amigdas.com

Pesti de nord muksun: o delicatesa folositoare

Pesti de nord muksunMuxun de pește nordic este considerat unul dintre cele mai râvnite suveniruri din Siberia

și. Este apreciat pentru un gust blând și nu ca un gust. La vânzare puteți întâlni muksun proaspete, congelate și afumate. În Moscova, acest pește este considerat o delicatesă, deci prețul este destul de ridicat. Un kilogram de pește proaspăt costă mai mult de 700 de ruble.

Habitate și capturi

Northern muksu este bine cunoscut în Siberia. Mulți locuitori din partea europeană a țării nu au auzit niciodată de aceasta. Acest lucru se datorează faptului că captura și vânzarea sunt efectuate numai în Siberia. Și, de asemenea, această specie trăiește în Marea Lacuri din SUA. Multe familii americane sunt pregătite pentru o călătorie lungă pe coasta lacului pentru a participa la pescuit. Acest lucru se datorează faptului că carnea are un gust foarte interesant.

În Rusia, muxun trăiește în mai multe râuri:

 • Yenisei;
 • Lena;
 • ob;
 • Irtysh;
 • Indigirka;
 • Kolyma.

Reprezentanții speciei se găsesc în unele golfuri mici din Marea Nordului. Acest pește poate trăi în apă ușor sărată. Muksun este adesea găsit în lacuri proaspete mici din Peninsula Taimyr. Experții observă că această specie este foarte solicitantă pentru calitatea apei și nu va locui acolo unde există multe ape uzate industriale.

Caracteristici principale

Muxun de pește se referă la genul de albășor. Persoanele din această specie ajung, în medie, la o lungime de șaptezeci și cinci de centimetri. Ponderea persoanei medii este de 7 kilograme. Există cazuri în care pescarii au reușit să captureze specimene, masa cărora se apropia de treisprezece kilograme. La vânzare, puteți vedea peștii cântărind de la unu la cinci kilograme.

Această specie este caracterizată de un corp destul de plat. Culoarea cântarelor poate varia de la lumina argintie la albastru închis. Și, de asemenea, la particularitățile acestei specii este o gură destul de îngustă. Maxilarul superior care iese în față. Această structură este asociată cu particularitățile nutriției. Fotografii de muxunas pot fi văzute mai jos.

Pește muksun

Muksun mănâncă plancton mic, precum și insecte care au ajuns accidental pe suprafața apei. În plus, indivizii mari pot consuma prăjituri și crustacee mici.

Speranța medie de viață a persoanelor din această specie este de douăzeci de ani, însă, în unele afluenți ai pescarilor din Yenisei, au reușit să captureze specimene a căror vârstă se apropia de douăzeci și cinci de ani.

Caracteristicile reproducerii

Reprezentanții acestei specii se înmulțesc destul de mult din locuința lor permanentă. Specialiștii susțin că peștele merge să arunce în aer râurile imediat după gheață.

Ajungeți la terenurile de reproducere ale școlilor de pește, de obicei până la jumătatea toamnei. Procesul de deplasare durează aproximativ șase luni. Acest lucru se datorează faptului că ambalajele înoată foarte mult împotriva curentului râurilor. După sosirea muksunului, femeia este selectată pentru reproducere. Ei preferă zonele cu fundul neted și curenții nu foarte puternici pentru aruncarea de caviar.

De obicei, coacerea are loc în termen de șase luni. Femeia după naștere se întoarce la habitatul lor obișnuit. Se știe că femelele nu dau naștere în fiecare an. De-a lungul întregii sale vieți el nu poate da descendenților mai mult de patru ori.

mâncare

Pește muksunMuksun a apreciat caracteristica caracteristică a cărnii sale: conține o mulțime de proteine ​​și o cantitate mică de grăsimi, precum și grupuri de vitamine din PP. Datorită acestui fapt, este excelent pentru alimentele dietetice. Acest pește este arătat aproape tuturor. Excepția este alergia.

Se crede că carnea de muxun nu poate conține paraziți și larvele lor, respectiv, poate fi consumată în stare brută. Stroganin este răspândit pe scară largă în Siberia - vasul original de la muxun de pește. Beneficiul și răul acestui fel de mâncare au fost discutate de doctori celebri. Ei au ajuns la concluzia că nici cei mai sănătoși oameni nu ar trebui să consume mai mult de 100 de grame de stroganină la un moment dat.

Muksun este înghețat, apoi tăiat în felii subțiri cu un cuțit ascuțit. Felul este pregătit și servit cu un sos special de oțet și mirodenii sau pur și simplu presărat cu sare.

Și, de asemenea, în Siberia, felul de mâncare "sugudai" este destul de popular. Pentru prepararea sa, vor fi necesare următoarele ingrediente:

 • coregon;
 • sare;
 • condimente;
 • lamaie;
 • ceapa.

Muxun mâncatCarnea trebuie eliberată din oase și tăiată în felii mici. Apoi, trebuie să puneți peștele într-un castron și să stropiți cu inele de ceapă. Adăugați suc de lamaie, sare și mirodenii. După aceasta, felurile de mâncare trebuie agitate pentru a se asigura că toate ingredientele sunt bine amestecate. Un bol de pește trebuie așezat în frigider timp de două ore, astfel încât să fie marinat.

În Siberia, urechea de la muxun este de asemenea destul de populară. De regulă, este pregătită din aripioare, coadă și cap și sunt adăugate bucăți de file. Gatiti o ureche nu mai mult de 20 de minute. Potrivit surselor, în această ureche nu adăugați ceapă, morcovi și mirodenii, deoarece gustul peștelui se poate schimba. Această ureche este servită cu pâine proaspătă.

Un tort cu muksun este adesea servit pe o masă festivă. Pentru prepararea ei se utilizează aluat de drojdie. Pentru a economisi timp, puteți cumpăra.

Pentru a pregăti umplutura veți avea nevoie de:

 • 1 kg de pastă de pește;
 • 3 becuri medii.

Tăiați fileul de muksun, adăugați sare și piper, tăiați ceapa în jumătăți de inele și adăugați la umplutură.

Aluatul este împărțit în două părți inegale. Ridicați mare un pin de rulare și transferați-l într-o foaie de copt acoperită cu hârtie de copt. Îndepărtați umplutura, întoarceți-vă de la margine, astfel încât să puteți forma laturile. În sus, cu un capac din partea a doua a aluatului rulat. Faceți o gaură în el pentru a ieși din abur. Ungeți tortul cu un ou bătut și coaceți timp de 45 de minute în cuptor la o temperatură de 180-200 grade.

Ia plăcinta finită, ungeți cu ulei și lăsați-l să stea sub prosop. Serviți la cald sau rece.

Pesti de nord muksun - fotografie, unde locuiește, cum să o prindăPește utile muksunMuxun ușor săratGătitul de pește

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturareCe fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturare
Turismul și pescuitul în Siberia: tipuri de trofee și serviciiTurismul și pescuitul în Siberia: tipuri de trofee și servicii
Pescuitul pe peninsula Kola: rezervoare și centre de recreerePescuitul pe peninsula Kola: rezervoare și centre de recreere
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pește crud (peled): habitate, beneficii și răuPește crud (peled): habitate, beneficii și rău
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Crucea de aur: habitate și capturiCrucea de aur: habitate și capturi
Pescuit excelent pe râul KubanPescuit excelent pe râul Kuban
Keta pește: habitate, reproducere și proprietăți utileKeta pește: habitate, reproducere și proprietăți utile
» » Pesti de nord muksun: o delicatesa folositoare
© 2021 amigdas.com