exista o durere arzătoare, care va dispărea numai după câteva zile.

Eliminarea cântarelor de pește este o ocupație neplăcută și este considerată una dintre cele mai murdare procedee de gătit. Dar, odată cu dobândirea experienței și a instrumentului potrivit, procesul de curățare va fi redus. Pentru a nu vă răniți, respectați tehnicile de siguranță și faceți-vă timpul. Apoi, riscul de vătămare va fi semnificativ redus.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a face o baie alb murdarCum de a face o baie alb murdar
Cât de repede se curăță basul de mare din cântareCât de repede se curăță basul de mare din cântare
Cum puteți determina vârsta peștilor prin cântărire și alte caracteristiciCum puteți determina vârsta peștilor prin cântărire și alte caracteristici
Cum să curățați corect ceainicul?Cum să curățați corect ceainicul?
Cum pot curata tigaia de emailCum pot curata tigaia de email
Metode de pompare a puțurilor de canalizareMetode de pompare a puțurilor de canalizare
Curățarea prin aspirație a feței în salon și acasăCurățarea prin aspirație a feței în salon și acasă
Marea de mare: beneficii și rău, mâncareMarea de mare: beneficii și rău, mâncare
Curățarea acvariului la domiciliuCurățarea acvariului la domiciliu
Curățarea feței unui cosmetolog: tipuri, cât este proceduraCurățarea feței unui cosmetolog: tipuri, cât este procedura
» » Modalități de curățare a peștilor din cântare: rapid și corect
© 2021 amigdas.com