amigdas.com

Cat snu shu: caracteristicile rasei, întreținerea și îngrijirea

Caracteristicile raseiPisicile rasei sunt foarte frumoase. În limba engleză, "Snowshoe" înseamnă "pantof de zăpadă", este faptul că culoarea picioarelor lor este întotdeauna albă. Dar odată cu creșterea acestei rase, nu este întotdeauna posibil să se prezică ce fel de pisoi va fi. Prin urmare, uneori este dificil să se respecte standardele stricte ale rasei.

Istoricul originii rasei

Rasă de pisici a apărut în anii 1960 în orașul Philadelphia (Pennsylvania, SUA). Dorothy Hinds-Daugherty reproducea pisicile siameze, iar pisicile se nașteau cu șosete albe din zăpadă. Crescătorul a acordat atenție unui detaliu interesant și a început să experimenteze și să traverseze o pisică din Siameză cu diferite rase. Și ca urmare a împerecherii cu o pisică americană fără păr blond, a fost crescută o nouă rasă. Dorothy a numit rasa de zăpadă, din moment ce toate pisoii aveau labele albe.

Când crescătorul a adus pisicile la expoziție, nu au recunoscut rasa acolo. La acea vreme, un alt crescător de pisici, Vicky Olander, a devenit interesat de rasă. Ea a creat standardele acestei rase, iar în 1974 a obținut recunoașterea în organizațiile felinologice CFF și ACA. Și în 1983, rasa de zăpadă shu a primit un statut de campion.

Descrierea rasei de zăpadă shu

Pisicile din rasa sunt zăpadă cu greutate medie, bărbații cântăresc mai mult femele. Greutatea medie a pisicilor este de aproximativ 4 kg, dar uneori pot ajunge la 6 kg. Conform standardelor organizației TICA, rasa de zăpadă shu are următoarele caracteristici:

 • Cum a făcut rasa de pisiciOchii sunt de culoare albastră, dar este permisă orice umbră de formă albastră, ovală, alungită, colțurile fiind îndreptate spre laturile urechilor;
 • Nasul cu un mic umflat și o curbă netedă în podul nasului;
 • Urechile au dimensiuni proporționale, vârfurile sunt ușor rotunjite;
 • Capul se aseamănă cu un triunghi sau pene, în timp ce are contururi delicate și pomeți înalți;
 • Corpul este mobil și puternic, proporțional;
 • Lămpi lungi sportive, relativ proporționale cu corpul;
 • Lungimea cozii este normală, vârful este mai îngust;
 • Lână netedă de lungime scurtă sau medie.

Culoarea pe care o au ca și în cazul pisicilor tipice siameze (punctul de siloz, bloipoint, țestoasa de broască țestoasă) cu caracteristica principală a rasei - labele albe. Pe cap, umeri și șolduri există o pigmentare întunecată, de ce se numesc panda-pisici. Dar pisicile se nasc alb, iar culoarea este formata de 2 ani. Tampoanele de labe și gura pot fi roz, văzute sau în ton cu culoarea principală.

La reproducerea zăpezii, este necesar să se înțeleagă că nu toate pisicile sunt obținute în conformitate cu standardele de rasă. Două sau trei pisoi, de regulă, nu corespund parametrilor dat.

caracter

Ce fel de pisici au zăpadă shuPisicile sunt foarte atașate de stăpânul lor, și chiar e dor atunci când nu este acasă. La întoarcerea proprietarului, animalul de companie este întâmpinat bucuros și plin de mânie. Ei nu tolerează singurătatea și se apropie mereu de stăpân, dar nu pot fi numiți obositori. Pisica nu a ratat, aveți un alt animal de companie, aceste pisici sunt prietenoase și vor fi bucuroși să joace împreună.

Nu furios și nu salvează nemulțumirile, are un caracter echilibrat. Atitudine bună față de adulți și copii. Acestea pot fi numite sociabile și jucăușe, la fel de blând și discret. Îi place să aducă o jucărie proprietarului, astfel încât el să joace cu animalul său de companie, îi aruncă o jucărie. Astfel de pisici vor crea în casă o atmosferă de confort, căldură și bună dispoziție.

Snow Shu sunt mari fani pentru a urca mai sus și a privi de sus. Ei vor verifica toate locurile înalte din casă unde pot ajunge.

Dacă pisica aude sunetul apei, atunci trebuie să vină la sursă. Cei mai mulți reprezentanți ai acestei rase sunt tratamentele de apă. Și dacă-i organizați o baie cu jucăriile sale, pisica o va accepta cu bucurie.

Au o mare inteligență pentru pisică, sunt curioși și inteligenți. De exemplu, pot ascunde lucrurile atât de bine încât proprietarii nu le pot găsi cu ușurință. Pentru o pisica nu-i place sa fure, este mai bine sa-i cumperi jucariile. Iar ingeniozitatea lor le permite sa faca fata cu usurinta oricaror blocari pe care proprietarul le plaseaza in zonele interzise pentru pisici. Dar curiozitatea îi conduce.

Întreținere și îngrijire

Rasă de pisiciCaracteristicile întreținerii și îngrijirii acestor pisici un pic. Trebuie să vă pieptești părul cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână. Această procedură va aduce o mare plăcere animalului de companie și, de asemenea, va curăța blana. Simtând dragostea și grija proprietarului, pisica snowshu va mulțumi în schimb cu afecțiunea și afecțiunea sa sinceră.

Se recomandă să aveți grijă de sănătatea dentară, deoarece aceste pisici au o predispoziție la parodonție. Puteți merge la medicul veterinar pentru o procedură de curățare a dinților, pe care trebuie să o cheltuiți o dată pe lună. Sau curăță-i dinții în mod independent. Și ridica o dietă echilibrată, care va conține toate vitaminele și mineralele necesare.

Snow shu - proprietari de sănătate bună și imunitate excelentă. Durata de viață a acestei rase este în medie de 12 ani, datele variază între 9 și 19 ani.

Sursă de alimentare

Hrănirea pisicilor este la fel ca pentru alții. În dieta trebuie să aibă carne, pește. O excepție poate fi doar carnea de porc, este dăunătoare pentru orice pisică, totuși, unele pisici înșiși refuză să o mănânce. Și, de asemenea, nu se sprijină pe produsele alimentare gata preparate. Dacă acest lucru este încă necesar, atunci hrana trebuie achiziționată special. De exemplu, pentru pisicile sterilizate, gravide, vârstnice sau mici. Este, de asemenea, necesar să se diversifice alimentele uscate și umede, pentru a nu strica digestia. În orice caz, nu puteți traduce complet animalul într-o singură hrană.

Când hrănești o pisică care conține numai produse naturale, următoarele ingrediente trebuie să fie prezente în dietă:

 • Descrierea aspectului pisicilorProduse lactate fermentate, cum ar fi kefirul, iaurtul, ryazhenka. Dar excludeți smântână și smântână.
 • Legume și fructe în formă brută sau fiartă;
 • În vasul principal, se recomandă adăugarea de fulgi de ovăz în formă brută;
 • Oua de oua, pot fi amestecate cu lapte;
 • Se recomandă olivul sau grâul încolțit. Puteți cumpăra ierburi gata preparate la magazinul de animale de companie sau planteaza-te. Pisicile mestec iarba când trebuie să curățească stomacul.
 • Carne proaspătă și pește numai în formă fiartă;
 • Vitamine pentru pisici (trebuie respectată doza de aport)
 • Apă proaspătă. Trebuie să ne asigurăm că apa din castron este curată și proaspătă, schimbându-o mai des. Consumul de alcool este unul dintre elementele importante ale hrănirii pisicilor.

În hrănirea pisoii au propriile caracteristici. Până la un an, pisicii de zăpadă shu mănâncă porții mici, dar mâncarea ar trebui să fie dată frecvent. Creșteți treptat porțiunea și reduceți frecvența hrănirii. Mai aproape de an, pisoii sunt hrăniți o dată pe zi, dar partea trebuie să corespundă consumului zilnic.

Echilibrarea echilibrată și corectă este garanția sănătății, vivacității și longevității unui animal de companie. Responsabilitatea pentru hrană și îngrijirea animalului revine proprietarului său.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisiciPisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisici
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Rasă `Maine Coon`: greutatea unei pisici adulte de luniRasă `Maine Coon`: greutatea unei pisici adulte de luni
» » Cat snu shu: caracteristicile rasei, întreținerea și îngrijirea
© 2021 amigdas.com